kelyuannic

Ik vond het leuk om weer een personal note te delen. Ik zit op de bank, het is avond en ik heb net de meisjes in bad gedaan en naar bed gebracht. De vaatwasser staat aan en ik heb alle troep van het koken/eten opgeruimd. Kopje thee staat naast me en ik begon zojuist deze blog. Yannick heeft een late dienst met een nachtdienst, dus ik heb even ‘het rijk’ voor mij alleen ;).

Waar we een aantal maanden geleden nog erg ritme hadden omdat Yannick op doordeweekse dagen van huis was voor zijn werk van 06.00 tot 17.30, is het nu iedere dag anders. Hij werkt bij de brandweer voor de Luchtmacht op een vliegveld. Na het hebben afgerond van de opleiding tot brandweerman bij de luchtmacht, draait hij nu mee in een team waar hij allerlei diensten werkt. Zo heeft hij dagdiensten waarbij hij om 05.30 van huis vertrekt en om 17.00 thuiskomt, late diensten waarbij hij om 13.00 vertrekt en de ochtend erop om 06.30 bij me in bed stapt en 24-uurs diensten waarbij hij om 05.30 vertrekt en de ochtend erop rond 06.30 weer thuiskomt.

Ik moet hier best wel erg aan wennen. Iedere week is het rooster weer anders en dat vind ik het met plannen van afspraken best lastig. Doordat hij per dienst veel uren maakt (zeker tijdens de nachtdiensten) werkt hij niet 5 diensten per week en is hij vaker overdag vrij. Dat is heel fijn want dit geeft mij meer vrijheid voor mijn werk, sporten, het bezoeken van afspraken en events in Amsterdam. Ook geeft het ons veel meer tijd voor elkaar en de kinderen. De diensten die hij doet (die elke week verschillen) zijn wel lang en zorgen ervoor dat ik regelmatig alleen slaap of het avondritueel alleen met de meisjes heb, dat is wat minder gezellig natuurlijk. Dit nieuwe rooster heeft dus voor- en nadelen. Als hij een nachtdienst gehad heeft dan slaapt hij over het algemeen gewoon op zijn werk, dus hij hoeft dan niet overdag die slaap in te halen. Hij zit bij defensie dus de kans op uitzending bestaat, maar die is klein en daar probeer ik niet aan te denken. Wel moet hij af en toe wat langer weg voor oefeningen op zijn werk. Zo was hij laatst 3 dagen in Engeland.

schermafbeelding-2016-09-30-om-19-28-16

Aan alles merk ik dat hij doet waar hij heel veel plezier in heeft, het is een heftig beroep maar het geeft hem veel uitdaging en hij gaat met plezier naar zijn werk. Dat is het allerbelangrijkste. Die wisselende diensten die wennen vast wel haha. Het is fijn dat hij overdag meer thuis is en zo ook meer tijd door kan brengen met ons. Ook helpt hij me af en toe met de site door foto’s van me te maken voor artikelen, stukjes te vloggen en hij denkt lekker creatief mee. Super leuk en fijn is dat.

Ik besloot deze update te schrijven naar aanleiding van de ‘army wife‘ updates die ik een jaar geleden deelde toen Yannick voor zijn werk bij defensie erg veel van huis was. Die periode is gelukkig nu heel anders. Dit was zo even een update van hoe dat gaat, hoe onze week er daardoor globaal uitziet en meer.
Wat voor werk heeft jouw partner? En wat voor diensten horen daarbij? Ik ben heel erg nieuwsgierig en benieuwd naar jullie reacties.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

57 gedachten over “Personal note: Over Yannicks werk bij de brandweer”

 1. Stoer een man die brandweerman is! Wat heerlijk dat hij door zijn onregelmatige tijden overdag veel thuis is. Super lief dat hij jou helpt met je blog en vlogs. Mijn vriend heeft een eigen bedrijf en is hierdoor vaak weg. Hij werkt van maandag tot en met zaterdag rn afgelopen zondagnacht werden we zelfs om 3 uur ‘s nachts gebeld voor werk. Zondag moest hij dus ook werken. Wel komt hij gelukkig elke avond thuis, al is dat soms heel laat. Maar ja zo gaT dat met een eigen bedrijf.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Ik zit vandaag de hele dag zonder stroom en gas: wat moet ik doen?My Profile

