Review: NUNA Rebl autostoel 0-4 jaar

NUNAREBL

Vandaag deel ik met jullie mijn review van de NUNA Rebl autostoel. Een autostoel die geschikt is voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Dat betekent dat dit een autostoel is die je al gebruikt zodra je kindje geboren is tot aan de leeftijd van 4 jaar. Je hoeft dus enkel deze stoel te gebruiken en niet eerst een Autostoel groep 0, daarna autostoel groep 1 en daarna een stoelverhoger. Dit is natuurlijk al heel efficiënt en praktisch. Toen ik door NUNA gevraagd werd of ik deze autostoel wilde ontvangen voor een review was ik gelijk enthousiast. Als dit betekent dat ik niet steeds meer met die zware Maxi-Cosi hoef te sjouwen (+ tassen en Lana die er bij is) dan lijkt me dit ideaal!

De NUNA Rebl werd geleverd en het viel me gelijk op hoe groot deze autostoel is. Hij komt robuust en heel stevig over. We zijn ‘m gelijk gaan installeren in de auto en dat ging verrassend makkelijk. Je maakt deze NUNA Rebl vast met het ISO Fix systeem, dit systeem moet je dus wel in je auto hebben zitten. Dit is een hele veilige maar ook snelle manier van monteren. Niet meer moeilijk doen met de autogordels maar op een veilige manier vastklikken op dit systeem. De NUNA Rebl autostoel kun je tot je kindje 105 cm is achterwaarts plaatsen. Dit is ook de meest veilige manier van vervoeren van kindjes tot die lengte. Je kindje kijkt dan dus tegen de rijrichting in. Zodra je kindje groot genoeg is kun je je kindje voorwaarts met de rijrichting mee vervoeren door de stoel eenvoudig te draaien.

Voor de foto’s heb ik even een pop als ‘model’ gebruikt. Inmiddels hebben we ‘m al regelmatig getest met Aimy van ruim 1,5 maand erin. Zoals je ziet heeft deze autostoel een draaisysteem. Je draait deze naar de portier toe zodat je je kindje heel makkelijk erin kan zetten, als je je kindje hebt vastgezet draai je het zitje naar de gewenste richting toe (voorwaarts of achterwaarts). De stoel is geheel tot 360 graden te draaien. Je kunt de het zitje ook nog een beetje kantelen (in 7 standen) wat vooral voor kleinere kindjes of bij slaapjes in de auto handig is. De stoel kun je met de groei van je kindje ‘uitkleden’. Bij een pasgeboren baby is de stoel volledig bekleed om het passend te maken voor de allerkleinsten, zodra je kindje groter wordt neem je er meer kussens uit waardoor deze passend wordt voor je groter wordende kindje. Ook de riempjes kun je eenvoudig verstellen. Wanneer je kindje nog groter wordt dan kan hij/zij zelf de autostoel in klimmen en gebruik maken van een handige voetensteun. Daardoor hoeven de beentjes niet los te ‘bungelen’.

Wij vinden het een hele prettige stoel. Persoonlijk vind ik het fijn dat de stoel permanent in de auto blijft staan. Ik neem Aimy (indien het buiten nog koud is) in een warme doek mee naar de auto en zet haar dan in de autostoel. Met twee kinderen sjouw je al een heleboel mee dus dan vind ik het zelf fijn dat de autostoel (zoals een Maxi-cosi groep 0 autostoel) niet ook nog mee hoeft. Dit is een persoonlijke voorkeur, een ander kan de autostoel als vervoersmiddel van je kindje juist heel handig vinden om uit de auto te kunnen nemen. Ik neem vrijwel altijd wel een kinderwagen mee dus voor mij is het niet nodig dat een autostoel uitneembaar is steeds. Ook vind ik het fijn dat je niet steeds moeilijk hoeft te doen met het plaatsen van de autostoel in de auto. Je plaatst ‘m in principe eenmalig tot je kindje 4 jaar oud is.

