Mommy monday – En dan ben je ineens mama

2013-10-23_1382527528

En dan ben je ineens mama: Vandaag precies twee weken geleden is onze prachtige dochter Lana geboren en vandaag, twee weken verder zijn we sinds 3 daagjes heerlijk thuis met haar. Het is een wonder dat we haar zo snel al mee mochten nemen, en het is een hoge uitzondering dat een premature baby voor de 36 weken naar huis mag, vrijdag met 35 weken en 6 dagen namen wij haar al mee. Het is geweldig om haar thuis te hebben en het was dan ook heel speciaal om haar in de auto mee te nemen, en voor het eerst de drempel van haar nieuwe thuis over te dragen. Nu ik dit schrijf hebben we er twee nachten op zitten, en beginnen we langzaam onze draai thuis te vinden. Overvallen door het vroege moederschap, want de gedachte was dat je nog 4 weken in mijn buik mocht blijven zitten, maar nu extra genieten dat we jou 4 weken langer bij ons mogen hebben. Vandaag wil ik een update geven van hoe het moederschap tot nu toe bevalt, en hoe onze dagen er momenteel uit zien.

2013-10-24_1382593736

Voordat je moeder wordt is het onmogelijk om je voor te stellen hoe dat zal voelen, ik heb door werkervaring al veel kinderen verzorgd, begeleidt, baby’s verschoond etcetera maar hoe cliche het ook klinkt, zodra je eigen wondertje op de wereld komt ben je een leek. Je begint opnieuw, je leert je eigen kindje kennen en je kindje leert jou kennen. Een moeder is geboren. De moedergevoelens die de gehele zwangerschap ontwikkeld zijn, mogen tot uiting komen en de verzorger in je mag naar buiten komen. Vanaf het moment dat ik haar voor het eerst zag voelde ik wat voor groot bezit er in mijn leven was gekomen, en hoe groot de behoefte is om haar te liefhebben, verzorgen en gelukkig te maken. Allemaal heel cliche dit blogje tot nu toe.

2013-10-23_1382527528

In mijn zwangerschap kon ik me totaal geen voorstelling maken van hoe het precies zou voelen, ik was vooral bezig met het zwanger zijn, hoe dat voelde om zo’n wonder in mijn buik te dragen, en ik was bezig met de voorbereidingen op de bevalling. Ik hield me bezig met lectuur over zwangerschap en bevallen, en het moederschap? Dat komt daarna wel. Doordat ik zo te vroeg bevallen ben voelde het heel vreemd dat de periode na de bevalling, al was aangebroken. Hoe werkt dat eigenlijk allemaal? Ik wist wel dat ik borstvoeding wilde gaan geven, en ook had ik me al voorgesteld dat je dan te maken gaan krijgen met voedingstijden, slapeloze nachten, luiertjes enzovoorts, maar hoe het echt zou voelen? geen idee. Nu ik twee weken mezelf mama mag noemen voel ik hoe dat voelt. En begrijp ik ook veel beter hoe de moeders zich hebben gevoelt van patiënten die ik heb behandeld tijdens stages bijvoorbeeld.  Het eerste je eigen kindje verschonen, in een badje doen, voeden, het voelt alsof je het nooit eerder gedaan hebt want je eigen kindje voelt zo kwetsbaar en zo speciaal. Daarbij komt er een grote lading trots over je heen, een trots dat jij zo’n prachtig wonder op de wereld hebt gezet, en de trots dat je eigen kind de mooiste op de hele wereld is, dat speelt allemaal mee.

