Ruim 7 jaar ‘online influencer’ terugkijken en alle veranderingen

Bijna 7,5 jaar geleden, in januari 2013, klom ik in de virtuele pen. Ik besloot te gaan bloggen. Geen idee nog dat ik datzelfde jaar voor het eerst mama zou worden en dat die impulsieve start, zou betekenen dat ik hier nog jaren lang zoveel plezier en passie van zou halen, dat ik hier zelfs fulltime mijn brood mee kon verdienen en dat dit de beste beslissing ooit was. Ik begon een WordPress.com blogje. Ik snapte er nog helemaal niets van, maar ik dacht, ik zie wel waar het schip strandt. Het leek me gewoon een leuke hobby voor erbij om mijn creativiteit in kwijt te kunnen. Het voelde als iets wat ik moest gaan doen. Ik ben blij dat ik toen mijn gevoel gevolgd heb en vandaag kijk ik terug op ruim 7,5 jaar waar in ik ‘influencer’ werd en hoe dit wereldje is veranderd.

Het was januari 2013 dat ik besloot te gaan bloggen. Ik zag Carry Bradshaw in Sex and The City typen op haar laptopje en dat zag er zo ‘cool’ uit. Ik zocht een soort hobby om mijn ideetjes en creativiteit in te stoppen. En al had ik nul ervaring met schrijven, ik ben wel iemand die altijd al graag in de spreekstoel zat. Verhalen vertellen en ervaringen delen vind ik prachtig. Als kind speelde ik al ‘Televisie programma’ op mijn kamer en deed ik net of ik televisie programma’s presenteerde. Maar vloggen voelde nog als een stap te ver. Dus het werd bloggen. Een maand later besloten Yannick en ik dat we zwanger wilde worden. Dat dit direct ook de maand erop waarheid werd, was heel bijzonder. Waar ik daarvoor vooral blogde over lifestyle, recepten, outfits, mijn leven als studente (toen nog) kwam daar vervolgens het onderwerp zwangerschap bij en al vrij snel blogde ik elke dag. In die tijd was dagelijks bloggen de trend. Elke dag volgde ik zelf ook blogs en het was normaal dat blogs dagelijks 1 of 2 updates deelde. Dus dat deed ik ook en ik vond het geweldig om te doen. Al had ik nog geen idee hoeveel mensen mijn blogs lazen en dat dit ooit zelfs een vorm van inkomsten zou kunnen worden. Het was voor mij gewoon een hele fijne hobby.

Tot ik beviel van Lana en alles in een soort stroomversnelling raakte. De eerste blog ‘En toen was ik ineens mama‘ raakte veel mensen. Ik ging vol passie bloggen over mijn leven als kersverse jonge moeder van net 23 jaar en ik merkte dat dit veel herkenning bood. Pas daarna ontdekte ik via een vriendin hoe ik mijn statistieken kon checken en hoeveel mensen er daadwerkelijk meelazen op mijn blog. Dit bleek gigantisch veel te zijn, veel meer dan de comments die ik dagelijks zag groeien. Ik vond dat zo enorm bijzonder, ik had werkelijk geen idee hoe groot het bereik was. En zo ging ik lekker door, werd ik benaderd door twee mediabureaus en begon ik er zelfs wat geld mee te verdienen. Ik was afgestudeerd als HBO SPH hulpverlener, maar een baan zoeken was geen optie doordat ik in de ziektewet raakte door alle complicaties van mijn zwangerschap en bevalling met HELLP-syndroom. Wel had ik destijds een vaste baan bij de Efteling, waar ik op een gegeven moment weer kon werken nadat ik meer hersteld was maar na 7,5 jaar daar gewerkt te hebben, voelde ik ook dat het tijd was om voor mezelf volledig verder te gaan. En zo zei ik in oktober 2014 mijn baan op om fulltime blogger te worden. Ik vond het geweldig om zoveel tijd met mijn kindje door te brengen en tijdens haar slaapjes en in de avonden te kunnen werken vanuit huis. Dit is dan ook altijd mijn drijfveer geweest om me hier volledig op te kunnen focussen. Veel tijd voor mijn gezin en daarnaast vanuit huis mijn geld kunnen verdienen.  Wat mij betreft het beste van alle werelden en een droom die is uitgekomen. Ik klap dagelijks in mijn handjes dat dit is wat ik mag doen.