Wij zijn dus heel erg blij met deze autostoel! Ik zal de pluspunten en minpunten nog even onder elkaar zetten

Pluspunten:
– Veilig plaatsen van de autostoel met het ISOFIX Systeem, dit is heel makkelijk te doen.
– Het stoeltje is bruikbaar vanaf 0 tot 4 jaar.
– Het stoeltje kun je naar de portier draaien om je kindje heel makkelijk in de auto te plaatsen, dit bespaart ook belasting van je rug.
– De autostoel blijft permanent in de auto staan, hierdoor hoef je niet te sjouwen met een autostoel groep 0 (zoals Maxi-Cosi).
– Je kindje kan tot 105 cm achterwaarts vervoerd worden, daarna is deze autostoel eenvoudig te draaien om voorwaarts met de rijrichting mee vervoerd te worden.

Minpunten:
– Enkel met ISOFIX systeem te bevestigingen, heeft je auto dit niet, dan is deze autostoel niet geschikt.
– De stoel blijft permanent in de auto staan. Als je kindje in de auto in slaap valt kun je deze er niet uitnemen zoals dit wel bij een autostoel groep 0 kan. Ook moet je daardoor rekening houden dat je je kindje ergens anders in vervoert buiten de auto (draagdoek, kinderwagen, in je armen).
– Wanneer je kindje achterwaarts vervoerd wordt, kun je je kindje voorin niet bekijken. Dit kan wel als je een speciale spiegel koopt die je achter het stoeltje bevestigd, dan is dit opgelost.

Mijn eindoordeel is heel positief. We gaan nog erg lang veel plezier aan deze NUNA Rebl beleven. Kennen jullie deze autostoel al en wat vinden jullie van dit systeem? Ik ben benieuwd naar jullie reacties op deze review. Als je zelf ook ervaring hebt met deze autostoel van NUNA ben ik benieuwd naar jullie ervaringen.

  Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.

Gerelateerde berichten

45 reacties

  • Simpel, met een snufje liefde
    29 maart 2016

    Wat een fijne autostoel als die zolang bruikbaar is. Ik hou hem in gedachten, wie weet heb ik hem nog eens nodig.
    Simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Week 12, met een snufje liefdeMy Profile

  • MamaOnderneemt
    29 maart 2016

    Deze had ik graag willen hebben toen mijn kinderen nog zo klein waren. Wat een handig systeem. Alleen jammer dat je wanneer je kindje in slaap is gevallen het stoeltje niet uit de auto kan meenemen.
    MamaOnderneemt onlangs geplaatst…Mijn leven als moeder met een eigen bedrijf #3My Profile

  • Lisanne
    29 maart 2016

    Kan me best voorstellen dat dit de autostoeltjes der autostoeltjes is voor de mama’s! Als je zo een lange periode met een autostoeltje kan doen dan is dat geweldig! Fijne dag vandaag liefs Lisanne

  • Fenna
    29 maart 2016

    Klinkt als de ideale stoel! Jammer genoeg niet geschikt voor ons, hier in beide auto’s geen isofix.
    Fenna onlangs geplaatst…30 day challenge: Minimalisme update 2My Profile

  • Saskia
    29 maart 2016

    Wat ideaal om niet meer te sjouwen met de maxi cosi zeg. Dat vind ik soms zo irritant en zwaar. Ik ga ook eens kijken naar deze autostoel.
    Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! Heinz en PasenMy Profile

  • Josan
    29 maart 2016

    Ik had een autostoeltje waarbij die volgens beschrijving ook bruikbaar is van 0 tot 4 jaar. Alleen dan vanaf een maand of 9 omdat hij naar voren kijkt. Uiteindelijk gebruik ik deze niet voor baby. Persoonlijk zou ik het niet handig vinden dat hij permanent in de auto blijft. Als ik met haar zussen mee de school in loop vind ik het handig om autostoeltje met Cocobelt mee te tillen. Dan heb ik toch handen vrij om over trappetjes te lopen. Met baby in handen vind ik dat net iets onveiliger en om voor elk wissewasje de kinderwagen mee te nemen lijkt me niks.

