Het geboortepakje tips

Vandaag ga ik aan jullie het geplande geboortepakje laten zien voor ons tweede kindje. Een geboortepakje is het outfitje dat je baby als eerst zal dragen na de bevalling. Meestal leg je dit vooraf al klaar en heb je vooraf al voor ogen wat je je kindje als eerst aan wil doen. Het is een pakje wat je niet meer zal vergeten. Bij Lana hadden we dit nog niet, door de vroeggeboorte had ik geen vluchttas met benodigdheden, laat staan een geboortepakje. Alles verliep zo hectisch dat de verpleegkundige maar wat aangaf toen Yannick wat kleding was gaan halen thuis. Ik had dit eigenlijk vooraf willen uitkiezen en daarom heb ik dit voor dit kindje al vrij vroeg uitgekozen (bij 32 weken) en klaargelegd in de vluchtkoffer. Benieuwd voor welk geboortepakje wij gekozen hebben en waarom? (Waarschuwing: Zoetsappig artikel dit 😉 ).

Het geboortepakje

Ik liet het in mijn ‘What’s in my vluchttas’ video al zien, ik heb het eerste pakje bewust in een apart zakje gedaan nadat ik dit als tip gekregen had van Bibian. Stel dat ik zelf niet in staat ben om na de bevalling dit pakje uit de tas te pakken en de verpleging zou dit moeten doen, of Yannick zou er niet bij zijn (je weet nooit in wat voor spoedgevallen je terecht kan komen) dan zou het voor hen ook gelijk duidelijk zijn dat wij dit pakje gekozen hebben. Ik heb er een briefje opgeplakt met ‘eerste pakje’ erop en ik zorg dat dit bovenaan in de vluchtkoffer ligt. Hopelijk ben ik of is Yannick gewoon in staat om na de bevalling dit aan te wijzen en ons kindje aan te kleden. Update: Yannick heeft Aimy dit pakje aan mogen doen <3 het staat haar beeldig! 

Het geboortepakje

Het geboortepakje

Het geboortepakje

Het geboortepakje

Dit is het geboortepakje dat wij gekozen hebben. Dit is namelijk hetzelfde outfitje als Lana aankreeg toen ze geboren werd. Toen kozen we hier niet voor en werd het gewoon uit de tas kleding gehaald door de verpleging, maar nu vinden we het juist symbolisch en mooi als ze hetzelfde draagt als haar grote zus bij de geboorte droeg. Het is een rompertje en een pyjama van Hema maat 50-56. Het witte mutsje is van Noppies en de slofjes zijn van H&M (die heb ik van Elise gekregen). Ik heb er ook witte sokjes bij, die staan niet op de foto. Als ik babyfoto’s van Lana terugkijk waarop ze dit outfitje draagt, dan smelt ik weer helemaal weg, zo schattig!

Lana was bij de geboorte zo klein (34 weken, 2500 gram) dat ze in dit outfitje kon zwemmen, maar dat stond eigenlijk ook heel schattig. Dit kindje is vermoedelijk een stuk groter door het latere termijn waarop ze geboren wordt dus zij zal het al beter passen in het begin. Update: Aimy is een heel stuk flinker, maar ze past er nog net in 😉

Ik ben benieuwd wat jullie van dit geboortepakje vinden en of jullie ook bewust vooraf het geboortepakje hadden klaargelegd . En voor de zwangeren of toekomstige mama’s, heb jij al nagedacht over een eventueel geboortepakje? Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

67 gedachten over “Het geboortepakje + tips”

