Review: NUNA Rebl autostoel 0-4 jaar

NUNAREBL

Vandaag deel ik met jullie mijn review van de NUNA Rebl autostoel. Een autostoel die geschikt is voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Dat betekent dat dit een autostoel is die je al gebruikt zodra je kindje geboren is tot aan de leeftijd van 4 jaar. Je hoeft dus enkel deze stoel te gebruiken en niet eerst een Autostoel groep 0, daarna autostoel groep 1 en daarna een stoelverhoger. Dit is natuurlijk al heel efficiënt en praktisch. Toen ik door NUNA gevraagd werd of ik deze autostoel wilde ontvangen voor een review was ik gelijk enthousiast. Als dit betekent dat ik niet steeds meer met die zware Maxi-Cosi hoef te sjouwen (+ tassen en Lana die er bij is) dan lijkt me dit ideaal!

De NUNA Rebl werd geleverd en het viel me gelijk op hoe groot deze autostoel is. Hij komt robuust en heel stevig over. We zijn ‘m gelijk gaan installeren in de auto en dat ging verrassend makkelijk. Je maakt deze NUNA Rebl vast met het ISO Fix systeem, dit systeem moet je dus wel in je auto hebben zitten. Dit is een hele veilige maar ook snelle manier van monteren. Niet meer moeilijk doen met de autogordels maar op een veilige manier vastklikken op dit systeem. De NUNA Rebl autostoel kun je tot je kindje 105 cm is achterwaarts plaatsen. Dit is ook de meest veilige manier van vervoeren van kindjes tot die lengte. Je kindje kijkt dan dus tegen de rijrichting in. Zodra je kindje groot genoeg is kun je je kindje voorwaarts met de rijrichting mee vervoeren door de stoel eenvoudig te draaien.

Voor de foto’s heb ik even een pop als ‘model’ gebruikt. Inmiddels hebben we ‘m al regelmatig getest met Aimy van ruim 1,5 maand erin. Zoals je ziet heeft deze autostoel een draaisysteem. Je draait deze naar de portier toe zodat je je kindje heel makkelijk erin kan zetten, als je je kindje hebt vastgezet draai je het zitje naar de gewenste richting toe (voorwaarts of achterwaarts). De stoel is geheel tot 360 graden te draaien. Je kunt de het zitje ook nog een beetje kantelen (in 7 standen) wat vooral voor kleinere kindjes of bij slaapjes in de auto handig is. De stoel kun je met de groei van je kindje ‘uitkleden’. Bij een pasgeboren baby is de stoel volledig bekleed om het passend te maken voor de allerkleinsten, zodra je kindje groter wordt neem je er meer kussens uit waardoor deze passend wordt voor je groter wordende kindje. Ook de riempjes kun je eenvoudig verstellen. Wanneer je kindje nog groter wordt dan kan hij/zij zelf de autostoel in klimmen en gebruik maken van een handige voetensteun. Daardoor hoeven de beentjes niet los te ‘bungelen’.

Wij vinden het een hele prettige stoel. Persoonlijk vind ik het fijn dat de stoel permanent in de auto blijft staan. Ik neem Aimy (indien het buiten nog koud is) in een warme doek mee naar de auto en zet haar dan in de autostoel. Met twee kinderen sjouw je al een heleboel mee dus dan vind ik het zelf fijn dat de autostoel (zoals een Maxi-cosi groep 0 autostoel) niet ook nog mee hoeft. Dit is een persoonlijke voorkeur, een ander kan de autostoel als vervoersmiddel van je kindje juist heel handig vinden om uit de auto te kunnen nemen. Ik neem vrijwel altijd wel een kinderwagen mee dus voor mij is het niet nodig dat een autostoel uitneembaar is steeds. Ook vind ik het fijn dat je niet steeds moeilijk hoeft te doen met het plaatsen van de autostoel in de auto. Je plaatst ‘m in principe eenmalig tot je kindje 4 jaar oud is.

