Relaxter leven met deze simpele tips

Relaxter leven en tips daarbij. Wat klinkt dat cliché en simpel en wat verlangen we massaal naar een relaxter leven. Minder moeten, meer genieten. Meer ontspanning, minder zorgen maken. Door de hele Corona tijd zijn veel mensen tot het besef gekomen hoeveel we eigenlijk wel niet deden en hoe veel makkelijker en rustiger je je dagen kan invullen. Ook als je nog wel buiten de deur werkte, zullen toch veel sociale afspraken zijn afgevallen waardoor alles nu rustiger voelt. We hebben gevoelsmatig gewoon veel verplichtingen en ballen hoog te houden. Welke kunnen we laten vallen? Hoe kunnen we sterkere prioriteiten stellen om ons minder belast te voelen? Ik deel wat ideetjes en tips hiervoor die voor mij hebben gewerkt.

 

In de tijd waarin we leven wordt veel van ons verwacht. Correctie: We verwachten veel van onszelf en we laten ons die druk opleggen. We kiezen ervoor om alles met elkaar te combineren. Moederschap, carrière, studies, hobby’s, sporten, sociale afspraken, huishouden, boodschappen doen enzovoorts. Nu zeg ik niet dat je dan maar niet had moeten kiezen om moeder te worden, te werken en al die andere dingen te hebben, maar we leggen vaak de lat van verwachtingen hoog. Vinden het soms moeilijk om nee te zeggen en nemen veel hooi op onze vorken. Ik heb geleerd om meer naar mijn lichaam te gaan luisteren, meer te kijken welke prioriteiten kan ik anders vormgeven zodat het me rust geeft.
Wat kan ik skippen om me relaxter te voelen. Wat geeft me energie zodat ik de druk van mijn planning wat beter aankan. 

Herken jij het ook dat jij deze afgelopen periode je rustiger voelde doordat er zoveel uit je agenda wegviel? Ik herken het heel sterk en eerlijk gezegd vond ik het heerlijk. Nee, ik ben niet blij met de Corona periode, met alle zorgen om gezondheid, financiën, en alle ellende die eruit voortkomt en daar doel ik in deze blog niet op. Maar het feit dat mijn agenda zoveel leger was heeft me doen beseffen dat ik veel dingen die ik daarvoor wel volop deed, ik niet miste. En dus minder belangrijk vind dan ik daarvoor dacht dat ze waren. En dat schetst veel perspectief over hoe ik vanaf nu plannen wil maken.

Hoe leuk sommige afspraken of activiteiten ook zijn, als je energiemeter vooral er leeg van gaat en te weinig tijd krijgt om te vullen dan zul je toch gevoelens van uitputting, stress, onrust, slechter slapen enzovoorts kunnen ervaren. Ik merk zelf dat er een aantal dingen zijn die me energie geven. Zoals lekker buiten zijn, een eindje fietsen en vooral de natuur in gaan. Ook yoga en meditatie geven me energie. Ook lekker met mijn kids zijn en genieten van elkaar geeft me veel energie, zeker wanneer we niets ‘hoeven’ en we niet naar tijd hoeven om te kijken. Ook vind het fijn om datenights en alleen tijd met Yannick in te plannen om dichter tot elkaar te komen. Enorm belangrijk voor onze relatie en dit helpt enorm om beter met elkaar te communiceren en elkaar te ondersteunen in alles. Hierdoor heb je minder irritaties en kun je allebei leven op een manier die je gelukkig maakt. Zeker als je kinderen hebt, vraagt dit veel van je en ben je continue aan het zorgen. Daar even van los koppelen kan enorm veel rust geven. Wat zijn de dingen die jou energie geven en laten opladen? Wanneer je die momenten voldoende pakt, zul je ook merken dat je minder belasting voelt bij de activiteiten die je allemaal doet.

