Budget recept: Roerbakgerecht met zoetzure komkommer

croma roerbakfoto

Budget recept: Roerbakgerecht met zoetzure komkommer
Vandaag heb ik een heerlijk recept voor jullie voor een super simpel en snel te maken roerbakgerecht. Ik denk dat je dit in maximaal 15 minuten op de tafel hebt staan en daarmee een heleboel gasten blij kunt maken. Een roerbakgerecht met heerlijke groente, roerbakmie en een sate sausje wat je helemaal zelf kunt maken. Geen zakjes of pakjes dus, en lekker goedkoop! Ik maakte een side salade van zoetzure komkommer om de maaltijd af te maken. Voor maximaal €1,50 per persoon eet je een heerlijke maaltijd.

Croma1

Wat heb je nodig voor ongeveer 4 personen van dit roerbakgerecht?

 • 500 gram rundergehakt (ik kocht deze voor €2,10 met 35% korting)
 • Chinese roerbakmix €2,00
 •  Roerbakmie €0,75 ct
 • 2 grote eetlepels pindakaas
 •  1 eetlepel sambal
 • kroepoek als bijgerecht : €0,40 ct.
 • 1 komkommer €0,45 ct
 • Zout, peper, azijn als smaakversterkers
 • Croma roerbak oliemelange – Je vindt het in het olieschap in de supermarkt

Per persoon ben je rond de €1,50 kwijt en dan heb je natuurlijk nog wat ingrediënten over die je vaker kunt gebruiken.

Croma2

Zet een grote wokpan of braadpan op het vuur en doe hier een scheutje Croma roerbak melange bij. Dit is een melange van verschillende oliën. De Olijf variant bestaat uit zonnebloem-, koolzaad- en olijfolie en ze hebben ook een milde variant met zonnebloem-, koolzaad en lijnzaadolie. Het voordeel van de roerbak oliemelange is dat het bijna niet spettert. Dit houdt je keuken dus lekker schoon en voorkomt nare brandplekken op je handen. Ook kan deze oliemelange tot hoge temperaturen verhit worden waarbij de groente lekker knapperig blijven. Ideaal dus!

Croma3

In de roerbak oliemelange bak je het gehakt heerlijk mals, voeg eventueel wat zout en peper naar wens toe.

Croma4Als het gehakt gaar is kun je de roerbakgroente toevoegen.

Croma5

Voeg 2 eetlepels pindakaas toe en vervolgens een eetlepel (of meer of minder, naar smaak) van de sambal toe. Ik gebruikte een hele lekkere Ananas sambal (gekocht bij Xenos). Vervolgens doe je er 100 ml water bij en roerbak je dit goed door tot het een heerlijk mengsel wordt.

Croma6

Dan ga je de roerbakmie toevoegen. Dit is echt ideaal je hoeft dit niet vooraf te koken en het is zo klaar. Als de roerbakmie ook gaar is dan is je gerecht klaar.

Croma7

 

Croma8Ik maak er een zoetzure komkommersalade bij. Dit doe ik door de komkommer met een kaasschaaf in fijne plakken te snijden. De dressing maak ik van 50 ml natuurazijn en daarbij 1 theelepel suiker. Mix dit goed door elkaar en voeg dit toe bij komkommerplakjes. Dit zorgt voor een frisse afwisseling bij je spicy roerbakgerecht.

Croma9

Serveren met wat komkommersalade, kroepoek en je snelle roerbakgerecht is klaar! Eet smakelijk. Maken jullie ook weleens van dit soort snelle roerbakgerechten? Wat is jouw favoriete combinatie? Laat het me weten bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

28 reacties

 • Martina
  12 september 2015

  Ziet er lekker uit en ook nog eens super budget! Ik zou alleen zelf liever voor kip gaan!
  Martina onlangs geplaatst…10 September 2015 – Chocolade, nieuw schoenen en make-upMy Profile

 • amanda
  12 september 2015

  Lekker hoor…weer een idee voor om bij mij te proberen…x
  amanda onlangs geplaatst…Ikea foodchallenge#2My Profile

 • Lynn
  12 september 2015

  Vergeet je hier niet bij te vermelden dat dit artikel een samenwerking is met Croma?

 • Dita
  12 september 2015

  Lekker!!

 • Saskia
  12 september 2015

  Roerbakmie is inderdaad onwijs handig. Lekker recept!
  Saskia onlangs geplaatst…Recept: Gezonde AppeltaartMy Profile

 • Anne
  12 september 2015

  Oh lekker, dit ga ik eens maken, thanks voor de tip

 • Cheryl
  12 september 2015

  Ben benieuwd naar die oliemelange, had er ook al een reclame van op tv gezien. Ik gebruik standaard croma voor het bakken van biefstuk en ander vlees maar voor roerbakken ken ik het niet

 • Liv
  12 september 2015

  Dat roerbakmie klinkt handig zeg, en goedkoop! Waar heb je dat gekocht?