 2. Ik vind persoonlijke artikelen altijd erg leuk om te lezen 🙂
  Mijn schoonvader heeft lang bij de brandweer (Luchtmacht) op Eindhoven gewerkt!
  Mijn man is docent lichamelijke opvoeding. Met de komst van de kleine hebben we besloten dat hij na mijn verlof minder gaat werken. Ik wil graag mijn uren houden (32-36 uur). Omdat ik onregelmatig werk (psychiatrie) ben ik nog vaak overdag vrij. Voor nu voelt dit als de beste keuze. Maar we gaan het zien na mijn verlof. Gelukkig duurt dat nog 2.5 maand 😉
  Linda onlangs geplaatst…Shoplog Hema en H&MMy Profile

 3. 🙂 vroeger toen ik klein was wild eik ook brandweerman worden. Nu ik dit zo lees, ben ik blij dat ik wat anders gekozen heb. Aan de ene kant best fijn dat hij daardoor overdag meer thuis is. Maar ook wel pittig er ‘s avonds vaak alleen voor te staan. Mijn man doet Europese aanbestedingen voor een grote energieleverancier aan de andere kant van het land. Toen ik nog buitenshuis werkte, merkte ik dat daardoor de hele avondspits op mijn schouders kwam omdat hij dan nog niet huis is en als je zelf dan moe uit je baan komt is dat toch wat minder. En daarnaast zit hij in de politiek. Dat laatste is vaak ook ‘s avonds en in het weekends.
  Josan onlangs geplaatst…Verplichte anticonceptie voor incapabele oudersMy Profile

 4. Ik vind het wel heel tof wat je man doet. Een jongen waar ik mee ben opgegroeid doet precies hetzelfde werk en volgens mij zijn ze ongeveer tegelijkertijd begonnen, grappig! Mijn vriend is van origine kok, dat betekent dat wij elkaar eerst vrij weinig zagen. Ik werkte toen bij de Rabobank op kantoor, wat vrijwel altijd overdag was en soms een avond en op zaterdag. Hij werkte de avonden, weekenden en feestdagen. Ik ben ontzettend blij dat hij een overstap heeft gemaakt naar een lunchroom die alleen overdag geopend is (voornamelijk bezorgen bij kantoren, catering ed.). Veel meer gestructureerde tijden, maar dat betekent wel dat wij elkaar gewoon zien ‘s avonds, in het weekend en met feestdagen.
  Femke onlangs geplaatst…Tuesday Tag Day: 100 vragen die niemand aan je stelt #3My Profile

 5. Mooi dat hij er zo’n plezier aan heeft! Mijn vriend is vrachtwagenchauffeur in het binnenland, dus hij is vaak vroeg weg en laat thuis. Maar het went wel, sinds we samen wonen heb ik er nog maar weinig moeite mee, ik zie hem tenslotte ‘s avonds nog 🙂 ik vind het knap van je dat je het zo kan rooien! Mij lijkt het wel lastig, maar als hij gelukkig is zal t ook veel fijner zijn in huis qua sfeer !
  Kelly onlangs geplaatst…OWNOH #7 Help mijn vriendin is klusserMy Profile

 6. Lijkt mij ook best pittig met twee jonge kindjes. De keerzijde dat jullie veel tijd voor elkaar hebben is wel weer heel erg fijn natuurlijk. Mijn man werkt voor zichzelf. Dat betekent dat hij de ene keer thuis werkt, maar ook veel uit huis is.
  Saskia onlangs geplaatst…Hoe combineer je overknee laarzen?My Profile

 7. Lijkt me zo heftig. Vooral omdat je ook jonge kinderen hebt.
  Mijn vriend heeft gewoon kantoortijden. Maar doordat hij aan projecten werkt op een universiteit, moet hij ook regelmatig voor langere tijd naar het buitenland.
  Dat zijn werk flexibel is en dat hij makkelijk een uurtje vrij kan nemen is fijn. Daar tegenover staat dat ik hem af en toe een tijdje moet missen. Nou ja, dat doen we dan maar. Wel even wennen nu we sinds 6 maanden ook een kleine hebben
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Mijn grijze haren dilemmaMy Profile

 8. Leuk om te lezen wat Yannick voor werk doet. Mijn vriend werkt als business consultant en werkt 4 dagen. Op vrijdag zijn we al vrij. Ook werkt hij vaak 2 dagen thuis. Ook gezellig, zo kunnen we samen lunchen.

