Oreo

Vandaag zal foodblogger en mama Marieke van de blog SchepjeSuiker een heerlijk recept delen! Af en toe zondigen moet natuurlijk kunnen en mijn motto is: Als je dan zondigt, doe het dan goed! De Oreo wafels die Marieke in dit recept deelt vind ik dan ook zeker onder deze noemer vallen. Wafels + Oreo koekjes gecombineerd, beter gaat het niet worden!
Marieke: Oero koekjes vind ik heerlijk, er verdwijnt dan ook regelmatig zo’n blauw gekleurd rolletje in mijn boodschappenkarretje. Toch lukt het me maar zelden om ze “gewoon” op te eten, 9 van de 10 keer verdwijnen ze in een ander recept want het voordeel van oreo’s is dat ze zo’n beetje lekker zijn bij alles, cupcakes, taart en dus ook wafels.

Natuurlijk kan ik dat recept stiekem voor mezelf houden maar dat zou flauw zijn (en ze zijn te lekker om niet te delen) en dus komt hier het recept!

Recept Oreo wafels.

 oreo2

Ingrediënten:
320 gr. bloem
55 gr. boter
2 eieren
1 tl. baksoda
½ tl. bakpoeder
480 ml. karnemelk
30 gr. kristalsuiker
100 gr. oreo koekjes
200 gr. poedersuiker
klein beetje water

Bereidingswijze van deze heerlijke Oreo Wafels:
Meng de bloem, baksoda, bakpoeder en kristalsuiker en zet opzij.
Verkruimel de oreo koekjes.
Doe de eieren samen met de karnemelk in een maatbeker of kan en roer dit goed door.
Doe beetje bij beetje het karnemelkmengsel bij de droge ingrediënten en mix steeds goed.
Smelt de boter en mix deze er doorheen.
Roer er nu de verkruimelde oreo’s doorheen en bak de wafels in een wafelijzer gaar.

Doe de poedersuiker in een kommetje en voeg hier een heel klein beetje water aan toe, roer dit goed door en blijf druppels water toevoegen tot het stroperig maar niet te vloeibaar is.
Serveer het glazuur naast of over de wafels.

Smakelijk!

Oreo

Dankjewel Marieke voor het delen van dit goddelijk lekkere recept, het water loopt bij me in de mond haha! Die ga ik zeker eens zelf maken! Ik heb nog een wafelijzer in huis (die gebruik ik wel eens voor dit gezonde wafels recept) dus deze Oreo wafels kan ik ook gaan maken. Wat vinden jullie van dit recept? Zijn jullie ook zo dol op Oreo koekjes? Laat je reactie achter bij de comments.
Vergeet ook zeker niet een kijkje te nemen op de blog van Marieke.

En zoek je een gezond recept voor wafels? Die vind je via deze link.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

37 gedachten over “Recept Oreo Wafels”

 1. Ik ben gek op Oreo koekjes. Ik heb deze koekjes nog niet zo lang geleden voor het eerst geproefd. Mijn moeder gaf toen een rol mee. De foto ziet er erg lekker uit, maar ik heb helaas geen wafelijzer. Het lijkt me niet dat je deze wafels ook in een grillijzer kunt bakken, of kan dat ook?
  MamaLifestyleBlog onlangs geplaatst…Sorry dat ik geen perfecte moeder ben…My Profile

 2. Grappig om te lezen dat je Oreo’s bijna nooit zo eet, maar ze verwerkt. Moet je maar kunnen, creatief hoor. Ik ben niet heel erg van de chocoladekoekjes maar Oreo’s vind ik gek genoeg superlekker. Dit recept spreekt me heel erg aan!
  Carlijn onlangs geplaatst…How to: met een baby uit etenMy Profile

 3. Zelf begrijp ik de hype rond oreo koekjes niet echt. Vind het eigenlijk simpel smakende koekjes met een patroontje er op… Maar wafels zijn wel erg lekker!! Ik denk dat ik dit eens ga proberen met een ander soort koekje. Leuk!
  marie-louise onlangs geplaatst…Spelen met je kindjeMy Profile

 4. Oh wa t heerlijk ik houd ook zo erg van oreo wel de originele hoor heb wel is smaakjes ervan op maar de echte originele blijf ik het lekkerst vinden. Aan een goed product moet je ook niets extra’s toevoegen. Ik ga deze zeker onthouden lekker hoor. Fijne avond liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…Shoplog GoudaMy Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.