Dingen die ik denk tijdens een nachtvoeding

gedahtesnachtvoeding

Dingen die ik denk tijdens een nachtvoeding of tijdens de nachtvoedingen. Nou allereerst bedacht ik dit blogje tijdens een nachtvoeding haha. Dat een baby nachtvoedingen nodig heeft is logisch. Het maagje is nog heel klein en kan daardoor nog niet uren verzadigd blijven. Het ene kindje heeft al vrij snel genoeg aan 1 nachtvoeding, het andere kindje lust iedere paar uur wel wat slokjes. En dat is voor ons als ouders best wel vermoeiend, het kan tot slapeloosheid zorgen en dit maakt je overdag ook niet zo heel fit. Ik ga vandaag wat random gedachtes delen die ik denk tijdens een nachtvoeding. Ik ben benieuwd of ze herkenbaar zijn!

Random gedachtes tijdens een nachtvoeding!

 • Pfoe, 0.30, NU AL?
 • Ik lag net zo lekker te slapen, hoor ik nu een baby huilen?
 • 02.00 Hopelijk is ze snel klaar met drinken…
 • Een dikke poepluier, waarom midden in de nacht? Overdag mag je van mij zoveel poepen als je wilt.
 • Dikke poepluier, Schat, die is voor jou, zeg ik vriendelijk doch lichtelijk streng tegen een slapende manlief 😛
 • 03.00 Ik word zelf wakker, uit het niets, waarom? En 5 minuten later meldt de baby zich, mijn biologische klok doet goed haar werk, ofzoiets.
 • 04.00, eerste voeding. HUH Nu pas? Uh ja, voel ik als ik de stuwing in mijn borsten voel prikken, verlangend om verlossing.
 • Tijdens het voeden: SHIT, ik moet heel nodig plassen! Maar als ik de baby nu wegleg dan huilt ze het hele huis wakker… dilemma.
 • Tijdens het voeden: SHIT, jeuk aan mijn tenen, schat, kan jij even krabben? Ik kan nu geen kant op en ik heb zo’n jeuk!
 • Tijdens het voeden: Ik moet niet vergeten morgen bananen, boter en wasmiddel mee te nemen bij de boodschappen. Oh en billendoekjes, die gaan er ook veel te snel doorheen.
 • Tijdens het voeden: Je kijkt naar je kindje en ondanks dat het middernacht is, weet je ook, dit momentje is van mij en de baby. Momenten om te koesteren, momenten die straks nooit meer terugkomen. Zo’n lief klein hummeltje in je armen.
 • Na het voeden leg je je kindje heerlijk weer neer in haar bedje, ga je zelf lekker onder de wol kruipen, doe je je ogen dicht en denk je: YES ik mag weer slapen. Nog geen halve minuut later…. baby huilt! 🙁
 • Je baby huilde dus je neemt haar (of hem) weer bij je, doet alle mogelijke opties om te troosten. Van rondlopen en wiegen tot aan weer aanleggen aan de borst, liedje zingen, kriebelen in de haartjes etc. maar niets werkt. Dan maar slapen met baby in je armen.
 • Na het voeden ligt je kindje prins(es)heerlijk weer te slapen in het wiegje. Installeer je jezelf weer fijn onder de wol, doe je je ogen gelukzalig dicht en denk je: YES slapen! Halve minuut later: Oops, ik moest nog zo nodig plassen ja en ik moet er dus weer uit.
 • 6.00 je wordt wakker gemaakt, is ze nu al wakker? Maar nee, het is de wekker van manlief.

En zo zien die nachten er uit, de ene keer rustiger dan de andere keer. Aimy zit momenteel gemiddeld op 1 nachtvoeding per nacht. Ik geef borstvoeding dus hoef echt maar 1 meter te verzetten om haar uit het wiegje te halen en haar bij me in bed te voeden maar toch schrik ik altijd weer wakker als het weer voedingstijd is. Het went nooit :P. Maar ik heb niets te klagen, ik weet dat de nachten erger kunnen zijn.