 9. Echt lief dat Yannick je helpt met de site en het is fijn dat jullie op deze manier tijd kunnen doorbrengen samen. Mijn man was marinier, hij werkt nu bij de ambulance, dus hij werkt ook onregelmatige diensten, daardoor zie ik hem soms minder. Ik werk gewoon op kantoor en heb de weekenden en avonden vrij, dat is voor hem dus niet vanzelfsprekend…
  Raïsa onlangs geplaatst…Moving Monday: Huis op Funda en nu wachtenMy Profile

 10. Ik wist wel dat Yannick bij de brandweer werkt, maar wat dit in de praktijk inhoudt en wat daarbij komt kijken; daarvan had ik geen idee. Lijkt me pittig, die wisselende diensten. Kan me voorstellen dat je blijer bent met de ene dienst dan met de andere 😉 Dat het gevaarlijk werk is, is enerzijds stoer, anderzijds zou ik het ook wel een beetje eng vinden. Mijn man heeft een veilige kantoor ben. Heb je wel minder om over te praten ‘s avonds hahaha.
  Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: de twins & de zwerversMy Profile

 11. Leuk om even te lezen hoe het bij jullie gaat. Mijn man heeft een gewone kantoorbaan dus is overdag weg en savonds en in de weekenden thuis. Ik vind het nu we een kindje hebben wel fijn dat regelmatig werkt. Maar ik heb zelf een tijdje op de spoedeisende hulp onregelmatige diensten gedraaid en toen vond ik het wel wat spannender tussen ons zeg maar omdat je elkaar op andere momenten ziet en niet zo in een sleur raakt.
  Tineke onlangs geplaatst…Wat gebeurt er met Mammatien tijdens de revalidatie?My Profile

 12. Leuk om even te lezen hoe het bij jullie gaat. Mijn man heeft een gewone kantoorbaan dus is overdag weg en savonds en in de weekenden thuis. Ik vind het nu we een kindje hebben wel fijn dat regelmatig werkt. Maar ik heb zelf een tijdje op de spoedeisende hulp onregelmatige diensten gedraaid en toen vond ik het wel wat spannender tussen ons zeg maar omdat je elkaar op andere momenten ziet en niet zo in een sleur raakt.
  Tineke onlangs geplaatst…Wat gebeurt er met Mammatien tijdens de revalidatie?My Profile

 13. Hoi Kelly,

  Wat een respect voor jullie beide. Ik weet uit ervaring dat onregelmatig werken soms erg zwaar kan zijn in verband met geen ritme. Nu heeft mijn man een baan waarbij hij om 7:45 begint en om 16:30 weer vrij is. Lucky him!
  Maar ik zelf werk onregelmatig.
  Dus het kan ook andersom haha. Nu heb ik geen nachtdiensten omdat ik daar geen persoon voor ben. Maar soms wel 4 late diensten achter elkaar. Dan ga ik om 2 uur de deur uit en kom ik er om 23:30 weer in terwijl manlief dan al vaak weer op bed ligt, tenzij het weekend is ?

  Alles heeft zo zijn voor en nadelen gelukkig.
  Fijne dag!
  Liefs Lilian

 14. Wat interessant om deze update te lezen. Moest er laatst inderdaad nog aan denken. Mijn vriend werkt ook bij defensie en zit deze periode intern. Helaas zie ik hem nu alleen in de weekenden en soms zelfs een weekend niet 🙁 erg wennen inderdaad!

