Gezonde Marokkaanse Tortilla met Healthy Sisters

Dia1

Gezonde Marokkaanse Tortilla, hoe lekker klinkt dat! Ik ben dol op de buitenlandse keuken (eigenlijk ben ik altijd dol op eten!) en ook de Marokkaanse keuken vind ik erg lekker. Ik kreeg vorige week gezellig de Healthy Sisters op bezoek. Zij zijn voor een project met een heleboel Youtubers video’s over de Ramadan aan het opnemen. Ik vind godsdienst heel interessant, ik studeerde er met een 9 op af, dus ik vond het heel erg tof dat zij mij hiervoor benaderden. Zodra mijn video tijdens de Ramadan online kom, geef ik jullie een seintje. Ik vroeg de dames ook of ze mij een typisch Marokkaans gerecht wilden leren en dan op gezonde wijze. En zo kwam deze video tot stand waarin we dit super makkelijke recept laten zien wat heel gezond maar vooral erg lekker is. Echt een aanrader en bovendien heel kidsproof! Het is een hele gezellige kookvideo geworden.

Recept: Gezonde Marokkaanse tortilla met zoete aardappel!

Klik hier als je de video niet kunt zien

Gezonde Marokkaanse Tortilla

Gezonde Marokkaanse Tortilla

Nog even alle ingrediënten voor dit recept onder elkaar:
Gezonde Marokkaanse tortilla
– 4 zoete aardappelen
– 6 eieren
– 3 teentjes knoflook
– Een snufje (Keltisch) zeezout.
– 3 rode uien
– Een bosje koriander
– Een theelepel Marokkaanse kruiden (die maak je door 1/3 te mengen van gemberpoeder, komijnpoeder en paprikapoeder).
– 1 eetlepel olijfolie

In de avond hebben we deze Marokkaanse Tortilla op als avondeten en we vonden het alledrie (ook Lana die geen makkelijke eter is ) erg lekker. Je kunt dit recept naar eigen smaak aanpassen door vlees toe te voegen of allerlei groentes zoals champignons, paprika, prei, broccoli, boerenkool, wortel enzovoorts.

Hebben jullie weleens zo’n Marokkaanse Tortilla gegeten? En hoe maak jij dit zelf altijd? Ik ben benieuwd wat jullie van de video en dit recept vinden. Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

35 gedachten over “Gezonde Marokkaanse Tortilla met Healthy Sisters”

 1. Wat een leuke video en wat een spontane meiden zijn de Healthy Sisters. Jullie hebben vast een super gezellige middag gehad samen! De tortilla ziet er erg lekker uit. Het proberen zeker waard lijkt mij! Ik ben gek op zoete aardappel. Zeiden de Healthy Sisters nu dat zoete aardappel gezonder is dan “normale” aardappel?
  MamaLifestyleBlog onlangs geplaatst…Mijn eerste vlog: beschamend …..My Profile

 2. Heb je video nog niet gekeken, nu even geen tijd voor, maar bewaar ‘m voor een later tijdstip want dit spreekt me best aan. Ken de Healthy Sisters niet goed, zag ze laatst alleen een keer snel voorbij komen (op YouTube dan, niet op straat ofzo 😉 ). Lijken me leuke dames!
  Carlijn onlangs geplaatst…Mijn skincare routine (april 2016)My Profile

 3. Ziet er heerlijk uit. Ook fijn voor het weekend; gezond, lekker en niet moeilijk maar wel even wat anders dan rijst, pasta of “gewoon” aardappelen.

  Ik heb ze al eens voorbij zien komen bij Foodgloss. Leuke dames.
  demallemolenmoeder onlangs geplaatst…Van 1983 tot en met 2016My Profile

 4. Wat leuk dat er is iets Marokkaans op jouw blog kont, super.. Ik zal zeker straks even de video bekijken. 🙂 De healthy sisters zijn echt hele leuke dames en ook heel lief ook.. Toppertjes, net als jij.

 5. Dit ziet er zo lekker uit. Leuke meiden ook ik kende hun nog niet ga ze zeker even bezoeken. En dit recept ja dat ga ik wel een keertje maken hoor. Fijn weekend liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…Shoplog GoudaMy Profile

 6. Lekker! Ik zou alleen minder koriander doen! Ik maak vaak zoiets als ik allemaal restjes groente heb, kun je alles mooi op maken

 7. Dan kun je het bij de traditionele recept houden en gewone aardappelen (of zelfs frietjes) gebruiken ipv zoete aardappelen.

 8. Volgens mij is dit een variant van de Spaanse Tortilla. In principe is de basis aardappel en ei. Uiteraard is dit aan te passen door allerlei andere ingrediënten erbij te voegen zoals ui, paprika, kruiden etc. Ook lekker met een pikant sausje (mayo met sambal).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.