Fair1

Recept voor een heerlijke pumkin spice latte die je thuis heerlijk kunt maken. Vandaag heb ik een heerlijk herfstreceptje voor jullie! Ik ontving van Fair Trade Original heerlijke koffie thuis en dacht, het is tijd voor een receptje met koffie! Ik ben dol op pumpkin spice latte van Starbucks maar ik kan er niet zo goed tegen door de vele suikers die zijn toegevoegd. Aan deze zelfgemaakte Pumpkin Spice Latte (PSP) heb ik geen suikers toegevoegd, je kunt daarna wel naar wens een klontje rietsuiker toevoegen als je wilt. Benieuwd hoe je zelf een Pumpkin Spice latte (zoals van Starbucks) heel makkelijk kunt maken? Bekijk dan nu mijn receptje (en ik geef je een tip hoe je gratis een pakje koffie kunt bestellen!)

Recept: Wat heb je nodig voor een zelfgemaakte Pumpkin Spice Latte?
– Een dubbele espresso (gemaakt met cups of verse bonen)
– 200 ml halfvolle melk
– 1 eetlepel vanille extract (dr. Oetker)
– 2 theelepels Pumpkin spice kruiden (eigenlijk zijn dit gewoon Koek-speculaaskruiden)
– 2-3 blokjes pompoen (die kun je ook in de diepvries kopen in de supermarkt, ideaal)
– Extra topping: Slagroom en een snufje cacaopoeder

fair2
Aan de slag met dit recept voor Pumpkin spice latte !
– Doe in een pannetje de melk, de pumpkin spice kruiden, het vanille extract en de blokjes pompoen. Zet dit op het vuur en laat dit staan tot de pompoen wat zachter wordt.
– Verwijder de pompoen uit je pannetje. En zet ondertussen je dubbele espresso.
– Op je melk komt een soort ‘vettig’ laagje, ik haal dit er graag uit zodat er een egaal melkmengsel overblijft.
– Doe de espresso in een mooi groot glas en doe hier de gekruide melk bij.
– Garneer dit met een toefje slagroom en een beetje cacaopoeder (ik gebruikte die van Fair Trade Original) en klaar is je zelfgemaakte Pumpkin Spice Latte a la Starbucks.

Vind je hem niet zoet genoeg? Voeg naar wens wat suiker toe.

fair3

Fair4

En klaar is je (h)eerlijke Pumpkin spice latte. Het ideale verwenmomentje voor jezelf. Voor mij is koffie dat echt: in de ochtend wakker worden en genieten van een oppeppertje, lekker warm en van een fijne smaak.

Ga jij deze Pumpkin Spice Latte thuis maken? Laat het me zeker weten bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

25 gedachten over “Recept: Pumpkin Spice Latte at home!”

 1. Dit klinkt zo lekker, echt typisch iets voor de herfst. Vraagje, je hebt zo’n leuk vestje/jasje aan, waar is die van?

 2. Leuk receptje! Vorig jaar was ik gek op de PSL van Starbucks, maar dit jaar merk ik dat ik ‘m eigenlijk toch iets te zoet vind. Goed idee om ‘m zelf te maken, dan kun je ook zelf bepalen hoe zoet je ‘m maakt! Binnenkort maar eens uitproberen 🙂
  Megan onlangs geplaatst…Frisse cheesecake met BastogneMy Profile

 3. Klinkt goed! Ik moest even glimlachen bij de ” eigenlijk zijn dit gewoon Koek-speculaaskruiden”, kant en klare pompoen vind ik echt een uitvinding.
  Het welbekende drankje van Starbucks vind ik te zoet.
  Nesrin onlangs geplaatst…Hoe en waarom ik blogMy Profile

 4. Ik hou helemaal niet van koffie en toch ziet dit er te lekker uit haha lekker voor de herfst al heb ik liever warme chocomel met slagroom

 5. Dus eigenlijk laat je alleen de pompoen in de melk opwarmen en gooi je hem daarna weg ofzo?

 6. Inderdaad, je gebruikt zo dus het sap uit de verwarmde pompoen, maar hoeft ‘m vervolgens niet te pureren 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.