 15. Mijn man werkt bij de politie waardoor hij ook onregelmatigheid heeft. In het begon van onze relatie heb ik hier veel moeite mee gehad, maar alles went! Nu kan ik er bijvoorbeeld erg van genieten als een een avondje voor mezelf heb. Lekker Netflixen 🙂
  Net als jij heb ik ook 2 kleintjes van ongeveer dezelfde leeftijd. Het avond/bedritueel vind ik dan ook wel even pittig om alleen te moeten doen. Vaak ben ik dan ook wel blij als de klok 20.00 uur slaat 😉
  Succes met wennen, het komt vanzelf goed!

 16. Respect voor Yannick dat hij zo’n lange diensten maakt. Gelukkig doet hij zijn werk graag want dat is heel belangrijk. Fijn dat jij het hem ook gunt, ondanks dat de wisselende diensten niet altijd prettig zijn voor jou. Mijn vriend werkt in de informatica. ‘s Morgens vertrekt hij altijd rond hetzelfde uur, maar ‘s avonds is het vaak verschillend doordat hij soms overuren maakt. Onlangs was hij enkele dagen naar Polen voor zijn werk en dat vind ik niet zo leuk, maar gelukkig valt dat niet te vaak voor. Ik kan hem gewoon niet meer zo lang missen!
  Vanessa onlangs geplaatst…L’Oréal Paris Color Riche Collection Exclusive Gold ObsessionMy Profile

 17. Geweldig dat hij met veel plezier naar zijn werk gaat. Dat is het belangrijkste. Maar kan mij voorstellen dat die wisseldiensten best even wennen zijn. Mijn vriend heeft een winkel en werkt altijd tot 10 uur ‘s avonds. Best pittig.
  Marije onlangs geplaatst…Inner Soul Tuesday: Stress releasersMy Profile

 18. Zo zie je maar dat elk nadeel ook een voordeel heeft (nadeel alleen slapen voordeel hij is vaker overdag thuis). Mijn vriend werkt in de ICT. Dus het zijn voornamelijk kantooruren die hij draait maar het kan ook zijn dat hij voor een klus naar het buitenland moet en dan kan dat best voor langere tijd zijn. Ben in ieder geval al blij dat hij geen storingsdiensten meer heeft want dan kon je elk moment van de dag gebeld worden en moest hij voor de meest stomme dingen op komen draven (zelfs eens voor iemand die zei dat d’r computer stuk was maar alleen op t aanknopje van d’r beeldscherm had gedrukt en niet de daadwerkelijke computer had geprobeerd aan te zetten ?)

 19. Kan me voorstellen dat je moet wennen aan die wisselende diensten. Ik heb het getroffen met het werk van mijn man: hij is ZZP-er en werkt thuis. Heerlijk vind ik het! En hij ook, want zo hoeft hij niks te missen van onze zoon. Tussendoor gaat hij ook regelmatig mee naar de medische afspraken die we voor Fons hebben staan. Iets wat natuurlijk niet altijd kan als je man buitenshuis werkt. Kortom: ik ben een gelukkig mens 🙂 Al piep ik vast anders als hij weer eens naar het buitenland moet voor zijn werk, haha.
  Marije onlangs geplaatst…Voetenzak Koeka Oslo Teddystof Dark Grey Soft GreyMy Profile

 20. Dat is idd wel wennen ja! Mijn vriend vertrekt om 7:45 en is om 18:45 thuis… maar gelukkig kan hij ook dagen thuis werken.
  Ik ben hier degene die onregelmatig werkt.. de ene keer tot 23:00 werken, de andere x kom ik om 10:30 thuis.
  Nu ik borstvoeding geef en zometeen weer start met werken (meghh!) draai ik geen slaap en/of weekend diensten.. dus komende periode zit er iets meer structuur in.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Op vakantie met een baby!My Profile

 21. Pittig hoor, die lange diensten! Mijn vriend draait elke maandag avobddienst en is dan rond 21.00 thuis. Elke 6 weken heeft hij een zaterdagdienst, maar dan hebben we in ruil daarvoor wel een doordeweekse dag samen! Valt dus wel mee allemaal 😉
  Bregje onlangs geplaatst…Mijn (t)huisMy Profile

