De mooie haren van mijn dochters

De mooie haren van mijn dochters

Ik heb twee prachtige dochters die geboren werden met een donkere ‘bos’ haar. Dat was enorm bijzonder, ze werden geboren met een soort pruik van zwarte haartjes. Onwijs schattig. Deze donkere haartjes zijn steeds lichter geworden tot ze de bruine kleur kregen die ze nu dragen. Mijn dochters zijn gezegend met mooi en gezond haar, we knippen het zo nu en dan (dit doe ik zelf) en zo houden we het haar gezond en vitaal. Lana heeft zo lang haar, dat het enorm klit waardoor ze het niet zo fijn vindt om het te laten borstelen na het wassen. Ik krijg zo vaak vragen over de haren van mijn dochters. ‘Waarom doe je er geen clipjes in?’ ‘Waarom doe je het niet in een staartje’? ‘Het lijkt wel of Lana highlights heeft’. Vandaag deel ik wat meer over de mooie haren van mijn dochters.


zenner5

Jaloers ben ik op deze prachtige gezonde haarbos. Onder invloed van de zon is het in de zomer een stuk lichter met een soort natuurlijke highlights en in de winter is het haar weer donkerder. We wassen haar haartjes met Zwitsal shampoo en conditioner en dit wissel ik af door soms mijn eigen shampoo en conditioner er doorheen te doen. Wat ik ook gebruik,  glanzen zal het hoe dan ook.  Na het wassen borstelen we het uit. Dit was echter altijd een crime. Pijnlijk vond ze het en ze zag er erg tegenop. We gebruiken voortaan een prinsessenspray, dit is een anti-klit spray voor de haartjes die we bij DM kochten. Van Zenner ontvingen we hun nieuwe haarborstel. Deze wordt ook wel de beste anti-klit borstel genoemd.

zenner1

zenner6

zenner4Deze is in (Prinsessen) roze uitgevoerd dus dat scoorde al punten bij Lana. We hebben gemerkt dat het haar hier ook een stuk beter uit de klit mee te krijgen is als met andere borstels. Dit bespaart een hoop strijd en pijn. Volgens de verpakking bevat deze zachte grote ovale pennen waardoor deze pijnloos en gemakkelijk ontklit. Zowel op droog als nat haar kun je deze gebruiken en doet deze zijn werking. De haren worden er niet statisch van en voorkomt breken van het haar. Hier zijn we dus erg blij mee. We gebruiken deze ook voor Aimy, maar zij heeft nog wat korter haar en niet zoveel last van klitten.

Als meisjesmama kon ik niet wachten met het aanschaffen van allemaal leuke haarspeldjes, clipjes en bandjes en we hebben dan ook een hele collectie in huis. Regelmatig krijg ik de vraag waarom ik de haren van Lana niet invlecht, in staartjes doe of clipjes gebruik. Het antwoord daarop is simpel, Lana vindt het geweldig al die clipjes en speldjes, maar ze halen het nog geen kwartier in haar haartjes. Ze haalt ze eruit, gaat ermee spelen en zo verdwijnen ze overal en nergens. Ik verwacht dat dit nog wel gaat veranderen en ze dit vanzelf wel wil. Ze vindt het namelijk allemaal wel heel interessant en leuk. Ik laat die keuze verder aan haar over.

zenner2
zenner3Gelukkig heb ik nog een dochtertje en kwam ik erachter dat Aimy het wel allemaal leuk vindt. Zij vindt het heerlijk als ik bezig ben met haar haartjes en laat speldjes, clipjes en haarbandjes meestal wel zitten. Van Zenner ontvingen we hun Tropics kindercollectie. Een zomercollectie met allemaal mooie speldjes, clipjes, elastiekjes en andere haaraccessoires. Beide meisjes werden gelijk enthousiast toen het pakketje binnen kwam. Lana wilde ook alles in haar haren, maar helaas liet ze dit niet zo lang zitten. Aimy daarentegen vond het tutten helemaal prima en liet de speldjes en het staartje de hele middag zitten.

zenner7

zenner9

zenner11

Dit is toch te leuk en schattig!

