IMG_3910

Wat is het alweer een tijdje geleden dat ik een personal note deelde, oftewel een personal update. Een kletsblogje. Ik deel vrij veel persoonlijke updates in vlogs en mijn photodiary, maar dat is toch anders dan zo’n geschreven tekst. Dus Kel, hoe gaat het eigenlijk? Ik ga het hebben over mijn werkdagen en structuur, hoe het nu met mijn diabetes gaat, het sporten en knopen doorhakken met daarbij een mededeling, Klets je mee?

Hoe gaat het met mij en mijn werkschema.
Na een wat pittig eerste trimester van deze zwangerschap, kan ik nu wel zeggen dat het goed gaat. Ik zit goed in de flow, om het even zweverig te zeggen. Ik zit lekker in mijn vel, heb weer wat meer energie, maar kan ook beter mijn grenzen aanvoelen. Iets wat voor mij altijd wel een aandachtspuntje is en blijft. Ik vind mijn werk bijvoorbeeld zo leuk, dat ik er zo uuuuuuren mee bezig kan zijn, maar dan dus heel veel uren, buiten de ‘moeder-tijden’ om. Dan ben ik overdag lekker met de meisjes, maar zodra ze op bed liggen (in de middag of avond), kan ik mezelf verliezen in de uren die ik bezig ben. Heerlijk vind ik dat, maar ik moet daarbij niet over mijn grenzen gaan. Ik probeer drie werkdagen per week aan te houden (in principe maandag, dinsdag, woensdag) en in het weekend verspreid ik de uren van het editten van de weekvlog. Met een weekvlog editten ben ik zo’n 8 uurtjes zoet, maar ik vind dit ook zo leuk om te doen, ik gooi er al mijn creativiteit in en ik merk dat ik mezelf steeds weer weet uit te dagen daarin.

Ik merk dat wanneer ik een werkdag mis, bijvoorbeeld doordat ik geen oppas had of doordat er wat tussen komt, ik ook gelijk die werkflow beetje kwijt ben. Ritme is echt the key. En gaat dit eens ‘mis’ en is er een keer een artikel niet online, dan is dat ook oké. Ik weet dat jullie dit helemaal begrijpen en dat voelt gewoon goed. Ik ben mega blij met zoveel trouwe en lieve lezeressen en kijkers.

Schermafbeelding 2017-05-01 om 15.13.06

Aangepast content schema
Ook heb ik besloten mijn content schema iets aan te passen. Ik begin binnenkort met het vooruitwerken voor mijn zwangerschapsverlof om jullie ook tijdens mijn verlof te kunnen blijven voorzien van leuke blogs en vlogs.  Met het oog op mijn zwangerschap die, hoe verder ik kom wat zwaarder wordt (ook ivm. diabetes type 1) en het moederschap van drie kinderen dat eraan zit te komen, lijkt het me fijn om mijn content schema daarop aan te passen zodat het voor mij behapbaar blijft.

Ik blijf blogs plaatsen op maandag tot en met vrijdag (met op woensdag de weekvlog en vrijdag de extra video) en er zal af en toe een blog online komen in het weekend, maar niet meer elke week. De advertorials die ik plaats zullen meestal extra artikelen zijn, dus op die dagen plaats ik er ook een ‘normale’ blog bij om ook daar de balans in te behouden. Dit nieuwe schema ga ik proberen om zo meer tijd te hebben om vooruit te werken voor mijn verlof en de content voor doordeweeks van de kwaliteit zoals je die gewend bent te houden.

IMG_3360
Ik vind het heel fijn dat ik nu een duidelijkere werk/vrije tijd-structuur heb en daardoor geniet ik ook meer van mijn vrije dagen. Dan voelt het niet als ‘ik ben vrij maar moet nog zoveel doen’.  We maken lekker veel gebruik van ons Efteling abonnement, gaan regelmatig naar de speeltuin of spelen bij vrienden en hun kinderen. De tijd waarin de kinderen nog zo klein zijn duurt maar heel kort, dus ik wil er zoveel mogelijk van kunnen genieten. Ik ben over een half jaartje mama van drie kinderen en dat gaat natuurlijk ook meer tijd in beslag nemen, dan ben ik blij dat ik wat minder kan werken dan voorheen. Ook is het voor iedereen om mij heen nu duidelijker wanneer ik werk en wanneer ik vrij ben. Ik ervaar dit echt als een luxe-positie met zo’n leuke baan en ook zoveel vrijheid.