Inmiddels begin ik een ritme te vinden samen met mijn vriend. Dit ritme speelt zich af rondom 7 momenten per dag (en nacht hihi)  van verschonen, temperaturen, omkleden, borstvoeden, veel knuffelen en op bed leggen. Daarbij kolf ik 4x per dag als bijvoeding voor ons meisje en daaromheen krijgt het huishouden ook weer aandacht. Samen met mijn vriend verdelen we de taken, aangezien ik de borstvoeding doe, is hij wat vaker aan de beurt voor het verwisselen van de luier, en het opwarmen van de bijvoeding (afgekolfde moedermelk). Om het verzorgen heen is het vooral ook genieten. Het is heerlijk om haar voldaan te zien genieten na het krijgen van de voeding, of gewoon met haar op de bank zitten en zien hoe ze zich uitrekt, haar gezicht in allerlei soms hele gekke uitdrukkingen trekt, en om te zien hoe ze op ons lijkt. Het krijgen van een kind geeft bovendien een andere dimensie aan je relatie, je bent er niet enkel voor elkaar. We hebben een gemeenschappelijke taak, het ouderschap voor ons kindje en wat kan ik genieten van het zien van mijn vriend in de rol als papa. Het is prachtig om te zien hoe Lana zich heerlijk laat vertroetelen en troosten door haar papa, en om te zien hoe ze op zijn armen in slaap valt. Gisteravond toen Lana op bed lag, hadden we een avondje even voor onszelf gewoon thuis op de bank met de televisie erbij. Ook dat zijn dingen die niet op de achtergrond komen te staan nu we papa en mama zijn.

Ondanks dat ik me totaal geen voorstelling van te voren kon maken hoe het zou voelen om mama te zijn, en hoe het leven als mama eruit zou zien, merk ik nu dat ik het me al niet meer kan voorstellen om onze dochter niet bij ons te hebben. Het went eigenlijk vrij snel maar het blijf heel speciaal. Terwijl ik dit blogje typ, ben ik al een keer onderbroken voor een borstvoeding sessie, een luiertje en typ ik nu weer vrolijk verder, en het voelt alsof ik nooit anders gedaan heb. Alle cliche’s over het ouderschap zijn waar en het wordt alleen maar mooier!.

Liefs Kelly, mama van Lana.

Follow my blog with Bloglovin’ 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

43 reacties

 • Milou
  28 oktober 2013

  Wat heb je dit prachtig geschreven! Dit stuk straalt één en al trots uit, en dat mag je zeker zijn! Ik ben blij dat alles goed is gekomenn en jullie al zo snel van mooie Lana kunnen genieten in julllie eigen huisje. <3 liefs

 • Anne Solveig
  28 oktober 2013

  Mooi gescheven Kelly! Je mag trots zijn op jezelf en je hele gezinnetje! Leuk om te lezen!

 • Dagmar
  28 oktober 2013

  Aah wat een prachtig stuk heb je geschreven. Heb wel even moeten slikken om een traantje te onderdrukken, wauw wat hartverwarmend! Je bent een prachtige mama en je doet het super. Zo trots op je!

 • lieke
  28 oktober 2013

  Wow… kippenvel! Kan me nog maar heel moeilijk voorstellen dat hetbij ons over een paar weekjes ook zo ver is. Geniet ervan en schrijf vooral dood over het moederschap. *pinkt een traantje weg* #zwanger

 • Nadia
  28 oktober 2013

  Wat een mooie foto, die eerste, en mooi geschreven!

 • Nem
  28 oktober 2013

  Prachtig geschreven, en wat zie je er alweer goed uit! <3
  En dat haaaar, over een maandje mag je knipjes en haarbandjes kopen hihi

 • Ashleey
  28 oktober 2013

  Wat een prachtige stuk!!!! En die foto’s aaw <3

 • Shirley
  28 oktober 2013

  Geweldig om te lezen en fijn om te zien dat je je goed genoeg voelt om weer te gaan bloggen. Gives me hope, haha. Geniet van jullie momenten samen en ik verheug me op je volgende blogje. En ik krijg de kriebels; ik wil ook m’n babyyyyy. Haha.

 • Shifra Jumelet
  28 oktober 2013

  Aww, wat een mooie stuk! Toevallig was ik er gisteren heel erg mee bezig, hoe het zou voelen als je moeder bent. Tot nu vermoed ik dat het voelt als kind, als je een cadeautje krijgt (dat is dan op dat moment het belangrijkste in je leven en daar wil je de ‘hele dag mee spelen’) ,daar vergelijk ik het mee. Maar fijn om eens te lezen hoe jij het ervaarde! Geniet maar van je mooie mannetje! Want wat heeft hij lekker veel haar!! Prachtig!!

