Persoonlijke ontwikkkeling boeken tips voor moeders

Persoonlijke ontwikkkeling boeken tips voor moeders

Zoals jullie wellicht weten ben ik nu sinds een hele tijd bezig met een soort reis van persoonlijke ontwikkeling. Ik heb coaching gevolgd (business coaching en lifecoaching), allerlei mindset cursussen, ik luister enorm veel inspirerende podcast en ik ben dol op persoonlijke ontwikkeling boeken. Ik heb hierdoor mezelf beter leren kennen, heb hierdoor veel meer zelfvertrouwen, ken mijn eigen grenzen en leef daardoor het leven op een manier dat ik gelukkig word. Ik krijg regelmatig de vraag wat mijn aanraders zijn qua boeken over persoonlijke ontwikkeling dus die deel ik vandaag met je!.

Persoonlijke ontwikkkeling boeken tips

 • Nooit meer te druk (Tony Crabbe) om de lat van perfectionisme lager te leggen, efficiënter te werken en meer balans te ervaren. Dit is een van de eerste zelfhulpboeken die ik las en mijn interesse hierin gewerkt heeft. Dit boek helpt je enorm om meer structuur te krijgen, meer rust in je hoofd en doelgerichter taken uit te voeren waardoor je je relaxter en vrijer voelt.
 • Een werkweek van 4 uur van Timothy Ferriss. Dit boek bevat een heleboel elementen die ik interessant vind. Het efficiënter werken, het locatie onafhankelijk kunnen ondernemen, methodes hoe je efficiënter kunt omgaan met je mailbox en je werkzaamheden deels kunt leren uitbesteden. Hier zaten hele mooie eyeopeners in.
 • De kracht van Kwetsbaarheid van Brene Brown. Dit vond ik echt een enorm goed boek wat me leerde inzien dat je kwetsbaar opstellen juist een enorm positief is, dat het banden onderling versterkt, dat je zelfvertrouwen erdoor vergroot en dat je hiermee een verschil kan maken voor jezelf en anderen. Sowieso is Brene Brown een enorme inspirator en raad ik haar andere boeken ook aan, maar dit is een mooie om mee te starten.
 • Alles is uitvogelbaar van Marie Forleo. Hierin leert ze je een mindset aan waarin je jezelf aanwent dat alles wat je maar wilt bereiken in je leven mogelijk is en dat je alles kan uitvogelen om je doelen te behalen. Je brein is de enige die je tegenhoudt en je dromen volgen is mogelijk voor iedereen. De wet van aantrekking wordt hier heel praktisch uitgelegd maar vooral word je gestimuleerd om je innerlijke motivatie te vergroten en zelfleiderschap te nemen over je eigen geluk en acties. Persoonlijke ontwikkkeling boeken tips voor moeders
 • You are a badass van Jen Sencero. Ook een boek dat je aanzet om na te denken over je dromen en het waarmaken van je droomleven en het geloven in jezelf. Hierin wordt ook de wet van aantrekking heel praktisch toegepast waardoor je positiever gaat denken, leert geloven in jezelf en het pad van geluk volgt.
 • Miracle Morning van Hel Elrod, wat mij betreft de bijbel voor een succesvol en relaxt leven waarin je al je dromen waarmaakt door een succesvol begin van je dag te maken. Het is bewezen dat een succesvol begin van de dag de basis is om de rest van je dag meer positiviteit, concentratie, geluk en geduld kan ervaren en dit boek leert je precies hoe je dit voor jezelf kunt implementeren zodat je persoonlijke ontwikkeling dagelijks aandacht krijgt en je gaat groeien als mens. Voor mij is dit een van de grootste lifechangers geweest waardoor ik veel gelukkiger in het leven sta.
 • Think and get rich van Napoleon Hill: Veel mindset, maar ook hoe je rijk kan worden op alle gebieden van je leven, geloven in jezelf etc. Echt een boek voor wie door wil pakken in het realiseren van je droomleven waarin je kan leven in overvloed qua gezondheid, geluk, ultieme vrijheid, geen geldzorgen en meer.
 • The secret voor een eerste kennismaking met de law of attraction waarin je je eigen droomleven waar gaat maken door te geloven in jezelf en te weten wat je wilt.
 • The law of attraction van Esther Hicks, voor wie meer wil weten en leren over de magische wet van aantrekking en het manifesteren van wat wat je wilt in je leven. 
 • The big leap: Gay Hendricks: Voor wie het nog zo spannend vind om de grote sprong in het diepe te maken en je droom waar te maken en inzichtelijk wil krijgen wat hem of haar nog tegenhoudt en hoe je dit kunt overwinnen om de stap te maken naar dat wat je zo gelukkig maakt maar nu nog zo spannend vind.
 • Het Millionairsbrein ontrafelt: T Harv Eker : Het geheim naar succes op alle gebieden (geluk, liefde, geld, business, je volledige potentieel benutten op weg naar een financieel vrij leven waarin je werkt wanneer jij er zin in hebt, maar daarnaast enorme vrijheid mogelijk maakt.
 • Wat nou als het ook anders kan? Van Janne Schuijn. Een praktisch persoonlijk ontwikkelingsboek waarin je heel nuchter leert geloven in je eigen dromen en mogelijkheden en de mindset switch leert maken door niet meer op de automatische piloot te gaan leven maar leert om bewust te leven en te doen waar jij gelukkig van wordt
 • Happy Life 365 van Kelly Weekers.   In dit boek leer je simpele stappen richting een mindset die zorgt voor een dagelijks geluksgevoel. Je leert je zelfvertrouwen, gezondheid, vriendschap, social media, relaties en meer verbeteren en ze helpt je te leren omgaan met negativiteit, stress en piekeren.  Ik vind dit een enorm fijn en praktisch persoonlijk ontwikkelingsboek.

Ik ben enorm benieuwd wat jullie aanraders zijn!  Laat het me weten via een reactie hieronder!

Deze blog is onderdeel van een serie blogs waarin ik jullie tools en handvatten leer die mij enorm geholpen hebben in het versterken van mijn mindset. Ik heb het over hoe je kunt ontdekken wat jij nodig hebt om gelukkiger, geduldiger en relaxter te zijn als moeder. Tools die mij enorm helpen en die ik jou ook zou gunnen. Schrijf je hieronder gratis in met je mailadres, dan ontvang je van mij de Kel-Email en word je gratis op de hoogte gehouden van updates, extra tips en positieve motivatie.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

3 gedachten over “Persoonlijke ontwikkkeling boeken tips voor moeders”

 1. Ik lees op dit moment; Focus aan/uit
  Vind dit boek nu al fijne inzichten geven en ben pas 30 pagina’s ver ongeveer 🙂

  Heb ook een aantal van de bovenstaande boeken gelezen. En die werkweek van 4u wil ik nog gaan lezen! (ik werk als ambulant begeleider dus die zal er wel nooit van komen 😉 maar dromen mag! haha)

 2. Suzanne van Hal

  Ik ben momenteel bezig in Mild Ouderschap van Nina Mouton! Zeker in deze tijden een grote aanrader (ook voor vaders 😉)

 3. Ik lees graag over groener en milieubewust leven. Dit probeer ik mijn kinderen dan zoveel mogelijk mee te geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.