Man bij defensie, hoe bevalt het nu?

Man bij defensie, hoe zijn mijn ervaringen tot nu toe?
‘Ik koos ervoor om niet meer de term ‘army wife’ te hanteren voor deze ‘rubriek’, omdat dit niet bij iedereen goed ontvangen was en ik met deze nieuwe titel wat letterlijker de lading van het artikel dek.’
 We zijn nu ongeveer 9 weken verder dus inmiddels ben ik het al wel gewend dat Yannick zoveel weg is. Alles went, dat is gewoon zo. Het is voor mij inmiddels al normaal dat ik per week 5 nachten alleen slaap en dat ik aftel tot vrijdag tot Yannick thuis komt. De weekenden voelen daarom echt als een soort mini vakantie, dat is echt genieten. Hoe het bevalt en wat de vooruitzichten zijn met betrekking tot Yannick’s werk deel ik vandaag in een update.

We zijn dus 9 weken verder en de opleiding die hij nu intern moet volgen duurt als het goed is in totaal 16 weken. Ik ben inmiddels aan de situatie gewend en merk ook dat ik doordeweeks genoeg dingen plan op sociaal gebied. Gezellig koken met een vriendin, filmpje kijken, op visite gaan met Lana enzovoorts. En sommige avonden benut ik productief door dan juist wat werk voor mijn blog te verrichten. Door doordeweeks veel te doen in het huishouden en voor de blog, heb ik in het weekend veel vrij. Het weekend proberen we vrij te houden voor elkaar.

Ik merk aan Lana wel dat ze steeds erg moet wennen aan de situatie. Na het weekend is het voor haar best verwarrend en roept ze regelmatig om papa. Dat maakt de situatie soms wel lastiger. Ik kan aan haar nog niet uitleggen waarom de situatie momenteel zo is. Toch doet ook zij het heel goed. Lana en ik zijn een goed team samen en we hebben veel steun aan elkaar. Ook krijgen we veel steun van mijn ouders, die af en toe op Lana passen, me helpen in het huis wanneer er iets moet gebeuren wat ik niet kan (bijv. vensterbank repareren etc). en dat helpt ons heel erg. Daar ben ik heel dankbaar voor. Mijn ouders kennen de situatie natuurlijk precies van vroeger en weten daardoor ook waar ik wat hulp kan gebruiken. Dat is heel erg prettig.

Het goede nieuws is dat Yannick na deze opleiding een andere opleiding gaat volgen en dan ook meer naar huis mag. Ik deel verder geen informatie over zijn functie en legerbasis, maar het is heel fijn dat Yannick dan meer thuis mag zijn. Dat zal zowel voor mij als voor Lana heel fijn zijn. Zo’n periode als waar we nu in zitten is heel leerzaam, maar hopelijk niet voor altijd. Wat de toekomst ons verder brengt, weten we natuurlijk niet maar ik heb er vertrouwen in dat dit goed komt. Yannick heeft het ontzettend naar zijn zin, komt fluitend thuis na een leuke week en dat is heel veel waard. Als je man gelukkig is, dan ben je dat zelf ook en dan geeft dat ook balans in je gezin.

Tot zover weer even een update hierover. Ik ben benieuwd of anderen zich hierin herkennen of wat jullie reactie erop is. Laat ze me weten bij de comments.

Ps. Mijn lieve man Yannick is vandaag jarig! 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

41 reacties

 • Mijke
  12 juli 2015

  Gefeliciteerd met Yannick! Maak er een leuke dag van!

 • Marion
  12 juli 2015

  Ik kan me goed voorstellen dat het voor Lana verwarrend is. Zij heeft natuurlijk nog niet het tijdsbesef zoals wij dat hebben. Jij weet wanneer het weekend is, zij niet natuurlijk. Toch fijn dat het zo goed gaat, Kelly. Echt fijn om te lezen. En ook dat Yannick binnenkort wat vaker thuis kan zijn. Van harte gefeliciteerd met zijn verjaardag! Ik hoop dat jullie een fijne dag hebben vandaag! XXX
  Marion onlangs geplaatst…Plogweek: Mijn verjaardagMy Profile

 • amanda
  12 juli 2015

  Gefeliciteerd met je man, ja las het artikel en bedacht in een keer oja hij is nu je man…hoe vind jij het om hem voortaan je man te noemen..

