Recept gezonde Choco fudge suikervrij!

choco fudge

Recept gezonde Choco fudge
Het is weer tijd voor een heerlijk recept. Het wordt echt gevaarlijk wanneer ik dit soort recepten ontdek, ik wil ze dan blijven maken haha en overal waar te voor staat is niet goed. Resultaat is dat ik dan best veel snack van dit soort gerechtjes. Ik heb een geniaal lekker recept vandaag, namelijk voor suikervrije choco fudge! Je kent die fudge snoepjes vast wel, vooral bekend in karamel smaak, dat zijn van die karamel kleurige blokjes. Onwijs lekker maar een grote suikerbom. Vandaag heb ik een lekker alternatief met een chocolade smaakje en dat zonder suiker of chocolade te gebruiken! Ben je benieuwd hoe je deze heerlijke choco fudge maakt? Klik dan op lees meer voor een uitgebreide beschrijving.

Choco fudge suikervrij

Wat heb je nodig voor ongeveer zes grote gezonde choco fudge blokken?

 • 100 gram kokosboter. Deze smaak geurloos of met kokosgeur zijn.
 • 3 eetlepels honing
 • 2 eetlepels cacao poeder
 • 2 eetlepels pindakaas of notenpasta zonder suiker (als je geen noten/pindapasta lust of mag eten kun je dit vervangen door 2 extra eetlepels honing en een extra eetlepel kokosboter)
 • Een klein scheutje vanille extract.
 • Cupcake of muffin vormpjes of ijsblokjes vormpjes voor kleinere hapjes

Choco fudge suikervrij

Hoe maak je deze heerlijke suikervrij snack?

 • In een pannetje verhit je de kokosolie tot deze smelt.
 • Dan voeg je er al roerend de cacao poeder, pindakaas/notenpasta, honing en vanille extract aan toe. Je blijft roeren tot je een egale massa krijgt. Dan mag het vuur uit.

Choco fudge suikervrij

 • De massa ziet er dan zo uit.

Choco fudge suikervrij

 • De massa giet je in muffinvormpjes/cupcake bakjes of ijsblok vormpjes.
 • Dit gaat voor ongeveer 10 minuten de vriezer in zodat ze kunnen harden.

Choco fudge suikervrij

 • Dit is het eindresultaat. Gezonde choco fudge Heerlijk voor bij de koffie, als tussendoortje of als traktatie.

Ik ben heel erg blij dat ik dit recept ontdekt heb, het is een prima alternatief voor chocolade of karamel blokken. De combinatie van cacao met pindakaas vind ik erg lekker. Ook zijn de blokken wat romiger dan chocolade wat ik lekker vind. Wat vinden jullie van dit recept? Zouden jullie dit zelf ook maken? Laat het me weten in de comments van dit artikel.

Liefs Kelly

Ook lekker:
Gezonde zelfgemaakte twix
Gezonde zelfgemaakte bounty
Recept voor gezonde chocolade brownies

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

51 gedachten over “Recept gezonde Choco fudge suikervrij!”

 1. Het ziet er geweldig uit. Wat een goed idee. Denk niet dat ik het zelf zou maken aangezien ik niet zo’n fan ben van fudge maar wel leuk om te onthouden voor mijn schoonmams.
  Jess onlangs geplaatst…Instagram diary #24My Profile

 2. Wat zien ze er erg lekker uit.
  Gebruik je honing van de ah basic? Ik ben nog aan het zoeken voor een honing die alleen in de eu geproduceerd is. Maar ik kan alleen mix eu en niet eu vinden (en niet eu voor honing vaak jomt uit china, of voor niet eu honing is antibiotica toegestaan)
  chiara onlangs geplaatst…CasatielloMy Profile

 3. Het ziet er heerlijk uit en ik zou het graag eens proberen, helaas mag ik het niet. Ik moet sinds kort histamine vrij eten en dat is vrij lastig haha! Misschien ga ik zoiets eens proberen, histaminevrij te maken!
  Milou | Shimmer-Pie onlangs geplaatst…My Weekly Diary #4My Profile

