Moeders voor moeders, een organisatie waar je misschien nog nooit van gehoord hebt, of misschien wel. Ik vind het in ieder geval een organisatie die meer naamsbekendheid verdiend. Moeders voor moeders, is een organisatie die toekomstige moeders, helpt om andere toekomstige moeders te helpen om moeder te worden. Als je als vrouw zwanger bent geraakt dan maakt je lichaam het hormoon HCG aan. Dit zwangerschapshormoon komt terecht in je urine, en dit zorgt ervoor dat je zwangerschapstest een leuk tweede streepje, een leuke smiley, een duidelijke ‘zwanger’ enzovoorts laat zien. Het hormoon HCG is ook het hormoon dat de bekende zwangerschapsmisselijkheid veroorzaakt, en andere kwaaltjes zoals vermoeidheid, gevoelige borsten etc.

ps. Lees dit artikel niet als je niet wilt lezen over zwangerschap, of de woorden als hormonen,  urine opvangen etc. niet kunt verdragen.

Het HCG hormoon wordt aangemaakt door het zwangere vrouwenlichaam tot een zwangerschapduur van 16 weken. Dit hormoon helpt het lichaam om de verschillende belangrijke veranderingen teweeg te brengen en de ontwikkelingen van embryo tot foetus te werk stellen. Na de 16 weken is dit hormoon niet meer nodig voor het lichaam en zal de baby uit zichzelf via de placenta en navelstreng verder groeien. Het HCG hormoon is essentieel voor de zwangere vrouw, maar vrouwen die kampen met vruchtbaarheidsproblemen kunnen heel veel baat hebben bij dit hormoon van zwangere vrouwen. Vrouwen die moeilijk zwanger raken, minder vruchtbaar zijn, een minder goede cyclus hebben kunnen baat hebben bij dit hormoon waarbij het in medicijn vorm wordt toegediend. Dit helpt hen om de eisprong beter op te wekken. Wist je dat 1 op de 6 stellen tegenwoordig kampt met de moeilijkheden om zwanger te raken? Dit aantal vind ik erg hoog, en het is een onderwerp waar nauwelijks over gesproken wordt.

Hoe wordt het HCG hormoon van zwangere vrouwen opgevangen om daar nieuwe toekomstige zwangeren mee te helpen? Hier zorgt moeders voor moeders voor. Deze organisatie heeft in alle regio’s consulentes werken die langs gaan bij nieuwe zwangeren die zich aanmelden. Bij deze eerste afspraak neemt ze een zwangerschapstest af en legt ze uit het het in zijn werk gaat. Ook krijgt de zwangere en haar partner een leuk presentje. Zelf doe ik ook mee aan moeders voor moeders, net als mijn eigen moeder bij haar zwangerschappen vroeger deed. De consulente brengt twee kratten voor je mee met blauwe flessen en een maatbeker. Meedoen is simpel, je vangt je urine op en doet dit in deze goed afsluitbare flessen. In deze flessen zit een speciaal middel tegen geurtjes en om de urine goed te houden. Je hoeft enkel thuis je urine op te vangen. De krat met flessen worden 1 maal per week discreet bij je opgehaald, je hoeft hier niet voor thuis te blijven, en je spreekt een discrete plaats af zodat niemand anders nog van je zwangerschap af hoeft te weten. Door dit te doen help je duizenden vrouwen die baad hebben bij dit medicijn. Meedoen ervaar ik als heel gemakkelijk, plassen moet je toch en als ik er dan andere vrouwen mee kan helpen, waarom zou ik dat dan niet doen?.

Het is voor iedere zwangere de eigen keuze om hier aan mee te doen. Ik wil met dit artikel alleen maar bekendheid geven aan deze bijzondere organisatie, en mijn eigen ervaringen hiermee. Ik vind het jammer dat er een taboe heerst over het deelnemen aan moeders voor moeders waardoor vrouwen deze organisatie of niet kennen, of huiverig zijn om mee te doen. Sommige vrouwen vinden het ‘teveel gedoe‘ om andere vrouwen die zwanger willen worden hiermee te helpen, ‘steeds weer met die maatbeker en die flessen in de weer’ . Andere vrouwen zijn bang dat de buurvrouw op die manier erachter komt dat je zwanger bent. Ik had dit gedoe er allemaal voor over, en ik zou het mooie woord over deze organisatie graag verspreiden. Onze krat met flessen worden op dinsdag geleegd en wij verstoppen deze op een plek in de tuin waar de chauffeur bij kan, verder kan niemand deze zien staan. Inmiddels weet bijna de hele wereld dat wij in verwachting zijn en maakt het niet meer uit als iemand het zou zien staan. Toch ben ik erg blij dat deze kratten in alle discretie werden opgehaald. Mocht je echt geen discrete plek weten dan kun je er voor kiezen om deze elders op te laten halen (bijvoorbeeld bij je ouders) of dat je de kratten naar een depot plaats in je eigen dorp brengt.

Ik ben dankbaar om zwanger te mogen zijn en ik geniet er met volle teugen van. Dit genieten, en deze vreugde gun ik andere vrouwen ook zo graag die een kinderwens hebben. Moeders voor moeders probeert naamsbekendheid via verloskundigen en huisarts praktijken op te doen maar er mag veel meer bekendheid komen.

Moeders voor moeders heeft ook een blog: Deze site heet:  vriendinnen onder elkaar. Ook zette moeders voor moeders het bijzondere initiatief: Berichtje uit je buik op. Op deze website zie je wekelijks de vorderingen van je ongeboren baby’tje in je buik, een filmpje waarin je even naar binnen kunt kijken.

Zoals je wel hebt kunnen lezen ben ik heel tevreden over moeders voor moeders. Ik zou iedere nieuwe zwangere willen vragen er op z’n minst over na te denken om mee te doen. Op de website van moeders voor moeders vind je hier meer informatie over. Hebben jullie wel eens gehoord van deze organisatie? Of heb je zelf meegedaan in je zwangerschap, waarom wel of niet? Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen.

Follow my blog with Bloglovin’ 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

8 gedachten over “Moeders voor moeders”

  1. Ik heb er ook aan meegedaan met mijn zwangerschap. Met zo’n kleine moeite kun je sommige vrouwen echt helpen. En plassen doe je toch iedere dag, waarom niet? Goed dat jij het ook doet!

  2. Ik ben zelf bijna 8 weken in verwachting, maar doe niet mee aan Moeders voor Moeders. Waar ze in het verleden regelmatig in verband zijn gebracht met de HCG afvalkuur stond er van de week een berichtje in het nieuws over het misbruik van de opgevangen HCG bij Moeders voor Moeders Brazilie. Daar is de vrouwen niet verteld dat met hun ingeleverde urine ook preparaten voor varkensfokkerijen werden vervaardigd. Iets met versnellen van de zwangerschap of groei van zeugen was het.

  3. Mooie organisatie, had er al meer over gehoord en weet bijna zeker dat als ik zelf zwanger mag raken ik dit ook graag zou willen doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.