 22. Kan me er alles bij voorstellen dat je dat gebrek aan regelmaat soms lastig vindt. Wel erg fijn dat jullie daardoor overdag meer tijd samen door kunnen brengen. Mijn man heeft een commerciële functie en is ‘gewoon’ van 7.30 tot 18.00/18.30 van huis. Dan zorg ik dat het eten klaar is zodat we kunnen eten en hij op tijd kan gaan trainen; hij voetbalt vier avonden in de week van 19.45 tot 22.15, plus op zondag een wedstrijd. De woensdagavond en de zaterdag zijn dus echt heilig hier!
  Michelle onlangs geplaatst…MORRIS’ BEDRITUEELMy Profile

 23. ik vind dit leuke artikelen meis zoon persoonlijke update 😉 en pittig wat je hubby doet maar wel gaaf! Roon is zzper in de bouw, metselaar en gaat om 6 uur de deur uit tot 1645 maar gebeurd ook regelmatig dat ze doorgaan en dan komt die pas rond elven thuis, in het weekend werkt hij ook nog wel eens maar dat staat op een laag pitje want hij wil ook lekker met ze dochter naar de voetbal hihi
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 2 oktober ’16My Profile

 24. Wat grappig om te lezen. Bij ons is het precies andersom. Ik werk bij de politie en mijn vriend heeft een kantoorbaan. Hij heeft hier erg veel moeite mee en is dan ooknaltijd blij als ik weer heelhuids thuis kom. Vooral de nachtdiensten zijn moeilijk voor hem. Ik vind de afwisseling in diensten heerlijk!

 25. Spannend beroep hoor, maar wel heel mooi om te zien voor jou dat hij het wel echt naar zijn zin heeft. Het idee dat hij uitgezonden zou kunnen worden lijkt me dan wel weer een beetje eng, maar gelukkig dat die kans niet heel groot is. Wij werken allebei in toerisme en hebben allebei wisseldiensten. Nou nu heb ik nog diensten van 0800-1630, en een enkele keer een 1430-2300 dienst. En mij man verschilt helemaal, de ene keer begint hij om 0600 en de andere keer weer om 1245. Vanaf Januari , ga ik als het goed is 2 late diensten werken door de weeks en alle zaterdagen, zo kunnen we het qua opvang voor Olivia dan ook goed redden.

 26. Stoer beroep heeft Yannick! En dat hij er plezier in heeft is zo belangrijk. Ik kan me voorstellen dat de wisselende diensten zo z’n voor en nadelen hebben. Michiel werkt ‘gewoon’ vijf dagen in de week van 9.00 tot 17.30 uur. In principe zijn we dus ‘s avonds thuis, maar heb ik doordeweeks overdag de zorg voor Lise (en straks ook haar broertje).
  Monique onlangs geplaatst…Voor de tweede keer papa…My Profile

 27. Mijn man werkt op dezelfde vliegbasis als jou man, maar dan als schilder.
  Omdat wij niet in de buurt wonen slaapt hij van maandag t/m donderdag op de basis.
  Donderdagavond is hij dan weer een schappelijke tijd thuis (lees: als het mee zit rond de klok van half 6) en haalt hij de kinderen op.
  Vrijdag is hij vrij zodat hij dan een dag met de kinderen heeft ?
  Al met al voor mij dus best een pittige week met 2 kinderen…
  Christa onlangs geplaatst…Hoera 4 jaar : Tips en tricksMy Profile

 28. Hier ook een brandweerman, met 24 uursdiensten.. Dat alleen slapen went en af en toe is het ook lekker zelf de afstandsbediening vast te kunnen houden 🙂

 29. super leuk om te lezen! heb zelf ook net gesolliciteerd op de functie binnen de luchtmacht en kan niet wachten tot alle testen en te kijken of ik ben aangenomen of niet. Mijn zus zit al 10 jaar bij de landmacht dus ik snap je heel goed, zij is tot nu toe 1x uitgezonden geweest en voor de rest altijd oefeningen van 2/3 weken lang.

