Quick tip: Difrax flessenwarmer review

difrax fleswarmerd

Vandaag heb ik een korte review voor jullie van de Difrax flessenwarmer. Een snelle flessenwarmer waarmee je binnen 3 minuten een flesje moedermelk of kunstvoeding opgewarmd hebt. Ons doel: Zo snel en makkelijk mogelijk de melk op juiste temperatuur op te warmen zonder gedoe, vooral voor de nachtvoedingen heel prettig. Wij hebben hem getest, benieuwd wat wij ervan vonden?

De Difrax S-fles warmer
Waarom een flessenwarmer? Wij geven Aimy naast de borstvoeding die zij direct uit de borst drinkt ook flesjes moedermelk. Om verschillende redenen. Allereerst omdat ik haar ook graag uit flesjes wil leren drinken zodat ik gemakkelijk ook op pad kan voor mijn werk, kan sporten of een avondje weg kan met Yannick, dan zou zij flesjes kunnen drinken met gekolfde melk die dan door iemand anders gegeven worden. Maar ook omdat wij haar een tijdje bijvoeding hebben gegeven van gekolfde moedermelk. Wij liepen er tegenaan dat het best een gedoe is om (met name in de nachten) flesjes op te warmen. Misschien omdat we een beetje verwend waren, uit de borst komt het namelijk al op juiste temperatuur en hoef je er niet over na te denken. Wij liepen er tegenaan dat het best lastig is om de juiste temperatuur te bepalen en ook dat het wat langer duurt wanneer je moedermelk au bain marie opwarmt (de kraamhulp raadde het ons af om moedermelk via de magnetron te verwarmen). Als je de voeding iets te lang laat staan wordt het te heet is en dan moet je kindje alsnog langer wachten. Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar in de nachten ben ik niet zo helder. Ik maak het mezelf dan het liefst zo makkelijk mogelijk, iets wat ik ook voor Yannick fijn vind omdat hij ook niet thuis was in het opwarmen van flesjes.

difrax flessenwarmer

Toen kregen wij de Difrax S-fles warmer om te testen. Super handig, wij gaven de moedermelk meestal al in de Difrax S-flessen dus deze warmer is daar gelijk voor gemaakt. Het idee is simpel, je zorgt ervoor dat het flesje melk aan de onderkant voorzien is van het opwarm-opzetstuk (ik noem het even zo voor het gemak) en je zet het flesje in het apparaat, je drukt op de knop en binnen 3 minuten is je flesje gegarandeerd op de juiste temperatuur. 37 graden, de temperatuur die borstvoeding ook heeft. Om het Yannick zo makkelijk mogelijk te maken zet ik het flesje wat voor de nacht bestemd is al kant-en-klaar in de koelkast (met het opwarm-opzetstuk eronder) zodat hij het enkel nog in de Difrax flessenwarmer hoeft te zetten. Zo kon hij terwijl ik bezig ben met het geven van borstvoeding, alvast het flesje bijvoeding opwarmen om daarna te geven.

Deze flessenwarmer is heel klein en compact dus makkelijk mee te nemen. Ideaal dus ook om aan oppas mee te geven. Ik vind het een fijn idee dat ons kindje op die manier altijd de juiste temperatuur voeding krijgt. Deze flessenwarmer is ook heel makkelijk voor he opwarmen van kunstvoeding. Je doet wat water in het reservoir, voegt de poedermelk toe en warmt het binnen 3 minuten op. Ideaal, niemand hoeft naar een koelkast te lopen. Dit kun je vooraf al op je nachtkastje klaarzetten zodat je bij voedingstijd enkel nog op het knopje hoeft te drukken.