Ik ben enorm benieuwd of jullie je herkennen in de quotes die ik hierboven benoem. Wat denk jij tijdens nachtvoedingen? Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

55 reacties

 • Wilmaaa
  11 april 2016

  Grappig! Hier na een jaar moet ik er ook nog uit.. Tegenwoordig half slapend 😉 en dat plassen heb ik ook weleens, hihi
  Wilmaaa onlangs geplaatst…shop shop Primark shoplog April | Video |My Profile

 • Carlijn
  11 april 2016

  Eén keer per nacht vind ik heel netjes voor een baby’tje van Aimy’s leeftijd! Ik denk inderdaad dat het erger kan. Heel herkenbaar is vooral het maken van de boodschappenlijst in je hoofd haha.
  Carlijn onlangs geplaatst…Mijn hoera-de-zon-schijnt-lentemake-uplookMy Profile

 • Channa
  11 april 2016

  Haha, ik kan me alleen maar herinneren dat ik altijd dacht niet nu ik wil slapen, haha. En dat heb ik nu nog steeds bij alles wat midden in de nacht gebeurt.
  Channa onlangs geplaatst…Soms is het ouderschap helemaal niet leuk! #rotklusjesMy Profile

 • Elisabeth
  11 april 2016

  Oh heel erg herkenbaar! Ik ga gewoon standaard eerst plassen. En ik voed liggend in bed, dat scheelt zo. Wat ik wel heel vaak denk is: wat is t koud!! Ik denk dat ik dat t naarste vind aan nachtvoedingen.
  Elisabeth onlangs geplaatst…“Ben je zwanger?”My Profile

 • Elisabeth
  11 april 2016

  Oh heel erg herkenbaar! Ik ga gewoon standaard eerst plassen. En ik voed liggend in bed, dat scheelt zo. Wat ik wel heel vaak denk is: wat is t koud!! Ik denk dat ik dat t naarste vind aan nachtvoedingen.
  Elisabeth onlangs geplaatst…“Ben je zwanger?”My Profile

 • Femke
  11 april 2016

  Haha, ik kan me allerlei gedachtes zomaar voorstellen!
  Femke onlangs geplaatst…Review: NYX Soft Matte Lip Cream IbizaMy Profile

 • Josan
  11 april 2016

  Grinnik… Heel herkenbaar. Waar ik laatst aan zat te denken was dat ik maanden verder haar dus aanlegde en zelf in slaap viel en we zo dus bleven liggen tot de ochtend. Zo veel relaxter dat liggend in het donker voeden! Waarom ik dan de eerste paar weken telkens het licht aan deed en rechtop ging zitten is mij een raadsel…
  Josan onlangs geplaatst…Mommy Monday winactie: 4x kaarten voor Monster JamMy Profile

 • Lonneke
  11 april 2016

  Wat leuk om te lezen wat er allemaal in je om gaat als je een nachtvording geeft. Het is wel netjes dat ze één keertje komt!
  Ik vond het altijd een heerlijk gevoel dat die slapend de fles dronk en naarmate de fles in een diepe slaap viel. Als ik hem net lekker in bed had gelegd kwam die een kwartier later om nog even een kei harde boer te laten!
  Lonneke onlangs geplaatst…Sporten met de ziekte van Crohn en een kind!My Profile

 • Saskia
  11 april 2016

  Oh zo herkenbaar! En stiekem ben ik blij dat de nachtvoedingen zo goed als over zijn hier. Nu nog helemaal doorslapen en dan is het top 😉
  Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! Nieuw haar, mindfulness en fietsenMy Profile

 • Sanne Marlijn
  11 april 2016

  Phoe die nachtvoedingen vond ik ook best zwaar. En inderdaad een poepluier ‘s nachts mag vriendlief doen;-) James kreeg na 6 weken geen nachtvoeding meer, dit was best een verademing.
  Sanne Marlijn onlangs geplaatst…Persoonlijke Q&AMy Profile

 • Yvonne
  11 april 2016

  Het voeden van je kindje vond ik echt een fijn moment. Al miste ik de nachten niet hoor. In de nacht kun je echt van alles denken. Ik dacht ook vaak aan mijn bedje of aan de boodschappen die nog gedaan moesten worden ?
  Yvonne onlangs geplaatst…Tag: Three thingsMy Profile

