Stamppot met rucola

Stamppot met rucola, een nieuwe ontdekking waar ik helemaal weg van ben. Ik ben een echte stamppot liefhebber. Ik zou er geen problemen mee hebben om twee of drie keer per week stamppot te eten. Het is namelijk heel erg lekker, erg gezond en het vult ook goed. Je hebt in een lekkere maaltijd voldoende groentes binnen. Ik ontdekte deze stamppot met rucola en wilde deze graag met jullie delen. Naast rucola zit er kookroom, ui en gebakken spekjes doorheen. Mijn vriend die absoluut geen stamppot liefhebber is vond deze stamppot zelfs lekker door de kruidige peperachtige smaak. Benieuwd naar deze rucola stamppot recept? Lees dan verder

Stamppot met rucola , room en spekjes
Stamppot met rucola

Stamppot met rucola, room en spekjes.

Wat heb je nodig voor twee personen Rucola stamppot :

 • 3 a 4 aardappelen.
 • 200 gram rucola sla
 • 1 bakje kookroom (200 gram)
 • 100 gram spekreepjes
 • 1 ui
 • naar wens een halve rookworst.
 • peper en zout naar wens.

Stamppot met rucola

Als eerst schil je de aardappelen, maak je ze in kleinere stukjes en kook je de aardappelen. Terwijl de aardappelen koken kun je het uitje in kleine stukjes snijden. Dan kun je een pan op het vuur zetten met wat olie en daarin bak je de stukjes ui en de spekreepjes tot deze gaar zijn. Hieraan voeg je wat zout en peper naar wens toe.

Stamppot met rucola

Dan voeg je aan het spel/ui mengsel het bakje kookroom toe. Dit laat je lekker mee sudderen.

Stamppot met rucola

Als je er rookworst bij wilt eten warm je deze op. Wij sloegen de rookworst bij nader inzien over. In het kookroom/spek/ui mengsel doe je de rucola die je kort meebakt. De rucola slinkt aanzienlijk tot een kleine massa.

Stamppot met rucola

Als dit papje klaar is en je aardappels zijn goed gekookt giet je de aardappels af. Je stampot de gekookte aardappels tot een fijne stamp en daarna voeg je het spek/rucola/ui/room mengsel toe. Dit stamp je mee tot het geheel een gladde rucola stamppot massa wordt. Dan is je stamppot klaar en kun je deze serveren, dit kan eventueel met rookworst erbij.

Stamppot rucola

Dan is je rucola stamppot klaar en kun je er heerlijk van smullen. Ik vond het echt een aanrader. Houd jij van stamppot, en wat is jouw favoriete stamppot? Laat het me weten in de comments van dit artikel.
Ook een lekker stamppot recept: Recept voor Surinaamse Zuurkool of maak deze ovenschotel met zuurkool, kaas en rookworst. Wat ook lekker is: Stamppot met pompoen!

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

39 gedachten over “Stamppot met rucola, room en spekjes”

 1. Ziet er lekker uit.. Al ben ik totaaal geen spek- en roomliefhebber. Dus die room vervang ik vaak door wat melk. Toch smeuïg dan! Rucola stampot is me met de paplepel ingegoten.. Net wat lekkerder en minder zwaar dan boerenkool vind ik.
  Healthy Mommy onlangs geplaatst…Erkennen van de babyMy Profile

 2. Lekker! Ik hou ook erg van stamppot maar maak het zelf eigenlijk nooit. Mijn favoriet is toch wel andijviestamppot (van mijn moeder!) met spekjes.

 3. Het is dat ik niet van zo veel rucola hou, maar je hebt me wel op een idee gebracht! Het smaakt denk ik ook erg lekker met spinazie of andijvie. Ga ik bewaren dit recept! Mijn favoriete stamppot is rauwe andijvie met spekjes en piccalilly!
  Susanne onlangs geplaatst…Recept: Hartige cake met kaas en uiMy Profile

 4. Stamppotten zijn ook helemaal mijn ding! Maar de combi met rucola had ik nog niet gehoord. Maar snel eens proberen dus, lekker!

 5. Ik maak al jaren rucola stamppot maar dan de geen vlees variant. Recept is aardappels koken, grove puree maken met wat melk en….. geraste oude kaas! (echt gladde puree kan ook) dan gewoon heel simpel de rucola erdoor heen werken, zo blijft dat nog lekker knapperig en niet snotterig;)) beetje peper, zout, nootmuskaat naar wens. En natuurlijk kun je ook spekjes erdoor heen doen of rookworst als je dat wil.
  Maar mijn geheim is dus oude kaas als smaakmaker.

 6. Wat je ook eens moet proberen: de rucola helemaal op het einde (als afwerking) door je stamppot roeren. Dan slinkt hij ook wel door de warmte, maar blijft hij toch nog een beetje krokant, wat heel aangenaam is. 🙂

 7. Klinkt onwijs lekker!
  Maar kun je dit ook maken zonder kookroom? Het word mij zo iets te romig (hou ik niet zo van).

 8. Ik kwam nog maar heel recent op je blog terecht aangezien ik nu rust moet houden wegens tweelingzwangerschap… Heel toffe blog! Vandaag dit recept gemaakt en helemaal goedgekeurd 😉

 9. gwendy wesseler

  Heb je een nieuwe vriend? 😉 of vergeten dat je getrouwd bent…… 🙂
  ( lees intro )

  Klinkt heerlijk dit recept! ga ik gauw eens proberen, lijkt me ook lekker om i.p.v. spekjes chorizo uit te bakken.

 10. gwendy wesseler

  ahhh nu snap ik het, het is een oud bericht/recept!

  Stond vandaag op FB en dacht dat Kelly even was vergeten dat ze getrouwd was. Ze heeft het nl. over ,,mijn vriend,, Nu snap ik dat ze toen nog niet getrouwd was. Mysterie opgelost 😉 en het levert tegelijk een heerlijk recept op 🙂

 11. Broccolistammpot of savooikoolstamppot met spekjes, Mmm, heerlijk! Maar deze rucolastamppot is zeker het proberen waard, dus duizendmaal dank voor het recept! ?

  Liefs,
  Nathalie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.