Pastinaak friet uit de Airfryer

pastinaak

Ik ben dol op friet!  En om een beetje in de gezondere mood te komen, deel ik vandaag een gezonder recept voor friet uit de Airfryer. Friet gemaakt van de groentesoort ‘Pastinaak’, dit is een soort mengelmoes van een wortel en aardappel, kenners noemen dit een super gezonde groente. Maar wij maken er frietjes van ; friet van pastinaak uit de Airfryer. Wij hebben sinds een paar maanden een Airfryer en proberen er van alles in uit, dit keer was dit pastinaak friet, we zijn benieuwd!

Wat heb je nodig om pastinaak friet uit de Airfryer te maken voor 2-3 personen?
– Pastinaak, wij kochten dit zakje bij Lidl. Veel groenteboeren verkopen het en ook de meeste supermarkten inmiddels wel.
– 2 eetlepels olijfolie
– Snufje zout

Het maken van pastinaak friet is heel simpel, je schilt iedere pastinaak en snijdt er ‘frietjes’ van. Je kunt ook schijfjes snijden of blokjes als je dit leuker of lekkerder vindt. Dan besprenkel je de pastinaak ‘friet’ met wat olijfolie en zout en dan gaan ze voor een half uur de Airfryer in (zonder voor te verwarmen). Dit mag op 180 graden. Halverwege schudt je het mandje even goed zodat het allemaal egaal bruin wordt.

Deze pastinaak friet zijn niet moeders mooiste, maar ambachtelijk zijn ze wel. Lekker met wat mayonaise, ketchup of andere saus naar keuze. Ook een heerlijke latenight snack als je zin hebt in een vette snack, maar het toch wat gezonder wilt houden. Wat wij ervan vinden? Eerlijk gezegd was het niet wat we ervan hoopten. Wij fantaseerden over vette friet met klodders mayonaise omdat we nog een beetje in de feestdagen mood zaten, met die gedachte zit je mis. Dat maken deze pastinaakfrietjes niet waar. Het is wel een lekker alternatief voor saaie gekookte aardappelen, als aanvulling zoals je anders aardappels of rijst zou nemen bij je gerecht. Ik vond het wel lekker maar ik liep er niet heel warm voor. Yannick was er totaal niet weg van, die heeft liever dat ik deze friet maak met verse aardappelen. Leuk om eens geprobeerd te hebben!

Hebben jullie dit weleens friet van pastinaak gemaakt? En zijn meer Airfryer fans onder mijn bezoekers? Sinds wij hem hebben gebruiken we hem een paar keer per week, echt een topproduct (no spon). Ik maak er friet, snacks, kipkluifjes, gebakken aardappeltjes in klaar en ben nog zoekende naar meer inspiratie. Hebben jullie lekkere suggesties voor me? Let me know! Fijn weekend allemaal.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

16 gedachten over “Pastinaak friet uit de Airfryer”

  1. Liefde voor de airfryer. Echt heel veel maak ik er in klaar, vlees, aardappeltjes, frietjes. Bij mijn vriend heb ik de actifry staan, maar ik wil eigenlijk wel liever de airfryer!

  2. kel knolselderij!!!! ik zweer erbij en heb alles al geprobeerd en vind knolselderij het lekkerste!! lekker kruiden en in de oven of airfryer en pompoen is ook heel lekker
    rachel onlangs geplaatst…Just picturesMy Profile

  3. Dat schillen en snijden vind ik altijd nog best veel werk! Ik hou wel van pastinaakfrietjes, maar dan als groente uit de oven, niet ter vervanging van echte friet 😉

  4. Leuk! ik heb sinds een week een airfryer en wil dit weekend een pizza gaan maken, ben benieuwd!

  5. je kan ook van knolraap/knolselderij doen! zo heb je ook bijv bloemkoolnasi spaghetti van courgette, allemaal gezondere opties!

  6. Ik heb vorige week een mengeling ” frietjes ” gemaakt van pastinaak, knolselder, butter nut en wortelen vond het geweldig goed. Heb er een beetje zout en peper op gedaan met enkele lepels olie en dan in de airfryer. 30 minuten op 180°. Ga het vandaag nog eens maken.
    Bak ook elke week broodjes uit de aldi of Delhaize. Dan kan je ze laten bakken zoals je ze zelf graag hebt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.