chocobroenie

Gezond recept: Chocolade brownies met courgette : Ik weet het zeker, toen je de titel van dit artikel las schrok je! Brownies met courgette, dat is vast een grapje? Of wat heeft die gekke Kelly nu in petto met haar gezonde recepten? Vandaag heb ik een bijzonder recept voor jullie voor een snack waarvan ik echt niet kon geloven dat het zo gezond zou zijn. Brownies, voor mij als chocolade liefhebber echt een guilty pleasure. Vriendinnetje Linda liet me deze overheerlijke brownies proeven, nog voor ze me vertelde dat er groente verwerkt zat in het recept. Ik proefde dit en ik was gelijk verkocht, dit recept wil ik graag delen. Waarom zou je groente in een brownie willen verstoppen? Omdat je het dan niet meer proeft, wat ideaal is wanneer je moeite hebt met het eten van groentes, of wanneer je zoals als ik zin hebt in een creatieve uitbarsting in de keuken. Niemand gelooft dat hier groentes in zitten, het smaakt lekker smeuïg en vooral lekker zoet. Benieuwd naar het recept?

broqnie

Gezond recept: Chocolade brownies met courgette 

Wat heb je nodig voor deze gezonde brownies met courgette?

 •  100 gram speltmeel
 •  2 eieren
 •  2 bananen
 •  100 gram courgette (dit proef je niet terug!)
 •  75 gram cacao poeder
 •  Handje dadels
 •  2 eetlepels honing
 •  200 gram kokosolie
 •  snufje zout
 •  theelepel bakpoeder

Hoe maak je dit recept voor gezonde brownies met courgette klaar?

Verwarm de oven voor op 175 graden. In een keukenmachine doe je eerst de ontpitte dadels zodat deze fijn gemalen kunnen worden. We beginnen met de natte ingredienten en daarna voegen we de droge ingredienten een voor een toe. Eerst voeg je de bananen en courgette in blokjes toe en vervolgens voeg je om en om alles toe aan de keukenmachine die je steeds weer even laat mixen. Uiteindelijk heb je een grote massa met smeuïg beslag.

In een beslagkom of ovenschaal doe je het beslag. Dit bak je voor zo’n 35-40 minuten in de oven. Laat de brownie daarna afkoelen voordat je deze uit de schaal haalt. Dan kun je de brownie verdelen in blokjes of repen en serveren aan je gasten of lekker zelf op eten. Ik durf je te beloven dat je de courgette echt niet meer proeft!

Ik wil Linda in het speciaal bedanken voor de inspiratie voor dit recept.
Wat vind jij van dit recept? Zou je dit zelf maken of kies je dan liever voor de ongezonde maar ook erg lekkere variant? Laat je reactie achter in de comments.

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

33 gedachten over “Gezond recept: Chocolade brownies met courgette”

 1. Wat grappig! Ik heb laatst brownies gemaakt maar dan met banaan, lijkt hier een beetje op maar dan zonder de courgette. Super lekker! Ik denk alleen dat de courgette het geheel nog iets smeuïger maakt, ga ik dus snel eens uitproberen!

 2. Poeh ik schrok inderdaad haha!
  En heel eerlijk? Ik maak dan liever een echte vette fudge brownie:)
  Toevallig ben ik de laatste weken bezig om hét perfecte recept te vinden voor een brownie en dat is gelukt denk ik haha. Al weet ik niet of ik dat recept nog durf te delen vergeleken met dit healty recept:) haha!
  Miranda onlangs geplaatst…Help! Ik ben getagd;)My Profile

 3. Lekker recept! Het voelt waarschijnlijk minder als ‘cheaten’ als je deze brownies neemt. Perfect dus, lekkers eten zonder schuldgevoel. Ik ga het recept proberen! 😀
  Meike onlangs geplaatst…2x Kruidvat Hair RepairMy Profile

 4. Jaaaa hij was lekker he! Leuk dat je hem deelt! Ik heb net weer iets lekkers gemaakt maar dan met bietjes:D! Tot snel! Liefs
  Linda onlangs geplaatst…DankbaarMy Profile

 5. Hmmm! Ik ben dol op brownies. Laatst had ik mijn eigen double chocolate brownie recept geplaatst, maar deze gezondere variant lijkt me ook niet verkeerd! 🙂

 6. Pingback: Recept fudge brownie; perfectie!:) | bymirandaa

 7. Hij is echt goed gelukt voor een gezonde variant. Ik doe ipv 2 bananen 1 banaan en dan nog extra mango er bij. Mijn kinderen houden niet zo van de bananen smaak (echt dat proeven ze)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.