 30. Mijn vriend zit ook bij defensie en is bij normale weken elke dinsdag en donderdag niet thuis en op maandag papa dag…..afgelopen half jaar was het vaak alleen de weekenden thuis dus ik alleen met me dochter incl eigen werk.
  Nu ook weer 2 weken alleen thuis
  Dees onlangs geplaatst…Homeworkout #5My Profile

 31. Ik werk zelf ook bij Defensie, maar dan als burger. Leuk dat Yannick zijn werk zo leuk vindt! Het is niet ongevaarlijk werk ook, denk je daar wel eens aan?

 32. Mijn vriend ( aanstaande) is recent gestopt bij defensie. Na veel werkplezier en een uitzending + oefeningen rijker vond hij het tijd voor een andere stap. Nu doet hij de opleiding voor brandweerman @ schiphol;). Dus hier nu ook ‘bijna’ een brandweerman op een ‘vliegbasis’.

 33. Zo fijn als ze met plezier naar het werk gaan!
  Mijn man is nu druk op zoek naar een nieuwe baan, hij wil zijn hobby ICT werkmatig gaan uitvoeren. Hij werkt momenteel nog fulltime en krijgt van de baas tijd om sollicitatiegesprekken en meeloopdagen te volgen, dat is erg fijn. Wel is hij elke dag van 8:00-18:00 van huis en dat vind ik best pittig. Ook de jongens zien papa dus niet vaak, dus hopelijk nieuwe baan nieuwe werktijden?

 34. Met kleine kinderen lijkt mij dat soms lastig, zelf zou ik het denk heerlijk vinden om af en toe alleen te slapen of te eten. Ik heb 6,5 jaar een afstandsrelatie gehad en ben erg gehecht aan mijn vrijheid, en dat mis ik wel eens nu ik samenwoon. Je slaapt altijd samen en je in de avond ben je niet meer elke avond alleen.
  Dionne onlangs geplaatst…Update #2| Lifestyle Factory MarketMy Profile

 35. Lijkt me wel heftig, zulke lange diensten, en dan ook nog eens elke week anders. Fijn dat jullie ook de voordelen ervaren zo!
  Audrey onlangs geplaatst…Open zijnMy Profile

 36. Goh, lijkt me wel lastig hoor, maar het belangrijkste is inderdaad dat je een gelukkige man hebt die blij is met zijn werk! Wij werken allebei kantooruren en hebben de avonden en weekenden samen vrij. Daar ben ik wel heel blij mee.

 37. Snap inderdaad goed dat je er aan moet wennen!
  Mijn man werkt bij Sbs6 en heeft daardoor ook dagdiensten en avonddiensten. Bij avonddiensten is hij, helaas, pas om half 1 ‘s nachts thuis en dan lig ik al lang en breed te slapen, omdat mijn wekker om 6 uur af gaat.
  Soms best balen en saai dat we elkaar zo weinig zien, maar daardoor genieten we wel weer extra van de dagen dat we wél samen zijn.
  Veerle onlangs geplaatst…ONZE TROUWVIDEOMy Profile

 38. Stoer, gaaf en dapper beroep hoor! Weet je wel ver van te voren zijn rooster dat je wel verder vooruit kan plannen?

  Die van mij is elektromonteur (verkeerslichten en verlichting buiten). Normaliter is hij van 6 tot 4-5 uur de deur uit, maar draait vaak nachtdiensten en heeft vaak weekend werk. Tevens heeft hij enkele weken in het jaar dat hij ieder moment van de dag en ook de nacht gebeld kan worden omdat er ergens een storing is. Nu met z’n tweeën is het qua plannen nog goed te doen, maar als wij ooit kindjes mogen krijgen, wordt dat toch wel een ander verhaal.
  Jessica onlangs geplaatst…Dierendag special: onze Eamy & CedricMy Profile

 39. Lijkt me inderdaad niet zo eenvoudig, die wisselende uren, zeker met twee kindjes. Ik zou het ook echt wennen vinden. Maar gelukkig kan jij ook zelf je tijd indelen, wat het wel een stuk makkelijker maakt. Zo kan je wat op zijn uren afstemmen, maar je moet er natuurlijk wel altijd rekening mee houden. Maar wel fijn dat hij dan soms eens een dag of enkele dagen thuis is! En het is natuurlijk ook heel fijn dat hij zijn werk graag doet!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Persoonlijke update: gesetteld in ons nieuwe huisjeMy Profile

