Recept : Tagliatelle met pesto en zongedroogde tomaatjes

pasta

Dit heerlijke pasta recept van Tagliatelle met kip en een roomsaus van pesto, zongedroogde tomaatjes en meer lekkers is een recept naar de hand van mijn man Yannick. Hij had dit recept via een collega ontdekt, hier en daar wat aangepast en ik vond het zo lekker dat ik het natuurlijk graag met jullie wil delen. Deze romige pasta is heerlijk van smaak en ook nog eens makkelijk in elkaar gezet. Zoek je nog een lekkere maaltijd voor je weekmenu? Dan vind ik dit zeker een aanrader.

Recept : Tagliatelle met pesto en zongedroogde tomaatjes

Wat heb je voor dit pasta recept nodig voor 4 personen?
– Een zak tagliatelle
– 500 gram kipfilet
– Kip kruiden
– 300 ml (magere) melk (mag ook sojamelk zijn)
– Een pot pesto (dit kun je overigens ook zelf maken)
– 2 witte uien en 1 rood ui
– 2 rode paprika’s
– 2-3 teentjes knoflook
– Een half bakje pijnboompitten
– Grote zak rucola sla
– Zo’n 12 zongedroogde tomaten uit een potje
– Geraspte kaas voor de
– Olijfolie
– Sambal (naar eigen smaak)

Aan de slag met deze heerlijke pasta pesto!
– Begin met het snijden van de uien en paprika. Snij deze in grove stukken. Snijd de knoflookteentjes fijn of pers ze met een knoflookpers.
– Zet een pan met water op zodat je de tagliatelle kunt koken zoals op de verpakking vermeld staat.
– Snij de kipfilet in dunne reepjes van ongeveer 3 a 4 cm. De zongedroogde tomaten snijd je ook in reepjes.
– Rooster eerst de pijnboompitten in de koekenpan zonder boter of olie, totdat deze lekker bruin zijn. Zet ze apart zodat niemand er van kan snoepen?!


– Bak nu de kipfilet in dezelfde pan met een scheut olijfolie en doe de knoflook en kip kruiden er bij. Zorg dat de kipfilet mals blijft en toch gaar is van binnen. Als de kipfilet gaar is doe je deze in een grotere pan waar je de saus in gaat maken. Deze pan ga je later op het vuur zetten.
– Nu kunnen de uien, paprika en zongedroogde tomaten in dezelfde koekenpan gebakken worden. Zo neem je de smaken van de gebakken kipfilet mee. Bak dit ongeveer 4/5 minuten op een hoge stand en blijf roeren. Dit mengsel kan daarna in de pan bij de kipfilet erbij. Dan mag je naar wens sambal toevoegen.
– Zet nu de pan met kip op een laag pitje en voeg hierbij de pesto en de melk tot er een saus tot stand komt. Hou de saus op een laag pit en roer goed door. Proef of de saus goed op smaak is, je kunt hier nog extra zout/peper aan toevoegen.
– Giet de tagliatelle af en serveer deze in een aparte pan/schaal. Zet dan de pesto roomsaus met kip en alle ingrediënten ook op tafel of in een serveerschaal en serveer dit los.


– Schep de borden op door eerst een bedje van rucola sla op de borden te serveren. Dan schep je de tagliatelle porties op de borden en vervolgens de saus. Dan kun je dit garneren met de geroosterde pijnboompitten en geraspte kaas (Parmezaanse kaas is ook een aanrader!). Drink er eventueel  een goed glas (rode) wijn bij en eet smakelijk! (geen 18 geen alcohol)

Mmm, dan kun je lekker gaan eten! Wij vinden dit gerecht echt een aanrader, ook erg leuk om te serveren aan gasten. Heb jij dit weleens gegeten? Wat is jouw favoriete pasta recept? Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

24 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.