Wat doe jij van 9 tot 5? : Shirley Visser is fulltime blogger

watdoejijvan9tot5colla

 

‘Wat doe jij van 9 tot 5?’  is een nieuwe rubriek waarin ik jullie ga vragen wat jullie zo al doen voor de kost of als  bezigheid. Of je nu stewardess bent of huisvrouw, fulltime blogger of webshop eigenaar, fotograaf of verpleegkundige, het maakt niet uit. Vandaag heb ik het verhaal ingestuurd gekregen van niemand minder dan Shirley Visser, fulltime blogger bekend van de populaire blogs Styleguide en Mommytobe. Natuurlijk ben ik als mede blogger heel nieuwsgierig naar haar verhaal. Hoe haar succes gekomen is, hoe een dag uit haar leven eruit ziet en hoe ze haar werk combineert met haar zoontje. Shirley is absoluut een voorbeeld voor mij maar denk ik ook voor veel andere bloggers. Benieuwd naar haar ervaringen en haar verhaal? Lees dan verder.

 

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Shirley, 27 jaar en woonachtig in Amsterdam met mijn vriend, zoontje en hondje. Ik ben afgestudeerd aan de opleiding Media, Informatie en Communicatie met als afstudeerrichting Redactie en Mediaproductie. Na even gewerkt te hebben op een online redactie ben ik in het diepe gesprongen en heb ik mijn contract niet laten verlengen om me fulltime met mijn blog Styleguide.nl bezig te houden. Deze startte ik 10 jaar geleden en door een samenwerking met een mediabureau die mijn advertenties regelt kan ik daar nu van leven.

Wat maakt deze bezigheid voor jouw zo interessant en leuk?
Op mijn blogs (later startte ik er nog eentje bij over mijn zwangerschap en het moederschap) kan ik doen wat ik het liefste doe: schrijven, schrijven en nog eens schrijven. Ik ben dus afgestudeerd als redacteur en vind het fijn om dat nu tot uiting te laten komen in mijn eigen bedrijf. Op Styleguide schrijf ik over mode, beauty en een beetje lifestyle. Alles is heel persoonlijk en ik hoef met niemand rekening te houden. Ik laat collecties zien die ik interessant vind, die ik denk dat anderen interessant vinden, show mijn outfits en aankopen en deel alles wat modegerelateerd is en wat ik de moeite waard vind om te delen. Het hoeft niet langs een eindredacteur en ik hoef geen goedkeuring te vragen aan een ander. Je runt je eigen online magazine waar je van ieder vak kunt meesnoepen. Op Mommy To Be schreef ik tijdens mijn zwangerschap over de ervaringen en wat ik allemaal mee maakte en voelde iedere week. Nu blog ik daar over het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ook weer heel persoonlijk. Ik deel ervaringen, schrijf als het even minder gaat, deel de hoogtepunten van Skyler en schrijf over diverse merken. Ook hier weer: ik hoef geen rekening te houden met anderen en kan me toch bezig houden met hetgeen dat ik het liefste doe: schrijven. Dit alles doe ik vanaf huis en dat is toch wel het grootste pluspunt: ik kruip lekker achter mijn computer en zit in mijn uppie te werken. Ik ben graag alleen dus dit is voor mij de ideale baan. Nu met het moederschap helemaal. Ik kan Skyler thuishouden en tegelijkertijd zorgen voor inkomsten.

