Recept gezonde dadelrepen

DSC_0198

Vandaag heb ik voor jullie een gastblog van foodblogger Suzanne, ze heeft wat lekkers voor jullie in petto!
Hallo allemaal, ik ben Suzanne van de blog puursuzanne.nl. Hier blog ik over puur en lekker eten. Koken zonder pakjes en zakjes maar het liefst niet te ingewikkeld. Vandaag deel ik met jullie een simpel recept voor een lekker tussendoortje namelijk: dadelrepen. Ik koop zelf regelmatig kant en klare dadelrepen. Ik gebruikte deze als inspiratie om mijn eigen dadelrepen te maken. Ze zijn ideaal als gezonde snack voor on the go en je kunt ze makkelijk voor een paar dagen vooruit maken. Benieuwd hoe? Ik deel vandaag het recept voor jullie.

De basis van deze dadelrepen zijn uiteraard dadels maar ik heb er ook abrikozen en pecannoten aan toegevoegd. Een perfecte basis voor deze lekkere repen. Erg lekker als tussendoortje voor mee naar het werk, mee naar school of gewoon thuis op de bank met een kopje thee. Je kunt deze repen een aantal dagen bewaren in de koelkast in een afgesloten blik.

DSC_0197

Wat heb je nodig voor8 dadelrepen?

keukenmachine met een goed mes, een platte rechthoekige schaal  ( bijv. een brownieblik maar een overschaal kan ook) en aluminiumfolie

  • 150 gram dadels
  • 100 gram gedroogde abrikozen, bij voorkeur ongezwavelde
  • 100 gram ongebrande pecannoten
  • 2 theelepels rauw cacao
  • 2 eetlepels kokosolie, gesmolten
  • eventueel ter garnering kokosrasp

Hoe maak je deze heerlijke dadelrepen?

  1. Bekleed de schaal met folie.
  2. Doe alle ingrediënten behalve de kokosrasp in de keukenmachine. Zet de keukenmachine aan tot het een egale plakkerige massa is geworden.
  3. Schep het dadelmengsel in de schaal. En verdeel het over de schaal en druk aan met de achterkant van de lepel. Zorg de dikte van de massa ongeveer 3 centimeter is. Zet het blik voor 2 uur in de koelkast.
  4. Na 2 uur kun je de dadelmassa in mooie repen gaan snijden en eventueel garneren met kokos. Dit is niet nodig voor de smaak maar staat erg leuk op de foto.

Smullen!

Liefs Suzanne van Puursuzanne.nl

DSC_0198

Ik krijg alleen al trek als ik de foto’s zie, dat ziet er heerlijk uit. Lijkt me inderdaad een ideale snack als tussendoortje om mee te nemen en ook om bijvoorbeeld op zondag vooruit te maken voor de hele week. Dankjewel voor het delen van je recept! Ik ga het zelf ook eens proberen om te maken. Wat vinden jullie van dit recept? En kennen jullie Suzanne en haar foodblog al? Ik zou je zeker aanraden eens een kijkje te nemen! Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

37 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.