Vlog: Mini vakantie Lyon met ons gezinnetje

Klik hier om je te abonneren op mijn youtube kanaal.

Hoe kun je een vakantie van ruim 4 dagen inkorten in een vlog video? Dat was voor mij ook een raadsel, al besefte ik op vakantie dat ik nog best vaak vergat de camera erbij te pakken waardoor ik niet super veel beeldmateriaal had. De overgangen van momenten kunnen daardoor wat vaagjes zijn maar goed, het is een kleine impressie van onze vakantie. We waren op vakantie naar Lyon, een grote stad in zuid-Frankrijk waar de zus van mijn vriend woont met haar vriend.

Ze wonen daar al een paar jaar in een onwijs leuk appartement waar we al meerdere malen naar toe zijn geweest voor een mini vakantie. Inmiddels hebben ze een huis gekocht buiten Lyon, en ook daar zijn we een kijkje gaan nemen. Lyon is in mijn ogen naast Parijs de mooiste stad van Frankrijk. Stiekem vind ik Lyon prettiger omdat het veel schoner is dan in Parijs, en het is niet zo toeristisch waardoor je je heel thuis voelt. Lyon is een vergeten stad, een stad waar men met de auto voorbij rijd via de snelweg wanneer men op vakantie naar Zuid-Frankrijk of Spanje vertrekt. Ik zou het zeker aanraden om een paar dagen Lyon te bezoeken want je kunt er heel goed winkelen (super grote shopping mall), cultuur snuiven met allerlei musea maar ook geweldige oude gebouwen. Er is een groot park wat ik wel kan vergelijken met zo’n groot park als in New York of London waar je lekker kunt picknicken, hardlopen, wandelen, er is een dierentuin in het park die vrij toegankelijk is dus je kunt ook daar je goed vermaken. Daarnaast bevat Lyon een heel goed openbaar vervoersnetwerk waardoor je prima met Ov-fietsen, metro of tram de hele stad kunt verkennen. Lyon is een paar jaar geleden verkozen als de cultuur hoofdstad van Frankrijk. Daarnaast kun je op culinair gebied prima genieten in Lyon van heerlijke Franse en Lyonaise delicatessen.

Big shopping mall Lyon

Ik heb al jaren een grote voorliefde voor Frankrijk. Met een afgeronde 8 ben ik op de Havo afgestudeerd voor Frans maar ik heb het zo laten versloffen dat mijn Frans niet meer is zoals het was helaas. Ik vind het Franse leven geweldig, de sfeer, de cultuur, het eten, ik houd ervan. Hoe zij rond 13.00 een uurtje pauze hebben om in het stadje met collega’s te lunchen waarna ze weer verder gaan, en in de avond rond 20.00 uitgebreid met de familie gaan tafelen, geweldig! La vie en France!

Zijn jullie wel eens in Lyon geweest? Of zijn er meerdere frankrijk fans onder mijn bezoekers? Laat het me weten in de comments van deze vlog.

Liefs Kelly

Volg mijn blog via Bloglovin’ 

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

20 reacties

 • Sylvia Kuijsten
  15 januari 2014

  Parijs vind ik prachtig, Lyon heb ik helaas nog nooit bezocht, maar dat komt ooit nog wel 😉
  Sylvia Kuijsten onlangs geplaatst…Modifast: week 2My Profile

 • Céline
  15 januari 2014

  Wat een mooi stadje is Lyon. En wat een schatje is Lana zo slapend in de auto aan het einde <3
  Céline onlangs geplaatst…Tips voor het gebruiken van gel nails at homeMy Profile

 • Linda
  15 januari 2014

  Leuk filmpje, ziet eruit als een prima minivakantie! 🙂
  Ik ben nog nooit in Lyon geweest, maar het lijkt me een mooie stad om eens heen te gaan!
  Linda onlangs geplaatst…Update: studieMy Profile

 • Anne Solveig
  15 januari 2014

  Wat een leuk verslagje!!
  Anne Solveig onlangs geplaatst…WIN#2: BRAND NEW BLACK BAGMy Profile

 • Bianca
  15 januari 2014

  Leuke vlog en Lana is volgens mij een heel makkelijk kindje, fijn is dat!

