Recept Tagliatelle met biefstuk en roomsaus

Croma1

Recept Tagliatelle met biefstuk en roomsaus: Vandaag deel ik een van Yannick’s favoriete recepten. Als het aan Yannick zou liggen dan zouden we vaker biefstuk eten. Ik ben er minder fan van, ik vind het niet heel erg lekker en bovendien vind ik het lastig om biefstuk perfect te bereiden. Zo heb ik altijd problemen met spetters olie die tegen me aan vliegen tijdens het bakken en lukt het me maar niet om de biefstuk perfect gaar te krijgen. Vandaag deel ik een recept met biefstuk waar Yannick dol op is. Tagliatelle met roomsaus, biefstuk, champignons en rode ui. Ik heb namelijk de perfecte manier ontdekt hoe ik biefstuk makkelijk en lekker kan bereiden, zonder hete oliespetters tegen mijn huid aan. En een leuk feitje, ook ik genoot van de biefstuk! Benieuwd naar dit recept? Lees dan verder.

Croma2

Recept: Tagliatelle met biefstuk en roomsaus 

Wat heb je nodig voor 2 personen?
– 125 gram tagliatelle
– 1 pot Carbonara roomsaus
– 1 bakje champignons
– 2 rode uien (niet op foto)
– 2 porties biefstuk
– Croma bakken en braden

 Voorbereidingen:
– Je snijdt de champignons in plakjes, de rode uitjes in kleine reepjes en de biefstuk in kleine blokjes.
– Je zet heet water op het vuur en kookt de tagliatelle hierin.

Croma3

Aan de slag:
– Je zet een braadpan en een grillpan op het vuur. In beide pannen doe je een scheutje Croma bakken en braden*. Het voordeel hiervan is dat het eten niet zal aanbranden maar ook dat de olie niet zal spetteren. Zodra het bruin wordt kun je de ingrediënten toevoegen. In de grillpan doe je de stukjes biefstuk. Hier voeg je naar wens wat zout en peper aan toe. Je zult merken hoe mooi bruin de stukjes biefstuk worden door Croma.

Dit laat je bakken tot de biefstuk gaar is, hoe langer je dit doet hoe gaarder deze wordt. Doe dit naar eigen smaak.
In de braadpan bak je de champignons en de uitjes. Bak dit tot de uitjes glazig worden en de champignons bruin worden. Vervolgens voeg je hier de carbonara (room)saus bij. Zodra je tagliatelle gekookt is kun je deze pan afgieten en de tagliatelle toevoegen bij de braadpan met champignons, rode ui en carbonara saus. Roer dit door zodat je dit vervolgens kunt serveren.

Croma4

Zo zien je pannen er uit als je gerecht klaar is. De braadpan bevat tagliatelle met roomsaus, champignons en rode ui. De grillpan bevat heerlijk gebakken biefstuk met jus. De jus ontstaat tijdens het bakken van het biefstuk met Croma bakken en braden. De jus is werkelijk heerlijk en doet me echt denken aan vroeger. Yannick is er ook dol op, hij pakte er aan tafel nog wat extra brood bij om te dippen in de jus. We hebben er echt van genoten!
Alvast smakelijk eten als je dit gerecht ook wilt maken.

Croma1

Ondanks dat Croma voor 98% uit olie bestaat spat het niet. Dit houdt ook je fornuis een heel stuk schoner. Ik moet eerlijk zeggen dat ik vooraf niet gedacht had dat biefstuk bakken zoveel makkelijker kon. We hebben dit bakproduct van Croma allebei heel positief ervaren en ik denk daardoor ook vaker vleesgerechten zoals biefstuk te gaan bereiden, het is op deze manier zoveel makkelijker.

Een leuk weetje over Croma:
Onlangs is er een uitzending van de Keuringsdienst van Waarde gewijd aan de verschillende bakken en braad producten die te koop zijn in de supermarkt. In de uitzending ‘Bak en braad’ nam een twee-sterren chef het met zijn biefstuk-volgens-eigen-recept op tegen een aantal biefstukken gebakken in bak- en braadproducten. Welke biefstuk smaakt volgens het objectieve testpanel het lekkerst? Het biefstukje gebakken door de sterrenchef kreeg een 8.0 en het biefstukje gebakken in Croma kreeg een 7,9 . Op dat resultaat is Croma natuurlijk erg trots!

Wat vonden jullie van dit recept? Ben jij bekend met ‘bakken en braden’ van Croma? Laat het me weten in de comments van dit artikel.