 

Gezondheid
Waarom het ook zo goed met me gaat, is denk ik ook omdat het me redelijk goed lukt om mijn diabetes onder controle te houden. Iets wat in de vorige zwangerschappen moeilijker ging. Alsof mijn lichaam nu beter weet om te gaan met al die zwangerschapshormonen en ik zelf ook meer kennis heb om er mee om te gaan. In ieder termijn van de zwangerschap moet ik mijn diabetes anders behandelen. Waar ik bijv. in het eerste trimester 5 eenheden insuline spuit voor mijn ontbijt, is dit in het tweede trimester bijvoorbeeld 7 eenheden, en in het laatste trimester wel 15 eenheden. Zo zwart-wit werkt het niet, maar makkelijk gezegd legt dit wel uit wat dit betekent voor mij en mijn inschattingsvermogen. Ik dokter continue over mijn eigen lichaam, de balans tussen mijn voeding en insuline behoefte en dit is net wat pittiger in de zwangerschap door de wisselende hormonen. Ik merk gelijk dat als mijn bloedsuikers goed gaan (bijv. maximaal 2 hypo’s per week en minder hypers), dan voel ik mij energieker, blijer en gelukkiger. Hopelijk blijft mijn lichaam daar fijn in meewerken.

Sporten en zwangerschap, keuzes maken.
Wel heb ik de keuze gemaakt om voorlopig even te stoppen met sporten. Ik verkondigde een paar weken terug nog vol trots dat het sporten zo goed ging en ik dit deze zwangerschap wel wilde volhouden, maar ik merk gewoon dat ik beter naar mijn lichaam luister als ik daar even rust bij neem. In de avonden ben ik al zo moe dat het niet lukt en overdag heb ik er in combi met mijn werk en de kinderen niet ook nog de energie voor. Ik ga 6 weken na mijn bevalling weer door met Kelly Goes Fit 2.0!   🙂

Lekker in mijn vel
Ik zit lekker in mijn vel en dat merken jullie denk ik ook in mijn weekvlogs. Dat was in het eerste trimester van mijn zwangerschap soms wel anders. Dit goede gevoel wil ik lekker vasthouden. Hopen dat mijn diabetes niet teveel roet in het eten gaat gooien en dat ik lekker mag blijven genieten. Dat allerlei lichamelijke kwaaltjes gewoon weg mogen blijven en dat het zo blijft gaan. Qua bloggen en vloggen barst ik van de inspiratie en heb ik nog zoveel leuke ideetjes voor blogs en video’s in petto (al zeg ik het zelf, dat ik me voorlopig niet verveel 😉 Hopelijk kijken jullie daar ook naar uit!

Dit was even een personal note van mijn hand. Ik wil jullie graag weer bedanken voor al jullie bezoekjes aan Kellycaresse.nl en de social media kanalen. Dat betekent echt zoveel voor mij!! Jullie geven mij zoveel plezier in mijn werk en inspiratie. Big thanks dus! Hoe gaat het met jou? Ik ben heel benieuwd! Laat je reactie achter bij de comments. En verzoekjes voor nieuwe artikelen en video’s mag je natuurlijk altijd achterlaten. Die zijn meer dan welkom!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

41 gedachten over “Personal note: Hoe gaat het nu met mij + mededeling”

 1. Wow, je hebt het echt druk met blogs/vlogs, knap hoor en begrijpelijk dat je het iets rustiger aan doet! Fijn dat je lekker in je vel zit en dat merk ik zeker in je volgs?! Leuk met je geklets te hebben ?.
  Frank onlangs geplaatst…Moederdag CadeauMy Profile

