Mijn studie en studententijd : Terug in de tijd

Voor deze blog neem ik je heel wat jaartjes terug mee in de tijd, namelijk vanaf mijn 19e tot mijn 23e. De tijd waarin ik studeerde, mijn man leerde kennen, diabetes type 1 kreeg, samen ging wonen en zelfs zwanger werd. De tijd waarin ik mijn HBO studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening heb afgerond. Ik was 18 toen ik slaagde van de HAVO en ik ging studeren aan de Avans Hogeschool Den Bosch.

 

Geboren hulpverlener
Ik heb net als ieder meisje nagedacht over wat ik dan later wilde worden en eigenlijk zag ik mezelf altijd als juffrouw, tot ik een paar meeloopdagen op de PABO volgde en dacht, nee dit is het toch niet. Toen ik meeloopdagen bij Social work volgde wist ik het zeker, ik word hulpverlener. Ik ga mensen begeleiden op psychosociaal gebied. Ik zag mezelf groepstherapie gegeven aan volwassenen, tieners  en kinderen. Ik begon aan mijn studie en ik vond het geweldig. Ik vond het zo interessant en ik haalde mooie cijfers voor de vakken waar ik veel interesse in had. Tijdens het laatste trimester van mijn Propedeuse jaar kreeg ik diabetes type 1 en stond mijn wereld even stil. Ook mijn studie lag even stil maar die wist ik snel weer te herpakken, ik moest en zou mijn Propedeuse halen. En ik ontmoette 3 weken na de diagnose mijn man Yannick, de liefde van mijn leven. Ik was intens gelukkig.

Ik stroomde door naar het tweede studiejaar waarin we ons nog meer gingen verdiepen in het begeleiden van groepen, ontwikkelingspsychologie, dramatherapie en zelfs recht kwam aan bod. Alles om mensen te kunnen helpen hun zelfredzaamheid te vergroten. Ik vond het enorm interessant. Naast mijn studie werkte ik al een paar jaartjes bij de Efteling en ik begon ook mijn bedrijf Beautydream waarmee ik elk weekend druk was met het organiseren en begeleiden van meidenfeestjes en kinderfeestjes op het gebied van beauty en make-up. Dit bedrijf heb ik in totaal 6 jaar gerund met enorm veel succes, ik kon de boekingen bijna niet bijbenen en ik vond het vooral zo enorm leuk om te doen, soms mis ik het wel hoor ;). Ik kon daarbij ook enorm aan mijn skills werken voor het begeleiden van groepen en het omgaan met tieners. Aan het einde van het tweede studiejaar vertrok ik na mijn toets het vliegtuig in om Yannick op te zoeken tijdens zijn 4 maanden op Curacao voor zijn werk.

Tijdens het derde leerjaar ging ik fulltime stage lopen en dit deed ik op de kinderafdeling van het ziekenhuis als pedagogisch hulpverlener. Ik vond het een enorm pittig jaar waarin ik mezelf behoorlijk tegenkwam, maar waarin ik ook heel veel leerde en ontwikkelde. Op een gegeven moment had ik ook zelfstandige contactmomenten met ouders en hun kinderen met uiteenlopende opvoed vraagstukken of voor de begeleiding richting operaties en onderzoeken. Dit was een enerverend en heel leerzaam jaar waar ik skills heb geleerd die ik tot de dag van vandaag nog toepas.

In het vierde jaar studeerde ik af en dat bestond het eerste half jaar uit het volgen van een minor en ik koos de minor GGZ en hiermee specialiseerde ik me net wat meer in het hulpverlenen in de GGZ met psychopathologie en complexe psychiatrische problematiek. Enorm interessant en ik heb hier enorm veel van geleerd. Tijdens die periode zijn Yannick gaan samen wonen voor het eerst wat ook een enorm mooie mijlpaal was in mijn leven. In de laatste 6 maanden van mijn studie veranderde het meeste in mijn leven. Ik ging afstuderen in de verslavingszorg, ik besloot te gaan bloggen en Yannick en ik besloten voor een kindje te gaan. Allemaal vrij heftige dingen. Alleen het afstuderen vergde al veel van me, de verslavingszorg is zeker geen makkelijke doelgroep en ik vond het bijzonder en iets te kunnen betekenen voor deze doelgroep. Ik ben (bijna, op een vak na) cum laude afgestudeerd en daar ben ik heel trots op. Ik was 13 weken zwanger van Lana toen ik mijn laatste essay moest volbrengen en met 20 weken zwangerschap haalt ik mijn diploma op. Die laatste 6 maanden van mijn studie waren het begin van waar ik nu sta als mama van drie dochters en eigenaresse van mijn eigen bedrijf. Die blog was toen nog puur hobby en uitlaatklep, maar wat begon als een hobby, groeide uit tot wat het nu is.

Ik ben enorm blij met mijn diploma en ik zie mezelf echt nog wel de hulpverlening in gaan ooit of me weer verdiepen hierin middels cursussen, want het coachen van mensen vind ik prachtig werk en mis ik stiekem wel, maar ik ben ook heel dankbaar voor de stappen die ik toen durfde te zetten die me brachten waar ik nu sta.

Ik kijk terug op een hele mooie studententijd! Ik ben benieuwd hoe jullie hierop terugkijken. Welke studie heb jij gedaan? Wat was jouw grootste les? Klets erover mee bij de reacties of op social media.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

7 gedachten over “Mijn studie en studententijd : Terug in de tijd”

 1. Ik heb de opleiding pedagogisch medewerker gevolgd. Mooie jaren waarin ik veel leuke mensen heb leren kennen. Ook hier in het begin van mijn opleiding mijn vriend leren kennen, waar ik nu twee hele mooie kinderen mee heb.

 2. Echt leuk om met je mee terug te gaan in de tijd, zeker omdat ik je al zolang volg dat ik me die oude Kelly nog wel herinner (met Beautydream en je oude kapsel). Ik heb zelf Communicatie- en Informatiewetenschappen gestudeerd. Dat draaide vooral om de rol van taal en tekst in communicatie. Ik vond het heel interessant en ik heb er nog altijd veel aan!
  Audrey onlangs geplaatst…5 dingen die ik leerde bij Mensendieck-therapieMy Profile

 3. Ik besef nu pas dat ik je blog eigenlijk al vanaf het prille begin volg! Toen ik jouw stukje internet ontdekte, was je inderdaad nog student en was er van Lana nog geen sprake 🙂
  Ik volg je nog steeds met evenveel plezier!

 4. Ik volg je ook vanaf het begin omdat wij dezelfde tijd ook zwanger waren van de eerste en ik ook een pedagogische opleiding heb gevolgd
  Volg je ook met plezier
  Gr Chantal

 5. Ikzelf heb Toegepaste Psychologie gevolgd in Antwerpen met specialisatie Klinische Psychologie. Enorm boeiende opleiding en 2x een stage (Psychologenpraktijk en Palliatief Support Team in ziekenhuis). Meteen na het afstuderen van het middelbaar ben ik gaan samenwonen, bij de start van het tweede jaar hoger onderwijs waren we verloofd en 6 maanden later getrouwd. In 2014 aan de bouw van ons huis begonnen en ook dat jaar afgestudeerd. Inmiddels 2 flinke zonen en nog steeds bij mijn droomman <3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.