Ik ben geen ster als het gaat om het maken van mooie vlechten, up do’s en opsteekkapsels, maar met dit soort speldjes kan ik best goed overweg. Ik vind het altijd heel schattig en vlot staan. Hierboven heeft Aimy een Stay-in-Hair elastiekje in. Deze lijn vind ik zelf ook erg fijn en hier draag ik zelf ook speldjes van. Deze producten zijn zo ontwikkeld dat ze erg goed in je haren blijven zitten. Ook als je hele dunne haren hebt, veel in beweging bent of gekke dingen doet. Ideaal dat deze ook in hun kinderlijn is doorgevoerd, want kinderen zijn natuurlijk beweeglijk en hebben vaak nog erg dunne haartjes. Zo blijft het toch allemaal mooi zitten.

Nu is de vraag of ons derde dochtertje ook geboren zal worden met zo’n enorme bos haar 😉 We zijn benieuwd!

Heeft jouw kindje ook zoveel haar? En wat doe jij om de haartjes van je kindje te verzorgen? Gebruik je hier verder nog speciale speldjes voor? En voor de meisjesmama’s: Ben jij goed met vlechten en dat soort dingen? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en tips!

#KellycaresseAd

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

30 reacties

 • Rianne
  13 juli 2017

  Elin heeft ook heel veel en heel lang haar al van klein’s af aan. Ze is blond en heeft prachtige slagen in haar volle haar. Ik krijg ook vaak van onbekende opmerkingen over haar haardos en bij de kapper willen ze er maar een klein stukje afhalen. Ik vind het heerlijk om mooie creaties van haar lokken te maken alleen halen ze het einde van de ochtend vaak niet. Knotjes zijn hier een no go en krijg ik een Elsa ( 1 vlecht ) of een Anna vlecht ( 2 vlechten ) er met moeite uitonderhandeld. Gelukkig wil ze wel al van kleine af aan een knipje in haar haarlok zodat het uit haar prachtige gezichtje zit. Ik was Elin haar haar met Zwitsal en gebruik ook de conditioner en soms mag ze mijn shampoo gebruiken, maar uitspoelen gaat niet zonder drama. Ook het kammen kan hier een ware strijd zijn en ren ik regelmatig door de woonkamer achter haar aan om haar enigszins verzorgt de deur uit te laten gaan. Ik heb vaak op het punt gestaan een mooie bob te laten knippen maar kan het niet over mijn hart verkrijgen de prachtige prinsessen lokken kort te wieken. Hopelijk is ons 2e meisje Guusje ( nu 9 weken weken ) in de toekomst iets coulanter naar haar moeder en kan ik mijn creativiteit op haar lokjes kwijt. We shall see!

 • Elise
  13 juli 2017

  Mooie haren hebben je meiden idd! Ons dochtertje werd ook geboren met veel zwart haar, het is niet uitgevallen, maar wel lichter geworden. In september wordt ze 2 en haar haartjes komen inmiddels zo’n 7cm over haar schouders. Best lang dus al! Ik vind het ook leuk om het bijvoorbeeld in te vlechten oid. Ze laat het nu ook goed zitten.
  Uitkammen vindt ze niet altijd even fijn, maar ik gebruik beauty oil van Schauma (van de dm). 1 pompje verdelen over handdoekdroog haar en je borstelt er in 1x doorheen. Ik gebruikte de olie al voor mezelf, dus gewoon een keertje uitgeprobeerd. Werkt super goed! Als shampoo gebruik ik de bad&shampoo van Penaten (ook van dm).
  Elise onlangs geplaatst…De mooie haren van mijn dochtersMy Profile

 • Benay
  13 juli 2017

  Ons dochtertje is geboren met haar, maar nog niet zodanig veel dat ik er iets leuks mee kan doen. Hooguit een staartje bovenop, maar dat vind ik er weer zo lullig uitzien. Het begint nu eindelijk echt goed te groeien. Ze is nu 9,5 maand. Het is dan ook nog de vraag of ze krulletjes krijgt net als ik of niet.
  Benay onlangs geplaatst…De 5 liefdestalen – Welke liefdestaal spreek ik?My Profile

