baby 9 maanden

Niet te geloven, mijn baby’tje is 9 maanden oud en dat betekent dat zij inmiddels langer buiten mijn buik is, dan dat ze erin gezeten heeft. Zo’n gek idee vind ik dat. Dat betekent ook dat ik officieel wel uit die ontzwanger periode ben en dat we richting haar eerste verjaardag gaan. Stop de tijd, mag mijn derde baby niet gewoon nog wat langer baby blijven? 😉 Ik klets jullie bij over haar ontwikkeling, het ontzwangeren van mij en meer.

9 maanden op, 9 maanden af
Eerst even over dat ontzwangeren, ik heb hier eigenlijk niet veel klachten van gemerkt, denk ik. Al blijft het met sommige kwaaltjes altijd lastig te achterhalen of ik ze heb door het ontzwangeren, andere hormonale redenen, mijn diabetes of wat dan ook. Ik denk dat ik vermoeidheid dan nog wel als de bekendste ontzwanger-kwaal kan opnoemen, daar heb ik zeker last van  gehad maar dat heb ik nog wel. Omdat ik borstvoeding geef, ben ik nog niet ongesteld. Dit scheelt overigens van vrouw op vrouw, maar bij mij was er bij alledrie de keren nog geen cyclus op te merken in die eerste 9-10 maanden. Dat is natuurlijk alleen maar fijn, ik ben heel benieuwd hoe mijn cyclus terug gaat komen nu ik de Implanon als anticonceptie gebruik.

Baby Feline, 9 maanden oud
Mijn kleine meisje is alweer 9 maanden oud, wat een mooie en bijzondere mijlpaal. En het lijkt per kind ook allemaal nog sneller te gaan. Mijn eerste baby keek ik echt groot en bij Lana was ik me heel bewust van elke stap in de ontwikkeling, bij Aimy ging dit een stuk onbewuster en gevoelsmatig ook sneller, maar Feline kijk ik nog een beetje klein. Misschien is dat ‘Benjamin’ effect ook wel logisch bij je derde en laatste baby’tje, dat weet ik niet. Ik ben benieuwd hoe andere mama’s dat ervaren. Ik betrap mezelf erop dat ik soms nog te kleine kleertjes wil pakken en vervolgens verrast ben dat ze er echt al wel is uitgegroeid, het gaat sneller dan ik wens haha! 

Ontwikkeling baby 9 maanden
Qua ontwikkeling doet ze het fantastisch, ze kruipt (achteruit, maar dit zal binnenkort ook voorwaarts zijn denk ik), ze rolt zich om en kan met een klein beetje steun zelfstandig zitten. Ze is vrolijk, lacht de hele dag en wordt zich bewuster van haar stemgeluid waardoor ze gezellig brabbelt en hardop lacht, heerlijk om dat te zien. Ze is dol op haar grote zussen en wil het liefste bij hen zijn als die samen spelen Haar grote zussen zijn ook duidelijk dol op haar, dat is zo geweldig om van dichtbij te mogen zien. Ik ben heel benieuwd hoe dit gaat ontwikkelen.

Voeding baby 9 maanden
Feline krijgt nog steeds borstvoeding en ik geef dit op verzoek maar dit komt neer op zo’n 4 voedingen per dag. Daarnaast krijgt ze bij de lunch een boterhammetje zonder korstjes (vaak met jam of smeerkaas), tussendoor een zelfgemaakt fruithapje, en in de avond krijgt ze een hapje met verse groente maar waar ik ook al een deel van onze maaltijd bij doe. Dus als we pasta eten, dan eet zij bijvoorbeeld worteltjes met een beetje van de pasta gemixt en zo probeer ik haar binnenkort volledig met de pot mee leren eten.

We kijken terug op 9 prachtige maanden waarin we ons kleine newborn meisje hebben zien groeien tot een baby die richting de dreumes fase gaat. Maar laat dat nog maar even duren haha! Ik ben benieuwd of jij ook een kindje hebt in die fase en hoe jij het ervaren hebt dat je afscheid begon te nemen van de baby-fase. Hoe heb jij het ontzwangeren ervaren? Klets erover mee bij de reacties hieronder of op social media.

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

12 gedachten over “Baby 9 maanden update: Hoe gaat het met Feline?”

 1. Bijzonder is dit moment he? Ik mag nog 17 dagen wachten voor dat moment. Ik heb tijdens de zwangerschap veel last gehad van mijn hormonen. Ik merk echt dat die nu sinds een paar maanden aan het zakken zijn. Heel fijn! Maar wat gaat de tijd snel!

