Healthy lifestyle: Recept voor suikervrije gezonde wafels!

wafels

Recept voor gezonde suikervrije wafels. Op dinsdagochtend deel ik graag heerlijke recepten met jullie! Vandaag heb ik een recept waar ik super enthousiast over ben. Zoals jullie weten eet ik momenteel suikervrij en dit bevalt me erg goed. Ik ben er heel creatief van geworden in de keuken en ik ontdek allerlei lekkere recepten en gezondere alternatieven die passen binnen deze healthy lifestyle. Zo ontdekte ik het recept voor gezonde wafels waarbij er een banaan wordt toegevoegd aan het beslag. Omdat ik al veel banaan eet op een dag (lekker bij de havermout, door een smoothie of in bananenbrood) probeer ik banaan verstopt in beslag te beperken. Ik heb daarom een alternatief op haar recept bedacht waarbij geen banaan wordt toegevoegd, maar waarbij je wafels ook lekker stevig en zoet zijn en gezonde ingrediënten bevatten. Ik vind het dan lekkerder op bananen los te gebruiken en te serveren bij een gerecht, dan verstopt in beslag . Dit gezonde wafel recept is geweldig wanneer je uitgebreid wilt ontbijten, een lekkere gezonde lunch wilt klaarmaken of zin hebt in zoetigheid als tussendoortje. Benieuwd hoe je deze healthy waffles maakt? Klik dan op lees meer.

gezonde wafels

Wat heb je nodig voor een portie gezonde wafels?

 • Een wafelijzer. Ik kocht mijn wafelijzer voor €15,00 bij Saturn.
 • Beetje kokosolie/olijfolie
 •  3 eetlepels speltmeel
 • 2 eieren
 • Een flinke scheut Amandelmelk of gewone melk.
 • 2 eetlepels honing
 • flinke scheut kaneel poeder
 • 1 tl bakpoeder

Hoe maak je een portie gezonde wafels?

 • Vet je wafelijzer in met een beetje kokosolie/olijfolie en zet deze aan op stand 4.
 • Maak het beslag door de ingredienten in een kom te doen en met een mixer te mixen tot een fijn beslag.
 • Doe het beslag in het wafelijzer voor ongeveer 5 minuten op stand 4. Maak tussendoor je wafelijzer niet open omdat anders je wafels niet mooi lukken. Na 5 minuten is het deeg wat harder en klaar om geserveerd te worden.
 • De wafels uit een wafelijzer worden vaak in een vorm gebakken met allemaal kleine hartjes. Je kunt deze los van elkaar eten of met dit gezonde recept net zo goed allemaal in een keer als maaltijd.

wafels

Serveertips:

 • Garneer je gezonde wafels met een schep Turkse yoghurt
 • Gebruik plakjes banaan, stukjes aardbei, kiwi of ander lekker fruit om je wafel mee te versieren.
 • Versier je wafel met superfood zoals gojibessen, moerbeien, rozijnen of chiazaadjes.
 • Voeg rauwe cacao poeder toe aan je beslag of besprenkel dit over je wafels heen voor chocolade wafels.
 • Honing kun je over de wafels als stroop gebruiken voor een lekkere zoete smaak.
 • Maak van je wafel een feestje en geniet van deze heerlijke gezonde snack/maaltijd.

Krijg jij ook spontaan zin in deze wafels bij het zien van de foto’s? Heb jij wel eens zelf wafels gemaakt en met welke toppings zou jij je wafel het liefst versieren? Laat het me weten in de comments.

Liefs Kelly.

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

40 gedachten over “Healthy lifestyle: Recept voor suikervrije gezonde wafels!”

 1. Nu wil ik dat wafelijzer helemaal. Ik ga echt kijken of ik het kan vinden. Zag hem bij Suus inderdaad ookal. Je recept ga ik proberen. Ben het met je eens dat je banaan niet moet verstoppen, eet ik ook zo graag zo en om nou de hele dag bananen te eten….. Ik vind trouwens het delen van recepten suikervrij echt heel fijn want ik word er eerlijk gezegd triest van als ik op verpakkingen kijk. Echt overal zit suikerin 🙁 hoe doe je dat…. Ik wil heel graag minderen maar met peuter en kleuter….. Ik blij mee lezen.
  Maai onlangs geplaatst…Nummer twee wordt twee, ojeeMy Profile

 2. Nom nom… Dat ziet er een stuk lekkerder uit dan die smerige (maar o zo gezonde) groene smoothie die ik voor ontbijt had!

 3. Oh dit klinkt goed zeg! Ik zou het speltmeel wel even moeten vervangen door een ander soort meel. Maar dat zal vast wel makkelijk gaan aangezien het maar om een paar eetlepels gaat. Ik ga het eens proberen!
  Elize onlangs geplaatst…Wij bloggen glutenvrij: Pasen!My Profile

 4. http://fashionistaorbreakfast.blogspot.com

  ohhh dat ziet er heerlijk uit! Ik ga een wafelijzer aanschaffen.
  en de jouwe is niet eens duur. Ben zelf ook wat bewuster geworde
  van hoeveel suiker ik eet en ben zeker aan het minderen.
  alpro soya kan ik alleen maar gebruiken vanwege een melk allergie.
  ik ga dit recept zo snel mogelijk maken!

  Xoxo

 5. Ja, iets teveel van het goede voor mij voor een ontbijtje, maar dit lijkt me een verrukkelijke lunch of tussendoortje! Vooral met banaan. Jammie!
  Marion onlangs geplaatst…Drukke DinsdagMy Profile

 6. BeautyinsideandoutNL

  Njom, ziet er goed uit! Ik heb nu zin om dit te maken, maar ik heb geen wafelijzer:P

 7. Ik zie steeds meer wafels voorbij komen op blogs, ik krijg er spontaan zin in om zelf te bakken. Maar ik ken mezelf, net als met mijn blender: Leuk om te hebben, maar ik gebruik het te weinig.
  Cindy onlangs geplaatst…Mooi Maastricht!My Profile

 8. Ik ben bang dat ik ook een wafelijzer moet kopen, haha. Ziet er heerlijk uit!

 9. Oooh wat klinkt dit geweldig lekker!!!! ik denk dat ik ook maar een wafelijzer moet gaan aanschaffen!!! hmmmmmm 🙂

 10. Ik vind het zo knap dat je suikervrij kunt eten, maar.. in honing zit toch ook suiker? En eigenlijk in bijna alles? Hoe doe je dit? 😛

 11. Pingback: Wishlist: fancy keukenapparaten | Team Confetti

 12. Lijkt me super lekker! Ik heb zelf ook een wafelijzer, en wil graag wafels via dit recept maken, maar heb een paar vragen.
  Zijn de wafels met normale meel ook lekker?, en ik gooi er altijd teveel melk of kaneel bij, dus hoeveel gebruik jij ongeveer?
  Het lijkt me super lekker en ga het zo snel mogelijk uit proberen!

 13. Heerlijk recept, maar natuurlijk niet suikervrij :-). Honing is suiker: een mengeling van glucose en fructose. Er is weinig verschil met andere vormen van suiker, zoals kristalsuiker en rietsuiker. In je lichaam worden alle soorten suikers op dezelfde manier afgebroken en verteerd. Wel bevat honing iets meer water dan kristalsuiker. Hierdoor zit er per 100 gram iets minder calorieën in.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.