Conclusie: Ik vind het een hele fijne flessenwarmer. Een kanttekening is dat je wel goed moet begrijpen hoe het systeem werkt. De Difrax S-fles heeft aan de onderkant een schroefdop die je open kan draaien. Als je hier je niet bewust van bent en deze zomaar openmaakt om het opwarm-opzetstukje eronder te zetten dan valt natuurlijk alle voeding uit je flesje naar beneden. Zonde natuurlijk. Als je dit eenmaal doorhebt dan kan het niet fout gaan, je zorgt ervoor dat je de voeding pas toevoegt nadat dit opzetstuk er al opzit en de fles onderaan is dichtgedraaid.

Wij zijn heel blij met deze Difrax flessenwarmer. De adviesprijs is €79,99.
Kennen jullie deze flessenwarmer? Wat vinden jullie hiervan? Wat voor flessenwarmer gebruiken jullie? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

29 reacties

  • Nathalie
    29 maart 2016

    Ik heb deze ook, superblij mee!
    Nathalie onlangs geplaatst…Wie jarig is trakteert! Win een setje Nom Nom knijpzakjes!My Profile

  • Lilian
    29 maart 2016

    Wij hebben eigenlijk nog nooit een flessenwarmer gebruikt. Deze lijkt mij alleen wel heelfijn. Ik vind namelijk de flessen van Difrax echt top! Misschien een tip voor een tweede.
    Lilian onlangs geplaatst…Kevin: van student naar werknemerMy Profile

  • Melissa
    29 maart 2016

    Wat een goede review, ik ben zwanger en bezig met de baby uitzet, deze klinkt echt wel heel handig

  • Frederika
    29 maart 2016

    Wij hebben deze ook! We vinden hem ideaal, in de nacht inderdaad alleen even het knopje indrukken (avond ervoor even de flessen voorbereiden) en binnen 3 minuten zijn de flesjes klaar voor gebruik.

  • Frederika
    29 maart 2016

    Wij hebben deze ook! We vinden hem ideaal, in de nacht inderdaad alleen even het knopje indrukken (avond ervoor even de flessen voorbereiden) en binnen 3 minuten zijn de flesjes klaar voor gebruik.

  • Jeanet
    29 maart 2016

    Hij lijkt mij ook superfijn! Maar zo duur! Dan maar onze Avent flessenwarmer…

  • Milou
    29 maart 2016

    Ohhhh deze heb ik nodig!! Wat een gedoe om ‘s nachts steeds die gekolfde melk op goede temp te krijgen. Nouja, het duurt ons gewoon net iets te lang om au bain marie te doen haha.
    Milou onlangs geplaatst…Faas is geboren!My Profile

  • karlien
    29 maart 2016

    Deze klinkt erg handig! Ik heb t nooit nodig gehad vanwege alleen maar borstvoeding 🙂
    karlien onlangs geplaatst…Winactie: Tropilex hangmat of hangstoelMy Profile

  • Bibi
    29 maart 2016

    Jammer dat deze zo duur in aankoop is, hij lijkt me namelijk wel heel handig

  • Romina
    29 maart 2016

    Ik heb hem ook! Ideaal voor de gekolvde melk! Snel warm en altijd handig onderweg. Nadeel vind ik wel dat de fles door het opzet stukje wat zwaarder wordt.

  • Romina
    29 maart 2016

    Ik zeg doen! Wij hebben er geen spijt van gehad!

  • Diana
    29 maart 2016

    Ik ben helemaal weg van Difrax en sferen bij de flessen. De verwarmer hebben wij alleen nooit gehad..bij een tweede moeten we deze maar halen.. 😉
    Diana onlangs geplaatst…Diana’s Diary maart #3My Profile

  • Diana
    29 maart 2016

    Ik ben helemaal weg van Difrax en sferen bij de flessen. De verwarmer hebben wij alleen nooit gehad..bij een tweede moeten we deze maar halen.. 😉
    Diana onlangs geplaatst…Diana’s Diary maart #3My Profile