Ik maakte destijds ook al video’s en vlogs, maar dat was meer voor erbij, het bloggen met ruim 10 artikelen per week was mijn main focus. Ik blogde over het moederschap, onze bruiloft en alle voorbereidingen daarover, de volgende zwangerschappen, verhuizen en alles daaromheen. Ik  maakte enorm veel uren rondom het moederschap heen en met 1 kindje was dit prima te doen maar met de komst van de 2e ging ik over naar minder blogs per week (gemiddeld 5) en ging ik me meer op video focussen. Vervolgens ging het zo goed met mijn youtube kanaal dat ik de focus nog meer op video kon leggen en minder op bloggen. En hoe leuk ik bloggen ook vond, ik begon video’s maken veel leuker te vinden dus die transitie voelde heel logisch.

Na de komst van mijn derde kindje besloot ik nog minder de focus op bloggen te leggen en meer op video. Ik vind video uiteindelijk het allerleukst om me mee bezig te houden en ook een manier om een heel realistisch kijkje in ons leven te kunnen geven. Door de drukte van een groter gezin koos ik ervoor minder te gaan werken en ben ik gemiddeld 2 dagen per week gaan werken, met af en toe een extra avondje uren maken om alles af te krijgen. Ik deelde vanaf toen 1 of 2 blogs per week naast mijn wekelijkse vlog en af en toe en video op vrijdag. Daarnaast begon ik 1,5 jaar geleden ook met het af en toe organiseren van challenges voor mijn volgers om zo nog meer interactie met jullie aan te gaan en samen leuke uitdagingen aan te gaan. Ik vind dit zo leuk om te doen!  Zo heb ik nu 2x de KC Budgetchallenge georganiseerd, de KC Healthy Together Challenge, de KC Opruimchallenge en vorige week de KC Morning Routine challenge. Bij challenges maak ik e-books, videolessen, een Facebook of Instagram community en dit soort dingen organiseren vind ik mega leuk om te doen.

In oktober 2017 vond het eerste Kellycaresse Event plaats, ook dat was zo enorm bijzonder om een aantal van jullie te ontmoeten. Ik kan soms gewoon nog steeds niet geloven dat ik dagelijks zoveel vrouwen mag inspireren en elke keer als ik aangesproken word omdat vrouwen me herkennen, moet ik even in mijn arm knijpen. Ik ben enorm dankbaar dat ik toentertijd de stap gezet heb om te gaan bloggen en later vloggen om te mogen doen waar ik zo blij van word en het is geweldig om zo’n lieve community aan vrouwen te hebben die me volgen, steunen, met me kletsen in de Dm inbox en onderdeel zijn van mijn droom.

Een jaar geleden lanceerde ik de Kellycaresse podcast waarop ik mijn volgers inspireer met mijn eigen lessen rondom persoonlijke ontwikkeling, mindset en meer. En in september 2019 lanceerde ik mijn eerste cursus Vloggen en later de cursus Instagram en inmiddels heb ik met mijn cursussen al ruim 175 vrouwen (en 1 man) mogen helpen om mijn kennis over social media en vloggen te delen om ook voor hun een stap vooruit te betekenen op dit gebied en ik ben enorm trots op deze cursisten die hele mooie stappen vooruit hebben gemaakt.

