Recept granola zelf maken met Kaneel, zo lekker!
Nootjes, havermout, pitjes en dat soort gezonde ingrediënten maken je ontbijt helemaal healthy. Je gooit wat lijnzaad door je yoghurt en je spijsvertering schijnt een enorme boost te krijgen. Ook ik probeerde dit regelmatig uit maar eerlijk? Ik vind het helemaal niet zo lekker. Geef mij maar mijn vertrouwde Griekse yoghurt met Cruesli, gemaakt van havermout en gezonde zaadjes (denk ik) maar wel gefrituurd in een laagje suiker, dat kan natuurlijk niet heel gezond zijn. Het is helemaal hip om granol zelf te maken. Nadat ik dit geproefd had door Granola die ik gekregen had, wilde ik het zelf ook proberen. Ik laat voortaan mijn ongezonde cruesli voor wat het is en maak zelf granola. Waar havermout en de bekende gezonde zaadjes in verwerkt zitten maar dan proef je die die er niet meer doorheen, ideaal! Vandaag deel ik mijn homemade granola recept met jullie.
Wat heb je nodig voor dit granola Recept met kaneel
– Havermout (ik gebruikte goedkope oatflakes van Jumbo)
– Honing
– Alles wat je aan gezonde stuff in huis hebt: Walnoten, rozijnen, chiazaad, lijnzaad, kokosvlokken, cranberry’s etc.
– Ovenschaal en oven
– Klein beetje water
Hoe maak je zelf granola klaar?
– Je doet wat bakpapier op een ovenschaal en begint met de droge ingrediënten. Ik gebruikte een aantal eetlepels havermout, een paar theelepels chiazaad, ik brak wat walnoten in stukjes en deed deze erbij, superfood mix wat ik nog in de keukenkast (ongebruikt) had staan en kokosvlokken. Ik deed er wat theelepels kaneel bij, je kunt ook koek en speculaaskruiden gebruiken, erg lekker! Alle ingrediënten roer je door elkaar.
– Dan voeg je de natte ingrediënten toe: Een paar eetlepels honing, en een half kopje water. Dit roer je door de droge mix tot alles vochtig en plakkerig geworden is. Ik gebruikte water omdat ik zo de honing wat kon verdunnen en dus minder honing (is natuurlijk suiker, maar toch suiker) nodig had.
– Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de ovenplaat in de oven voor 20 minuten en ga iedere 5 minuten even kijken en alles omroeren met een lepel. Zo voorkom je dat het aanbrandt en weet je zeker dat alles goed verhit wordt. Je homemade granola is klaar als alles knapperig geworden is. Laat het een nachtje afkoelen en de dag erna heb je krokante muesli.
Beginnersfout: Ik maakte een beginnersfout door rozijnen en cranberry’s mee te bakken, dit is niet zo slim omdat de rozijnen en cranberry’s in de oven opblazen en als een soort harde zwarte balletjes eruit komen. Rozijnen en gedroogde vruchten kun je beter pas toe voegen als alle granola gebakken is. Dan blijven ze lekker, zacht en gezond.
Zo ziet je zelfgemaakte granola eruit als het klaar is!
Doe het in een leuke pot en je zelfgemaakte recept granola is klaar om te eten! Ik vind het heerlijk om in de yoghurt te eten met wat banaan erbij. Ik ben erg blij dat ik dit recept ontdekt heb. Mijn bloedsuikers zijn er ook blij mee, die cruesli uit de winkel was voor mijn lichaam wat moeilijker te verwerken. Deze homemade granola smaakt bijna hetzelfde!
Heb jij wel eens zelf granola gemaakt? Wat voeg jij hier graag aan toe? Wat is jouw favoriete recept? Ik ben benieuwd naar jullie reacties op dit recept bij de comments.

36 reacties
Sophie
12 april 2015Ziet er echt heel lekker uit zeg! Ben er heel benieuwd naar geworden. Al kan het met kaneel eigenlijk niet fout gaan haha!
Sophie onlangs geplaatst…Hoe het verder ging…
Saskia
12 april 2015Leuk dat je dit recept plaatst, ik wil dit steeds nog eens maken!
Saskia onlangs geplaatst…Maybelline Dream Wonder Nude Foundation
Marion
12 april 2015Oh dat is veel makkelijker dan ik dacht. Ik heb deze ingrediënten allemaal in huis (op de kaneel na, maar dat maakt mij niet uit). Normaal gooi ik alles zo in een schaaltje en eet ik het met sojayoghurt, maar dit kan ik straks wel eens gaan proberen! Als het gelukt is gooi ik het resultaat op instagram! 🙂
Marion onlangs geplaatst…Rewild Your Life: Dag 1
Miranda
12 april 2015Oh dit ziet er lekker uit, die ga ik onthouden.
Miranda onlangs geplaatst…Review| Collage op canvas.
Ilse
12 april 2015Nog nooit zelf gemaakt, ik koop liever een pak kant-en-klare muesli in de winkel, maar dan wel suikervrij, van GranoVita, erg lekker!
Ilse onlangs geplaatst…Take Me To Church: 3 x anders
Liset - Beautydagboek
12 april 2015Ik heb het nog niet zelf gemaakt, maar ik kom het nu overal tegen! Ik eet veel muesli als tussendoortje en dit zou een fijne vervanger zijn. Goed recept!
Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Video | Unboxing make-uppakket Beauty4sale.nl
Dita
12 april 2015Dit is veel makkelijker dan ik dacht. Lekker! Ik ga dit eens make
Manon
12 april 2015Heel leuk recept! Ik heb het ook eens gemaakt, maar dat van mij kwam er meer uit als muesli haha, nog heel los en niet echt aan elkaar geplakte stukjes.