 • martinaa89
  28 oktober 2013

  prachtig popje!! super om over te lezen!

 • Dionne
  28 oktober 2013

  wat een prachtig geschreven stuk!
  Ga er maar lekker van genieten!

 • Dina
  28 oktober 2013

  Heerlijk om dit van je te lezen! Fijn dat Lana nu bij jullie thuis is.

 • wendy
  28 oktober 2013

  Wow kelly prachtig beschreven en helemaal herkenbaar… ineens ben je moeder, eerder dan verwacht..maar het mooiste wat er is. Ik heb het niet droog gehouden met het lezen van dit stukje. Het voelde zo herkenbaar en ik kon het niet onder woorden brengen, maar dat heb jij nu mooi gedaan…

 • Michelle
  28 oktober 2013

  Mooi geschreven! Vol emotie. Geniet van jullie mooie dochtertje!

 • Marieke
  28 oktober 2013

  Wat een mooi verhaal, Kelly! 🙂

 • Ilse
  28 oktober 2013

  Mooi stukje, met veel liefde en tederheid geschreven.
  Geniet maar van de tijd die jullie met z’n drietjes doorbrengen.

 • Life of Simone
  28 oktober 2013

  Super blogje Kelly! Geniet er van, dikke kus!

 • Tamara
  28 oktober 2013

  Wat mooi geschreven! Je eigen kind in je armen lijkt mij ook iets heel anders. Geniet ervan. Liefs Tamara

 • Angelique
  28 oktober 2013

  Prachtig verwoord kelly! Alles wat je schrijft is helemaal waar.
  Geniet nu maar lekker van deze momenten want voor je het weet is het al tijd om haar bij de peuterspeelzaal af te zetten.

 • Milou
  28 oktober 2013

  Heel mooi geschreven en ook heel erg leuk om te lezen!
  je mag trost zijn op je meisje!

 • Suzanne
  28 oktober 2013

  Wat heb je dit mooi geschreven meid. Ik ben al aan het aftellen! Tot snel!

 • Gwen
  28 oktober 2013

  Precies zoals het is, het moederschap! Fijn dat je zo geniet en ook weer energie voor je blog kunt vinden. Vinden wij leuk om te lezen 🙂

 • Jana
  28 oktober 2013

  Super om te lezen!

 • Annemarie
  28 oktober 2013

  Yes! Daar is ook blogger Kelly weer. Wat een topartikel van een topmama. Geniet er lekker van samen en blogze in de toekomst.

 • Joyce
  28 oktober 2013

  Wauw Kell! Wat heb je dit mooi geschreven! Ik kan niet genoeg mamaverhaaltjes van je lezen!

 • Jennifer
  28 oktober 2013

  Kelly, wat heerlijk! Als ik dit zo lees vraag ik me af of ik de jaartjes alvast wat vooruit kan spoelen.

 • blogsvanmiranda
  28 oktober 2013

  Wat liefdevol geschreven, hoewel het heel hectisch is om zo ineens te vroeg te bevallen met allerlei complicaties, kan ik me het gevoel voorstellen dat het heel erg gek is om nu de kleine meid in je armen te hebben. Maar wel fijn, en wat is het een prachtig meisje, ik ben jaloers op die bos haar!

 • Roxanne
  28 oktober 2013

  Wat ontzettend mooi om te lezen en wat fijn dat jullie Lana al ‘zo snel’ mee naar huis hebben mogen nemen. Geniet er maar lekker van!

 • Melanie
  28 oktober 2013

  Wat een ontzettend mooi en lief stuk! Geniet maar lekker van elkaar en jullie kindje 🙂

 • Tamarah
  28 oktober 2013

  Wat een mooi artikel zeg ook hoe je schrijft over hoe het voelt je dochtertje voor het eerst in huis kwam. Prachtig om te lezen!