We zijn nu 7,5 jaar verder, ik heb enorm gave ervaringen opgedaan en ik ben heel erg dankbaar voor alles wat ik heb mogen leren. Mijn focus ligt nu op de wekelijkse vlog en podcast, op af en toe een blog wanneer ik er inspiratie voor heb en daarnaast ben ik heel actief op Instagram. Allemaal dingen waar ik heel blij van word. Ik ga mee in de flow qua inspiratie en de hoeveelheid tijd en energie die ik op dat moment heb. Momenteel is Yannick weer fulltime aan het werk en ligt de zorg voor de kids weer volledig bij mij. Ik heb daardoor 2 halve dagen om te werken en ik heb leren loslaten dat het oké is als er weleens geen blog, video of podcast is. Ik focus me liever op kwaliteit, dan op kwantiteit.

Het is bijna zomervakantie en sinds 2 jaar neem ik dan (op de vlogs na) de zomervakantie periode vrij om me te focussen op mijn gezin. Ik vind het een enorme luxe dat dit kan en ik geniet daar enorm van. Volgend schooljaar wil ik iets nieuws lanceren, maar daarover later meer ;).

Ik ben dankbaar voor de afgelopen 7,5 jaar en ik ga lekker door met waar ik mee bezig ben. Ik wil jou als lezeres, vlog kijker, Instagram volger of waar je me ook volgt enorm bedanken dat je onderdeel wilt zijn van mijn leven en voor het volgen van mijn avonturen. Zonder jou was het nooit geworden wat het nu is. Dankjewel daarvoor!

Ben je al geabonneerd op de Kel-e-Mail die ik onlangs gelanceerd heb? Dan word je zo nu en dan op de hoogte gehouden met een persoonlijk berichtje van mij voor jou! Ik krijg er hele leuke reacties op dus ik denk dat jij het ook niet wil missen 😉 Ik stuur namelijk regelmatig leuke cadeautjes via de mail.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

8 reacties

 • Tineke
  22 juni 2020

  Ik volg je al flink wat jaren en blog zelf nu negen jaar. Kan mij dat begin nog wel vaag herinneren. Leuk om te lezen hoe het bij jou is meegegroeid, toch blijf ik bloggen en blogs lezen het leukste vinden.
  Tineke onlangs geplaatst…Naar het bos in OranjewoudMy Profile

 • Fleur
  22 juni 2020

  Gefeliciteerd! Wat een mooie mijlpaal en leuk om te lezen hoe jouw blog/vlog avontuur verlopen is. Ik hoop dat je we nog heel veel jaren veel plezier uit mag halen
  Fleur onlangs geplaatst…Vaderdag Cadeautip | ZomerkledingboxMy Profile

 • Romy
  22 juni 2020

  Jeetje, wat een mega-mijlpaal, Kelly! En wat ben je ook enorm gegroeid de afgelopen jaren – daar mag je oprecht heel erg trots op zijn. Ik volgde je al voordat ik zelf een blog had en ben dat altijd met veel plezier blijven doen. Hopelijk nog vele jaren 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Blij Lijstje # 27 | Pippa-post, telefoonpilates & plasticleedMy Profile

 • Miriam
  22 juni 2020

  En dan ben je ook nog eens een hele leuke vrouw! Ik hoop je binnenkort weer eens live te mogen spreken.
  Miriam onlangs geplaatst…Post Pregnancy Tag: hoe is het nu met mij en Sofieke?My Profile

 • Nicole
  23 juni 2020

  Echt leuk dat je dit al zo lang doet! Ik lees je verhalen met plezier! 🙂

 • Bestellen App nemen
  13 juli 2020

  leuk, een hele mooie mijlpaal. Graag lezen uw verhalen!

 • Puck
  22 juli 2020

  Ha Kelly wat super om te lezen hoe jouw verhaal tot stand is gekomen. Lees en bekijk regelmatig je blogs/vlogs met veel plezier!
  En menig andere (oud-)dorpsgenoten als ik dat zo mag geloven! 😉 Fijne vakantie!

 • Ayla
  23 juli 2020

  Superr leuk om te lezen Kelly. Ik vind blogs en Insta (stories) het leukst!

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.