Mommy monday: De leukste mondays op een rijtje

Mommy monday, de rubriek die al meer dan een jaar een groot succes is op mijn site. De best bezochte dag van de week op Kellycaresse.nl en eigenlijk ook de rubriek die ik het leukst vind om aan te werken. Iedere week probeer ik weer creatief te zijn en iets nieuws te bedenken. De ene keer heeft het een hele persoonlijke insteek met een update over Lana of bijvoorbeeld een plog, de andere keer houd ik het wat algemener met herkenbare situaties voor iedere moeder of ik leg bijvoorbeeld een vraagstuk over opvoeden voor. Vol enthousiasme lees ik iedere week jullie reacties, het is geweldig om ervaringen van andere moeders te lezen. Juist ook als die ervaringen totaal anders zijn als die van mij, ik vind het heel leuk dat jullie die met mij willen delen. Als een soort ode op deze rubriek deel ik vandaag de leukste mommy mondays van het afgelopen jaar. Omdat ik het zonde vind als ze in de vergetelheid terecht komen en omdat het gewoon heel erg leuk is om terug te kijken in de tijd. Mijn visie als moeder blijft ook veranderen en dat lees ik ook terug wanneer ik artikelen van mezelf terug kijk. Ik ben benieuwd welke mommy monday jouw favoriet was!

Je weet dat je mama bent als…? Dit is echt een artikel uit de oude doos. Ik vroeg allerlei mama’s (zowel mommybloggers als mama’s om mij heen) deze vraag te beantwoorden. Een paar quotes: Je weet dat je mama bent als?: Het 11 uur in de ochtend is, je maag knort en je beseft dat je nog niks hebt gegeten. Of :  je weet dat je mama bent als: je voor je kindje(s) alles bepakt en bezakt klaar hebt staan en je zelf vergeten bent je haren te kammen of je helemaal fatsoenlijk aan te kleden. 
Deze en nog veel meer hilarische quotes die wij mama’s allemaal herkennen vindt je in dit artikel: Je weet dat je mama bent als…

‘Schat: Zullen we voor  een kindje gaan? ‘ In die mommy monday vertel ik hoe dat eigenlijk gaat en stel ik tevens die vraag. Hoe spreek je met je partner af dat je het tijd vind om voor een kindje te gaan en daarbij vertel ik ons eigen persoonlijke verhaal. Ineens kwam die dag namelijk dat we tegen elkaar zeiden, misschien moeten we er maar gewoon voor gaan. Dit artikel lees je hier: ‘Schat, zullen we voor een kindje gaan?

Het is bijna te gek voor woorden hoevaak ik de vraag krijg of we al ‘bezig’ zijn voor een tweede kindje of zelfs of ik niet al zwanger ben, ‘Want Lana is al 14 maanden’. Alsof het een hele normale vraag is om te stellen, alsof ik dan antwoord dat we het al iedere avond doen. Nee, we gaan eerst trouwen en daarna zien we wel verder en eigenlijk vind ik dat best privé. Toch fantaseer ik al veel over het krijgen van een volgende kindje en denk ik er veel over na hoeveel kinderen ik zou willen. In de mommy monday: ‘Hoeveel kinderen wil je eigenlijk’? Lees je daar meer over en stelde ik jullie diezelfde vraag.

Toen ik nog met zwangerschapsverlof was, en nog helemaal niet het uitzicht had dat ik fulltime inkomen kon verdienen met bloggen, stelde ik mezelf de vraag of ik buitenshuis wilde gaan werken en voor hoeveel uur ik dit dan eventueel zou willen. Ik maakte dit onderwerp bespreekbaar in een mommy monday: ‘Wil je liever thuisblijfmoeder of werkende moeder zijn?’. Een onderwerp wat veel discussie opleverde in de comments, de ene helft die het liefst thuisblijfmoeder wilde zijn als het kon en andere moeders die daar helemaal niet aan moesten denken. Dit blijft het een heel interessant onderwerp waar iedere vrouw een andere visie op zal hebben. Meer over dit onderwerp lees je in deze mommy monday : Thuisblijfmoeder of werkende moeder?

De plog die mijn ouders gemaakt hadden van een dagje oppassen op Lana was ook ontzettend goed ontvangen. Mijn ouders hadden Lana de hele dag onder hun hoede en legden dit vast voor een plog op de site. Je bekijkt dit ‘Dagje bij Opa en Oma’ in deze mommy monday: Lana een dagje bij opa en oma.

