Oops, ik ben zo’n moeder die…..

Ik ben verre van de perfecte moeder, en dat is denk ik maar goed ook. Ik hoef die perfecte moeder niet te zijn, ik doe ook maar mijn best om een goede moeder te zijn. Maar ja ik ben dus zo’n moeder die…….

Oops, ik ben zo’n moeder die…..

 • Haar kinderen soms laat slapen in een random jogging outfit omdat alle pyjama’s in de was zitten.
 • Blij is dat haar kinderen met twee verschillende sokken rondlopen, want ze hebben tenminste 2 sokken aan.
 • Altijd de schoenen van haar baby/peuter/ of kleuter kwijt is en dan gefrustreerd een zoekactie start, 5 minuten voor schooltijd begint.
 • Haar kind de hele dag omkoopt om van alles gedaan te krijgen, zeker wanneer er haast is. ‘Als je nu dit doet, krijg je straks dit’.
 • Die er op school achterkomt dat ik helemaal vergeten ben om het haar van mijn dochter te doen, en dan het elastiekje uit mijn eigen ‘mama knot’ trekt ter plekke om het haar af te maken om zelf met coupe ontploft naar huis te rijden.
 • Die altijd met de auto naar school komt, zelfs nu ik 5 minuten van school af woon.
 • Nooit een parkeerplek kan vinden (er zijn 10 parkeerplekken en 100 auto’s rondom school) en dus maar op een stoep parkeert, wetende dat dit eigenlijk niet mag.
 • Die als ze thuiskomt van de gehaaste ‘schoolrun’ en ‘kinderopvang run’ met zweet op haar rug staat en pas bijkomt met een kop koffie.
 • Het liefst in de auto wacht op het schoolplein tot de kinderen echt pas uit school lopen om akward schoolplein momenten te vermijden.
 • Die weleens een appelmoesje aan haar dreumes geeft onder het mom van ‘fruithapje’.
 • Haar kind een tablet toeschuift zodat ze zelf even rustig kan ontbijten.
 • Zelf ook een middagdutje gaat doen als de baby en peuter even slapen.
 • Een paar avonden per week wijn drinkt om even een escape te hebben na een drukke dag als moeder.
 • Een moeder die overal te laat komt, maar dit heeft leren accepteren, want het is niet makkelijk om drie kleine meisjes en jezelf op tijd ergens te krijgen, en dat is oké! De mening van een ander is op dat moment niet belangrijk, veiligheid en gezelligheid staat op nummer 1.
 • Een moeder die ook maar wat doet en geen gebruiksaanwijzing heeft over hoe je drie kleine meisjes hoort op te voeden.
 • Die net zo onzeker is als iedere andere moeder of ze het wel goed doet, maar in the end ook weet dat ze het goed doet, juist door haar gevoel te volgen.

Maar ook een moeder die elke dag haar grote best doet om drie kleine kotertjes groot te brengen, op te voeden tot uiteindelijk volwassen vrouwen met respect voor elkaar. Een moeder die vooral de ballen niet hoog kan en wil houden, maar wel geniet van elk moment met haar kinderen. En ook van de momenten dat ze even tijd voor zichzelf heeft, en dat is helemaal oke!

Nu ben ik benieuwd naar jullie ervaringen en antwoorden dus maak de zin af:
Ik ben zo’n moeder die… (en ben trots op jezelf!)

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

10 gedachten over “Oops, ik ben zo’n moeder die…..”