 • Kim
  28 oktober 2013

  Heel mooi om te lezen! Geniet maar lekker van jullie prachtdochter 🙂

 • Rosanneke
  28 oktober 2013

  Herkenbaar! Ik ben inmiddels helemaal gewend aan het moederschap, mijn dochter is alweer 4 maanden, maar ik vond het pittig in het begin. De verantwoordelijkheid, de onzekerheid…al die dingen waarvan je van tevoren weet dat ze gaan gebeuren, maar die toch heel anders voelen als het zover is. Ik vond het in het begin echt niet altijd leuk, die momenten horen er ook bij. Maar het is zooo bijzonder!

 • Swaen
  28 oktober 2013

  Wat fijn! Ik wens jullie heel veel geluk met jullie kleine meisje. Blij dat het zo goed voelt.

 • Marloes
  29 oktober 2013

  Ah wat ontzettend leuk om te lezen. En het is id heel erg bijzonder dat jullie ze al zo vroeg mee naar huis hebben gekregen. Maar wel super zeg! Lekker genieten ervan!

 • Whitney
  29 oktober 2013

  Heel mooi geschreven! Begin nu ook steeds nieuwsgieriger te worden naar onze bebe. Fijn dat jullie ook snel weer naar huis konden. Vraag me af hoe je dat doet met borstvoeding idd. Wil het zelf ook graag geven. Ben je gelijk begonnen met kolven? Heb vanavond een informatieavond erover dus zal er vast alles over horen 🙂 Geniet van jullie prachtige wonder, Lana!

 • Melissa
  29 oktober 2013

  Wat mooi geschreven zeg! Het lijkt me heel mooi om een kindje te hebben, maar ik zou denk ik ook toch wel angsten hebben omdat het zo kwetsbaar is en zo speciaal voelt. Althans, dat hoor ik 😉 want ik heb zelf nog geen idee hoe het voelt!
  Ben blij dat het beter met je gaat. Geniet ervan!

 • Saskia
  29 oktober 2013

  Wat mooi geschreven! Het is zo mooi om moeder te zijn! Geniet er van!

 • annouska
  30 oktober 2013

  Ik zit jouw blogpost met kippenvel te lezen. Wat heb je dat prachtig geschreven.

  Fijn dat jullie nu al lekker thuis zijn en je ritme een beetje kan aan oppakken. Ik hoop dat jullie snel een beetje gewend zijn aan elkaar thuis.

 • Jewelyz
  2 november 2013

  Leuk om te lezen, en wat een mooie foto van jullie samen. Heel bijzonder om te lezen hoe je dit meemaakt, geniet ervan!
  Jewelyz onlangs geplaatst…Reminder: winactie!My Profile

 • Van0naar40weken
  3 november 2013

  Wat een mooie en eerlijk verhaal, met prachtige foto’s! Gefeliciteerd met jullie dochter,

 • Sas
  3 november 2013

  wat een fijne update en lieve foto!!!
  Geniet ervan 🙂
  Sas onlangs geplaatst…Things that I really don’t like, that everyone else seems to likeMy Profile

 • -N | Mommies LIfe
  8 augustus 2016

  Om zoveel jaar later een reactie achter te laten is misschien een beetje gek, maar ik smeul momenteel van dit soort verhalen! Wij gaan vanaf deze maand proberen zwanger te worden en ik heb er super veel zin in. Ik kan niet wachten om zelf moeder te worden. Nu maar hopen dat het ons ook lukt… 😉
  Ondertussen heb je al 2 kinderen! Wat moet dat fijn zijn Kelly!
  -N | Mommies LIfe onlangs geplaatst…Vrouw hield zwangerschap ruim een jaar verborgen!My Profile

 • Cindy | Sleutel in de Tuin
  13 oktober 2017

  Ik kom hier via de link in je artikel van vandaag. Leuk om te lezen hoe je (bijna) 4 jaar geleden aan de wieg van het moederschap stond.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.