 • Nicole
  11 april 2016

  Heel slim om de man de luiers te laten doen.. Ieder z’n taak toch ?
  Nicole onlangs geplaatst…Maak kans op 4 tickets voor Monster Jam op zaterdag 2 juliMy Profile

 • Doortje
  11 april 2016

  Ik herken het niet allemaal, bij ons was het altijd een heel gedoe, eerst kolven, dan flesjes geven… Dus niet even makkelijk aan de borst leggen helaas. Ik weet nog dat het een keer heel hard regende en ik lekker in mijn warme bed een flesje zat te geven, dat vond ik zo’n fijn moment! En ik was altijd blij als ik weer kon slapen, maar… Soms lag ik dan nog heel lang wakker, haha!
  Doortje onlangs geplaatst…Naar de kermis!My Profile

 • Kelly
  11 april 2016

  Haha leuk omdie gedachtes eens te lezen! Wat er allemaal wel niet in je om kan gaan haha
  Kelly onlangs geplaatst…Old but gold: Gareth GatesMy Profile

 • Dorien
  11 april 2016

  Leuk geschreven. Ik weet al niet meer wat ik allemaal dacht, maar er staan een aantal logische dingen tussen!
  Dorien onlangs geplaatst…IK MOET JULLIE IETS VERTELLEN..My Profile

 • demallemolenmoeder
  11 april 2016

  Herkenbaar hoor. Al moet ik bekennen dat ik het nu erger vind om.er uit te gaan dan toen ze nog zó klein was. Heel.knap trouwens dat Aimy maar één keer komt.
  demallemolenmoeder onlangs geplaatst…Onder de loep; zwangerschapshaptonomieMy Profile

 • Nicole
  11 april 2016

  Oh wat was ik blij toen ik eenmaal van die nacht voedingen af was!
  Nicole onlangs geplaatst…Waarom vergelijken we onze kinderen met elkaar?My Profile

 • Leonie van Mil
  11 april 2016

  De kleine van mij is twee weken oud en ik ben echt blij dat die van mij maar 1 keer komt per nacht. Meestal ben ik wel een tijd met hem bezig, want vaak heeft hij daarna last van krampjes of de hik. Voor de luiers maak ik ook van mijn vriend wakker. Mag hij ook even wat doen ;p
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Korte stilte op mijn blogMy Profile

 • Mary-Lou
  11 april 2016

  Haha, zo herkenbaar! ‘S ochtends wakker worden en eerst bijna een gat in de lucht springen omdat hij doorgeslapen heeft om vervolgens niet rechtop te kunnen staan omdat stuwing en kleding geen fijne combi is, au! En inderdaad ook dat je denkt even lekker verder te kunnen slapen…not!
  Mary-Lou onlangs geplaatst…Een kijkje in mijn blogkeukentjeMy Profile

 • Marijke
  11 april 2016

  Hahah heeeeel herkenbaar! Het is gelukkig al lang geleden voor ons. Onze mini is net 3 geworden. Maar oooo ik lag soms echt gespannen in bed in de hoop dat ze zou gaan slapen na een voeding. Als ze dan toch weer ging huilen dacht ik altijd ‘neeeeeeee’ haha. Went inderdaad nooit zo vaak ‘s nachts wakker worden.
  Marijke onlangs geplaatst…EETDAGBOEK I EASY DAILY FOODMy Profile

 • Charlotte
  11 april 2016

  Hihi leuk geschreven! We hebben hier maar heel kort nachtvoedingen gehad gelukkig. En meestal sliep ik dan nog half door 😉
  Charlotte onlangs geplaatst…Toos inspiratieloosMy Profile

 • marie-louise
  11 april 2016

  Haha herkenbaar hier. Althans alleen de eerste 4 weken na de geboorte van onze zoon. Daarna sliep hij al door en had hij geen nachtvoeding meer nodig.