 2. Mijn kindjes zijn bijna 4, bijna 2 en ben 28 weken zwanger. Ik keek mijn eerste ook echt groot, maar hij groeide ook als kool. Mijn dochter groeide wat langzamer dus die kon mooi wat langer de kleinere maatjes aan haha. Wel was ze weer sneller in haar ontwikkeling. Ik ben nu, vrijwel zeker, voor de laatste keer zwanger en ik denk dat ik het dan wel moeilijk ga krijgen bij het afscheid nemen van de babytijd. Bij mijn dochter vond ik het wel, omdat zij er erg aan toe was om zich meer te kunnen bewegen en haar energie kwijt te kunnen. Van het ontzwangeren heb ik ook niet echt veel gemerkt.

 3. Onze lieve Finn wordt de 20ste van deze maand negen maanden oud.
  Het is ons eerste kindje en merk dat ik naast genieten hem ook wel elke fase in kijk. Zoals jij dat ook beschrijft bij Lana.

  Qua ontwikkeling is hij met zo ver als Feline, aan het wachten op het moment dat hij door heeft dat hij vooruit kan kruipen ipv achter uit haha!

  Wat gaat de tijd toch snel!!!!

 4. Mijn baby is dan nu ruim 8 maanden, gaat zo snel bij een tweede. Sinds deze week heeft ze ineens zoveel nieuws geleerd, zwaaien, mama zeggen, zelf gaan zitten, optrekken tot staan… dit gaat mij nu allemaal veel te snel zo ineens, ik hou haar graag klein maar daar is ze het zelf dus niet mee eens? Herkenbaar dus!

 5. leuk om zo te lezen en leuke foto
  ons derde meisje jasmijn was precies 9 maanden toen ik weer zwanger raakte van ons jongetje
  ons jongetje is nu 9 maanden bijna en kruipt al trekt zich heel vaak op zet soms bijna stapjes maar valt dan vaak plots weer om
  waardoor hij begint te huilen
  hij is heel sterk en wil meer dan hij kan ook vind hij zijn zussen interessant
  als iets hem nog niet zo goed lukt raakt hij gefrustreert hahaha
  en het gaat inderdaad hard dat ervaar ik ook bij jasmijn en haar broertje

 6. Ongelofelijk dat ze al weer 9 maanden oud is! Wat gaat de tijd toch snel. Lijkt wel vorige maand dat ik je berichtje las dat ze geboren was.

 7. och het gaat zo snel he kel! en met een tweede of derde kindje handel je makkelijker en idd zoals je zegd de benjamin van het gezin 😉

 8. Onze Feline is nu bijna 10 mnd oud. Leuk om te zien hoe haar naamgenootje het doet en dat ze echt dezelfde dingen doen. Hier kruipt ze als een buikschuiver de hele kamer rond en wil ze het liefst de hele tijd zitten, dat kan ze heel goed, maar zelf gaan zitten dat lukt nog niet. Na 7 mnd gestopt met bv en nu (helaas) weer ongesteld. Ons meisje is lkkr klein (4 wkn te vroeg) dus hier zeker nog kleine maatjes, al kan ik enerzijds niet wachten tot ze echt gaat kruipen en staan, anderszijds is het zo jammer dat ze niet meer rustig bij je wil knuffelen. Er moet vooral veel gekletst en bewogen worden en tenminste iets vast gegrepen worden. Ze eet ze ook al van alles in de ochtend bordje pap, warm eten, lekker broodje en yoghurt. Ze vind het allemaal wel prima en slaapt snachts meestal heerlijk en gaat ook haar hele bedje door.

 9. Leuk om te lezen. Mijn zoontje is ook 9 maanden en de ontwikkelingen zijn bijna gelijk…
  Ik herken jou verhaal over borstvoeding, kleertjes en ze zo graag klein willen houden…

 10. Wat een bijzonder gevoel lijkt me. Ben zo benieuwd hoe ik dat idee ga vinden. Ben blij dat het zo goed gaat met Feline! De tijd gaat echt te snel he.. vreselijk! Lars is nu zes maanden en ook geen minibaby meer.. van dat ontzwangeren Herken ik, vooral met die vermoeidheid.. je merkt het wel dat je aan het ontzwangeren bent, maar ik heb er ook weinig last van gehad gelukkig. Geniet van je meisjes x

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.