Liefs Kelly

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

32 reacties

 • Marion
  6 december 2014

  Eerst wilde ik dit artikel overslaan door de biefstuk, want wij eten geen vlees. Maar ik denk dat je hier prima een vegavariant op kan maken. Ik hou wel van pasta en champignons. Ik gebruik nooit croma. Ik heb echt het idee dat dat speciaal voor vlees is. Ik gebruik de concurrent of olijfolie.
  Marion onlangs geplaatst…Bladieblablog #16My Profile

 • Sanne
  6 december 2014

  Beetje jammer dat je niet in het begin/op de startpagina vermeld dat dit gesponserd of in samenwerking met Croma is…

  Een recept is leuk maar een samenwerkingsartikel waar ik na het lezen achter kom, is dat niet.

 • Martina
  6 december 2014

  Mmmmm lekker, al gebruik ik altijd olijfolie!
  Martina onlangs geplaatst…5 December 2014 – Long time no see!My Profile

 • Dita
  6 december 2014

  Klinkt erg lekker. Mijn vriend is ook dol op biefstuk, ik iets minder.
  Dita onlangs geplaatst…My Life – December 2014 #1My Profile

 • Angelique
  6 december 2014

  Klinkt heel lekker.

  http://wp.me/p4Xjn9-d

 • Lauriëtte
  6 december 2014

  Lijkt me lekker! Heb toevallig die aflevering over Croma gezien, wij gebruiken het elke avond! 🙂
  Lauriëtte onlangs geplaatst…Kerst DIY: Kerstornamenten punniken!My Profile

 • Desiree
  6 december 2014

  Ziet er heerlijk uit! Waar koop jij je stukjes biefstuk? Het is vaak wel aan de prijzige kant vind ik

 • kelly
  6 december 2014

  Leuke vraag, want ik vind het ook best prijzig. Ik kocht het bij lidl in het diepvriesvak. Geloof dat het 4 stukjes voor rond de 5-6 euro was 🙂

 • Sintha
  6 december 2014

  Hmm klinkt heerlijk! Leuk receptje 😉
  Als kleine tip wil ik nog wel even zeggen dat het handiger is om bij de grillpan het vlees in te smeren met boter/olie ipv de pan. Dat voorkomt aanbranden 🙂 Dan het vlees even 3 min aan beide kanten bakken, in zilverfolie inpakken en laten rusten! Daarna kun je het evt nog in stukjes snijden 😀

 • kelly
  6 december 2014

  Met een stukje vega vlees is het met die carbonara saus (dan de vega zonder ham variant) ook lekker. Olijfolie volstaat dan prima 🙂 geen spetters met vega vlees hoop ik
  kelly onlangs geplaatst…Recept: Tagliatelle met biefstuk en roomsausMy Profile

 • kelly
  6 december 2014

  Dankje voor je Tip Sanne
  kelly onlangs geplaatst…Recept: Tagliatelle met biefstuk en roomsausMy Profile

 • kelly
  6 december 2014

  Thanks, dat klinkt als een prof! Goede tip, nooit over nagedacht ook dat het met aluminiumfolie nog lekkerder wordt
  kelly onlangs geplaatst…Recept: Tagliatelle met biefstuk en roomsausMy Profile

 • Saskia
  6 december 2014

  Ooh heerlijk! Wij eten ook erg graag biefstuk!
  Saskia onlangs geplaatst…Review: Weleda Skin FoodMy Profile

 • Danielle
  6 december 2014

  Ik heb zoiets nog nooit gemaakt! Wij eten nooit biefstuk haha, geen idee waarom niet. Mss omdat ik tot een jaar terug nog vegetarier was…? Ben dus (na 15 jr vega gegeten te hebben) nog steeds in de vlees/vis ontdekkende fase.
  Je hebt me geinspireerd!

  En… Dat t n advertorial is, is nu ook goed te zien op Bloglovin! Tnx voor je aanpassingen, stel ik erg op prijs!! 🙂

 • angelique
  6 december 2014

  Dat ziet er heerlijk uit!
  angelique onlangs geplaatst…Shoplog | KerstMy Profile

 • Annis
  6 december 2014

  Ik zou dit zelf niet zo snel maken. Ik hou niet van koken met potjes. Zo makkelijk om zelf een lekkere carbonara te maken en waarschijnlijk nog goedkoper ook (ei, room, parmesaanse kaas) Verder maakt het bevriezen van vlees de celsteuctuur kapot waardoor het vlees als het ware leegloopt tijdens het bakken. Ik zou daarom dus lekker voor vers gaan.
  sorry voor de negatieve reactie, ik bedoel het niet gemeen!