 • Marianne
  13 juli 2017

  Mijn meisje is 15 maanden en heeft al lang haar. Ik wil haar niet naar de kapper brengen, vind het zo schattig om een staartje te maken of een speldje in te doen! Maar verder komen we nog niet hoor. Kan niet wachten tot haar haren lang en dik genoeg zijn om ze te vlechten en er lekker mee te tutten. Nu laat ze het meestal wel in haar haren zitten, ben ook benieuwd hoe dat later is!
  Marianne onlangs geplaatst…Inspiratie nodig? Kijk ‘Minimalism’My Profile

 • Michelle
  13 juli 2017

  Geweldig! Wat leuk dat Aimy al zulk lang haar heeft en haar speldjes/strikjes laat zitten!
  Mijn dochtertje is 14 maanden en haar haartjes willen niet echt groeien. Een staartje bovenop haar hoofdje is zelfs nog niet mogelijk. Dat vind ik erg jammer. Ik kijk ernaar uit om lekker te tutten, haha!
  Michelle onlangs geplaatst…Rianca’s Journal #4: de eerste vakantieweekMy Profile

 • Fleur Lumens
  13 juli 2017

  Ze hebben inderdaad een mooie volle bos haren! Mijn dochtertje is nu 1 jaar en sinds een paar dagen maak ik af en toe een staartje, wat ik wel heel schattig vind staan ?
  Ik hoop dat ze net zo’n volle haren krijgt als haar papa, want ik heb zelf hele dunne en weinig haren.

 • Gwen
  13 juli 2017

  Oh wat een mooie volle bos hebben ze beide!! Om jaloers op te worden!
  T is dat ik een jongetje krijg maar anders had hij dr ook aan mogen geloven, hahah

  Klein tipje (weet niet of je het al doet); met uitborstelen onderaan beginnen, haartjes breken dan minder snel en de klitten gaan er makkelijker uit vaak!
  Gwen onlangs geplaatst…Make-up look: PEACHMy Profile

 • Essma
  13 juli 2017

  Ik vind het heerlijk om met mijn dochters haar van alles te proberen. Vlechten, speldjes en meer ?. Tegen klitten gebruik ik eigenlijk een paar druppels olijfolie. Die klittenspray van DM ken ik ook wel, maar gebruik liever olie.
  Essma onlangs geplaatst…Mijn foto van de week #22My Profile

 • Audrey
  13 juli 2017

  Superschattig! Wat een mazzel dat ze allebei al zulk lang haar hebben. Ik zie wel eens peutermeisjes die amper haar hebben.
  Audrey onlangs geplaatst…Recept: frisse zoetzure komkommersaladeMy Profile

 • Bertine
  13 juli 2017

  wat leuk dat Aimy het wel wil! ik kan niet wachten tot onze dochter lang haar heeft!
  Bertine onlangs geplaatst…Baby-/kinderkleding trends zomer 2017My Profile

 • Bertine
  13 juli 2017

  wat leuk dat Aimy het wel wil! ik kan niet wachten tot onze dochter lang haar heeft!
  Bertine onlangs geplaatst…Baby-/kinderkleding trends zomer 2017My Profile

 • Carla
  13 juli 2017

  Zo schattig en wat hebben ze toch een prachtig haar. Menig vrouw jaloers op haha. Mijn dochtertje Emma (14 maanden) heeft ook een hele volle bos. Beetje peper en zout kleur. Mijn man had pas haar lokken aan de voorkant afgeknipt waardoor ze net Jim Carey leek in Dumb & Dumber haha vreselijk. Het is nu echt nog zo’n kapsel dat niet kort en niet lang is en het groeit zo hard dat ik er altijd speldjes en staartjes in doet zodat er toch nog model in zit en het er leuk uitziet. Ik gebruik ook Zwitsal babygel maar dat is er na 5 minuten al uit, waardeloos spul. Dus ik zoek nog een goede gel. Iemand ideeën? Helaas heeft ze het soms door als er iets in haar haar zit en trekt ze het eruit en stopt ze het in haar mondje, wat ik erg gevaarlijk vindt, dus momenteel zoveel mogelijk opletten en er maar helemaal niks in doen. Kan niet wachten om mooie kunstwerkjes te maken als ze wat ouder is ?