  Fingers crossed dat het bij de volgende ook zo makkelijk gaat…
  marie-louise onlangs geplaatst…Zwanger week 32My Profile

 • Ellen
  11 april 2016

  De nachten wennen nooit inderdaad. Ik ben altijd blij als het ergens voor 4 uur is. Soms komt ze om half 5 of 5 uur en als manlief er dan om 6 uur uit gaat, slaap ik niet meer. En tijdens de voeding denk ik altijd, o zo weer lekker terug en slapen. Heerlijk is dat, haha.
  Ellen onlangs geplaatst…Kijk in de week #5My Profile

 • Dita
  11 april 2016

  haha ja herkenbaar. De voedingen zijn hier in de nacht niet meer nodig gelukkig maar een enkele keer wordt Mila nog wakker.
  Dita onlangs geplaatst…Baby OOTD #2My Profile

 • Vivienne
  11 april 2016

  Hihi super herkenbaar! Soms dommel ik zelf ook weg en schrik ik 10 min later wakker “oh ze drinkt nog steeds”. Het is zwaar maar het zijn ook super kostbare momenten die ik koester.
  Vivienne onlangs geplaatst…My life in pictures #3: Pasen en de dierentuinMy Profile

 • Leonie
  11 april 2016

  Haha, leuk om te lezen. Ik ben zo benieuwd hoe ‘t straks bij ons zal gaan…!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: BabykostenMy Profile

 • Vivienne
  11 april 2016

  Haha super herkenbaar! Soms dommel ik zelf ook weg en schrik ik 10 min later wakker “oh ze drinkt nog steeds”. Het is zwaar maar het zijn ook super kostbare momenten die ik koester.
  Vivienne onlangs geplaatst…My life in pictures #3: Pasen en de dierentuinMy Profile

 • rachel
  11 april 2016

  jou nachten zien er uit als een droom voor mij!! bij niomi was ik rustig 4x per nacht met haar bezig en rashel 2 en niomi krijsde snachts alles bij elkaar als ik haar terug legde 🙁
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 9 april 2016My Profile

 • Tineke
  11 april 2016

  Leuk geschreven, ik kan mij dit goed voorstellen! Ik wil straks ook graag borstvoeding gaan geven en ben benieuwd hoe mijn nachten er straks uit gaan zien 🙂
  Liefs
  Tineke onlangs geplaatst…Een lange bobMy Profile

 • Priscilla
  11 april 2016

  Haha! Ik heb het even voorgelezen aan mijn vriend! ? Is hij vast voorbereid voor over 3 maandjes! ? Leuk blogje! ?

 • haia
  11 april 2016

  Herkenbaar, al ze wat later al bijna na de ochtend toe voeding willen denk ik altijd: ofwel moed het hier vlug gaan of anders wordt het een hele lange dag voor mama, begin ik heel m’n dag te schikken om dan toch nog even wat bij te slapen. Komt er ook weer aan voor ons nacht voeding.

 • Tamara
  11 april 2016

  Hahaha heel herkenbaar! Mevrouw hier kwam 5 !!!!!! Keer vannacht! Pfft
  Tamara onlangs geplaatst…Ik moet je loslaten…. Over het verlies van mijn moeder.My Profile

 • Lifesabout
  11 april 2016

  Ik heb het maar heel kort kunnen geven, maar herken sommige punten wel. Zoals het heel nodig moeten plassen of manlief de poepluier laten verschonen, hihi.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Iets volhouden, hoe doe je dat?My Profile

 • Sandra
  11 april 2016

  Jeetje ik kan me voorstellen dat dat wel weer even wennen is. Knap hoe je dan alles nog steeds zo goed kunt combineren!
  Sandra onlangs geplaatst…3X PARFUMREVIEW: BAISER VOLÉ, DECADENCE & REVEALMy Profile

 • Hanna @ eenbezigbijtje
  11 april 2016

  Het lijkt me behoorlijk pittig maar je doet het voor een goed doel en fijn dat het lukt. Lekker dat Aimy nu ‘maar’ 1 nachtvoeding nodig heeft.
  Hanna @ eenbezigbijtje onlangs geplaatst…Wat als je moet kiezen, de dilemma TAGMy Profile

 • Lieke
  11 april 2016

  Die nachten van de eerste paar maanden, mis ik zeker niet! En als ik dit zo lees, vind ik heel veel herkenbaar! Succes met de gebroken nachten Kelly!