  Xx
  amanda onlangs geplaatst…Warm weer en het volgen van Cambridge Weightplan 500My Profile

 • Lisanne
  12 juli 2015

  Goedemorgen Kelly,
  Ik denk dat dit inderdaad een kwestie van wennen is en vind het erg knap wat je zo doet. Dat het voor lana moeilijk te begrijpen is snap ik heel goed, ik denk dat zij het ook accepteert doordat jij het ook als normaal ervaart. Ze voelt jou gevoel natuurlijk en als jij van binnen het njet lekker vind dat hij zoveel weg is zal zij dit zeker aan voelen. Misschien een beetje vaag verwoord sorry…. Juist doordat je de weekends vrij houd worden ze speciaal iets wat lana denk later veel herinneringen aan heeft. Ik heb hier (gelukkig) geen ervaring mee, ik denk dat ik er niet zo goed mee om kan gaan als jij nu doet. Fijne zondag nog.
  Liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…Granny ProjectMy Profile

 • Saskia
  12 juli 2015

  Van harte gefeliciteerd met Yannick! Fijn dat jullie als gezinnetje goed de weg hebben kunnen vinden in de nieuwe situatie. Lijkt me voor jou af en toe best pittig Kelly, ik vind het erg knap.
  Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijke ervaring: Keizersnede vs Natuurlijke keizersnedeMy Profile

 • Dita
  12 juli 2015

  Gefeliciteerd met Yannick! En fijn te horen dat jullie het zo goed vinden en dat je er wat aan went.
  Dita onlangs geplaatst…TAG – De laatste keer dat…My Profile

 • Charlotte
  12 juli 2015

  Ik vind het knap van je hoor! Weet niet of ik het zou kunnen…

 • Anneleen
  12 juli 2015

  Wat doen jullie dat goed als gezinnetje! Een hele gelukkige verjaardag voor Yannick! Geniet nog van het mooie Antwerpen 🙂

 • Evelien
  12 juli 2015

  Gefeliciteerd met je man!
  Mijn man werkt ook bij defensie en is op dit moment voor 4 weken weg. Ook hebben wij al 2 keer een uitzending van 4,5 maand achter de rug.
  Het doordeweeks alleen zijn vind ik geen probleem omdat we het niet anders kennen. Maar de oefeningen en uitzendingen vind ik heel pittig! Ons zoontje van 4 begrijpt gelukkig een heleboel maar lang niet alles. Het elke avond met zijn tweetjes eten, hem elke avond naar bed brengen en vervolgens de hele avond aan huis gekluisterd zijn omdat mijn vriendinnen ook kinderen hebben. Het valt mij niet mee maar sta achter de keuze van mijn man. Zolang hij gelukkig is met zijn werk, is de sfeer thuis ook het gezelligst wanneer hij wel thuis is!
  Wel valt mij op dat heel veel mensen in mijn omgeving geen idee hebben hoe het moet zijn als vrouw van.. En mis daardoor ook een heleboel begrip.

 • Liset - Beautydagboek
  12 juli 2015

  Fijn dat je het allemaal goed redt Kelly! Lijkt me toch lastig om door de week alleen voor een kleintje te zorgen. Gelukkig heb je veel hulp vanuit je omgeving! Ik vroeg me trouwens even af waarom zo’n opleding niet alleen overdag is en je ook daar moet blijven slapen? Zijn er ‘s avonds ook trainingen o.i.d.? Ik ben echt een leek op dit gebied, dus ik was even nieuwsgierig :).
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Mega shoplog met o.a. Primark, Michael Kors, Bobbi BrownMy Profile

 • Sophie
  12 juli 2015

  Gefeliciteerd ! Gelukkig valt deze dag nog net in het weekend!
  Sophie onlangs geplaatst…Zomerfoto’s #2My Profile

 • Marijke I EasyDailyFood
  12 juli 2015

  Leuk om te lezen hoe jullie leventje is. Lijkt mij wel pittig hoor alles alleen doen! Topper!
  Marijke I EasyDailyFood onlangs geplaatst…BASIC I Hummus makenMy Profile

 • malou
  12 juli 2015

  Gefeliciteerd!

  Fijn om te weten dat het niet voor altijd is 🙂
  malou onlangs geplaatst…OVER ONGEVRAAGDE ADVIEZEN, BABYBJORNS EN MOMMYWARSMy Profile

 • Joy
  12 juli 2015

  Gefeliciteerd met je hubby. Geniet ervan vandaag. Fijn dat hij over aantal weken meer naar huis mag.
  Joy onlangs geplaatst…Onder de doucheMy Profile

 • Sara
  12 juli 2015

  Gefeliciteerd met de verjaardag van je man! En leuk om weer te lezen. Ik ben stiekem wel benieuwd wat hij doet of wat er uberhaupt bij defensie gebeurd. Ik ken in mijn omgeving niemand die voor defensie werkt, dus vandaar. Snap natuurlijk dat het niet kan, dus wellicht over 30 jaar haha, als bloggen dan nog bestaat. Ik vond de term army wife juist wel leuk!

 • Nesrin
  12 juli 2015

  Congrats!