 1. Ik vind het geboortepakje echt heel snoezig! En wat een prachtig idee dat het ook Lana’s eerste pakje was! Dat maakt het heel speciaal. Bij de geboorte van mijn eerste kindje (dochter) had ik ook nog helemaal geen vluchttas klaar, want ook zij was te vroeg geboren. Laat staan dat ik een pakje voor haar had. Haar eerste pakje werd uiteindelijk een pakje wat wij van haar tante hadden gekregen. Het duurde een week voordat mijn dochter kleding aan kreeg, want in de couveuse lag ze alleen in een luier. Bij mijn zoon had ik wel een tasje klaar en hij kreeg een ander setje aan dan zijn zus. Logisch ook, want zijn zus had een typisch meidenpakje. Nu liggen de 1e pakjes veilig opgeborgen in een mooie box die beide kindjes straks mee krijgen als ze het huis uit gaan (en hopelijk gaat dat nog héél lang duren). Enjoy!
  MamaOnderneemt onlangs geplaatst…Waar een stroomstoring al niet goed voor is…My Profile

 2. Wat een lief pakje! En mooi symbolisch ook dat haar zus hetzelfde pakje aan had! Ik ga ook een speciaal pakje klaarleggen en ga je tip gebruiken en het in een apart zakje doen. Ik ben er nog niet helemaal uit wat het gaat worden, maar ik heb ook nog even de tijd 🙂
  Marije onlangs geplaatst…Educatief speelgoed van Houtspel.nlMy Profile

 3. Heel symbolisch zeg! Mocht ik nog een tweede krijgen dan zou dat niet mijn keuze zijn. Het eerste pakje blijft van mijn dochter en zit dus ook in haar koffer waarin ik van alles bewaar. Al vind ik het wel een leuk idee.

 4. Oh mijn god, wat cute! Wat een verschil zeg tussen Aimy en Lana qua grootte en gewicht. Logisch natuurlijk, maar toch… Het allerbelangrijkste is dat ze beide gezond zijn. Bijzonder hoor, twee mooie dochters. Ben heel benieuwd hoe het voor Lana is om een zusje te hebben.
  Marion onlangs geplaatst…Songtag-stMy Profile

 5. Wat een leuk pakje. Super mooi dat ze beide hetzelfde droegen als eersre pakje. Bij ons kon dat niet, we hadden voor Luca echte jongenskleding. Voor Nola hebben we een mooi jurkje uitgezocht met vlinders erop (van de babydump). Het stond super mooi bij haar. Ik heb voor beide kinderen het eerste pakje bewaard, leuk aandenken voor later.

 6. Wat een mooi gebaar dat jullie Aimy hetzelfde aan heeft gehad als Lana! Hier heb ik van de week toevallig het eerste pakje voor ons tweede kindje geshopt. Moet alleen nog een leuk mutsje en sokjes vinden. Vind het toch altijd een hele klus 😉

  Geniet nog lekker verder op je roze wolk!
  marie-louise onlangs geplaatst…Brief aan mijn nog ongeboren kindMy Profile

 7. Was het nu ook extra bijzonder dat je wel het geboorte pakje zelf hebt uitgekozen ook al is het dezelfde als Lana. Toch voelt het dan prettiger! Vind het mooi om te zien dat jullie het zelfde hebben gekozen. Wij hadden ook een geboorte pakje!

  Geniet nog maar lekker met z’n viertjes?
  Lilian onlangs geplaatst…10 dingen waar je mij voor wakker mag makenMy Profile

 8. Wat een lief pakje. Mooi idee dat beide dochters hetzelfde eerste pakje hadden. Dat hadden m’n zus en ik ook en Sanne heeft dat pakje in de kraamweek ook nog aan gehad. Voor de foto’s dan he;)
  Ik vond de tip van de outfits in een zakje ook superslim en had het ook zo ingepakt. Hoezo controlefreak haha;) maar zo had ze wel mooi precies aan wat ik had uitgekozen:)
  Miranda onlangs geplaatst…Een new born in huis; 10 dingen die ik nooit meer zal vergeten!My Profile

 9. Heel lief.
  Wij hadden ook een eerste pakje uitgezocht en ondanks de hectiek en de spoedkeizersnede heeft ze het toch aangekregen. Volgens mij hadden we het al bij aankomst in het ziekenhuis uit de tas gehaald en klaargelegd buiten de tas, dus dat was makkelijk voor de verpleging ?
  Angelique onlangs geplaatst…Over trouwen en loslatenMy Profile

 10. Wat een grappige term: vluchttas. Ik kende het niet.
  Schattig pakje en leuk dat beide dochters het hebben gedragen.