    Nu ze hard richting 1 gaat ben ik mij aan het oriënteren op stoeltjes die daarna komen. Maar ik denk dat ik de keuze laat afhangen van onze nieuwe auto. Als die Isofix heeft zou de Nuna een optie zijn.
    Josan onlangs geplaatst…Mommy Monday winactie Squiz knijpzakjesMy Profile

  • Femke
    29 maart 2016

    Mij lijkt dat draaisysteem vooral ontzettend handig. Een vriendin van mij heeft ook zo’n robuuste kinderstoel met draaisysteem en die wil echt niet meer zonder.
    Femke onlangs geplaatst…Tuesday Tag Day: Sontag-stMy Profile

  • Charlotte
    29 maart 2016

    Lijkt me ideaal, zeker ook dat je de stoel kan draaien. Ik vond die maxi cosi ook altijd zo’n zwaar ding.
    Charlotte onlangs geplaatst…Druk, drukker, drukst…My Profile

  • demallemolenmoeder
    29 maart 2016

    Deze ga ik zeker onthouden mocht het hopelijk nog een keer nodig zijn. Ik vind Nuna een geweldig merk en ook dit klinkt weer positief.
    demallemolenmoeder onlangs geplaatst…Shoplog; Kroost, Shoebox & IntertoysMy Profile

  • Nicole
    29 maart 2016

    Mooi ding! Wij hebben de Maxi Cosi Toni. Ook prima.
    Nicole onlangs geplaatst…Winactie: Win een hangmat of hangstoel naar keuze!My Profile

  • Vivienne
    29 maart 2016

    Wij hebben een maxi cosi met iso fix systeem, ben er erg blij mee want je hebt geen gedoe meer met gordels inderdaad. De meeste auto’s zijn wel geschikt voor iso fix (onze is niet nieuw), het is alleen weer een extra aanschaf die je moet doen. Handig aan Nuna vind ik dat ie 4 jaar meegaat, dat is wel een dikke plus tov de maxi cosi die maar een jaar volstaat. Aan de andere kant ben ik wel weer heel blij dat ik m zo op m’n wagen kan klikken…
    Vivienne onlangs geplaatst…Van fat naar fit #1: dag zwangerschapskilo’sMy Profile

  • Carlijn
    29 maart 2016

    Al vanaf het moment dat je zei dat je deze had ontvangen, was ik nieuwsgierig naar de review! Dit lijkt me een hele uitkomst, dat je een Maxi-Cosi en autostoel in één hebt. Prima juist dat hij permanent in de auto blijft staan, scheelt veel sjouwen en ‘rommel’ in huis (bij ons in de woonkamer staan de twee Maxi-Cosi’s, neemt best wat ruimte in beslag). Fijn dat je positief bent dus!
    Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: onze taakverdeling in het huishoudenMy Profile

  • Tamara
    29 maart 2016

    Ik had het al bij een ander artikel gezegd, maar hij lijkt me echt ideaal! Zeker nu met 3 kinderen is het steeds zo’n geklooi met die drie stoelen achterin..
    Tamara onlangs geplaatst…Oh wat jammer! Nog een jongen!My Profile

  • Leonie
    29 maart 2016

    Mooie stoel! Toch hebben wij laatst de Maxi Cosi pebble plus gekozen.. Met een 2way systeem dat je t kindje na een tijdje ook met de rijrichting mee kan laten kijken.
    Het leek ons gewoon wel makkelijk dat t stoeltje uit de auto gehaald kan worden en voor korte stukjes ook op de kinderwagen bevestigd kan worden.
    Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: De eerste babykleertjes – Video!My Profile

  • Bettine
    29 maart 2016

    Klinkt heel handig om zo lang te kunnen gebruiken. Heb je ook een foto van het stoeltje in de ligstand? Zoals de pop er nu in zit lijkt het me voor een newborn niet echt geschikt, die kunnen nog niet zo rechtop zitten lijkt me.