  • Marcella
    29 maart 2016

    Wij hebben deze ook, leek ons ideaal zo vlug warm. Uiteindelijk hebben wij hem nu in al die maanden nog maar 2x gebruikt. Te lastig voor de oppas, ze zijn bang dat het flesje gaat lekken doordat ze hem verkeerd sluiten & hierdoor zonder melk komen te zitten. Ondanks dat ik het meerdere keren heb voorgedaan.
    Marcella onlangs geplaatst…Paasdecoratie!My Profile

  • Alicia
    29 maart 2016

    Een flesverwarmer lijkt me ook handig, ben ook begonnen met kolfen en een flesje per dag te geven. Alleen gebruik ik Medela flessen dus die zouden dan niet passen op deze..
    Alicia onlangs geplaatst…A babymoonMy Profile

  • Tammie
    30 maart 2016

    Heb toevallig vd week gekeken naar deze flessenwarmer, het lijkt mij ideaal maar ik vind hem zo duur.
    Heb nu een flessenwarmer van Avent, mn oudste dochter dronk altijd uit de Avent flessen dus die flessenwarmer was een logische keus. Maar mn 2e dochter weigert de Avent fles en krijgt de difrax.

  • Kimberley
    30 maart 2016

    Ik ben dol op Difrax. Bij Jay had ik Avent flessen, maar ik vond de vorm niet fijn en ze waren toch best prijzig. Daarom stapte ik bij Kayla over naar Difrax en ik doe nooit meer wat anders. Ons derde kindje krijgt de borst, maar ik heb de Difraxflessen al klaar staan voor gekolfde melk en deze warmer lijkt me echt onwijs handig!
    Kimberley onlangs geplaatst…31 weken zwangerMy Profile

  • Lonneke
    30 maart 2016

    Wij gebruiken dr Brown flessen en daarbij namen we snachts vaak een thermoskan mee naar boven zodat het water lang warm blijft. Later hebben we een simpele flessenwarmer gekocht maar dit duurt ook wel 10 minuutjes voordat die warm genoeg is dus toen maakte het eigenlijk niet meer uit, magnetron ging vaak wat sneller.
    Lonneke onlangs geplaatst…Ik ben haar partner, geen verzorgerMy Profile

  • Paola
    30 maart 2016

    Ik gebruik zelf geen fles verwarmer, maar warm mijn voeding op in een kannetje met heet water. Duurt inderdaad wat langer, maar doordat ik vaste tijden voed begin ik al op tijd en dat scheelt. In de nacht geef ik eigenlijk altijd borstvoeding! Toen Selena een week of 4 was ben ik wel gaan oriënteren op verwarmers, maar het was vaak onduidelijk of ze wel geschikt waren voor borstvoeding..
    Paola onlangs geplaatst…Tip: Difrax starterset pasgeborenenMy Profile

  • Dina
    31 maart 2016

    Handig hoor. Wij hebben laatst ook naar flessenwarmers gekeken en hebben er een gekocht (wel een andere trouwens).
    Dina onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate: t/m week 35My Profile

  • Mariska
    31 maart 2016

    Wij gebruiken de Avent flessen dus dan past het helaas niet… Op kdv wordt ook Avent gebruikt, plus dat ik de Avent flessen wat makkelijker kwijt kan in mijn koeltasje als ik moet kolven op het werk 🙂 Dan is die s-vorm van Difrax toch best onhandig..
    Maar het ziet er verder wel super makkelijk uit!

  • Susan
    31 maart 2016

    Ik heb avent flesjes en difrax flesjes. Heb alleen een vraagje, kelly als je je borstvoeding hebt gekolft en invriest hoe ga je dan te werk met het over gieten in de juiste fles? Eerst in de koelkast laten afkoelen en dan overgieten in de difrax fles of vries je het al in in de juiste fles?
    Deze review heeft me wel overgehaald om ook deze flessenwarmer te gaan gebruiken. Ik ben momenteel hoogzwanger dus de kleine moet nog komen. Maar wil graag borstvoeding geven en door papa (ook militair) 1 flesje gekolft melk per dag geven.
    Ik zie je reactie graag te gemoet, hoe jij het doet met de flesjes en geklofte melk.
    Liefs Susan @suusvmb