 Wat dit iets wat je vroeger al graag wilde gaan doen later?
Ik heb altijd geroepen dat ik graag juf wilde worden en startte na de havo dan ook direct met de Pabo. Na een jaar kleuters werd ik gillend gek. Dit wilde ik helemaal niet! Omdat ik altijd al hield van schrijven besloot ik Media, Informatie en Communicatie te gaan studeren. Dit was de beste keuze die ik kon maken. Ik roep altijd dat ik geboren ben om te schrijven en zo voelt dat ook echt. Een dag niet geschreven is een dag niet geleefd. Ik wilde op een redactie van een tijdschrift aan de slag maar werd uiteindelijk aangenomen bij een website. Ook leuk! Toen ik de kans kreeg om voor mezelf te beginnen was ik enorm verrast maar ook heel erg door het dolle heen. Dat er geld valt te verdienen met bloggen hield ik nooit voor mogelijk dus dit was absoluut niet wat er op mijn beroepenlijstje stond. Wel een eigen tijdschrift maken. En dat heb ik nu toch wel een beetje…

Ervaar je vooroordelen ten aan zien van je werk/bezigheid?  Zo ja, Welke vooroordelen zijn dit en hoe ga je hiermee om?
Mensen denken al snel dat ik ‘alleen maar stukjes zit te typen’ en het dus relatief makkelijk heb. Ja, het is op zich wel een makkelijke manier van geld verdienen. Je bent immers met je hobby bezig en dat daar geld uit voortvloeit is natuurlijk heel erg fijn. Maar er komt zoveel meer bij kijken. Ik ben er echt veel meer mee bezig. Nieuwe ideeen uitwerken, contacten onderhouden, af en toe een evenement meepakken om daar over te schrijven, outfitfoto’s schieten, continu online zijn om als eerste op de hoogte te zijn van nieuws wat je dan direct kunt publiceren, een grote administratie bijhouden. Ik klaag absoluut niet want het is enorm leuk wat ik doe, maar het is dus niet alleen stukjes typen en de rest van de dag uit je neus eten. Nu ik moeder ben is het allemaal ietsje lastiger, omdat ik tussendoor dus met een kleintje bezig ben dat aandacht vraagt. Maar het gaat me nog steeds goed af.

Daarnaast denken mensen dat je een soort publiekelijk persoon bent. Eigenlijk ben ik dat natuurlijk ook een beetje. Ik deel enorm veel en mensen denken je te kennen. Ze vinden dat ze het recht hebben om alles maar te mogen zeggen en dat ik naar hen moet luisteren omdat ik dankzij de bezoekers fulltime kan bloggen. Dat laatste ga ik absoluut niet ontkennen want zonder bezoekers absoluut geen inkomsten, maar een beetje respect kan iedereen natuurlijk opbrengen. Ik ben nu zover dat ik reacties verwijder en mensen blokkeer die echt te ver gaan om het daarna van me af te zetten, maar nog steeds, na al die jaren, kan iemand van achter haar computer me diep kwetsen. Laat iedereen gewoon in zijn waarde. De een werkt in de supermarkt, de ander is secretaresse en ik blog fulltime. Het is een fijne vorm van werken en dat wordt helaas niet door iedereen gewaardeerd.

 Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?
Ik sta rond 8 uur op en start direct de computer op zodat de mails binnen kunnen komen. Vervolgens open ik de sites en check ik alle reacties en kijk ik wat voor artikelen ik voor die dag nog moet maken. Rond 9 uur wordt Skyler wakker en ben ik met hem bezig. Voeden, verschonen, aankleden. Hij speelt vervolgens een uurtje zelf zodat ik aan de gang kan. Ik begin met een artikel en kijk hoe ver ik kom. Rond half 11 gaat Skyler naar bed en ga ik weer verder met schrijven. Als hij wakker wordt voed ik hem weer en speel ik met hem. ’s Middags ben ik hier continu mee bezig: schrijven, Skyler voeden en entertainen, schrijven, Skyler voeden, ideeen zoeken en uitwerken etc. Dit doe ik eigenlijk de hele dag door, inclusief mails beantwoorden. Ik ben de hele dag aan het schrijven en speuren als ik niet met Skyler bezig ben. Soms heb ik een evenement en dan ga ik daarheen met die kleine, om vervolgens thuis alles uit te werken. Dat geldt ook voor outfitfoto’s waarvoor ik vaak naar de stad ga. ’s Avonds rond zessen hou ik het voor gezien en sluit ik de computer af. Maar nog steeds ben ik de hele avond met iPad en telefoon in de weer om mijn sites in de gaten te houden en actief te zijn op social media, waar veel bezoekers vandaan komen. Bovendien schiet me soms ’s avonds een tekst te binnen en ga ik toch nog even typen zodra Skyler in bed ligt. Ik heb iedere dag twee artikelen op Styleguide en één artikel op Mommy To Be en ik zorg er sowieso voor dat beide sites voor twee dagen gevuld zijn.