  Hier kwamen / komen de kinderen met kleding (want geadopteerd). Het eerste gekochte setje blijft wel speciaal, net als het eerste knuffelbeest. Die worden ook bewaard.
  Bespaarzuinig onlangs geplaatst…Hoe krijg ik een beter immuunsysteemMy Profile

 11. Super leuk dit pakje! Ik had voor Mila 2 pakjes mee. De verpleegkundige heeft er 1 uitgehaald die ze aan heeft gekregen. Mijn vriend en ik waren helemaal in de wolken met Mila en ik lag na de keizersnede natuurlijk in bed en mocht niets doen.
  Dita onlangs geplaatst…My Life – Februari 2016 #1My Profile

 12. Leuk dat jullie het nu als bewust eerste pakje hebben gekozen omdat het ook Lana’s eerste outfit was ☺️ Ik ben ook al aan het kijken wat ik als geboorte pakje zou willen voor onze mini maar ben er nog niet helemaal uit. Gelukkig heb ik nog even ?
  Kelly onlangs geplaatst…Wanneer is het juiste moment?My Profile

 13. Wat goed idee met tekst erop. Bij mij toen niet gedaan en mijn zoon droeg muts van ziekenhuis hoewel ik eigen muts had gekocht. Balen maar tja al gebeurd, kan niet terug draaien.

 14. Wat een ontzettend schatjes écht meisjespakje. Heel mooi en symbolisch dat jullie Amy hetzelfde geboortepakje hebben geven als Lana. Zo bijzonder. Hier zijn we met nog 12 weken op de teller ook langzaam aan het nadenken over zijn geboortepakje en oh wat vind ik dat leuk!
  Michelle onlangs geplaatst…‘HELP, MIJN VROUW HEEFT NESTELDRANG!’My Profile

 15. Leuk dat het nu zo’n betekenis heeft. Ik ben zeven keer tante geworden en alle zeven keren wisten we het geslacht niet van tevoren. Ik ben dus aan witte, neutrale geboortepakjes gewend.
  Anneke onlangs geplaatst…Accio leesplezier!My Profile

 16. Jammer dat je voor een zelfde geboortepakje kiest dan is de originaliteit er wel af net als de baby kamer lijkt wel voor een jongetje. Beetje bij elkaar geraapt troepje allemaal

 17. Wat een lief motiefje en wat fijn dat dit mooi pakje bij lana gepakt is en jullie hier nu zelf voor kiezen. Ik zag dat het haar heel mooi staat, met die bos donkere haren er boven. Super, onze spruit had een pakje maat 56 aan en ondanks dat hij met 40+4 pas kwam was dit nog vel te groot, ik ben benieuwd hoe lang aimy dit pakje nog aan kan.
  Jodi onlangs geplaatst…Als je er een moest kiezen? AAAAH stress….My Profile

 18. Wat een lief pakje! Hier is het nog niet helemaal zeker welk maatje de kleine nodig heeft, het zou eerder te groot kunnen vallen. Ik heb daarom twee leuke pakjes afzonderlijk (mt 44 en mt 50) in het vluchtkoffertje gedaan.
  Nina onlangs geplaatst…Nieuw: Deze blogs heb ik gelezenMy Profile

 19. Wat een geweldig pakje. Erg bijzonder dat ze dit pakje beide aan hebben gehad de eerste dag!

  Wij hadden een naamshirtje met basic broekje en mutsje. Zo kon onze familie meteen zien hoe onze zoon zou gaan heten!

  Ook het eerste pakje van mijn dochtertje die in maart geboren word, bevat een naamshirtje. Dit keer met glitter lettertjes! Zo schattig!