 4. Haha herkenbaar van het blijven snacken, daarom maak ik altijd kleine porties en verdubbel ik het recept als het post! Ik heb dit recept al eens vaker gezien en lijkt me super lekker! Alleen die kokosolie, de prijs houdt me nog steeds tegen. Waar koop jij je kokosolie en hoe duur is het? Het komt tegenwoordig in zoveel recepten voor!
  Susanne onlangs geplaatst…Pasen-Food!My Profile

 5. Hoi Kelly! Waar blijf je deze receptjes toch halen? :-)Klinkt echt heerlijk! Ik ben vooral benieuwd om te proeven wat je bedoelt met “romiger dan chocolade”… 🙂

 6. Heb ze zojuist gemaakt, maar volgens mij is het geen succes :-(. Heb gekozen om ze in een vorm voor ijsblokjes te gieten, maar vond het mengel erg dun. De pasta bleef een beetje op de bodem zitten, terwijl ik wel lang geroerd heb. Staan ondertussen al ruim een half uur in de vriezer, maar toen ik net keek waren ze nog vloeibaar :-(.

 7. Ik heb het net gemaakt, moest wel wat langer dan 10min in de vriezer maar het is super lekker! Zelfs vriendlief heeft het goedgekeurd 🙂

 8. Dat klinkt erg lekker, ga ik meteen maar eens aan beginnen. Kan ik het vanmiddag menemen als ik op visite ga.
  Heb je ook enig idee hoe lang je deze snoepjes kunt bewaren.

  Zou het ook lukken om ze met caramelsmaak te maken.

 9. Gebruik je nu kokosboter of kokosolie (of is dat hetzelfde)? In het recept heb je het nl. over olie en bij de ingrediëntenlijst heb je het over boter … Wil het graag een keer uitproberen!

 10. Louise Roos

  Ik heb me aan het recept gehouden nu staat het ruim 20 minuten in de vriezer en nog hartstikke vloeibaar 😉 ik hoop dat ze nog gaan harden want ik kreeg er helemaal trek in. Al moet ik zeggen dat het echt niet lekker rook door de Pindapasta (denk ik)

 11. Ik maak dit recept wekelijks, ook de kids zijn er dol op. Ik maak het in ijsblok vormpjes, dan is het een mooi snoepje. Soms met rozijnen of noten heerlijk.
  Ik heb 1 vraag;
  Vaak zit er op de bonbon een laagje cocosolie, niet vies maar ziet er niet zo mooi uit. Hoe kan ik dit voorkomen????

 12. 10 minuten in de vriezer lukt bij mij ook niet. Ik laat ze minimaal een uur in de vriezer

 13. Kelly Caresse

  Wat leuk dat je dit wekelijks maakt Claudia! Wat een eer 🙂
  Dat laagje dat hou ik ook altijd, meestal ga ik er met een keukenrolpapiertje even overheen maar ik krijg het nooit heel mooi weg helaas.

 14. Ziet er erg lekker uit! En zo makkelijk te maken! Als het net zoiets is als fudge dan lijkt het mij erg verslavend haha! Een puntje…helemaal zonder suiker is het niet, honing bevat nogal veel suiker 😉

 15. Ik heb het vandaag ook gemaakt. Maar helaas toch geen succes.. Duurde byna een uur tot ze hard waren.. En ze smelten gauw in hand als je wilt eten.. Over de smaak wat zal ik zeggen.. Je moet er van houden..Voor mij niet voor herhaling vatbaar.. Jammer.. Ben zo gek op chocolade..

 16. Ik ga het uitproberen met wat palmsuiker. glycemische index daarvan is lager dan van honing en het maakt het recept gelijk vegan.
  Het is wel aan te bevelen de opalmsuiker biologisch te kopen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.