’10 x wat men niet verteld als je moeder bent’ was een Mommy monday die ik ontzettend leuk vond om te schrijven en die ook erg goed bekeken was. Een artikel wat minder persoonlijk was maar vooral heel erg herkenbaar voor veel moeders. Natuurlijk wel gebracht met een vleugje humor die wij moeders wel herkennen. Als je moeder wordt dan weet je namelijk een heleboel dingen niet waar je pas achterkomt zodra je het zelf ervaart. Deze mommy monday lees je hier: 10x Wat men niet verteld als je moeder wordt

Ik ben heel erg benieuwd wat jouw favoriete mommy monday was. Ben jij vooral dol op Plog artikelen? Of updates hoe het met Lana gaat? Houd jij meer van de bekende discussies over opvoeden en levenswijze rondom het moederschap? Of ben jij fan van herkenbare artikelen met een humoristische knipoog? Laat het me zeker weten in de comments. Wie weet zit er in dit rijtje nog een artikel tussen dat je nog niet gelezen had. Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

23 reacties

 • Annemijn
  29 december 2014

  Ik vond alle mommy monday artikelen iedere keer weer erg leuk en interessant!
  Annemijn onlangs geplaatst…MEGA PLOG: Hoogtepuntjes van het jaar 2014!My Profile

 • Marion
  29 december 2014

  Artikelen die een beetje discussie opleveren (mits op een positieve manier) vind ik altijd erg leuk, zo ook het artikel over thuisblijven of werken. Ik vond het heel interessant om te lezen hoe anderen daarover denken. Mijn favorieten zijn de updates over Lana. Zo leuk om haar te zien groeien. Fantastisch dat we dat zo mee mogen beleven via jouw blog!
  Marion onlangs geplaatst…Loving Lazy Sundays ~ 21My Profile

 • Patricia Schmitz-Heres
  29 december 2014

  Ik vind alle Mommy Monday artikelen wel leuk eigenlijk. Ieder artikel heeft een eigen body en maakt hem uniek en vaak toch ook wel herkenbaar.
  Ook de vraag of we nog niet bezig zijn voor een tweede is heel herkenbaar.
  Patricia Schmitz-Heres onlangs geplaatst…Feestdagen | oud&nieuw tagMy Profile

 • Dita
  29 december 2014

  Ik vind dit zo’n leuke rubriek! 🙂 Ik geniet er altijd erg van, ook al heb ik zelf nog geen kinderen.
  Dita onlangs geplaatst…New in/review: W7 In the buff – Natural nudes eye color paletteMy Profile

 • Manon
  29 december 2014

  Ik vind vooral de discussie-onderwerpen heel interessant en lees vaak ook alle comments die er op komen! Zoveel mensen, zoveel meningen en opvoedingen. Reuze interessant en ik pik er altijd wel dingetjes uit waar ik me in kan vinden. Dus de mommy mondays over thuisblijfmoeder/werkende moeder, suikervrij opvoeden,…
  Manon onlangs geplaatst…Manon: 2014 was geweldig!My Profile

 • Yudeska
  29 december 2014

  Deze rubriek trekt mij persoonlijk het meest alhoewel het toch niet altijd zo is omdat jij in sommige dingen compleet anders denkt dan ik, maar ook dat fasineert mij enorm!

 • Diana Carlton
  29 december 2014

  Leuk om zo terug te blikken! Ik volg je nog niet zo lang dus sommige artikelen heb ik nog nooit gelezen. Bijzonder om je ook zwanger op de foto te zien! Wat was je prachtig zwanger! Ik vind deze rubriek altijd erg interessant. Juist om te lezen hoe andere mama’s erin staan, hoe zij denken over bepaalde onderwerpen.
  Diana Carlton onlangs geplaatst…Photo bomb week 52My Profile

 • Beautydagboek
  29 december 2014

  Leuk om zo even een overzichtje te zien. Ik heb nog niet alles gelezen, dus dat ga ik nog even doen!
  Beautydagboek onlangs geplaatst…8×4 24h geurdeodorantMy Profile

 • beautifulday4makeup
  29 december 2014

  Ik vind het erg leuk om hierover te lezen.
  beautifulday4makeup onlangs geplaatst…Essence Come to Town Shimmering Body PowderMy Profile