 • Michelle
  11 april 2016

  Haha je hebt ‘t weer hilarisch omschreven. Ik ben zooo benieuwd hoe ik dit straks ga ervaren. Ik ben zelf sowieso een super onrustige slaper, heb jaren met 4 à 5 uur per nacht gedaan, maar voor manlief is dat net ‘n tikkie anders. We zullen zien hoe ‘t zometeen uit gaat pakken.
  Michelle onlangs geplaatst…PLOG#34: MIJN VERLOF IS BEGONNEN!My Profile

 • Jodi - liefthuis
  11 april 2016

  Onze spruit had maar heel kort nachtvoedingen nodig, al kroop ik na de eerste voeding van half 7 toch nog even terug en ging mijn spruit gelukkig ook nog even slapen.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Ben ik een loedermoeder?… tagMy Profile

 • Vanessa
  11 april 2016

  Haha, zo leuk om te lezen!
  Vanessa onlangs geplaatst…Alle trends voor lente en zomer 2016My Profile

 • Malou
  11 april 2016

  Haha, erg herkenbaar!
  Malou onlangs geplaatst…We zijn verhuisd!My Profile

 • MetMirjam
  11 april 2016

  Grappig lijstje! Ik dacht vooral tijdens de voeding: ‘niet in slaap vallen.. niet in slaap vallen’ en dan had ik het tegen mezelf 😉
  MetMirjam onlangs geplaatst…Bemoeienissen van omstandersMy Profile

 • Annemijn
  11 april 2016

  Haha, leuk lijstje. Best vermoeiend lijkt mij.
  Annemijn onlangs geplaatst…Wittere tanden met behulp van Prodent White System tandpasta? Ik testte het uit.My Profile

 • Annemijn
  11 april 2016

  Haha, leuk lijstje. Best vermoeiend lijkt mij.
  Annemijn onlangs geplaatst…Wittere tanden met behulp van Prodent White System tandpasta? Ik testte het uit.My Profile

 • Lilian
  11 april 2016

  Haha heel veel dingen zijn heel herkenbaar en ook al geef ik geen nachtvoeding meer, toch zijn ze dan nog herkenbaar. Bijvoorbeeld dat hij net wakker is geweest, ik er alles aan heb gedaan om hem in slaapt te krijgen en hij eindelijk is gaan slapen. Nadat ik net weer lekker in mijn warme bedje ligt, hij weer begint te huilen. Grr.. Ja dan kun je wel even balen. Maar wij doen het met alle liefde!
  Lilian onlangs geplaatst…ZwangerschapsischiasMy Profile

 • Lisanne
  11 april 2016

  Ik kan hier nog niet over mee praten maar ik geloof zeker dat er heel wat door je hoofd heen spookt als je in de nacht zo bezig bent met je kleine hummeltje. Ik denk dat het vooral een proces is van genieten want wat je al zei het is 1 op 1 aandacht met je kleine meisje (in jouw geval dan). Fijne avond liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…Doelen voor de lenteMy Profile

 • Yneke
  11 april 2016

  Haha, leuk artikel! Toen Jonah heel klein was, moest ik tijdens het voeden echt rechtop zitten van mezelf. Liggend viel ik zo weer in slaap en dat vond ik (eerst) een beetje eng. Ik moest mezelf dus soms wakker houden?. En dat je stiekem baalt als ze binnen een minuut weer wakker worden nadat je ze in bedje hebt gelegd, vind ik ook herkenbaar haha. Lig je net weer in je warme nest.. maar toch: die nachtelijke momentjes samen met zoonlief neemt niemand me meer af!

 • Diana
  11 april 2016

  Ik had vooral medelijden met mijn man… Ik had keizersnede gehad die ook nog eens ging ontsteken… Bekkeninstabiliteit ook nog eens… Dus mijn man moest er daarvoor uit en dan ook nog eens naar beneden om de fles te maken…. Voelde ik me zo schuldig over….