 • Diana Carlton
  6 december 2014

  Lekker! Ik ben niet zo gek op vlees, maar ik kan hier prima een andere variant van maken.
  Diana Carlton onlangs geplaatst…Oreokoekjes met witte chocolade op een stokjeMy Profile

 • marieke
  6 december 2014

  Klinkt lekker 🙂 maar het voelt zonde om de biefstuk in stukjes te snijden ofzo haha! Maar je kan hem er natuurlijk ook gewoon in zn geheel bij doen:) morgen eten wij weer eens biefstuk! Lang geleden 😀
  marieke onlangs geplaatst…Pictures #3My Profile

 • Anouk
  6 december 2014

  Oeh i love biefstuk dus dit is zeker een receptje voor mij! Dat gaan we uitproberen
  Anouk onlangs geplaatst…Maybelline super stay gel nail colorMy Profile

 • Anouk
  6 december 2014

  Bij de AH ligt er in het vriesvak een pakje met twee biefstukjes voor €2,75 dan moet je ze alleen nog wel iets kleiner snijden
  Anouk onlangs geplaatst…Maybelline super stay gel nail colorMy Profile

 • kellycaresse
  6 december 2014

  Dankjewel voor je tip over de diepvries biefstuk, dat had ik nooit geweten. En je brengt me op ideetjes om zelf een carbonara saus te maken, nooit gedaan namelijk 😀 leuk! En je reactie is meer dan welkom hoor

 • Eva
  6 december 2014

  Om het af te maken: rucola en parmezaanse kaas er overheen!

 • Eline
  6 december 2014

  Biefstuk na het bakken altijd even 2 minuten laten rusten in een stukje aluminiumfolie. Dan is het vele malen malser 🙂
  Eline onlangs geplaatst…Proteïnerepen met chocolade kokos smaakMy Profile

 • Anne Solveig
  6 december 2014

  Oh dit klinkt zalig!
  Anne Solveig onlangs geplaatst…Mijn plannen voor december en de kerstvakantieMy Profile

 • Dagmar
  6 december 2014

  KELLY IK KRIJG TREK! *sprint naar de keuken* Wauw wat ben ik blij dat je deze heerlijke recepten deelt, zoveel inspiratie <3 Dankjewel topper!
  Dagmar onlangs geplaatst…Personal – Crazy Cat lady TagMy Profile

 • Annemijn
  6 december 2014

  Hmm dat klinkt lekker zeg!
  Annemijn onlangs geplaatst…Spam je blogMy Profile

 • Marjolein
  6 december 2014

  Ziet er lekker uit! Eigenlijk heb ik nog nooit biefstuk gecombineerd met pasta, dus ben wel benieuwd hoe dat is :).
  Marjolein onlangs geplaatst…New in – Google ChromecastMy Profile

 • Engelina
  6 december 2014

  lijkt me inderdaad erg lekker. ik stoor me trouwens niet aan het op het eind vermelden van een samenwerking. ik had dit zo ook al door. Daarbij vermeld je er ook bij dat dit gebaseerd is op je eigen mening en ervaring. Waarom met zijn allen moeilijk doen .
  Een artikel blijft toch eerlijk ?
  Engelina onlangs geplaatst…Keeping up with… #1My Profile

 • Melanie ~ Piccanti Foodblog
  7 december 2014

  Ik weet niet of jullie je biefstuk graag medium of doorbakken eten, maar als je ze zonder te snijden aan beiden zijden bruin bakt, even laat rusten in aluminium folie en dan in reepjes snijd blijft het vlees ook veel malser!

  Ik ga binnenkort ook maar weer eens een keer pasta met een biefstukje op tafel zetten. Lekker.
  Melanie ~ Piccanti Foodblog onlangs geplaatst…Surinaamse Kip MasalaMy Profile

 • Milou
  8 december 2014

  Ik weet dat jij erg van het puur koken bent, dus je zou eigenlijk even moeten zoeken op recept carbonara en dan klikken op 24kitchen. Daar vind je een heerlijk recept voor verse carbonarasaus! Kost je twee eidooiers, een kwart pakje slagroom van de lidl en een half zakje parmezaanse kaas van de lidl. Heerlijk!
  Milou onlangs geplaatst…Interieurmetamorfose: Kerstmis!My Profile

 • Ilona
  10 december 2014

  Je vlees laten rusten, heeft als voordeel, dat de sappen terug je vlees in gaan, het vlees wordt er ook malser door, dit doe je minstens 5-10 minuten, gewoon afgedekt laten staan, in zoals hierboven in een bord met aluminium folie er over heen. Nog als tip; als je reepjes snijdt van je biefstuk, met de nerf mee, en het vervolgens heel snel wokt(ipv grillen) endan laat rusten, is ook erg lekker, bij dit recept maar ook als je normaal wok groenten met rijst klaar zou maken.

 • Bartje
  14 januari 2016

  Lekker hoor maar ik gebruik olijfolie met klontje roomboter.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.