  • Elisabeth
    29 maart 2016

    Jeetje wat een handige stoel! Vooral dat draaien als je je baby er in zet. Heel makkelijk lijkt me.
    Elisabeth onlangs geplaatst…De NIPT-test: het is genuanceerder dan voor of tegenMy Profile

  • Dita
    29 maart 2016

    Wat handig deze stoel. Wij hebben een maxi cosi, ook ideaal want die kan je op de kinderwagen klikken. Als ik even snel boodschappen ga doen hoef ik niet de hele kinderwagenbak mee te slepen en kan Mila gewoon in de maxi cosi mee.
    Dita onlangs geplaatst…Je lichaam lente proof makenMy Profile

  • Angela - Mama met passie
    29 maart 2016

    Toen je op instagram deelde dat je deze gehad hebt, vroeg ik meteen of je het een aanrader zou vinden in een driedeurs auto en of het dan handig was om hem eruit te halen om in het weekend Naomi met de auto van mijn man (leaseauto) te vervoeren. Zo fijn dat je meteen reageerde, want dat zou toch wel heel zwaar zijn. Het is een flinke stoel. En zoals ik hier zie, ben ik blij dat we die niet hebben gekozen. Hij is prachtig en ziet er ook zeker handig uit, maar niet als je vaak moet wisselen tussen twee auto’s. Goede review overigens!
    Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Ons paasweekend in foto’sMy Profile

  • Wilma
    29 maart 2016

    Lijkt me echt een hele fijne stoel! Zeker dat draaien lijkt me erg handig 🙂
    Wilma onlangs geplaatst…Plogweek | een belangrijke vraag, Hammam, Primark & uit eten.My Profile

  • Lifesabout
    29 maart 2016

    Het feit dat je het stoeltje kunt draaien vind ik echt een heel groot voordeel, scheelt veel getil vanuit een rare hoek. Mooi ding hoor!
    Lifesabout onlangs geplaatst…Help mijn moeder heeft een blog!My Profile

  • marie-louise
    29 maart 2016

    Dit ziet er heel handig uit. We zijn nu op zoek naar een grotere auto waar straks het hele gezin en toebehoren in passen. Natuurlijk moet er ook een tweede autostoel bij komen, dus deze houd ik in gedachten.
    marie-louise onlangs geplaatst…Zwanger week 30My Profile

  • Martina
    29 maart 2016

    Leuk om te lezen! Zelf vind ik de maxi cosi juist ideaal, helemaal als ik snel een boodschapje moet doen. Geen gedoe met in en uit het stoeltje maar gewoon lekker in de maxi cosi met voetenzak, klik, op het onderstel van de kinderwagen.
    Martina onlangs geplaatst…29 Maart 2016 – Mijn ervaring met BloomonMy Profile

  • Rianne
    29 maart 2016

    Heb een advies voor je! Koop een onderlegger voor de stoel. Wij hebben de familyfix (die dus ook altijd in de auto zit) en het is funest voor je bekleding (condens/vocht etc)..

  • Lonneke
    29 maart 2016

    Wij hebben ook zo’n soort autostoel en dat bevalt super goed. Ik ben zo blij dat die maxicosi niet meer gebruikt hoeft te worden.. Het enige grote nadeel is dat als James in slaapt valt je hem er daarna moet uithalen en 9 van de 10x wakker wordt..
    Lonneke onlangs geplaatst…Gezonde Smoothie Met Chia zadenMy Profile

  • Lonneke
    29 maart 2016

    Wij hebben ook zo’n soort autostoel en dat bevalt super goed. Ik ben zo blij dat die maxicosi niet meer gebruikt hoeft te worden.. Het enige grote nadeel is dat als James in slaapt valt je hem er daarna moet uithalen en 9 van de 10x wakker wordt..
    Lonneke onlangs geplaatst…Gezonde Smoothie Met Chia zadenMy Profile

  • Marjon
    29 maart 2016

    Klinkt als een ideale stoel! Het is in ieder geval fijn dat je de stoel kan draaien. Liefs Marjon
    Marjon onlangs geplaatst…Kankervrij! En hoe nu verder?My Profile

  • Inez
    29 maart 2016

    Voor hier helemaal niet handig.. Wij hebben een auto met 3 deuren, dus geen deuren bij de achterbank. En ik vind het ideaal dat de maxicosi op ons onderstel van de kinderwagen kan want de kinderwagen past niet in de kofferbak.
    Met een grotere auto lijkt me dit wel heel ideaal!