 • Krista
  12 september 2015

  Lekker!
  Waar koop je de roerbak mie!

  Groetjes Krista

 • Kelly Caresse
  12 september 2015

  Krista en Liv, dat heb ik bij Albert Heijn gekocht 🙂

 • Kelly Caresse
  12 september 2015

  Boven het artikel staat dat het gesponsord is door Croma 🙂

 • malou
  12 september 2015

  Ziet er lekker uit!
  malou onlangs geplaatst…WAAROM IK DE NEWBORN TIJD NIET MISMy Profile

 • Geertje - Stay At Home Mama
  12 september 2015

  Ziet er heerlijk uit… ik maak ook vaak roerbak, maar dan met rijst en kip!
  Geertje – Stay At Home Mama onlangs geplaatst…Een klein cadeautje, groot gebaar – DIYMy Profile

 • Lisanne
  12 september 2015

  Ik doe zoiets meestal met pasta of aardappeltjes kip en groente hoppa alles in een pan en lekker laten staan hahaha sausje erdoor en klaar. Dit ga ik ook is proberen liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…Trolley opruimenMy Profile

 • Barbara
  12 september 2015

  Dat ziet er lekker uit! Binnenkort maar eens maken!
  Barbara onlangs geplaatst…Hot nieuws! Vandaag zijn wij waar????My Profile

 • Lifesabout
  12 september 2015

  Ziet er lekker uit! Alleen je weet vast wel hoe ik denk over zout als ‘smaakmaker’ 😉 zout is meer een smaakverdoezelaar en dat is jammer als je je best hebt gedaan met koken. Zoetzure komkommer vind ik wel een goed idee! Ik maak ook regelmatig snelle nasi of bami en dan ook zonder pakje en ipv sambal (ook veel te zout voor mij) gebruik ik chillivlokken. Die komkommer ga ik er een keer bij maken!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Photodiary. Memory Lane 6-12 september.My Profile

 • Rosanne
  12 september 2015

  Dat ziet er lekker uit!
  Ik ga een vegetarische versie ervan snel eens uitproberen!
  Rosanne onlangs geplaatst…Bloggers theekransje #2My Profile

 • Celine
  12 september 2015

  Ziet er makkelijk en lekker uit!! Liefs, Celine
  Celine onlangs geplaatst…DIY: Party ooglookMy Profile

 • Danielle
  12 september 2015

  lijk me lekker, ik ga het een keer met kip proberen:D

  liefs

 • Amy
  12 september 2015

  Zo simpel kan lekker zijn! Ik zou het voor mijzelf vegetarisch maken maar het ziet er heel goed uit (:
  Amy onlangs geplaatst…Outfit snapshots: simpel en zomersMy Profile

 • Ingrid
  12 september 2015

  Croma en roerbakmie kennen ze in Frankrijk helaas niet, maar de komkommersalade klinkt best lekker en gaat denk ik wel goed samen met andere Aziatische/Oosterse gerechten!

 • Leonie
  12 september 2015

  Wat een makkelijke en lekkere maaltijd. Die komkommersalade is een goed idee zeg. Vaak schiet dat er bij ons bij in, terwijl we wel altijd komkommer in huis hebben. Het lijkt me wel lekker fris bij zo’n maaltijd!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamavoorspelt #1: reacties van (toekomstige) opa’s & oma’s op zwangerschapMy Profile

 • Britt
  12 september 2015

  Dit ga ik eens proberen, ziet er lekker uit!
  Britt onlangs geplaatst…Nieuwe rubriek | Sporty spice my assMy Profile

 • Kelly
  12 september 2015

  Bij mij thuis eten we vaker roerbakgerechten en dit lijkt me echt een lekker idee 🙂 ga ik zeker eens maken
  Kelly onlangs geplaatst…The instagram tagMy Profile

 • Renske
  13 september 2015

  Ooh, wat ziet dit er lekker uit zeg! Dit recept ga ik onthouden. 🙂
  Renske onlangs geplaatst…Sunday Baking Day – Muffins met witte chocoladestukjesMy Profile

 • rachel
  13 september 2015

  lijkt mij heerlijk en ga het een keer proberen meis 😀
  rachel onlangs geplaatst…Recept : springrollsMy Profile

 • Lisanne
  5 januari 2016

  Klinkt heerlijk! Ik ben niet zo’n sambalfan maar met iets minder zal het best lekker zijn denk ik. Vraagje: eet Lana dit ook mee? Hoewel ik een makkelijke eter heb twijfel ik hier toch mee om het aan mijn dochter te geven!

 • Kelly Caresse
  5 januari 2016

  Dankjewel, met minder sambal net zo lekker 🙂 Lana geef ik dit ook en smult dit goed op, ze is dit al lang gewend om mee te eten 🙂

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.