  • Kelly Caresse
    31 maart 2016

    Dankjewel voor je berichtje. Gekolfde melk laat ik niet afkoelen, meestal heeft het al even in de koelkast gestaan. Ik vries het in ijsblokzakjes in, dan heb je deelblokjes van 15cc die ik dan bij gebruik laat ontdooien in de fles waar ik het in ga geven. Ik zou melk niet met fles en al invriezen omdat je dan best veel flessen zou moeten aanschaffen als je wat voorraad wilt opbouwen. Hopelijk is je vraag zo beantwoord. Ik wil je een hele fijne zwangerschap wensen, en tof ook een man als militair! Dat zijn super papa’s hihi liefs Kelly

  • Susan
    31 maart 2016

    Jaa ik denk dat mijn militair ook een super papa word. Bedankt voor je reactie. Ik heb veel potjes gekregen waar ik het in kan vriezen maar vroeg me inderdaad af hoe jij dit deed. Maar je haalt ze van te voren uit de vriezer en dan in de koelkast. Er zal nog een hoop bij komen kijken voor me. Maar het gaat me vast lukken. Dankjewel, en heerlijk jou video’s en blogs lezen in deze verlof tijd.
    Liefs Susan

  • Angela - Mama met passie
    1 april 2016

    Wij zijn hier groot fan. Heel erg fijn. Op een gegeven ging hij lekken en we snapten er niets van. Wat helpt is hem niet te strak aandraaien. Vast is vast. Dan even wat water er in doen, kijken of hij lekt. Nee? Dan is hij klaar voor gebruik! Wij leggen de rubberen ring eerst op de onderkant van de fles, dan het warmte element in de witte grote ring. Die beide dan in de fles stoppen en rustig aan draaien. Sindsdien geen problemen meer!
    Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Kletspraat, favoriete blogs van de maand maart!My Profile

  • Romy
    1 april 2016

    Hi Kelly!
    Ik heb een zoontje van vrijwel dezelfde leeftijd als Aimy 🙂
    Ik geef ook borstvoeding maar heb nog nooit een fles gegeven.
    Hier wil ik wel graag mee beginnen. Ik vroeg me af op welke momenten (of moment)
    van de dag jij kolft? In combinatie met de live voedingen.
    Ik wil graag een klein voorraadje opbouwen.
    Liefs!

  • Kelly Caresse
    1 april 2016

    He Romy,
    In het begin kolfde ik vaker. Maandag heb ik daar een uitgebreider artikel over. Wanneer je je kindje zowel wil laten wennen aan flesjes, en je ook een voorraad wil opbouwen zou ik 2x per dag kolven. 1x voor flesje en 1x voor de voorraad. Ik kolf iedere dag nog in de ochtend want dan heb ik de meeste melk, en dan soms nog in de avond erbij voor de voorraad. Succes 🙂 liefd

  • kirsten
    12 april 2016

    Hoi Kelly,

    Ik ben inmiddels 32 weken zwanger en me aan het oriënteren op flesverwamers. Ik wil heel graag de s-fles van Difrax gebruiken dus deze verwarmer lijkt me ideaal! Alleen heb ik nog 1 vraagje, welke fles gebruik jij voor de gekolfde melk? De wide of natural? Ik wil namelijk ook graag gekolfde melk gaan geven (als borstvoeding lukt natuurlijk), maar ben erg bang voor een borstweigeraar door de verkeerde fles. Wanneer ben je met Aimy trouwens met flesjes begonnen?

    Groetjes,
    Kirsten

  • Esmee
    26 juni 2016

    Wij hebben hem ook aangeschaft voor wanneer de kleine er is, lijkt me super handig.
    Mag je nou het poeder van de flesvoeding al toevoegen voordat je hem verwarmd of moet je altijd eerst alleen het water verwarmen?

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.