  • Mary-Lou
    29 maart 2016

    Lijkt mij een super handige stoel. Alleen vrij prijzig dacht ik, maar aan de andere kant doe je er ook weer lang mee. Vooral het ronddraaien in alle richtingen lijkt me ideaal! Goede tip van Rianne ook.
    Mary-Lou onlangs geplaatst…Waar is dragen niet toegestaan? ▪ draag(dins)dagMy Profile

  • rachel
    29 maart 2016

    zo waar was dit toen de meiden klein waren haha ik liep mij een breuk te sjouwen met die maxi cosi man!! dit lijkt mij dus ideaal!! mijn vriendin is zwanger dus ga dit haar zeker even laten lezen 😉
    rachel onlangs geplaatst…#Vlog 28 maart 2016My Profile

  • Malou
    29 maart 2016

    Het klinkt op zich wel heel handig, maar voor mijn gevoel is een maxi cosi in het begin toch geschikter. Ook zoals je al zei, als je kindje onderweg in slaap is gevallen.
    Malou onlangs geplaatst…Update; verbouwen enzoMy Profile

  • Annemijn
    29 maart 2016

    Wat ideaal! Ik heb geen kinderen dus ook nog geen ervaringen met zulke dingen maar dit lijkt me erg handig!
    Annemijn onlangs geplaatst…VIDEO: Bloopers en andere beelden die internet nooit gehaald hebben.My Profile

  • karlien
    29 maart 2016

    Wat een goede tip, ga ik aanschaffen!
    karlien onlangs geplaatst…Backpacken in Azie met kind, een interviewMy Profile

  • Diana
    29 maart 2016

    Deze autostoel lijkt me echt ideaal!
    Diana onlangs geplaatst…Diana’s Diary maart #3My Profile

  • Michelle
    29 maart 2016

    Mij lijkt dit ook echt wel heel ideaal. Wij hebben lang getwijfeld tussen de Cybex Cloud Q, meer het maxicosi idee maar dan eentje die je op het kinderwagen onderstel ook helemaal plat kan maken zodat je baby echt ligt, of de Cybex Sirona, een soort gelijk model als deze Nuna. We zijn uiteindelijk toch voor de Cloud Q gegaan, puur en alleen omdat het me makkelijk leek ‘m uit de auto te kunnen halen!
    Michelle onlangs geplaatst…ZWANGERSCHAPSUPDATE: WEEK 33 & 34My Profile

  • Manon
    29 maart 2016

    Lijkt me opzich een prima stoeltje! Wij hebben er een van MaxiCosi, de Tobi. Ook een heel fijn ding 🙂
    Manon onlangs geplaatst…Zo doen wij dat: Dutjes en slapen in eigen bedjeMy Profile

  • Diana Carlton
    29 maart 2016

    Wat ik mij afvraag; je hebt het nu enkel in je review over de baby in deze stoel, maar hoe zit het met kindjes vanaf 1 jaar of ouder? Ik zie nl een flink onderstel (kuipmodel), hoe zit dat icm de benen van oudere kindjes? Gaat dat kuipgedeelte weg? Kleed je de stoel uit in laagjes, zodat de stoel meegroeit met het kind?
    Diana Carlton onlangs geplaatst…De meest verschrikkelijke 48 uur van mijn levenMy Profile

  • MetMirjam
    29 maart 2016

    Het feit dat het stoeltje kan draaien lijkt me wel heel handig. Maar dat deze in de auto blijft, lijkt me weer minder handig.. Misschien dat dit echt iets is voor ‘draag-mama’s’ – ik vraag me toch af hoe ik haar dan verder zou vervoeren als ik even snel een winkel / school binnen zou moeten..
    MetMirjam onlangs geplaatst…Knutselen met PasenMy Profile

