Olvarit groentehapje – Elke dag groente, ook voor je kleintje

Olvarit groentehapje; Dat het belangrijk is om iedere dag groente te eten, dat klinkt voor mij ontzettend logisch maar dit is zeker niet het geval in alle huishouden in Nederland. Als gewichtsconsulente in opleiding vind ik het maar al te belangrijk dat de dagelijkse essentiele voedingsstoffen via de voeding verkregen worden. Door dit van jongs af aan al een gewoonte te maken geef je een gezonde basis mee aan je kinderen. Een peuter heeft bijvoorbeeld dagelijks minimaal 75 gram groentes nodig, en uit onderzoek blijkt dat in Nederland 70% van de peuters dit niet behalen. Dit vind ik toch wel ernstige cijfers. Om de groente inname te stimuleren heeft Olvarit een leuke samenwerking gestart met Woezel en Pip, die populaire leuke figuurtjes die veel voorbij komen in speelgoed en op televisie. Ik vind Woezel en Pip hartstikke leuk dus ik werd enthousiast van deze samenwerking. Nu ik zelf een kleine op komst heb merk ik dat ik hier bewuster mee bezig ben.

Om deze campagne te promoten heeft Olvarit samen met Woezel en Pip veel leuke producten ontwikkeld om ouders en kinderen te stimuleren dat groente eten bij iedere dag hoort. Zo zijn er voorleesboekjes, kleurplaten en puzzels te verkrijgen, maar ook worden de Olvarit potjes helemaal in Woezel en Pip stijl uitgerust.

Dat ziet er toch wel heel vrolijk uit.

Op de website van Olvarit is van alles te vinden om ouders en kinderen te stimuleren meer groente te eten. Zo zijn er kleurplaten en placemats te downloaden, maar ook een groente diploma om kinderen te stimuleren en het eten van groente iets leuks en belangrijks te maken.

Hoe kijken jullie hier tegen aan? Vonden jullie het ook schrikken dat er zoveel peuters niet voldoende groentes binnenkrijgen? En hoeveel groente eet jij zelf per dag, is het eten van groente voor jou ook een dagelijkse gewoonte? Laat het me weten in de comments van dit artikel .

Liefs Kelly.

Follow my blog with Bloglovin’ 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

2 gedachten over “Olvarit groentehapje – Elke dag groente, ook voor je kleintje”

  1. Ik eet zelf zeker 4 ons groenten per dag, maar ik eet dan ook veel vegetarische en veganistische gerechten. Ik zou mijn kind nooit olvaritpotjes geven om aan zijn groenten te voldoen, ik geloof niet zo dat die potjes echt gezond zijn namelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.