 20. Mooi verhaal dat het net hetzelfde is dan dat van Lana!
  Ik heb gewoon allerlei pakjes uitgezocht en in mijn koffer gestopt en dan even gekeken welk nu net wat kleiner was en dus beter zou passen. Wat ik eigenlijk in gedachten had om haar aan te trekken, was veel te groot.
  Kirsten onlangs geplaatst…De tijgersluipgangMy Profile

 21. Ik heb het eerste pakje van Melle apart gelegd, die is alleen van hem en wil ik graag mooi houden ter herinnering, en omdat ik het leuk vind om dat over een heel aantal jaar aan hem te kunnen laten zien als het pakje dat hij op al die foto’s aan had. Dat wil ik ook voor de volgende leden van ons toekomstige efltal (joking!) doen. Voor ieder kindje een eigen eerste pakje. Hoe jammer het ergens ook is dat het pakje nu niet meer gebruikt zal worden, want het was toch ook zoooo schattig. Maar ik zou het jammer vinden dat het pakje verwassen raakt omdat Melle nog twintig broertjes en zusjes krijgt die dat pakje zullen dragen (ook gekheid). Ik vind het wel echt heeel tof om te zien, twee baby’tjes in hetzelfde pakje. <3
  Jennifer onlangs geplaatst…Waarom een scriptie schrijven leuk isMy Profile

 22. Heel schattig pakje!
  Ik was heel vroeg met het uitzoeken van Fayahs eerste setje, het weekend voor wij een geslachtsbepalende echo hadden kocht ik 2 setjes, 1 voor een jongen en 1 voor een meisje, het jongens setje is netjes terug naar de winkel gebracht en het meisjes setje wat Fayah als eerste droeg was dus ook echt de eerste meisjes kleertjes die wij kochten!

  Geniet van je mooie meisjes!

 23. Wat een schattig pakje! Bij Fleur had ik al ver van te voren haar eerste pakje liggen. Ik wist het gelijk toen ik die zag, dat wordt het eerste pakje. Roze met kleine zwarte hartjes, zo schattig! Ontzettend leuk dat je meiden allebei het pakje droegen, goed idee!
  Frederique onlangs geplaatst…Mijn verhaal: De bevalling deel 2My Profile

 24. Wat een snoezige outit! Staat haar vast beeldig. Dat zorgvuldig uitkiezen van het eerste pakje ken ik hoor. Ik heb heel lang getwijfeld tussen twee verschillende pakjes voor mijn meiden. Uiteindelijk waren het twee grijze onesies met witte bloemetjes en de tekst ‘Team Lovely’. Ik hou normaal niet van teksten op babykleding, maar Team Lovely vond ik wel toepasselijk.

 25. Slim om een papiertje erop te plakken welke het geboorte pakje is!
  Hier heb ik uitgebreid met vriendlief besproken welk pakje de kleine aan zou krijgen bij welke grootte voor het geval dat.
  Is allemaal goed gekomen 🙂
  Linda onlangs geplaatst…[Roomtour] Babykamer van AronMy Profile

 26. O écht… uren en dagen heb ik voor de commode verschillende combinaties zitten maken voordat ik er eindelijk uit was wat het moest worden. Ik vind het ook leuk om het van te voren zelf te bepalen. Dat is gewoon zo speciaal. Het werd een roze broekje van noppies met een wit rompertje en een heel mooi wit vestje erop. Super mooi setje hebben jullie ook! En wat een mooi symbool inderdaad dat dit het pakje was wat haar grote zus ook droeg.
  Simone onlangs geplaatst…Wat zou ik anders doen bij baby nummer twee?My Profile

 27. Ahhh super schattig
  Ik heb ook van die zakjes gemaakt toen gezien bij Rachel (van de Huismuts) zo handig. ..eerste kleertjes allemaal bewaard

  Leer zoveel van jullie.. 😉 Zo leerde ik van jou handige mandjes in kledingkast hihi
  ZO BLIJ MEE

  Gr Angela

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.