  • Tamara
    29 maart 2016

    Wij krijgen deze stoel binnenkort. Hebben het onlangs besteld bij de mama mazzeldagen. Scheelde toch weer iets, want het is echt een behoorlijk prijzige stoel.
    Verschillende mensen hebben het over het nadeel dat als je kindje in slaapt valt, je het er dan uit moet halen en de kans groot is dat hij of zij wakker wordt. Ik vind dit zeker geen nadeel, aangezien kinderen over het algemeen te lang in een maxi cosi zitten wat niet goed is voor hun ruggetjes. Dit mag eigenlijk maar zo’n half uur per dag….
    Groot pluspunt vind ik de mogelijkheid om de stoel naar je toe te draaien. Is een stuk beter voor onze ruggen! 😉

  • Evelien
    30 maart 2016

    Het lijkt mij geen handige stoel voor ouders met een kindje dat naar school gebracht moet worden. Onze oudste is bijna 5 en moet naar school, daardoor rij ik op een dag 4 keer heen en weer naar school. De jongste, 5 maanden, moet dan mee omdat ik hem niet alleen thuis laat. Maar ik houd hem ook niet graag in de auto. Met de maxi cosi kan hij makkelijk op de kinderwagen geklikt worden en hoeft hij niet telkens uit zijn warme autostoel getild te worden. En ik hoef dan niet de hele kinderwagen met reiswieg uit te klappen en in elkaar te zetten.
    Wij hebben een familyfix in de auto waardoor je de maxi cosi makkelijk in de auto klikt en losmaakt. Ook geen gedoe met gordels.

  • Mariska
    31 maart 2016

    Wij hebben geen auto, dus isofix is dan heel onhandig. Dus wij gebruiken maxi-cosi, die kan met de gordel in elke auto. Ook gebruiken we de bakfiets en daar kan de maxi-cosi ook in (in een speciaal frame natuurlijk).
    Maar deze stoel lijkt me verder wel handig! Vooral dat draaien is superpraktisch!

  • Nathalie
    1 april 2016

    Dit lijkt me een hele fijne stoel!
    Nathalie onlangs geplaatst…Kinderkleding met printjesMy Profile

  • Annemie
    2 augustus 2016

    Ik ben ook op zoek naar de ideale stoel. Ik twijfel tussen deze en de Cybex Sirona. Deze lijkt mij dezelfde eigenschappen te hebben. Ik las ergens dat de ligstand toch niet erg plat is waardoor slapen niet ideaal is. Hoe ervaar jij dit? Wij doen soms lange ritten en ik probeer dit tijdens de dutuurtjes te doen.

  • Petra
    12 augustus 2016

    Ook wij hebben de Rebl, nu bijna 11 wkn in gebruik. Ideale stoel. Ik vind het een groot voordeel dat de stoel in de auto blijft, zo voorkom je dat je kindje te lang in de maxi cosie blijft liggen als je bijv. boodschappen gaat doen. Onze kleine man slaapt er heerlijk in en is inmiddels helemaal gewend aan het over leggen. Merk alleen wel dat de gordels inmiddels wat te laag worden op de schouder, maar hij is nog te klein om de babyschaal er uit te halen.

  • Nienke
    3 oktober 2016

    Wij hebben de nuna rebl een paar maanden in gebruik en zijn ontevreden over de ligstand. Haar hoofd knikt de hele tijd naar voren, ik kan het eigenlijk geen ligstand noemen. Verder is het lastig dat de bandjes die over haar armen gaan niet al open staan. En het gedeelte waar je de riemen in elkaar klikt, het slot zeg maar klapt ook steeds naar binnen waardoor als je je kindje in het stoeltje zet ze altijd erop zitten… De draaistand is handig bij deze stoel maar verder dus ook veel minpunten. Opa en oma hebben de maxi cosi two way pearl en die vind ik een fijnere stoel.

  • Sylvia
    5 december 2016

    Gebruik je hem nog? ANWB test gezien?

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.