 1. wauw super kelly dat je hier zo open over bent 🙂 ook ik ben een moeder die haar kindjes achter de tablet schuift om zelf even op te laden🙈 en nee hier hanteer ik geen schermtijd savonds gewoon todat ze er zelf genoeg van hebben om het gezellig te houden en relax en weet je het werrkt ook nog eens perfect. ik geef altijd weer toe bij de twee oudste dochters van 8 en 10 en ze gaan dan doordeweeks toch net weer te laat naar bed omdat ik geen zin heb dat ze anders half wakker in bed liggen en vervolgens ruzie zoeken met elkaar en ik ze dus moet toespreken omdat ze ecgt moeten gaan slapen pff nee dan maar iets te laat naar bed laten gaan zodat ze te moe zijn om ruzie te zoeken en bijna meteem in slaap vallen. smorgens een pannekoek met nutella inplaats van brood of pap omdat ze daar dan zo trek in hebben en ik geen zin heb in gezeur en gedoe smorgens
  ik ben altijd te laat met de brieven van school te lezen waar bijvoorheeld belangrijke informatie in staat 🙈
  mijn oudste dochter moet mij eraan herinneren haar huiswerk te overhoren want ja dat vergeet ik meestal omdat ik dan zo veel engergie kwijt ben aan haar broertje en zusje dat ik dan gewoon op facebook zit en dat dus vervolgens vergeet en mijn oudste dochter mij dan kwaad komt herinneren aan het huiswerk en kwaad vraagt waar ik blijf oeps .
  de sokken ook heel herkenbaar hier.
  wat ik wel vaak probeer is om echt op een pedagogische manier op te voeden en schreeuwen doe ik niet en straf geven ook niet hier praat ik met de kinderen of negeer ze even als ze een rotbui hebben of even niet een beetje onaardig zijn tegen mij .
  dat is het enige puntje wat mij meestal goed af gaat. ik verplaats mij ook echt in de kinderen.

 2. Ik ben zo een moeder die…..
  * haar dreumes achter baby tv zet als ze even wat huishoudelijke taakjes moet doen, is de enige manier om der uit de wc, weg van de strijkplank of keuken kan krijgen.
  * haar dreumes een eierkoek als lunch geeft als we daarna snel door moeten voor afspraken. En die gaat erin die eierkoek mijn meisje is daar gek op.
  * als manlief 12 uurs dienst heeft doe ik der met gemakt 3 kwartier eerder naar bed in de avond zodat ik even rust heb.
  * ik altijd even uitkijk naar een momentje voor mezelf en dan blij ben als de oppas der even haalt.

 3. Fijne ‘confessions’. Iedereen heeft toch zijn dingen, want je krijgt er nu eenmaal geen handleiding bij ;-). Die van mij is nog maar heel jong maar ik ben zo’n moeder die haar baby gerust nog even mee in bed neemt om nog ietsssss langer te slapen die ochtend, terwijl de baby gerust al een flesje kan. Bij mij valt ze altijd ook nog even in slaap. Heerlijk!

 4. Oh heerlijk dit!

  Mijn confession is dat ik bij middagslaapjes van dr dreumes zijn pyama niet aan doe. Gewoon de normale kleren en hup in de slaapzak.
  Soms als ik weet dat ik de volgende dag vroeg weg moet, doe ik alvast in de avond zijn truitje aan waarin hij de dag erna moet lopen. Dit scheelt in de ochtend een omkleedsessie en stress (hij vindt omkleden vreselijk). Wel altijd hopen dat de luier niet doorlekt haha

 5. hahahah had het zelf kunnen schrijven 😀 op de wijn na want ik drink niet maar verder bijna alles wel hetzelfde . en de perfecte moeder bestaat nergens!!

 6. Hahahahaha hoe herkenbaar!! Ik kan het stuk geschreven hebben 😂.
  Op 1 ding na dan, haren doen vergeet ik niet. Maar een persoonlijke aanvulling heb ik wel : ik ben zo’n moeder die de meisjes de hele dag in de pyjama laat lopen (omdat ze dat fijn vinden).

 7. Ik denk dat je iig een hele lieve mama bent met respect voor je kindjes! Is dat niet het belangrijkst?! Dan maar 2 verschillende sokken 🙂

 8. Herkenbaar! Ik ben ook zo’n moeder die de kinderen de hele dag in pyama laat lopen en net voor er visite komt ze snel even wat leuks aantrek.
  Ze te veel hun zin geef om zelf dat extra momentje rust te pakken…

 9. Kelly Truggelaar

  Haha ik moest echt lachen om de heerlijke openheid die je nu zo verteld in je blog,

  Ben ik tot nu toe nog nooit zo tegen gekomen op je blog/ vlog maaar… ik doe precies dezelfde dingen dus zo herkenbaar…

  Die appelmoes zakjes van de Aldi zijn top voor de baby’s naja althans dreumes als fruithap haha mijn jongste vind ze best lekker ook de appel peer variant ideaal want hij kan deze al zelf eten haha..

  Leuk en herkenbaar om dit te lezen meis 😅😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.