 40. Mijn vrien in vrachtwagenchauffeur binnenland.
  Tegenwoordig heeft hij dagdiensten, maar ook dan begint hij nog 2,3of 4uur en is hij tussen 4 en 7 thuis.
  1 keer in de 6 weken heeft hij nachtdienst, en soms kan ik daar echt naar uitkijken, maar is het dan wel zo doordat ik fulltime overdag werk, we mekaar dus de hele week niet zien (dat we wakker zijn).
  Daarom ben ik wel blij dat hij tegenwoordig dit rooster heeft en niet meer 3 weken nacht dienst en 1 week dagdienst heeft

 41. Kelly… het gaat wennen. Echt! Wij leven al ruim 8 jaar op deze manier en ik kan zeggen dat ik niet anders meer zou willen. Het zou voor ons echt niet werken als we een vastgesteld ritme zouden hebben die elke dag hetzelfde zou zijn. Mijn man die houdt absoluut niet van 9-5 werken. Doordat hij zo onregelmatig werkt hebben we inderdaad overdag veel tijd. Ook voor de kinderen is het ideaal. We hebben geen opvang nodig en ik werk als hij thuis is. Hij brengt de kinderen ook naar school en dat scheelt mij een hoop gedoe. Dat alleen slapen is niet altijd leuk maar houdt het ook spannend 😉
  Linda onlangs geplaatst…15 dingen die ik mijn dochters wil lerenMy Profile

 42. Mijn vriend werkt ook bij defensie.
  Sinds een jaar wonen we samen en in het begin vond ik dat best pittig.. Vaak 1 of 2 weken weg enzv.. Gelukkig wend het wel.. en ik werk onregelmatig dus ook hier is het flink plannen met 2 honden waarvan 1pup. Gelukkig hebben wij hele fijne buren en natuurlijk famillie en dat maakt alles een stukje makkelijker. Ik vind het knap dat je het zo draaiende houd met 2 Kids en zelf nog een baan.
  Ik heb bewondering voor je!

  Groetjes Marieke

 43. Ik begrijp je helemaal. Mijn vriend is ook werkzaam binnen Defensie. Sinds we Milan hebben is het gemis ook erger en is het niet altijd even makkelijk om er alleen voor te staan. Sinds november heeft mijn vriend de overstap gemaakt naar de Nato in Brunssum. Waar ik ontzettend blij mee ben, want anders was hij in april voor een half jaar naar Afghanistan gegaan. Hij werkt nu ook met diensten en inderdaad meer thuis, maar het is ook even wennen en een nieuw ritme vinden.

 44. Het lijkt me soms wel pittig ja.
  Maar mijn man werkt als chauffeur van 03.00 tot zo n 20u savonds. Hij ziet onze meisjes dus vrij weinig. Soms lukt het hem ook niet thuis te komen en komt hij de volgende dag savonds pas thuis. Dat was sinds we kinderen hebben soms ook best zwaar. -x- Mama van Dijk
  mama van dijk onlangs geplaatst…Gepersonaliseerde armbanden – DACAYA WINACTIEMy Profile

 45. Mijn man is militair bij de landmacht en op dit moment 2 weken op oefening in Noorwegen.
  Hij is vooralsnog elke avond (behalve tijdens oefeningen en uitzendingen) gewoon thuis. Dit gaat vanaf augustus wel veranderen, hij gaat dan in Duitsland werken voor het Duits-Nederlands legerkorps. Hij zal dan niet meer elke avond naar huis kunnen komen, gelukkig is vrijdag daar een standaard vrije dag dus elke donderdagavond is hij weer lekker thuis.
  Uitzendingen zitten voorlopig niet in de planning, maar we hebben in de periode 2009 tot 2014 6 uitzendingen gehad, variërend van 4 maanden tot 7 maanden, dus ik vind het niet zo erg dat hij even niet hoeft. En die oefeningen…..ach het hoort erbij.

  Liefs,
  Marjolijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.