Omdat ik de luxe heb om voor mezelf te werken, geef ik mezelf soms ook een paar uurtjes vrij. Dan ga ik lekker naar buiten om een stuk te wandelen, een boodschapje te doen of om naar de stad te gaan. It comes with the job…

Welke boodschap wil je doorgeven aan mijn bezoekers over dit werk/bezigheid?
Ik krijg regelmatig de vraag van bloggers die ook graag hun fulltime baan ervan willen maken en hoe ik dat precies heb gedaan. Het enige wat ik kan zeggen is volhouden. Ik ben al ruim tien jaar bezig en ben ook begonnen met twee bezoekers. Voor de rest: heb vooral niet de intentie om er je werk van te maken. Begin als hobby en kijk waar het schip strandt. Ik vind het wel heel fijn dat ik een opleiding heb gevolgd en deze ook daadwerkelijk heb afgemaakt. Zo heb ik altijd iets om op terug te vallen. Want hoe leuk dat bloggen ook is: morgen kan de hele online wereld in elkaar storten en heb ik geen inkomsten meer. Het is dan een fijn idee dat ik een papiertje heb waarmee ik elders aan de slag kan. Fulltime bloggen is leuk en ik ben bevoorrecht dat ik dit kan doen maar ik hoop dat mensen goed beseffen dat er daadwerkelijk een persoon met een kloppend hart achter de computer zit. Geen virtueel poppetje. Iemand met gevoel en iemand die, net als anderen, werkt voor haar geld. Ik ben niet zomaar een meisje dat artikeltjes typt, deze online zet en voor de rest achterover leunt om het geld binnen te zien stromen. Ik ben iemand die een compleet bedrijf runt en daar komt echt een hele hoop meer bij kijken. Desalniettemin hoor je me niet klagen; ik heb toch wel de leukste baan ter wereld!

Dankjewel Shirley voor het delen van jouw verhaal, ik vind het heel interessant en leerzaam om jouw verhaal en ervaringen te lezen. Ik denk ook zeker dat je de leukste baan gevonden hebt waar je helemaal je ei in kwijt kunt. Dit verhaal is een heel mooi voorbeeld voor veel andere bloggers denk ik. Ik haal er in ieder geval uit dat je je dromen achterna bent gegaan! Wat vinden jullie van het verhaal van Shirley? Laat je reactie achter in de comments van dit artikel.

Liefs Kelly

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

36 gedachten over “Wat doe jij van 9 tot 5? : Shirley Visser is fulltime blogger”

 1. Wat leuk om te lezen. Inspirerend verhaal. Ik vind het altijd knap wanneer je fulltime van je blog kan leven, daar kan ik alleen nog maar van dromen:)
  Geeft ook niks, want ik heb helemaal niet die intentie, ik hou van mijn hobby als hobby:)
  Miranda onlangs geplaatst…Hoe gebruik je Pinterest voor je blogMy Profile

 2. Ook al ken ik het verhaal van Shirley al, toch is het mooi om zo in een interview te lezen.
  Ik denk dat het bij elk droom wel geldt: volhouden! Sommige dingen hebben tijd nodig..
  Nicole onlangs geplaatst…Een slaap- en eetritmeMy Profile