Manon onlangs geplaatst…Win: Powerfood, Yoga & Meditatie + Inspirerende patronen
Bente
12 april 2015Ik heb het nog nooit geprobeerd maar ik wist ook niet dat het zo makkelijk was. Zeker het proberen waard! 🙂 en fijn dat je er alles in kan doen wat je zelf lekker vindt!
Bente onlangs geplaatst…Post! #3
Jess
12 april 2015Klinkt goed zeg! Ik denk wel dat ik mezelf hier even toe zou moeten zetten omdat het wat extra werk is maar het lijkt me erg lekker.
Jess onlangs geplaatst…Wij
Elize
12 april 2015Jaaa! Dit is altijd lekker! Ik gebruik alleen altijd wat eiwit in plaats van water om er wat grotere stukken van te krijgen.
Elize onlangs geplaatst…Coeliakie Bewustwordingsmaand 2015!
Miranda
12 april 2015Ja! Wel eens geprobeerd:) wat ook leuk is: er stukjes pure chocola door doen, het mengsel goed plakkerig maken en er dan balletjes van rollen. Dan heb je een lekkere snack tussendoor:)
Miranda onlangs geplaatst…ByMirandaa 1 jaar; winactie Lekker & Simpel
Colinda
12 april 2015Een kennis van mij maakt het ook en neemt het vaak mee naar fairs waar ze dan staat. Ik zal het toch ook eens gaan proberen, want hier pak ik ook regelmatig cruesli, en ik had inderdaad begrepen dat granola veel gezonder is.
Colinda onlangs geplaatst…Tuin kriebels
Xaviera
12 april 2015Dat ziet er heerlijk uit! Ik wist helemaal niet dat het zo makkelijk zelf te maken is, erg fijn. Dit ga ik zeker een keer maken! Ik doe nu altijd een ‘Super High Fiber muesli’ door mijn Griekse yoghurt heen, maar zelfgemaakt zal denk ik nog gezonder zijn. 🙂
Xaviera onlangs geplaatst…Soulful Sunday #10
Vanessa
12 april 2015Ik heb het nog niet zelf gemaakt. Moet bekennen dat ik zo’n dingen meestal kant en klaar in de winkel koop. Maar ben wel benieuwd!
Vanessa onlangs geplaatst…5 tips om te bloggen zonder stress
Nesrin
12 april 2015Fijn dat je deelt want ik wil al een tijdje zelf granola maken. Het ziet er lekker uit.
Nesrin onlangs geplaatst…Etos primer (over rode appelwangen, plekjes & vlekjes)
Linda
12 april 2015Dit lijkt mij echt hemels lekker als ontbijt! Ik zie het steeds vaker voorbij komen en het lijkt mij ook erg leuk om te maken, zeker omdat je het een beetje aan je eigen smaak aan kan passen. Dank je wel voor het delen van het recept!
Marjoleinee
12 april 2015Oeh wat een lekker recept, deze wil ik wel eens maken!
Marjoleinee onlangs geplaatst…Redemption palette | Essential Mattes 2 | Make-up Revolution
beautifulday4makeup
12 april 2015Oeh lekker. Dit wil ik wel eens uitproberen
beautifulday4makeup onlangs geplaatst…Verjaardagsperikels – Boekenwishlist voor mijn verjaardag
Eline
12 april 2015Ik maak het altijd zelf. Heb een basisrecept met havermout en spelt en voeg daar per keer aan toe waar ik zin in heb!
Eline onlangs geplaatst…Groenten en fruit kalender – April
Madelon
12 april 2015Stiekem vind ik homemade granola veel lekkerder dan de suikercruesli uit de winkel 🙂
Madelon onlangs geplaatst…Foodie Sunday: #WaymadiFood
Anja
12 april 2015Mmm ik maak het regelmatig, koek en speculaaskruiden erin vind ik heel lekker
Lisa
12 april 2015Ik heb dit nog nooit gemaakt, dacht altijd dat het veel ingewikkelder zou zijn, dankjewel voor deze handige food tip!
Kelly Caresse
12 april 2015mmm vind ik ook, nu ik deze ken 😀
Kelly Caresse
12 april 2015Mmm, waar koop je die spelt?
Kelly Caresse
12 april 2015Dankjewel, wat een lekker en gezond snack recept idee!
Kelly Caresse
12 april 2015Je bedoelt het witte van een ei? 🙂
Kelly Caresse
12 april 2015Ik ben ook dol op alles met Kaneel 😀
Olivia
12 april 2015Dat ziet er lekker uit!
Anneleen
12 april 2015Lijkt me heerlijk! Dit wil ik graag een keertje proberen te maken binnenkort!
Janneke
13 april 2015Top!
En helemaal fijn die tips!
Groet,
Janneke
Janneke onlangs geplaatst…Foto’s! Cappuccino’s, koffie & shoppen
Karin
13 april 2015Heerlijk recept! Echter honing=suiker, dus ik gebruik heel weinig.
Anita
25 juni 2015Ik maak dit ook regelmatig, maar meng de honing met kokosolie ipv water.
Nadieh
2 oktober 2015Waar koop je kokosvlokken 🙂 ? Ze verkopen ze niet in de Jumbo. Ik ga het namaken!
Kelly Caresse
2 oktober 2015Die heb ik bij een natuurwinkeltje gekocht, het merk is geloof ik: EKOland 🙂
Veel bakplezier en smakelijk alvast! 🙂
Ivonne
2 oktober 2015Kijk eens op de site http://www.kokenmetkarin.nl staat een heerlijk granola recept op onder cruesli