Verder heb ik ook bepaalde dingen leren loslaten. Zo werd het een heel ding om naast onze bedrijven en werk het huishouden bij te houden. En al vind ik het heerlijk om flink te poetsen zoals ik ook weleens in mijn video’s laat zien, er echt goed te tijd voor nemen lukt niet zoals ik dat dan eigenlijk zou willen. En dan ga je er tegenop zien of doe je het maar halve bak. We hebben daarom de keuze gemaakt om een schoonmaakster aan te nemen die vooral het deepcleaning doet. Zo hoef je zelf enkel het grove schoonmaakwerk te doen en kun je het makkelijker bij houden. Dit bespaart veel tijd maar ook energie en frustratie. Als je de financiële middelen hebt om die keuze te maken zou ik dit zeker aanbevelen om je takenpakket wat te verkleinen en wat minder hooi op je vork te nemen. Een andere wat heel erg kan helpen is om de boodschappen doen eenvoudiger maken. Wanneer wij het drukker hebben met werk kiezen wij ervoor om boodschappen online te bestellen. Met boodschappen doen zijn we soms best veel tijd mee kwijt. En al vind ik het leuk om te doen is het soms in drukke periodes wat teveel. Dan is het fijn om te kunnen kiezen voor online bestellen. Je doet dit via je telefoon en het wordt in je keuken bezorgd. Het kost daardoor een stuk minder tijd en die tijd kun je stoppen in andere taken of vrije tijd.  En zo zijn er nog meer oplossingen die je kunt inzetten om belastende taken makkelijker te maken. Wij zijn dol op koken dus we doen dit graag zelf,  maar als koken een heel ding voor je is wat teveel energie kan kosten (zeker op drukke dagen) dan kan het helpen om meer met makkelijke maaltijden te werken zoals kant en klaar maaltijden, gezonde stoommaaltijden en meer. Kijk waar jij wat dingen kunt loslaten om meer tijd over te houden om te genieten van de dingen die je energie geven.

Je mag leven volgens jouw voorwaarden, op jouw manier. En hoe cliché en simpel dit ook klinkt, we doen dit te vaak niet. Houden te vaak rekening met de mening of gedachten van anderen of vanuit hoe we zijn opgevoed. Ik ben benieuwd of ik je wat inzichten heb mogen geven. Of misschien herken je het helemaal niet. Ik ben benieuwd hoe jullie wat meer rust vinden en keuzes maakt die je wat relaxter laten leven. Laat het me weten via een reactie bij de comments of op social media.

Ps. Volg je me al op mijn nieuwe Instagram waarop ik meer deel over persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit, mindset en meer? @CaresseLifestyle 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

4 reacties

 • Tineke
  8 juni 2020

  Ik hou mij de laatste tijd veel bezig met langzaam leven, werkt voor mij perfect. Gewoon genieten van de simpele dingen en niet teveel willen. Is misschien wat lastiger als ondernemer, want dan zul je wel bepaalde doelen moeten halen. Ik hou totaal niet van drukte en veel plannen en heb totaal geen carierre ambities. Laat mij maar een simpel leven leiden.
  Tineke onlangs geplaatst…Hello world!My Profile

 • Miriam
  8 juni 2020

  Het haastige leven lijkt alweer te starten. Goed om soms even pas op de plaats te maken. Geloof me, ik ben mijzelf al een keer voorbij gelopen. Nu genoeg ik gewoon wat meer van de kleinere dingen en vermijd ik onnodig stressvolle situaties. Dat helpt ook!
  Miriam onlangs geplaatst…Vakantie in het buitenland? Niet als je zzp’er bent!My Profile

 • Erika
  8 juni 2020

  Ik merk dat ik vooral mezelf de meeste druk op leg en het op alle vlakken perfect wil doen. Maar perfectie is perceptie. Voor de 1 is het allang goed als het op 1 vlak goed gaat en voor de ander moet het op allerlei vlakken goed. Thnx voor je tips en eye openers 🙂

 • Merel | De Mamagids
  10 juni 2020

  Ja ik herken dit ook wel, het wegvallen van de druk toen niets meer hoefde en fulltime kunnen genieten van de kinderen bijvoorbeeld. We hebben zoveel gelachen met elkaar. Tot mijn spijt meer dan daarvoor. Dus het opleggen van dingen aan jezelf? Dat hoop ik komende tijd iets minder te doen. Je best is goed genoeg 😊
  Merel | De Mamagids onlangs geplaatst…Je voeten zomerklaar in slechts 5 stappenMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.