 3. Leuk om te lezen van Shirley! Lijkt me echt zo leuk om fulltime blogger te kunnen zijn 🙂 Ik vind het een heel inspirerend verhaal!
  Manon onlangs geplaatst…LIJSTJE: Zonde!My Profile

 4. Bedankt voor alle lieve reacties! En wat betreft opvang: we hebben gekeken naar een kinderdagverblijf en dat is ook zeker een optie als het voor mij onmogelijk wordt om te werken, maar tot nu toe gaat het nog prima 🙂 We zien het allemaal wel!
  Shirley onlangs geplaatst…Neoderma body scrubMy Profile

 5. Fijn dat je van je hobby je werk hebt kunnen maken, het lijkt mij wel heel pittig hoor. En dan ook nog zorgen voor je kindje (overigens een heerlijk mannetje zo op foto’s te zien). Waar haal je toch je inspiratie vandaan?
  Cindy onlangs geplaatst…Picture Time – juni #2My Profile

 6. Tof om te lezen! Ja, mensen denken snel dat bloggen even wat typen is en klaar, maar uiteindelijk is het gewoon je baan en moet je er even hard voor werken als ieder ander. Alleen het hele grote voordeel is dat het ook nog eens je hobby is. Geniet ervan!
  Marion onlangs geplaatst…Eetstoornis ~ Herstel: De FinishMy Profile

 7. Van je hobby je werk kunnen maken is het mooiste wat er is! Veel succes Shirley, ikben je meteen gaan volgen.

  Kelly, ik vind het echt een top rubriek. Er zijn zo veel leuke beroepen, waar we geen weet van hebben en nieuwsgierig naar zijn…
  Remy | BakingBeautyNL onlangs geplaatst…Home Interieur WishlistMy Profile

 8. Leuk om te lezen wat je het aller-liefste doet: schrijven! Op Styleguide vind ik namelijk altijd dat je zo weinig tekst gebruikt (logisch natuurlijk, als er niets meer te zeggen valt moet je niet gaan ‘opvullen’ voor het opvullen!). Schrijven is schrappen zeggen ze altijd 🙂

  Maar stiekem dus super logisch dat je mommytobe (en je persoonlijke blog) erbij bent gaan doen, daarop kun je ook echt je liefde voor het schrijven zien. En ook gewoon zien dat je er goed in bent! Vind ik erg leuk om te zien.

  Bloggen is natuurlijk een relatief makkelijke baan (iets makkelijkers kan ik me niet bedenken – als je wil kun je het super basic voor jezelf houden), dat is oa waarom ik het zelf ook kan volhouden, haha. Maar mensen moeten wel weten dat je niet alleen blogger bent, maar ook ondernemer. Maar wederom: dat maak je ook zo moeilijk of belastend als je het zelf wil maken, je moet niets. Dat is zo heerlijk aan het ondernemerschap, vind ik. Lekker op je eigen manier!

  Heel tof om te lezen, dit!
  Lisanneleeft onlangs geplaatst…Dingen waar je blij van wordt!My Profile

 9. Leuk om te lezen! Er zijn natuurlijk meer mensen die fulltime bloggen maar het is leuk om te lezen hoe jij ermee omgaat en hoe je over bepaalde zaken denkt. Als je van je hobby je job kunt maken dan ben je al heel gelukkig lijkt me! Het enige minpunt lijkt mij vooral social media. Iedereen weet wat van je en daardoor heeft iedereen ook wel een mening over je, en de stap om daar via social media wat van te zeggen is ook veel kleiner dan in real life.
  Ik begin nu al uit te kijken naar volgende week haha.

 10. Leuke nieuwe rubriek Kelly 🙂 leuk om zo bij verschillende mensen een kijkje in de dag te krijgen!

  (Klein puntje: “wat maakt de bezigheid voor jou (…)” daar moet ‘jou’ zonder -w op het einde 🙂 )

 11. Pingback: Stiekem in mijn browsegeschiedenis koekeloeren |

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.