Een nieuwe fase: De kinderopvang voor onze peuter

Een nieuwe fase: De kinderopvang voor onze peuter

We zijn in een nieuwe fase aangekomen, ons peutermeisje Aimy gaat vanaf nu twee ochtendjes per week naar de kinderopvang / crèche. We hebben qua oppas en opvang tot nu toe vooral alles zelf kunnen opvangen. Lana is in haar tweede levensjaar een jaartje naar een gastouder geweest, maar door de flexibele diensten van Yannick, konden we het na dat jaar toch zelf oplossen en bood peuterspeelzaal en de oppas die mijn lieve ouders bieden, voldoende opvang. De wachtlijst voor de peuterspeelzaal is bizar hoog in ons dorp en we merken nu Aimy 2 jaar is, dat ze duidelijk toe is aan gezelligheid, wat structuur en leren met en van andere kindjes. De kinderopvang met peuterprogramma werd daarom voor ons de keuze.


Een spannende nieuwe stap, kinderopvang voor onze peuter  
Wel heel erg spannend natuurlijk om die stap te zetten. Je weet als ouders nooit waar je goed aan doet en elke nieuwe beslissing voelt dan onwennig en eng. We zijn ons daarom goed gaan oriënteren naar de opties en kwamen uit bij de kinderopvang die we nu gekozen hebben voor Aimy die het peuterprogramma aanbiedt dat ze normaliter ook bij peuterspeelzalen krijgen. We merkten toen Lana naar de peuterspeelzaal ging, dat dit haar enorm hielp ontwikkelen en dat ze het heel erg leuk vond. Dit willen we Aimy natuurlijk ook graag bieden, maar die lange wachtlijsten maken dat niet makkelijk. Aimy is een heel lief meisje met een pittig karakter die behoefte heeft aan uitdaging, structuur en we denken dat het spelen met andere kindjes haar heel goed zal doen. Ze heeft nu een wen-ochtend erop zitten en ook haar eerste twee ochtenden en we kregen een heel vrolijk en enthousiast meisje thuis. Zo fijn!

Een nieuwe fase: De kinderopvang voor onze peuter

We zijn heel benieuwd hoe het zal gaan bevallen maar we hebben er alle vertrouwen in. Voor alles is een eerste keer. Ik denk dat het veel rust en balans zal geven in ons gezin. Yannick werkt 24-uurs diensten en is na een dienst steeds 3 dagen vrij. Deze diensten verspringen steeds dus vallen soms ook tijdens mijn werkdagen. Dan is het fijn dat ik kan doorwerken wanneer Feline slaapt of bij mij zit. Op mijn werkdagen waarop Yannick thuis is, kan hij alle aandacht besteden aan Feline en zo krijgt ook zij wat meer een-op-een tijd met haar papa. Ik ben op de woensdagen, vrijdagen en in het weekend volledig vrij om leuke dingen met de meisjes te doen. Het parttime werken bevalt me heel erg goed.

Als de kinderopvang goed bevalt dan zullen we ook voor Feline deze stap overwegen wanneer ze wat groter is, zodat dit voor mij weer ruimte creëert op mijn werkdagen om te werken. We will see hoe het allemaal gaat uitpakken voor ons. Voor nu zijn we blij met deze keuze en denken we dat we hier goed aan doen voor Aimy en ons gezin. Ik ben benieuwd hoe jullie de opvang geregeld hebben voor jullie kindjes. Klets erover mee bij de reacties hieronder of op social media.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

11 gedachten over “Een nieuwe fase: De kinderopvang voor onze peuter”

 1. Volgens mij is iedere stap een spannende stap. Fijn dat Aimy zo vrolijk terug kwam na haar wen en eerste tweede ochtenden.

 2. Zo fijn dat een kind groter word en een nieuwe fase ingaat…..
  Het is zeker spannend.
  Weer een nieuwe periode.
  Dat ze het heel leuk zal hebben…..

  Xoxo

 3. Wat fijn dat Aimy zo positief reageert op de kinderopvang! Een hele nieuwe fase breekt aan, wel een hele leuke fase. 🙂

 4. Het is zo leuk de kinderopvang! Wij hebben er voor gekozen om ons zoontje met 1,5 jaar 1 dag in de week naar de opvang te doen, dit omdat ik merkte dat hij het nodig had om met andere kindjes te spelen. Hij is nu 3 jaar en gaat nog met heel veel plezier heen. Ons dochtertje gaat 5 juli voor het eerst heen, dan is ze bijna 1 jaar. Ook heb ik zelf een aantal jaar in de kinderopvang gewerkt.
  Hoop dat Aimy een leuke tijd gaat hebben bij de opvang!!

 5. Onze tweeling gaat als wij allebei op de zelfde dag werken naar opa’s en oma’s is ongeveer twee dagen per week. En omdat onze peuterschool ook een mega lange wacht lijst heeft hebben wij er ook voor gekozen om ze twee halve dag delen naar de opvang te doen. Zo dat ze toch leren spelen met andere kinderen enzo. Ik vind het echt perfect dat we dat gedaan hebben en zo heb ik ook twee halve dagen rust of tijd voor dingen Hihi

 6. Onze kids zijn beide naar KDV gegaan en 1 nog steeds, altijd met heel veel plezier! Ook een erg leuke plek, omgebouwde boerderij, met veel dieren en veel bewegingsruimte. De beste beslissing ooit!

 7. iedere stap is spannend meis en plaatste er vandaag toevallig ook een blogpost over hahah, dat elke mijlpijl enr weer eentje is ongeacht hoe oud ze zijn.
  wel spannend voor zowel jullie kleine meis als voor jullie :d ben benieuwd 😀

 8. Leuk dat ze er zo aan toe was!

  Ons meisje van 4 maanden gaat binnenkort 3 dagen per week naar een kdv. Ik had het graag anders gezien want vind het erg veel en voor een baby nog geen toevoegende waarde hebben. Maar helaas kunnen we het niet anders oplossen. Had ook graag gewacht tot een leeftijd dat het voor haar wat extra’s zou bieden.

 9. Onze zoon gaat 2 ochtenden naar de peuterspeelzaal een hele goede keus hij vindt het er zo leuk. De andere dagen ben ik bij hem thuis. Papa is vrachtwagen chauffeur en de hele week van huis.

 10. Wat spannend! En wat fijn dat Aimy de eerste ochtenden al zo naar haar zin heeft gehad.

  Wij hebben destijds ook de keuze gemaakt om onze kindjes één dag in de week naar het kdv te laten gaan, onder andere om met andere kinderen in contact te komen. Bovendien bieden ze daar toch weer andere dingen aan dan je zelf thuis zou doen. Grappig genoeg heb ik vandaag juist een blogje geweid aan het einde van mijn dochters tijd op het kdv. Zij was dáár juist weer heel erg aan toe op het moment (ze wordt vier, haar gevoel is logisch 😉 ) en wij daarmee ook.

  Ik hoop dat deze nieuwe stap jullie rust, ruimte en plezier brengt.

 11. Wij hebben 1dag kdv voor onze peuter van nu 2,5. Eerst wegens omstandigheden (3dagen) nu omdat hij er veel leert en het goed is om met leeftijdsgenoten te spelen… Wat ik super vind is dat ik ook makkelijk een keer een extra dag kan aanvragen of ruilen. Hij blijft hier tot hij 4is …en dan heb ik er 4op school …

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.