 • Shanty
  13 juli 2017

  Hoi hoi, de tip van de borstel ga ik zeker weten proberen!! Hier ook drama met kammen dus zeker het proberen waard ? Elisa is ook geboren met pik zwart haar. (Net zoals ik.) Inmiddels is het mooi donker & licht bruin. Haar lange haren wassen we oom met zwitsal anti klit en conditioner. Mocht ze wat statische haren krijgen, gebruiken we de haarlotion van zwitsal. Ruikt heerlijk en haalt net dat droge/ statische weg. Ik heb ook super veel haarbandjes/ knipjes/ clipjes etc.maar er mogen gelukkig staartjes en (vooral k3) knipjes / clipjes in ?
  Het haren wassen is echt een kriem. In bad gaat het nog maar onder de douche is het gillen. Iemand tips? ?
  Twee mooie meisjes zijn het en meisje nr.3 vast ook ?

 • Sharine
  13 juli 2017

  Een ideetje voor haargel Carla ?, ik ben fan van de gele gel (tube) van de Hema met Jip erop. Ik gebruik hem bij mijn zoontje en zijn haar zit (bijna) de hele dag goed!

 • Cynthia
  13 juli 2017

  1 dochter heeft een enorme bos haar en de andere heeft een bos springerig haar waarvan het enorm lijkt. Prachtige meiden gewoon, waar ik super trots op ben!

 • MarjonS
  14 juli 2017

  Prachtige haren hebben ze inderdaad.
  Onze dochter werd met 30w6d geboren en had toen al een donkere bos.
  Dit werd snel minder en werd donker blond. Helaas groeit haar haar heel langzaam. Het wordt wel steeds dikker, gelukkig!
  Zoonlief heeft een dikke bos haar waar we geregeld mee naar de kapper kunnen.

 • Jacqueline
  14 juli 2017

  Oh, die zijn idd té schattig! Ze staan ook zo leuk bij Amy. En wat heeft Lana prachtig haar. Die mag je met recht een prinses noemen.
  Ik heb 2 jongens en de oudste vond het eerst prima als ik zijn haren deed. De laatste tijd roept hij standaard bij het zien van de haarborstel: ik wil geen gel in mijn haartjes, want dan zitten mijn haartjes vast!
  Lekker au naturel dus. Helemaal prima. Kan ik af en toe nog mijn handen nog door zijn volle bos halen.

 • Jacqueline
  14 juli 2017

  Wat leuk trouwens om te zien dat de haartjes van Aimy zo verkleurd zijn 🙂

 • Maaike
  14 juli 2017

  Die foto’s van Aimy zijn echt ontzettend schattig! Wat een leuke spulletjes allemaal. Ik heb twee jongens. Ook geboren met mooie haartjes.
  Maaike onlangs geplaatst…Workshop Handlettering: echt een aanrader!My Profile

 • Jessica
  14 juli 2017

  Mijnbdochter heeft nog langer haar. Wij gebruiken een tangle teezer borstel tegen de klitten. Ook vlecht ik het haar elke dag in. Dit de ik ter voorkoming van klitten, maar op schooldagen ook ter voorkoming van luizen. Die heeft ze gelukkig ook nog nooit gehad! Haar haar was ik veder 1x per week. (Dat is echt vaak genoeg.) met alleen schamoo. En om te voorkomen dat klitten vast gaaj zitten kamen we het voor het wassen uit.

 • Rachel
  14 juli 2017

  Ik heb de haarbos van je meiden al vaker bewonderd. Mooi zeg, volgens mij hebben ze dikker haar dan ik hihi. Misschien zijn de speldjes wel iets voor mij, dat ze niet uit mijn dunne haar glijden haha.
  Bij mijn jongens hoef ik niet veel te doen aan de haren. Dat dikke, stugge haar (hebben ze van de vader) doet toch wel wat hij wilt. Bij mn nichtjes kan ik af en toe het vlechten oefenen.
  Rachel onlangs geplaatst…De Loedermoeder-TAGMy Profile

