Recept gezonde Choco fudge suikervrij!

choco fudge

Recept gezonde Choco fudge
Het is weer tijd voor een heerlijk recept. Het wordt echt gevaarlijk wanneer ik dit soort recepten ontdek, ik wil ze dan blijven maken haha en overal waar te voor staat is niet goed. Resultaat is dat ik dan best veel snack van dit soort gerechtjes. Ik heb een geniaal lekker recept vandaag, namelijk voor suikervrije choco fudge! Je kent die fudge snoepjes vast wel, vooral bekend in karamel smaak, dat zijn van die karamel kleurige blokjes. Onwijs lekker maar een grote suikerbom. Vandaag heb ik een lekker alternatief met een chocolade smaakje en dat zonder suiker of chocolade te gebruiken! Ben je benieuwd hoe je deze heerlijke choco fudge maakt? Klik dan op lees meer voor een uitgebreide beschrijving.

Choco fudge suikervrij

Wat heb je nodig voor ongeveer zes grote gezonde choco fudge blokken?

  • 100 gram kokosboter. Deze smaak geurloos of met kokosgeur zijn.
  • 3 eetlepels honing
  • 2 eetlepels cacao poeder
  • 2 eetlepels pindakaas of notenpasta zonder suiker (als je geen noten/pindapasta lust of mag eten kun je dit vervangen door 2 extra eetlepels honing en een extra eetlepel kokosboter)
  • Een klein scheutje vanille extract.
  • Cupcake of muffin vormpjes of ijsblokjes vormpjes voor kleinere hapjes

Choco fudge suikervrij

Hoe maak je deze heerlijke suikervrij snack?

  • In een pannetje verhit je de kokosolie tot deze smelt.
  • Dan voeg je er al roerend de cacao poeder, pindakaas/notenpasta, honing en vanille extract aan toe. Je blijft roeren tot je een egale massa krijgt. Dan mag het vuur uit.

Choco fudge suikervrij

  • De massa ziet er dan zo uit.

Choco fudge suikervrij

  • De massa giet je in muffinvormpjes/cupcake bakjes of ijsblok vormpjes.
  • Dit gaat voor ongeveer 10 minuten de vriezer in zodat ze kunnen harden.

Choco fudge suikervrij

  • Dit is het eindresultaat. Gezonde choco fudge Heerlijk voor bij de koffie, als tussendoortje of als traktatie.

Ik ben heel erg blij dat ik dit recept ontdekt heb, het is een prima alternatief voor chocolade of karamel blokken. De combinatie van cacao met pindakaas vind ik erg lekker. Ook zijn de blokken wat romiger dan chocolade wat ik lekker vind. Wat vinden jullie van dit recept? Zouden jullie dit zelf ook maken? Laat het me weten in de comments van dit artikel.

Liefs Kelly

Ook lekker:
Gezonde zelfgemaakte twix
Gezonde zelfgemaakte bounty
Recept voor gezonde chocolade brownies

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

51 reacties

  • Saskia
    22 april 2014

    Hier ben ik benieuwd naar, leuk recept!
    Saskia onlangs geplaatst…Favoriete roze lipsticks!My Profile

  • Dita
    22 april 2014

    Toevallig heb ik alles in huis dus ik ga dit deze week zeker eens maken
    Dita onlangs geplaatst…Shoplog PrimarkMy Profile

  • Naomi
    22 april 2014

    Wat ziet het er leuk en lekker uit! Ik wil eigenlijk maar meer gaan koken/bakken dus dit recept wil ik zeker een keertje maken.
    Naomi onlangs geplaatst…Yves Saint Laurent Rouge Volupté – 06 Pink In DevotionMy Profile

  • Marloes
    22 april 2014

    Oh yum! Wat lekker makkelijk om te maken, en ziet er super lekker uit. Ik ben benieuwd!
    Marloes onlangs geplaatst…Liefde Voor Nike Sneakers!My Profile

  • Geertje
    22 april 2014

    OEh, lijkt me heerlijk! En wat makkelijk om te maken! Ga ik vandeweek eens proberen!
    Geertje onlangs geplaatst…Een Kijkje In Mijn Leven – Plog #5My Profile

  • Lauriëtte
    22 april 2014

    Hmm dat ziet er heerlijk uit!
    Lauriëtte onlangs geplaatst…Rotterdam: BazarMy Profile

  • Jess
    22 april 2014

    Het ziet er geweldig uit. Wat een goed idee. Denk niet dat ik het zelf zou maken aangezien ik niet zo’n fan ben van fudge maar wel leuk om te onthouden voor mijn schoonmams.
    Jess onlangs geplaatst…Instagram diary #24My Profile

  • Suzanne
    22 april 2014

    Jummie. Dit maak ik regelmatig maar dan met noten er in. Hihi
    Suzanne onlangs geplaatst…Hardlopen | BeginnersfoutMy Profile

  • Manon
    22 april 2014

    Oh dit ziet er goed uit en ook niet heel erg moeilijk om te maken! Leuk receptje 🙂
    Manon onlangs geplaatst…Een kijkje in het leven van… Manon #11My Profile