  Fijn dat hij dadelijk weer thuis is. Het lijkt mij heel moeilijk om alleen in het weekend samen te zijn ook al went het snel het lijkt mij geen ideale situatie. Daarom vind ik het juist knap dat jij zo je best doet en jouw ervaring hierover deelt.
  Nesrin onlangs geplaatst…My life: White trash storyMy Profile

 • Annagreet
  12 juli 2015

  Leuk om te lezen!

  En gefeliciteerd natuurlijk 🙂
  Annagreet onlangs geplaatst…Kittens!My Profile

 • Lifesabout
  12 juli 2015

  Fijn dat je je draai een beetje kunt vinden en dat hij het erg naar zijn zin heeft…dat is inderdaad heel veel waard! Enneh…gefelici flapstaart! Geniet van elkaar
  Lifesabout onlangs geplaatst…Zoutarme aardappelsalade met gerookte kip en bleekselderij.My Profile

 • Marjolijn
  12 juli 2015

  Het is lastig met kindjes die je nog niet kan uitleggen waarom papa steeds weg moet, maar ik ben blij om te lezen dat jullie een goed team zijn samen en dat het jullie lukt. Wij hebben geen kinderen dus het is voor ons wat “makkelijker”. Als ik weg wil kan ik weg enz. Ik hoop dat Yanniek hierna een functie gaat krijgen waarbij hij elke avond thuis kan zijn, dat is uiteindelijk toch het prettigst.

 • Marlies
  12 juli 2015

  Gefeliciteerd!

 • Bente
  12 juli 2015

  Van harte gefeliciteerd met je man! 🙂 Jullie zullen er vast een hele fijne dag van maken!
  Bente onlangs geplaatst…Foodie Friday: Battle of the juicesMy Profile

 • Lauriëtte
  12 juli 2015

  Van harte gefeliciteerd met je mannetje! Het lijkt me best wel lastig, vind het knap hoe je ermee omgaat. Het scheelt natuurlijk ook wel dat het gelukkig niet voor altijd is en hij binnenkort gewoon weer lekker thuis is. Veel plezier in Antwerpen nog!
  Lauriëtte onlangs geplaatst…Orzosalade met een Grieks tintjeMy Profile

 • Esther
  12 juli 2015

  Gefeliciteerd met Yannick! 🙂
  Esther onlangs geplaatst…Typische zomer dingetjesMy Profile

 • Annemijn
  12 juli 2015

  Gefeliciteerd! Ik heb bewondering voor jullie situatie en hoe jullie hier mee om gaan
  Annemijn onlangs geplaatst…WINACTIE: Win een zomers pakket! (t.w.v. ruim €45!)My Profile

 • Barbara
  12 juli 2015

  Gefeliciteerd met Yannick!!!

  Het is denk ik inderdaad een proces van wennen aan de nieuwe situatie, het feit dat het een tijdelijke situatie is, geeft denk wel licht aan de horizon. Volhouden dus en zo te lezen lukt het jullie best goed daar!
  Barbara onlangs geplaatst…Verandering: je ontwikkelt jezelf steeds verderMy Profile

 • Tamara
  12 juli 2015

  Nogmaals van harte gefeliciteerd!!! Het lijkt me best zwaar! Maar wel leuk dat de weekenden dan zo fijn zijn!
  Tamara onlangs geplaatst…Proudmama, voor trotse (zwangere) moeders!My Profile

 • Femke
  12 juli 2015

  Gefeliciteerd met de verjaardag van je man! Ik heb zelf geen ervaringen met partner of familie die in het leger zitten! Mijn beste vriendin heeft lange tijd een partner gehad die ook in het leger (luchtmacht) zat.. Hij had een specifieke functie waardoor hij erg vaak van huis weg was..Ook daar wende zij aan. Het voordeel daarvan was dan wel weer dat zij heel vaak mee mocht als hij weer ergens op training was.. Of dan werd ze een weekje overgevlogen.. Dat was voor haar dan weer een mini-vakantie, en dat was natuurlijk niet vervelend!
  Femke onlangs geplaatst…My Weekly Pinterest Pins: Tekenfilms!My Profile

 • Godelieve
  12 juli 2015

  Gefeliciteerd met je man zijn verjaardag!
  Ik vind het leuk om te lezen dat je zo goed met deze situatie omgaat. Fijn dat je ouders zo goed aanvoelen wanneer en waarin je hun hulp goed kunt gebruiken.
  Ik wens jullie een hele fijne verjaardag toe met elkaar 🙂
  Godelieve onlangs geplaatst…Dagje pretpark duurder en een tipMy Profile

 • Dionne
  12 juli 2015

  Wat fijn dat je er langzaam aan begint te wennen, lijkt mij ook het fijnste. Toch is het soms lastig, tenminste dat heb ik soms met mijn vriend. Alleen wij hebben een afstandsrelatie en hij zit niet in defensie, maar het komt op hetzelfde neer. Wij zien elkaar ook vaker een week of andere halve week iet.
  Dionne onlangs geplaatst…Mango | Sale FavorietenMy Profile

 • Kimberley
  12 juli 2015

  Gefeliciteerd! En ik snap wel dat het lastig is. Gelukkig is het niet voor eeuwig, dat scheelt!
  Kimberley onlangs geplaatst…Een nieuw thema: Waterverf bloemenMy Profile

 • alexa
  12 juli 2015

  wat fijn de update en wat fijn dat het je zo goed afgaat en dat je familie voor je klaar staat! oh en gefeliciteerd met je man natuurlijk!
  alexa onlangs geplaatst…Zomer schemaMy Profile

 • Come-Moda
  12 juli 2015

  Knap dat het je zo goed af gaat!