 • Maike
  11 april 2016

  Haha, leuk geschreven!
  Maike onlangs geplaatst…Tips voor de styling van jullie bruiloftMy Profile

 • Linda
  11 april 2016

  Haha herkenbaar. Ik ga zodra ik haar hoor eerst snel plassen en water pakken (krijg altijd dorst tijdens voeden).
  Laatste paar nachten slaapt ze ineens door en word ik dus zelf 3 x wakker grrr. Meestal word ze 1-3x wakker voor een voeding (tussen 20.00 & 8.00)
  Linda onlangs geplaatst…Weekmenu week 14My Profile

 • Frank
  11 april 2016

  Mijn vrouw gaf borstvoeding en voedde hem in de nacht op de bank in de kamer van mijn zoon. Na de voeding viel hij vrijwel direct in slaap. Ik heb dus weinig te klagen en dat is ook precies wat mijn vrouw iedere keer dacht over mij toen ze er in de nacht weer uit moest om te voedde
  Frank onlangs geplaatst…Opa VerteltMy Profile

 • MamaLifestyleBlog
  12 april 2016

  Ik vond de nachtvoedingen ook altijd heftig, maar toch ook wel bijzonder. Knus met je baby aan de borst en genieten.
  MamaLifestyleBlog onlangs geplaatst…5 minuten van mij vandaan werden 23 mensen neergeschotenMy Profile

 • mariska
  13 april 2016

  *verlangt terug naar 1 nachtvoeding* ja, herkenbaar! Nu zoontje 7 mnd is, is hij vaker wakker helaas… Ben nu heel blij met 1 nachtvoeding 😉 ik ben vaak zo slaperig dat ik alleen maar hoop dat zoontje snel weer slaapt..

 • Jessica
  13 april 2016

  Leuk lijstje, je denkt aan de gekste dingen dan! Ook als ik ‘s nachts gewoon wakker wordt, er gaat van alles door je hoofd.
  Jessica onlangs geplaatst…Dairy – Gran Canaria 2016My Profile

 • Sabine
  11 april 2019

  Ik geef mijn meiden flesvoeding dus denk continu met de nachtvoeding, zéker met de voeding nadat ik zelf een paar uur diep geslapen heb; niét in slaap vallen, wakker blijven !! Shoot mn ogen vallen dicht, neeeee! So far nog niet in slaap gevallen & onwijs geluk met mn meiden want er slaapt er al 1 door na 3 maanden!

 • Cindy Van Benjamin
  11 februari 2020

  Het was zo pijnlijk toen mijn vriend het uitmaakte. Hij begon vals te spelen nadat ik ons ​​tweede kind had gekregen. Ik hou van hem, geloofde en vertrouwde hem, hij was mijn alles en ik kon geen dag blijven zonder van hem te horen. Ik ging naar zijn huis zonder hem te informeren en toen zag ik hem met een meisje dat seks had zonder de deur te sluiten. Ik huilde en verliet die nacht het huis, ik kon niet slapen, ik huilde de hele nacht en hij belde me niet. Het werd het ergste toen hij ‘s morgens belde en zei dat hij van me houdt, maar niet met me verder kan gaan. Het was alsof mijn wereld tot een einde kwam, dus ik deed een onderzoek op internet en zag mensen getuigen van het goede werk van Lord Bubuza-krachten, dus nam ik contact met hem op en vertelde hem mijn problemen. Hij reageerde en vertelde me wat ik moest doen. Ik voorzag in alles wat hij nodig had en hij verzekerde me dat Tim naar me terug zou komen smeken. 15 uur nadat alles was gedaan viel mijn vriend Tim thuis op zijn knieën huilend en smeekte me om hem te vergeven. Ik dacht dat ik droomde toen ik me de belofte van Lord Bubuza herinnerde. We zijn gelukkig getrouwd nu we gelukkig leven. Er is een God op aarde en dat is Heer Bubuza. Neem contact met hem op Whats App-nummer 🙁 +1 505 569 0396) of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.