  • Marion
    22 april 2014

    Wat? Opwarmen, roeren, in een vormpje gieten en in de vriezer zetten? That’s it? Maar dat kan ik ook!!!! Dit ga ik binnenkort met mijn nichtje maken. Die is dol op dit soort dingen uitproberen!
    Marion onlangs geplaatst…Eetstoornis ~ Herstel: Ik had een keuzeMy Profile

  • Miranda
    22 april 2014

    Wow, dat ziet er lekker uit. En makkelijk. En gezond. Moet geprobeerd worden dus;)
    Miranda onlangs geplaatst…Recept: eiersaladeMy Profile

  • Hester
    22 april 2014

    Wat een geweldig recept en ook nog makkelijk dus deze ga ik zeker eens proberen!
    Hester onlangs geplaatst…My first race approachesMy Profile

  • Bibian
    22 april 2014

    Oh dit ziet er heel lekker uit, dit is nou iets wat ik zeker zou kunnen gaan maken. Liefs
    Bibian onlangs geplaatst…Een kijkje in het leven van… Manon #11My Profile

  • Thebeautydelivery
    22 april 2014

    Wat lekker! Ik wil dit wel gaan proberen 🙂

  • martina
    22 april 2014

    mmmmm lijkt me lekker!
    martina onlangs geplaatst…22 April 2014 – Mijn “korte” coupeMy Profile

  • chiara
    22 april 2014

    Wat zien ze er erg lekker uit.
    Gebruik je honing van de ah basic? Ik ben nog aan het zoeken voor een honing die alleen in de eu geproduceerd is. Maar ik kan alleen mix eu en niet eu vinden (en niet eu voor honing vaak jomt uit china, of voor niet eu honing is antibiotica toegestaan)
    chiara onlangs geplaatst…CasatielloMy Profile

  • Tessa
    22 april 2014

    mmm dat ziet er zeker niet verkeerd uit <3
    Tessa onlangs geplaatst…borstzakjes op 5 manierenMy Profile

  • Milou | Shimmer-Pie
    22 april 2014

    Het ziet er heerlijk uit en ik zou het graag eens proberen, helaas mag ik het niet. Ik moet sinds kort histamine vrij eten en dat is vrij lastig haha! Misschien ga ik zoiets eens proberen, histaminevrij te maken!
    Milou | Shimmer-Pie onlangs geplaatst…My Weekly Diary #4My Profile

  • Susanne
    22 april 2014

    Haha herkenbaar van het blijven snacken, daarom maak ik altijd kleine porties en verdubbel ik het recept als het post! Ik heb dit recept al eens vaker gezien en lijkt me super lekker! Alleen die kokosolie, de prijs houdt me nog steeds tegen. Waar koop jij je kokosolie en hoe duur is het? Het komt tegenwoordig in zoveel recepten voor!
    Susanne onlangs geplaatst…Pasen-Food!My Profile

  • Kelly Caresse
    22 april 2014

    Dankjewel voor jullie geweldige reacties! @susanne ik koop deze grote pot kokosolie bij te toko voor maar 3 euro! Stuk goedkoper als via superfood winkeltjes 🙂
    Kelly Caresse onlangs geplaatst…Healthy recept: Choco fudge suikervrij! My Profile

  • BeautyinsideandoutNL
    22 april 2014

    Ooh dit ga ik zeker maken!

  • Janneke
    22 april 2014

    Bedankt voor het leuke idee, love chocolate en ook lekker puur. Dankje!
    Ciao,
    Janneke
    Janneke onlangs geplaatst…Motivatiecadeaus: BLOND AmsterdamMy Profile

  • Cindy
    22 april 2014

    Oh dát is ideaal! Dank je voor de tip!
    Cindy onlangs geplaatst…Outfit of the day: Pastel met PasenMy Profile

  • Stephanie
    22 april 2014

    Ooh dit ziet er heerlijk uit! En nog makkelijk te maken ook nog.
    Stephanie onlangs geplaatst…LIFE: Easter diary 2014My Profile

  • Kelly
    22 april 2014

    Ziet er leuk uit!
    Kelly onlangs geplaatst…Dr.Hauschka Eyeshadow Palette.My Profile

  • Kimberley
    22 april 2014

    Yum, ziet er heerlijk uit!

  • aMuse Rouge
    22 april 2014

    Hoi Kelly! Waar blijf je deze receptjes toch halen? :-)Klinkt echt heerlijk! Ik ben vooral benieuwd om te proeven wat je bedoelt met “romiger dan chocolade”… 🙂

  • Manon
    22 april 2014

    Heb ze zojuist gemaakt, maar volgens mij is het geen succes :-(. Heb gekozen om ze in een vorm voor ijsblokjes te gieten, maar vond het mengel erg dun. De pasta bleef een beetje op de bodem zitten, terwijl ik wel lang geroerd heb. Staan ondertussen al ruim een half uur in de vriezer, maar toen ik net keek waren ze nog vloeibaar :-(.