 • Saskia
  29 december 2014

  Ik heb ze allemaal gelezen en vind ze eigenlijk allemaal even leuk 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! (week 52)My Profile

 • Simone
  29 december 2014

  Het is een hele mooie serie geworden, ook voor een meisje als ik die nog lang geen mama is!
  Simone onlangs geplaatst…Mijn week #13My Profile

 • angelique
  29 december 2014

  Super leuk zo´n overzicht. Ik vond de artikelen van Yannick super leuk om te lezen…Kan mij alleen even niet meer bedenken of die wel op mommy monday online kwamen haha
  angelique onlangs geplaatst…Blog | Meest populaire blogs 2014My Profile

 • Eline
  29 december 2014

  Leuk zo’n overzichtje!
  Eline onlangs geplaatst…Anti kater smoothieMy Profile

 • Maud
  29 december 2014

  Oh wat heerlijk om te lezen. Leuk overzicht zeg! Compleet anders dan alle reisoverzichten die ik de laatste tijd lees, hihi 😉

 • Vanessa
  29 december 2014

  Leuk om een overzichtje te zien! Ik vind plogs en lijstjes het leukst. Maar ook artikels over thuis werken als mama vind ik interessant. Dat soort artikels levert dan wat ‘discussie’ op maar ik vind het net interessant om ieders mening te lezen.
  Vanessa onlangs geplaatst…Mijn terugblik op 2014My Profile

 • Sophie Hol
  29 december 2014

  Leuk overzicht! Ik ben gek op plogs, heerlijk om te zien hoe het leven van een mama er uit ziet en je leert je gelijk beter kennen!
  Sophie Hol onlangs geplaatst…Plog 10 |My Profile

 • Lifesabout
  29 december 2014

  Mommy monday is ook 1 van mijn favorieten! Leuk om zelf te zien hoe je als moeder groeit, maar ook in mening verandert lijkt mij. En je houdt de ontwikkeling van Lana op een leuke manier bij, voor haar ook bijzonder dat later terug te kunnen lezen.
  Die privé vragen die mensen vaak stellen zijn heel pijnlijk, bijna asociaal te noemen. Ik ben alvast aan het bedenken welk antwoord ik moet geven als mensen vragen of er een 2e kindje komt, of waarom Sarah alleen is (ik mag nooit meer zwanger worden). Maar aan de andere kant kan ik wel van alles bedenken, ik denk dat ik op het moment zelf toch geen woord kan uitbrengen.
  Blijf vooral doorgaan met Mommy monday!
  Lifesabout onlangs geplaatst…BikkelharT. Natriumarme producten in de test deel 1.My Profile

 • Jessica
  29 december 2014

  Wat tof om weer een paar oude blogs te zien! Heel leuk! En ja inderdaad, dat gevraag naar een tweede kind. Irritant en ronduit asociaal!
  Jessica onlangs geplaatst…Most Fantastic Blogs of 2014!My Profile

 • Susanne
  29 december 2014

  Ik vind de mommy monday artikelen meestal leuk zoals ze nu zijn! Gewoon erg veel variatie en dat vind ik zo leuk! Dingen met eigen ervaringen en opvoeden zijn altijd leuk om te lezen, maar de plogs vind ik net zo leuk 😉 Misschien kan een echte moeder hier dus beter antwoord op geven haha.
  Susanne onlangs geplaatst…The Food(d)iary | Week 51 + 52My Profile

 • Nicole
  29 december 2014

  Vind alle mommy mondays wel leuk!
  Nicole onlangs geplaatst…Het beste van 2014: mijn leermomentenMy Profile

 • Kaboutertuin
  29 december 2014

  Ik vind de mommy mondays ook erg leuk! Wat had jij een prachtige buik zeg!!!
  Kaboutertuin onlangs geplaatst…Uitspraken van een 6 jarigeMy Profile

 • Anneleen
  30 december 2014

  Leuk overzichtje! Ik vond die plog dat de oma en opa van Lana hebben gemaakt heel tof om te zien!
  Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: school, kaarsjes en veel thee #4My Profile

 • Whitney
  3 januari 2015

  Leuk overzicht, ik vind de combinatie die je brengt super! Opvoedingsgerelateerde artikelen vind ik zelf het leukst, soms brengt het tot nieuwe inzichten van mede mama’s.
  Whitney onlangs geplaatst…My goals for 2015!My Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.