 • Mathilfe
  14 juli 2017

  Ik ben zoooo jaloers op het haar van mijn dochter;). Ze heeft prachtig lang dik blond haar. Perfect voor vlechten etc. We doen er ook veel mee omdat ik zelf vrij ‘handig’ ben hierin en het leuk vind om Pinterest kapsels te proberen. Toevallig gisteren weer een keer strik gemaakt met haar haar. Geen top knot maar een top bow ?
  Mathilfe onlangs geplaatst…Mijpaal: Afscheid KinderdagverblijfMy Profile

 • rachel
  14 juli 2017

  gaaf he die lange haartjes bij je meiden 😀 hier hadden de meiden ook altijd lang haar en had een hele mand vol met elastiekjes en speltjes ect. ik gebruikte altijd haarspray om het zachter te maken en zeker bij niomi de oudste omdat die krullend haar heeft en als ze naar bed gingen kregen ze een vlecht in zodat het niet zo in de klit zat smorgens.luizen hebben ze nooit gehad gelukkig!! en nu doen ze zelf hun haar dus kan er alleen maar van genieten 😀
  rachel onlangs geplaatst…Scrappen!!My Profile

 • Mathilde
  14 juli 2017

  Ik ben zoooo jaloers op het haar van mijn dochter;). Ze heeft prachtig lang dik blond haar. Perfect voor vlechten etc. We doen er ook veel mee omdat ik zelf vrij ‘handig’ ben hierin en het leuk vind om Pinterest kapsels te proberen. Toevallig gisteren weer een keer strik gemaakt met haar haar. Geen top knot maar een top bow ?

  PS. Omdat Julie ook veel klitten heeft kreeg ik het advies van de kapper de jaren pas te kammen als ze droog zijn. Zo breken ze ook minder snel. Dus na het wassen insprayen, drogen aan lucht of föhn en dan pas uitborstelen
  Mathilde onlangs geplaatst…Mijpaal: Afscheid KinderdagverblijfMy Profile

 • foryourstyle
  14 juli 2017

  Zo lief he al die clipjes en speldjes! Ik denk inderdaad dat het vanzelf komt, de 3e krijgt sowieso weer zo’n prachtige bos hihi om jaloers op te zijn!
  foryourstyle onlangs geplaatst…Scala Europe afslankleggingMy Profile

 • Mommyadventures
  14 juli 2017

  Ik ben echt enorm benieuwd naar het haar van onze dochter met een blonde papa en donkere mama die beide als baby rossig waren. Ik heb al veel haarbanden en mutsjes besteld ?
  Nu maar hopen dat ze het ook leuk gaat vinden haha.

 • Wendy
  14 juli 2017

  Mooi zeg, het haar van jouw meiden. Noor heeft ook zo’n prachtige bos haar. Blond met slag erin, net als mij vroeger. Lot heeft meer bruin dan blond haar, al wordt het wel steeds wat lichter nu ze bijna 1 is. Noor heeft echt periodes dat ze er niks in wil, maar als ze naar de kinderopvang gaat moet ze verplicht een staart of knot in van mij anders zit het zooo in de knoop als ik haar weer op haal, haha. Goeie tip, die borstel! Ik ga er ook eens naar op zoek. Ook voor mezelf, haha 😉
  Wendy onlangs geplaatst…Help, ze wordt 1 jaar!My Profile

 • jonna@burgertrutjes
  15 juli 2017

  Ik ben ook geen held met ingewikkelde kapsels (bij mezelf al niet, laat staan bij een ander). Maar lang leve de leuke haaraccessoires. Te leuk!
  jonna@burgertrutjes onlangs geplaatst…Loempia’s met hoisin saus – RECEPTMy Profile

 • Sherry
  15 juli 2017

  Prachtig haar hebben je dochters.

 • Iris
  16 juli 2017

  Wat een super leuk informatief stukje. Ik heb een meisje van 2 en haar haar is best lang maar nog niet lang genoeg om al echt goed te kunnen vlechten. Dus ik doe haarspeldjes in en staartjes en knotjes met de handige dunne haarelastiekjes van zenner die bij Kruidvat en Trekpleister te koop zijn.
  Liefs Iris

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.