Wij zijn dus heel erg blij met deze autostoel! Ik zal de pluspunten en minpunten nog even onder elkaar zetten

Pluspunten:
– Veilig plaatsen van de autostoel met het ISOFIX Systeem, dit is heel makkelijk te doen.
– Het stoeltje is bruikbaar vanaf 0 tot 4 jaar.
– Het stoeltje kun je naar de portier draaien om je kindje heel makkelijk in de auto te plaatsen, dit bespaart ook belasting van je rug.
– De autostoel blijft permanent in de auto staan, hierdoor hoef je niet te sjouwen met een autostoel groep 0 (zoals Maxi-Cosi).
– Je kindje kan tot 105 cm achterwaarts vervoerd worden, daarna is deze autostoel eenvoudig te draaien om voorwaarts met de rijrichting mee vervoerd te worden.

Minpunten:
– Enkel met ISOFIX systeem te bevestigingen, heeft je auto dit niet, dan is deze autostoel niet geschikt.
– De stoel blijft permanent in de auto staan. Als je kindje in de auto in slaap valt kun je deze er niet uitnemen zoals dit wel bij een autostoel groep 0 kan. Ook moet je daardoor rekening houden dat je je kindje ergens anders in vervoert buiten de auto (draagdoek, kinderwagen, in je armen).
– Wanneer je kindje achterwaarts vervoerd wordt, kun je je kindje voorin niet bekijken. Dit kan wel als je een speciale spiegel koopt die je achter het stoeltje bevestigd, dan is dit opgelost.

Mijn eindoordeel is heel positief. We gaan nog erg lang veel plezier aan deze NUNA Rebl beleven. Kennen jullie deze autostoel al en wat vinden jullie van dit systeem? Ik ben benieuwd naar jullie reacties op deze review. Als je zelf ook ervaring hebt met deze autostoel van NUNA ben ik benieuwd naar jullie ervaringen.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

45 gedachten over “Review: NUNA Rebl autostoel 0-4 jaar”

 1. Kan me best voorstellen dat dit de autostoeltjes der autostoeltjes is voor de mama’s! Als je zo een lange periode met een autostoeltje kan doen dan is dat geweldig! Fijne dag vandaag liefs Lisanne

 2. Ik had een autostoeltje waarbij die volgens beschrijving ook bruikbaar is van 0 tot 4 jaar. Alleen dan vanaf een maand of 9 omdat hij naar voren kijkt. Uiteindelijk gebruik ik deze niet voor baby. Persoonlijk zou ik het niet handig vinden dat hij permanent in de auto blijft. Als ik met haar zussen mee de school in loop vind ik het handig om autostoeltje met Cocobelt mee te tillen. Dan heb ik toch handen vrij om over trappetjes te lopen. Met baby in handen vind ik dat net iets onveiliger en om voor elk wissewasje de kinderwagen mee te nemen lijkt me niks.

  Nu ze hard richting 1 gaat ben ik mij aan het oriënteren op stoeltjes die daarna komen. Maar ik denk dat ik de keuze laat afhangen van onze nieuwe auto. Als die Isofix heeft zou de Nuna een optie zijn.
  Josan onlangs geplaatst…Mommy Monday winactie Squiz knijpzakjesMy Profile

 3. Wij hebben een maxi cosi met iso fix systeem, ben er erg blij mee want je hebt geen gedoe meer met gordels inderdaad. De meeste auto’s zijn wel geschikt voor iso fix (onze is niet nieuw), het is alleen weer een extra aanschaf die je moet doen. Handig aan Nuna vind ik dat ie 4 jaar meegaat, dat is wel een dikke plus tov de maxi cosi die maar een jaar volstaat. Aan de andere kant ben ik wel weer heel blij dat ik m zo op m’n wagen kan klikken…
  Vivienne onlangs geplaatst…Van fat naar fit #1: dag zwangerschapskilo’sMy Profile

 4. Al vanaf het moment dat je zei dat je deze had ontvangen, was ik nieuwsgierig naar de review! Dit lijkt me een hele uitkomst, dat je een Maxi-Cosi en autostoel in één hebt. Prima juist dat hij permanent in de auto blijft staan, scheelt veel sjouwen en ‘rommel’ in huis (bij ons in de woonkamer staan de twee Maxi-Cosi’s, neemt best wat ruimte in beslag). Fijn dat je positief bent dus!
  Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: onze taakverdeling in het huishoudenMy Profile

 5. Mooie stoel! Toch hebben wij laatst de Maxi Cosi pebble plus gekozen.. Met een 2way systeem dat je t kindje na een tijdje ook met de rijrichting mee kan laten kijken.
  Het leek ons gewoon wel makkelijk dat t stoeltje uit de auto gehaald kan worden en voor korte stukjes ook op de kinderwagen bevestigd kan worden.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: De eerste babykleertjes – Video!My Profile

 6. Klinkt heel handig om zo lang te kunnen gebruiken. Heb je ook een foto van het stoeltje in de ligstand? Zoals de pop er nu in zit lijkt het me voor een newborn niet echt geschikt, die kunnen nog niet zo rechtop zitten lijkt me.