 • Manon
  15 januari 2014

  Leuk! Ik ben nog nooit in Lyon geweest, wel in Parijs en ik vind Parijs echt zooooo mooi en leuk!
  Manon onlangs geplaatst…RECEPT: Strawberry CheesecakeMy Profile

 • xhannahs
  15 januari 2014

  Leuke vlog! volgens mij hebben jullie het prima naar je zin gehad 🙂 En jeetje, wat wordt Lana al groot!
  xhannahs onlangs geplaatst…Quote| If you focus on results, you will never change. If you focus on change you will get results.My Profile

 • Geertje
  15 januari 2014

  Leuke vlog! Altijd leuk om iemand anders zijn leven te kijken!
  Geertje onlangs geplaatst…Shoplog: Daka…My Profile

 • Bibian
  15 januari 2014

  Wat een leuke video! Lyon ken ik zelf niet, Parijs daarentegen wel! Ziet er inderdaad erg mooi uit! Liefs
  Bibian onlangs geplaatst…RECEPT: Strawberry CheesecakeMy Profile

 • Sanne
  15 januari 2014

  Wat een leuke vlog, en wat is lana toch een schatje.
  Zag er uit als een gezellige mini vakantie 😉

 • Life of Simone
  15 januari 2014

  Wat leuk, zo’n minivakantie!

 • Debbie
  15 januari 2014

  Wat een super leuk filmpje… Dat zijn ook fijne dagen geweest voor jullie.
  Debbie onlangs geplaatst…*In de spotlight* Je opgeven hiervoor!My Profile

 • Mama van Jenthe (Kelly)
  15 januari 2014

  Hey Kel, wat prachtig daar zeg. Echt een leukevideo van jullie 1e mini-vakantie! Je bent echt een schat van een moeder ook en je straalt helemaal 🙂

  Ik kan niet wachten om overmorgen ook op mini-vakantie te gaan met ons kleintje voor het eerst. Spannend!!

  Liefs X
  Mama van Jenthe (Kelly) onlangs geplaatst…★ Voorlezen aan je babyMy Profile

 • Kelly
  15 januari 2014

  Ik hou echt van Lyon, en zeker van La Part Dieu, het prachtige winkel centrum waar werkelijk alles zit! Gelukkig woon ik er op 2,5 uur rijden van. Hoop er volgend jaar mijn master te mogen doen. Lyon is voor mij altijd een mini-Parijs.

 • Nadia
  15 januari 2014

  Wauw, wat ziet het er mooi uit op die bovenste foto! Heerlijk dat jullie even weg waren. Leuk zo’n vlog, ga je weer vaker vloggen? Vind het zo leuk! En wat zie je er goed uit!

 • Kim / Vintage & Beauty
  15 januari 2014

  Leuk dat je een kort verslag heb gemaakt 🙂 ik vind Frankrijk ook altijd een erg mooi land.
  Kim / Vintage & Beauty onlangs geplaatst…Review: Stadjersmarkt in MartiniplazaMy Profile

 • Rosalie
  15 januari 2014

  Leuk om zo en weekendje ‘mee’ te gaan eigenlijk, door de video.
  En heerlijke muziek op de terugweg trouwens 🙂
  Rosalie onlangs geplaatst…Music Of The WeekMy Profile

 • Anouk
  16 januari 2014

  Dat straatje waar jullie de eerste avond hebben gegeten zag er zo gezellig uit! Volgens mij hebben jullie een lekkere vakantie gehad.
  Anouk onlangs geplaatst…Nailart: ZebraprintMy Profile

 • Dionne
  16 januari 2014

  Wat een leuke vlog weer!
  Dionne onlangs geplaatst…New in | Leather bag from H&MMy Profile

 • Deborahschrijft
  28 januari 2014

  Ik ben dit jaar twee keer in Lyon geweest, in augustus en in december. Heerlijke stad! Fijne sfeer en inderdaad goed winkelen daar 😀
  Deborahschrijft onlangs geplaatst…Shoplog | Januari o.a. Hema, Urban Decay & LushMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.