 • Nicky
  12 juli 2015

  Happy birthday to Yannick!
  Ik kan me voorstellen dat het in het begin wennen is, maar eens je zelf een ritme of soort van structuur gevonden hebt.. Met Lana komt dat ook vast goed!
  Nicky onlangs geplaatst…Een eigen droomhuis: staalstructuur deel 1My Profile

 • Linda
  12 juli 2015

  Wat een schattige foto, die eerste! Je had daar echt nog een heel ander gezicht.
  Linda onlangs geplaatst…Hier let ik op als ik bloemen in de winkel koopMy Profile

 • Marleen
  12 juli 2015

  Mijn vriend zat bij de marine voor ik hem leerde kennen maar ik heb al besloten dat hij daar niet nog een keer doorheen gaat. Iig niet zolang hij met mij samen is. Hij wil zelf ook niet terug dus dat scheelt. Ik haat ultimatums maar dan zou hij moeten kiezen tussen mij of marinier zijn.

 • Lisanneleeft
  12 juli 2015

  Fijn dat je al een beetje gewend bent! Dit lijkt mij persoonlijk ook zo fijn, dat je dan wel super zelfstandig blijft en dingen alleen kan plannen, maar tegelijkertijd toch (in het weekend) samen bent 🙂 Het lijkt mij natuurlijk fijn omdat het ook mijn lot is (maar dan zonder weekenden thuis tijdens het varen), maar dan wil ik natuurlijk ook wel dingen alleen kunnen doen 😀
  Volgens mij heb jij ook super lieve ouders, dat is natuurlijk heeeel fijn nu.

  Waarom mag je eigenlijk niets zeggen over zijn functie? (of mag je dat ook niet zeggen?). Je hebt mij natuurlijk wel eea verteld, maar ik bedoel in het algemeen 🙂
  Lisanneleeft onlangs geplaatst…Mini Action shoplog met creatieve spulletjesMy Profile

 • Lisanneleeft
  12 juli 2015

  Hihi, dit is herkenbaar. Ik vind een man defensie soms ook mega stom, maar ik sta voor 100% achter hem omdat ik weet hoe gelukkig dit hem maakt 🙂
  Lisanneleeft onlangs geplaatst…Mini Action shoplog met creatieve spulletjesMy Profile

 • Sheela
  12 juli 2015

  Het lijkt me zo erg om een hele week zonder je man te zijn, zeker als je een dochtertje hebt, maar langs de andere kant ben ik ook iemand die heel productief is als ze alleen is, dus dat compenseert het wel denk ik.
  Sheela onlangs geplaatst…Superleuke producten ontdekt bij de Big BazarMy Profile

 • Jessie
  13 juli 2015

  Ik ben zelf getrouwd geweest met een (Amerikaans) militair dus ik kan me wel vinden in jouw verhaal. Het is zeker geen alledaagse situatie en soms is het moeilijk om steun te vinden bij anderen omdat zij het niet altijd begrijpen. De nachten alleen waren echt moeilijk soms maar het went wel en het leek wel alsof je van de momenten samen dan nog meer geniet. Heb jij ook die indruk?

 • Bianca
  13 juli 2015

  Als ik heel eerlijk ben, ben ik blij dat je de titel hebt aangepast alleen daar door sloeg ik vaak deze rubriek al over (geen idee waarom, maar het is wel zo). Het lijkt mij echt moeilijk voor Lana en natuurlijk voor jou als je elkaar eerst steeds ziet en nu alleen in het weekend. Wel fijn dat Yannick straks misschien toch weer wat meer thuis is, nog even doorbijten dus 🙂 En als nog van harte gefeliciteerd Yannick! x
  Bianca onlangs geplaatst…PUPA JELLY GLOW LIP BALM 006 EXOTIC REDMy Profile

 • Marcella
  15 juli 2015

  Hoe jij het beschrijft is zo herkenbaar voor mij. Ik vind het heel pittig sinds onze zoon er is. Hij is nu bijna 2,5, maar hij begrijpt het niet als papa weer weg is. Mijn hart breekt soms. En idd mensen in de omgeving hebben echt geen idee hoe het is!

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.