 7. Wat handig deze stoel. Wij hebben een maxi cosi, ook ideaal want die kan je op de kinderwagen klikken. Als ik even snel boodschappen ga doen hoef ik niet de hele kinderwagenbak mee te slepen en kan Mila gewoon in de maxi cosi mee.
  Dita onlangs geplaatst…Je lichaam lente proof makenMy Profile

 8. Toen je op instagram deelde dat je deze gehad hebt, vroeg ik meteen of je het een aanrader zou vinden in een driedeurs auto en of het dan handig was om hem eruit te halen om in het weekend Naomi met de auto van mijn man (leaseauto) te vervoeren. Zo fijn dat je meteen reageerde, want dat zou toch wel heel zwaar zijn. Het is een flinke stoel. En zoals ik hier zie, ben ik blij dat we die niet hebben gekozen. Hij is prachtig en ziet er ook zeker handig uit, maar niet als je vaak moet wisselen tussen twee auto’s. Goede review overigens!
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Ons paasweekend in foto’sMy Profile

 9. Dit ziet er heel handig uit. We zijn nu op zoek naar een grotere auto waar straks het hele gezin en toebehoren in passen. Natuurlijk moet er ook een tweede autostoel bij komen, dus deze houd ik in gedachten.
  marie-louise onlangs geplaatst…Zwanger week 30My Profile

 10. Heb een advies voor je! Koop een onderlegger voor de stoel. Wij hebben de familyfix (die dus ook altijd in de auto zit) en het is funest voor je bekleding (condens/vocht etc)..

 11. Wij hebben ook zo’n soort autostoel en dat bevalt super goed. Ik ben zo blij dat die maxicosi niet meer gebruikt hoeft te worden.. Het enige grote nadeel is dat als James in slaapt valt je hem er daarna moet uithalen en 9 van de 10x wakker wordt..
  Lonneke onlangs geplaatst…Gezonde Smoothie Met Chia zadenMy Profile

 12. Wij hebben ook zo’n soort autostoel en dat bevalt super goed. Ik ben zo blij dat die maxicosi niet meer gebruikt hoeft te worden.. Het enige grote nadeel is dat als James in slaapt valt je hem er daarna moet uithalen en 9 van de 10x wakker wordt..
  Lonneke onlangs geplaatst…Gezonde Smoothie Met Chia zadenMy Profile

 13. Voor hier helemaal niet handig.. Wij hebben een auto met 3 deuren, dus geen deuren bij de achterbank. En ik vind het ideaal dat de maxicosi op ons onderstel van de kinderwagen kan want de kinderwagen past niet in de kofferbak.
  Met een grotere auto lijkt me dit wel heel ideaal!

 14. zo waar was dit toen de meiden klein waren haha ik liep mij een breuk te sjouwen met die maxi cosi man!! dit lijkt mij dus ideaal!! mijn vriendin is zwanger dus ga dit haar zeker even laten lezen 😉
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 28 maart 2016My Profile

 15. Het klinkt op zich wel heel handig, maar voor mijn gevoel is een maxi cosi in het begin toch geschikter. Ook zoals je al zei, als je kindje onderweg in slaap is gevallen.
  Malou onlangs geplaatst…Update; verbouwen enzoMy Profile

 16. Mij lijkt dit ook echt wel heel ideaal. Wij hebben lang getwijfeld tussen de Cybex Cloud Q, meer het maxicosi idee maar dan eentje die je op het kinderwagen onderstel ook helemaal plat kan maken zodat je baby echt ligt, of de Cybex Sirona, een soort gelijk model als deze Nuna. We zijn uiteindelijk toch voor de Cloud Q gegaan, puur en alleen omdat het me makkelijk leek ‘m uit de auto te kunnen halen!
  Michelle onlangs geplaatst…ZWANGERSCHAPSUPDATE: WEEK 33 & 34My Profile