  • Marjet
    22 april 2014

    Als je het met honing maakt is het geen suikervrij recept…

  • Eline
    22 april 2014

    mmmm… lekker!
    Eline onlangs geplaatst…Daguitstap met de familie – Planckendael 2014!My Profile

  • Danai | DanaiVorgia.nl
    22 april 2014

    Ik loop zo meteen langs de appie!

    awesuuum!
    Danai | DanaiVorgia.nl onlangs geplaatst…Weekly #Pins!My Profile

  • Kim
    22 april 2014

    Mmm, het water loopt me al in de mond.
    Kim onlangs geplaatst…Kleine Hoekjes ~ Diner in RomeMy Profile

  • Ilse
    22 april 2014

    Zou ik zelf niet zo snel maken, liever dan gewoon een chocoladereep kopen in de supermarkt, suikervrij of niet, veel minder werk. 🙂
    Ilse onlangs geplaatst…Foto’s: Laugher is brighest where food is bestMy Profile

  • Robin
    22 april 2014

    Ik heb het net gemaakt, moest wel wat langer dan 10min in de vriezer maar het is super lekker! Zelfs vriendlief heeft het goedgekeurd 🙂

  • Jorien
    22 april 2014

    Mmm yummie volgens mij lust ik dat ook wel 😀
    Jorien onlangs geplaatst…Lovely Wax MeltsMy Profile

  • Xandra
    23 april 2014

    Veel te lekker!
    Xandra onlangs geplaatst…INSTALIFE: CRAZY DAYSMy Profile

  • Emilia
    27 april 2014

    Mmm, dit klinkt echt heerlijk Kelly! En supermakkelijk ook nog. Ik ben gek op alles met pindakaas of chocola, dus dit moet wel goed zijn! 😀
    Emilia onlangs geplaatst…OUTFIT / Converse and bleached denimMy Profile

  • Ditte
    28 april 2014

    Dat klinkt erg lekker, ga ik meteen maar eens aan beginnen. Kan ik het vanmiddag menemen als ik op visite ga.
    Heb je ook enig idee hoe lang je deze snoepjes kunt bewaren.

    Zou het ook lukken om ze met caramelsmaak te maken.

  • @strid
    1 mei 2014

    wowwwwwwww, dit is lekker!!!!

  • Linda
    3 mei 2014

    Gebruik je nu kokosboter of kokosolie (of is dat hetzelfde)? In het recept heb je het nl. over olie en bij de ingrediëntenlijst heb je het over boter … Wil het graag een keer uitproberen!

  • Louise Roos
    3 mei 2014

    Ik heb me aan het recept gehouden nu staat het ruim 20 minuten in de vriezer en nog hartstikke vloeibaar 😉 ik hoop dat ze nog gaan harden want ik kreeg er helemaal trek in. Al moet ik zeggen dat het echt niet lekker rook door de Pindapasta (denk ik)

  • Talitha
    8 mei 2014

    Ik vind dit zo’n leuk recept! Moet het echt eens proberen!
    Talitha onlangs geplaatst…4x ontbijten met havermoutMy Profile

  • Florentine
    26 april 2015

    Super receptje! ✿
    Ga ik zeker onthouden! X Liefs

  • Claudia
    30 mei 2015

    Ik maak dit recept wekelijks, ook de kids zijn er dol op. Ik maak het in ijsblok vormpjes, dan is het een mooi snoepje. Soms met rozijnen of noten heerlijk.
    Ik heb 1 vraag;
    Vaak zit er op de bonbon een laagje cocosolie, niet vies maar ziet er niet zo mooi uit. Hoe kan ik dit voorkomen????

  • Claudia
    30 mei 2015

    10 minuten in de vriezer lukt bij mij ook niet. Ik laat ze minimaal een uur in de vriezer

  • Kelly Caresse
    30 mei 2015

    Wat leuk dat je dit wekelijks maakt Claudia! Wat een eer 🙂
    Dat laagje dat hou ik ook altijd, meestal ga ik er met een keukenrolpapiertje even overheen maar ik krijg het nooit heel mooi weg helaas.

  • maaike
    21 september 2015

    Hoi! Kan diT ook in de koelkast? Ik ben student en heb geen vriezer…

  • Susanne
    27 september 2015

    Ziet er erg lekker uit! En zo makkelijk te maken! Als het net zoiets is als fudge dan lijkt het mij erg verslavend haha! Een puntje…helemaal zonder suiker is het niet, honing bevat nogal veel suiker 😉

  • Ilkin
    29 september 2015

    Ik heb het vandaag ook gemaakt. Maar helaas toch geen succes.. Duurde byna een uur tot ze hard waren.. En ze smelten gauw in hand als je wilt eten.. Over de smaak wat zal ik zeggen.. Je moet er van houden..Voor mij niet voor herhaling vatbaar.. Jammer.. Ben zo gek op chocolade..

  • Inge
    30 september 2016

    Ben benieuwd ook hier in Australie gemaakt

  • Marian
    11 maart 2019

    Ik ga het uitproberen met wat palmsuiker. glycemische index daarvan is lager dan van honing en het maakt het recept gelijk vegan.
    Het is wel aan te bevelen de opalmsuiker biologisch te kopen

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.