Overstappen van papieren agenda naar digitale agenda

Ik ben soms echt een Lena – Lijstje. In mijn agenda houd ik nauwkeurig mijn afspraken in bij, prive afspraken, school afspraken, die van mijn horeca bijbaantje en de workshops en andere Beautydream afspraken. Zonder mijn agenda ben ik nergens.  Ik sleepte altijd mijn zwart-leren agenda overal mee naar toe, best een groot ding was dit in mijn tas. Ik had al van anderen positieve verhalen gehoord over het gebruiken van een digitale agenda maar toch vond ik het maar eng. Tot ik de overstap heb gemaakt, ik koos een overstap datum (15 maart) en ben alle afspraken over gaan zetten in de ipad, die via iCloud ook alles overzet in de agenda in de iPhone, en op de macbook.

Het handige is dat je afspraken met kleurcodes kunt indienen. De kleuren staan bij mij voor prive, studie, Beautydream en overigen. Zo weet ik gelijk waar de afspraak bij hoort. Het handige is ook dat je er voor kunt kiezen om bijvoorbeeld enkel je thuis agenda even te bekijken, of je werk en thuis agenda.

Het is heel overzichtelijk. In de bus bekijk ik mijn agenda vanaf de iphone. Wanneer ik aan het bellen ben kan ik de agenda op mijn computer bekijken. Het is een hele overstap maar ik merk nu hoe fijn het is. Niet meer het doorkrassen van afspraken in de papieren agenda maar ze gewoon wijzigen.

Een nieuwe afspraak er in plannen is heel simpel. Je klikt op de desbetreffende datum en je komt op het volgende scherm:

Je vult de naam van de afspraak, de locatie in en het tijdstip. Vervolgens kies je in welke agenda je het wilt hebben (prive, werk, zakelijk etc.) en je kunt er nog een hoop notities bij vermelden. Ook kun je er voor kiezen om een melding te krijgen, bijvoorbeeld een alarm omdat je die afspraak niet moet missen (bijvoorbeeld de afspraak bij de tandarts of de workout bij de sportschool). Inmiddels werk ik nu een paar weekjes op deze manier en vind ik het ideaal. Echt wel een aanrader want als je meerdere van dezelfde apparaten hebt kun je het overal op terugkijken. Android toestellen hebben ook zo’n agenda die op meerdere toestellen te bekijken is.

Zijn jullie bekend met het bijhouden van een digitale agenda en hoe doen jullie dit, via wat voor apparaat? Vinden jullie dit fijn of was dit voor jou in het begin ook erg wennen? Of heb je juist een afkeer tegen een digitale agenda? Ik ben erg benieuwd naar jullie mening en ervaringen. Laat deze weten in de comments.

Follow my blog with Bloglovin’ 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

10 gedachten over “Overstappen van papieren agenda naar digitale agenda”

 1. Ik houd echt van plannen en organiseren maar mijn voorkeur gaat uit naar een papieren agenda (ondanks dat digitaal ook wat voordelen heeft). Een papieren agenda is wat tastbaarder en ik ben niet altijd in de buurt van een pc dus als iemand belt kan ik zonder pc de afspraak gelijk plannen.

 2. Dag Kelly!

  Mijn naam is Kelsy (haha bijna naamtweelingen :D)
  Ik wil je gewoon even iets laten weten:

  Ik ben je beginnen volgen doordat ik altijd reacties zag staan op andere beautyblogs (Beautygloss, Misslipgloss,..) en ik vond jou afbeelding zooo tof dat ik op je naam klikte en dan op jou blog terecht kwam en dankzij jou ben ik geïnspireerd geraakt om zelf een gezonder leven te gaan leiden. Ik eet gezonder, beweeg meer en man wat voel ik me fit! Dank je wel hiervoor, doe zo verder!

 3. hier dito alles synchroniseerd met mekaar hier, imac, iphone en ipads staan op mekaar afgesteld ik ik vul alles in zodat iedereen (a ook de meiden op hun ipad) weten wanneer ze wat moeten doen ideaal maar….ik kan nog geen afstand nemen van me papieren agende en moleskine 😉

 4. Ik doe ook alles digitaal op ipad/iphone. Heb zelf een aparte kleurcode aangemaakt voor mijn vriend die ook automatisch gesyncroniseerd word met zijn android toestel. Super makkelijk.

 5. Ik gebruik ook een digitale agenda op mijn iphone/Ipad. Ik heb zelf een aparte agenda/kleurcode aangemaakt speciaal voor de afspraken van mijn vriend, die ook automatisch gesyncroniseerd worden met zijn android smartphone. Echt superhandig

 6. Pingback: Paperblanks agenda 18 maanden | Kelly Caresse

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.