 17. Wat ik mij afvraag; je hebt het nu enkel in je review over de baby in deze stoel, maar hoe zit het met kindjes vanaf 1 jaar of ouder? Ik zie nl een flink onderstel (kuipmodel), hoe zit dat icm de benen van oudere kindjes? Gaat dat kuipgedeelte weg? Kleed je de stoel uit in laagjes, zodat de stoel meegroeit met het kind?
  Diana Carlton onlangs geplaatst…De meest verschrikkelijke 48 uur van mijn levenMy Profile

 18. Het feit dat het stoeltje kan draaien lijkt me wel heel handig. Maar dat deze in de auto blijft, lijkt me weer minder handig.. Misschien dat dit echt iets is voor ‘draag-mama’s’ – ik vraag me toch af hoe ik haar dan verder zou vervoeren als ik even snel een winkel / school binnen zou moeten..
  MetMirjam onlangs geplaatst…Knutselen met PasenMy Profile

 19. Wij krijgen deze stoel binnenkort. Hebben het onlangs besteld bij de mama mazzeldagen. Scheelde toch weer iets, want het is echt een behoorlijk prijzige stoel.
  Verschillende mensen hebben het over het nadeel dat als je kindje in slaapt valt, je het er dan uit moet halen en de kans groot is dat hij of zij wakker wordt. Ik vind dit zeker geen nadeel, aangezien kinderen over het algemeen te lang in een maxi cosi zitten wat niet goed is voor hun ruggetjes. Dit mag eigenlijk maar zo’n half uur per dag….
  Groot pluspunt vind ik de mogelijkheid om de stoel naar je toe te draaien. Is een stuk beter voor onze ruggen! 😉

 20. Het lijkt mij geen handige stoel voor ouders met een kindje dat naar school gebracht moet worden. Onze oudste is bijna 5 en moet naar school, daardoor rij ik op een dag 4 keer heen en weer naar school. De jongste, 5 maanden, moet dan mee omdat ik hem niet alleen thuis laat. Maar ik houd hem ook niet graag in de auto. Met de maxi cosi kan hij makkelijk op de kinderwagen geklikt worden en hoeft hij niet telkens uit zijn warme autostoel getild te worden. En ik hoef dan niet de hele kinderwagen met reiswieg uit te klappen en in elkaar te zetten.
  Wij hebben een familyfix in de auto waardoor je de maxi cosi makkelijk in de auto klikt en losmaakt. Ook geen gedoe met gordels.

 21. Wij hebben geen auto, dus isofix is dan heel onhandig. Dus wij gebruiken maxi-cosi, die kan met de gordel in elke auto. Ook gebruiken we de bakfiets en daar kan de maxi-cosi ook in (in een speciaal frame natuurlijk).
  Maar deze stoel lijkt me verder wel handig! Vooral dat draaien is superpraktisch!

 22. Ik ben ook op zoek naar de ideale stoel. Ik twijfel tussen deze en de Cybex Sirona. Deze lijkt mij dezelfde eigenschappen te hebben. Ik las ergens dat de ligstand toch niet erg plat is waardoor slapen niet ideaal is. Hoe ervaar jij dit? Wij doen soms lange ritten en ik probeer dit tijdens de dutuurtjes te doen.

 23. Ook wij hebben de Rebl, nu bijna 11 wkn in gebruik. Ideale stoel. Ik vind het een groot voordeel dat de stoel in de auto blijft, zo voorkom je dat je kindje te lang in de maxi cosie blijft liggen als je bijv. boodschappen gaat doen. Onze kleine man slaapt er heerlijk in en is inmiddels helemaal gewend aan het over leggen. Merk alleen wel dat de gordels inmiddels wat te laag worden op de schouder, maar hij is nog te klein om de babyschaal er uit te halen.

 24. Wij hebben de nuna rebl een paar maanden in gebruik en zijn ontevreden over de ligstand. Haar hoofd knikt de hele tijd naar voren, ik kan het eigenlijk geen ligstand noemen. Verder is het lastig dat de bandjes die over haar armen gaan niet al open staan. En het gedeelte waar je de riemen in elkaar klikt, het slot zeg maar klapt ook steeds naar binnen waardoor als je je kindje in het stoeltje zet ze altijd erop zitten… De draaistand is handig bij deze stoel maar verder dus ook veel minpunten. Opa en oma hebben de maxi cosi two way pearl en die vind ik een fijnere stoel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.