Recept Pompoenstamppot uit de oven

Recept Pompoenstamppot uit de oven

Recept pompoenstamppot uit de oven. Ik heb zo’n heerlijk recept vandaag voor jullie! Helemaal in de winterse sferen blijf je met deze pomppoenstamppot uit de oven. Gemaakt met flespompoen, een ui, wat munt, een appeltje (echt waar!), kaneel, wat heerlijke specerijen en wat geraspte kaas als topping en je maakt ‘m af in de oven. Hier thuis hebben we er heerlijk van gesmuld en ik vermoed dat de mede stamppot fans dat ook gaan doen!

Recept Pompoenstamppot uit de oven
Recept Pompoenstamppot uit de oven

Wat heb je nodig voor deze Pompoenstamppot uit de oven voor 4 royale porties?
– 1 flespompoen
– 4 middelgrote aardappelen (kruimig)
– 1 appel
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 2 theelepels kaneel
– 1 handje muntblaadjes
– Kaas om te raspen of kant en klare geraspte kaas.
– Peper en zout, roomboter (optioneel)

Tijd om te kokkerellen! 
– We beginnen met het ergste klusje, het snijden van de flespompoen. Ondanks dat je ‘m eigenlijk niet hoeft te schillen, zou ik dat wel aanbevelen, zeker wanneer er kinderen mee eten. De schillen losten bij mij niet helemaal op. Tipje is om de flespompoen vooraf een half uurtje in lauwwarm water te laten weken, dan wordt hij makkelijker te snijden. Zorg ervoor dat je blokjes pompoen overhoudt.
– Ga dan de aardappelen schillen, het uitje snipperen, en het appeltje schillen en tot kleine blokjes snijden.
– Zet heet water op het vuur en kook de aardappelen in een aparte pan.
– In een braadpan doe je de gesnipperde ui, geperste knoflook en wat olijfolie. Laat dit even warm worden tot de uitjes glazig worden. Voeg dan de pompoenblokjes toe. Na 10 minuten voeg je de muntblaadjes die je fijn snijdt of knipt (ik koos voor knippen) toe, voeg nu ook de 2 theelepels kaneel toe. Roer alles goed door zodat de pompoenblokjes allemaal de kans krijgen om te garen. Voeg als laatst de appelstukjes toe.


– Verwarm alvast de oven voor op 175 graden.
– Giet de aardappelen af en stamp deze in het pannetje. Ik voeg voor de lekkere smaak wat roomboter toe, dit is optioneel. Een beetje zout en peper brengt de aardappelpuree wat meer op smaak.
– Zet het vuur uit waar de pompoenmix in zit. Stamp ook deze fijn. Ik houd ervan als het fijn gestampt is maar anderen vinden grove stukjes pompoen juist lekker. Stamp dit tot de gewenste structuur en voeg dan de aardappelpuree toe. Meng dit goed door elkaar.
– Doe de pompoenstamppot in de ovenschaal en besprenkel dit met wat geraspte kaas. Zet de ovenschaal nog zo’n 10 minuten in de oven zodat de kaas lekker kan smelten. Je heerlijke ovenschotel met pompoenstamppot is klaar!
– Smakelijk!
Recept Pompoenstamppot uit de ovenHet lekkere aan deze stamppot is dat het een combinatie is van zoete en hartige smaken. De heerlijke kruiden, de zoete smaak van appel, het hartige vanuit de kaas. Je zou ‘m gewoon eens moeten proeven! Lana at er haar vingertjes bijna bij op, vrij uniek in de fase waar ze momenteel in zit haha.

Heb jij wel eens stamppot gemaakt met pompoen? Hoe maak jij deze het liefst? Laat het me weten bij de comments.

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

27 gedachten over “Recept Pompoenstamppot uit de oven”

  1. Ik heb nog nooit een stamppot gemaakt met pompoen, maar het lijkt me erg lekker. Toevallig zag ik gisteren een zakje met pompoenbolletjes bij de groenteafdeling van de supermarkt liggen. Dat scheelt weer een pompoen schoonmaken (alhoewel ik daar niet te lui voor ben hoor, haha, maar ik dacht wel: wat handig). Fijn weekend!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.