 2. Goed om te lezen dat je aan jezelf denkt en dat je lekker in je velt zit. Fijn dat je jouw diabetes redelijk onder controle weet te houden, hopelijk blijft dit zo gedurende jouw zwangerschap.
  Femke onlangs geplaatst…Stom #10!My Profile

 3. Wat fijn dat je je wat beter voelt en logisch dat je u tijdelijk een ander schema hanteert zodat je vooruit kunt schrijven. Vooruitwerken lukt mij helaas niet en als ik ‘s avonds aan het bloggen ben, vergeet ik mezelf helemaal. Ik durf het haast niet te zeggen, maar vannacht heb ik tot 3 uur geblogd… Ik zou ook wat strenger daarin moeten zijn en beter voor mezelf moeten zorgen. Kelly veel succes met vooruitschrijven en geniet van je zwangerschap en je gezin❤️
  Danielle | Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Waaraan herken ik of ik in de overgang ben?My Profile

 4. Zo knap dat jij je werk zo goed in kan delen! Ik heb echt kantooruren nodig of iemand die zegt wat ik moet doen in welk tijdsbestek. Fijn dat je lichaam beter voelt tijdens deze zwangerschap. Hopelijk mag dat zo blijven.
  Sophie onlangs geplaatst…Update: Hoe gaat het met afstuderen?My Profile

 5. Goedemorgen uit Frankfurt! ? Het lijkt hier wel herfst met al die regen en wind..☹️Fijn om te lezen dat je diabetes onder controle is! Je bent voor vele lezers/bloggers/viewers//vloggers/etc (incl. mij) een inspiratie en zou zeggen blijf lekker doen waar jij zo goed in bent! Geen content in het weekend kunnen we mee leven ?✌?Zo, en nu ga ik snel aan de koffie en wens iedereen hier een fijne dag!
  Essma onlangs geplaatst…6x symbolisch cadeau huwelijks(verjaar)dagMy Profile

 6. Fijn voor je dat het zo goed gaat ! Goeie beslissing om te stoppen met sporten. Het is gewoon heel erg zwaar. Ik verkondigde voor mijn zwangerschap altijd dat ik tijdens een zwangerschap zou blijven sporten tot het niet ging. Dat idee heb ik al snel de kast moeten in zwieren. Ik ben vier maand slingerziek geweest en daarna had ik gewoon de puf niet meer om nog pogen te sporten. Ah well, ondertussen is alles opnieuw recht getrokken ;-).
  msevairene onlangs geplaatst…3 dagen in BoedapestMy Profile

 7. Heel goed dat je iets minder online gaat zetten. Je dochters zijn belangrijk en je weet inmiddels zelf hoe snel het gaat deze jaren krijg je niet meer terug. Wij blijven je gezellig volgen ook als is het iets minder maar wel met veel begrip. Zou precies hetzelfde doen! Lekker genieten van je kindjes en je zwangerschap en natuurlijk de voorbereidingen van jullie nieuwe huis!! hopelijk blijft je diabetis onder controle! Fijne
  Dag gewenst ?
  Sylvia onlangs geplaatst…About last week..#17My Profile

 8. wat goed dat je deze keuzes hebt gemaakt. De vrijheid die je hebt kan er ook voor zorgen dat je je er teveel op stort (maar daar had ik al eerder iets van je gelezen en heb je nu dus goed onder de knie).
  Niet meer sporten lijkt me met twee kinderen geen probleem toch? Dan beweeg je genoeg. Ik heb soms spierpijn van het spelen met mijn knullen.
  Rachel onlangs geplaatst…Het nut van een gezichtscrèmeMy Profile

 9. fijn om te horen dat het goed met me moppie gaat en heel goed dat je er structuur in hebt gevonden. en verstandig om het sporten even lekker aan de kant te zetten, je bent al druk zat 😉 #zeimoedergans hihih fijne dag lieffie en oh heb even een veer in je kont gestoken in mijn blogpost hih xxx
  rachel onlangs geplaatst…Mijn favoriete youtubers/kanalenMy Profile

 10. Heel goed dat je naar de signalen van je lichaam luistert Kelly. Je weet wat je kan verwachten in een zwangerschap en het is fijn dat je al een beetje ervaring hebt met wat er kan gebeuren. Hopelijk blijft alles goed gaan en zo’n blogschema is denk ik lekker helder en duidelijk voor jezelf en je bezoekers.
  Liset onlangs geplaatst…Personal | Botox in je kaak?My Profile

 11. Fijn om te lezen dat het zo goed gaat! Een balans vinden in werk en privé is soms lastig (weet er alles van) Super als je de balans gevonden hebt! Grenzen aangeven mbt alles is zo belangrijk, maar soms ook zo moeilijk…
  Geniet lekker van je zwangerschap, de meisjes en Yannick natuurlijk!

 12. Fijn kelly om te lezen
  Je hebt het goed het ritme erin
  Leuk je vlogs ed ik kijk er altijd na uit
  … En leuk dat je zo dankbaar bent naar je volgers, dat maakt je uniek en blijf je lekker gewoon van 😉 Met mij gaat het wel goed mijn dochtertje is 8 weken oud, eerste kindje voor mij. Ze gaat zich nu echt ontwikkelen dat is erg leuk om te zien, het slapen gaat ook veel beter dat lukte ineens vanaf afgelopen weekend voelt zo goed :)#trots
  groetjes!

 13. Wat fijn te lezen dat het zo goed met je gaat Kelly en dat je zo lekker in je vel zit! Ik duim voor je dat de diabetes goed onder controle blijft en je lekker kan verder genieten van je zwangerschap! X
  Anneleen onlangs geplaatst…Uit mijn winterslaapMy Profile

 14. Respect voor al je discipline Kelly! Logisch dat je een stapje terug doet soms.. je hebt alle energie nodig voor jezelf en je gezinnetje!
  Nu 3 weken na de geboorte van mijn 2e kindje zou ik niet weten hoe ik alle ballen hoog zou moeten houden met 3 kindjes! En ik heb nog verlof.. laat staan hoe dat straks gaat als ik weer moet werken! En jouw werk houdt gewoon nooit op.. jouw leven is je werk.. altijd foto’s maken, vlogcamera in de aanslag. Ik vind het knap van je.. en geniet van het lezen en kijken van al je materiaal! Ga zo door! En hopelijk blijf je je lekker fit voelen!

 15. Hoi Kelly, ik heb net je berichtje gelezen en ook die over diabetes. We gaan vanaf morgen mijn bloedsuiker elke morgen meten in opdracht van de arts omdat die na een aanval 2.2 was. En nu willen ze weten wat die elke ochtend is en hoe ik mij dan voel. Dus ben benieuwd. Maar best een gedoe voor je als je alles telkens zo uit moet rekenen enzo. Groeten Sharon

 16. Fijn dat het weer wat beter met je gaat en dat je je ook beter voelt! Hopelijk mag dat zo blijven en kan je lekker genieten van je zwangerschap en je mooie gezinnetje. 🙂
  Anna onlangs geplaatst…Swedish nature…My Profile

 17. Groot gelijk Kel, je blijft ons met genoeg voorzien hoor 😉 goed luisteren naar je lijf is zooo belangrijk, dat doe je goed! Zet ‘m op! Xx
  Wendy onlangs geplaatst…Family Sunday #3My Profile

 18. Groot gelijk Kel, je blijft ons met genoeg voorzien hoor 😉 goed luisteren naar je lijf is zooo belangrijk, dat doe je goed! Zet ‘m op! Xx
  Wendy onlangs geplaatst…Family Sunday #3My Profile

 19. Fijn dat het weer beter gaat! Zo kan je ook meer van je zwangerschap, je andere meiden en man genieten! Een dag niks is ook goed, hoewel ik je goed begrijp als je zegt: ‘Ik haal mijn energie uit schrijven’.. take care!
  Liefs ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.