Dia1

Het is alweer een hele lange tijd geleden dat ik mijn schoonmaakroutine met jullie deelde. Een jaar geleden liet ik jullie mijn schoonmaakroutine van de woonkamer zien in 5 makkelijke stappen. Die video is heel erg goed bekeken en ik kreeg daarna nog veel vragen of ik dit vaker wilde opnemen maar dan van andere vertrekken in het huis. Vandaag is het dan zover, ik laat jullie mijn schoonmaakroutine van de badkamer (en wc) zien, maar dit keer probeer ik hier een nieuw product bij uit. Benieuwd hoe ik de badkamer sop (inclusief hardnekkige kalkaanslag)? Kijk dan zeker naar de video waarin ik mijn routine laat zien.


Klik hier als je de video niet kunt zien.


Het stukje van de schoonmaakspons van Piggy Clean is gesponsord. Ik heb voor jullie een speciale actiecode waarmee je dit product met 20% korting kan bestellen, dan wordt het aantrekkelijker om het zelf ook te proberen. Met de kortingscode ‘KELLY’ bestel je via deze link met korting, verzenden is altijd gratis. Ik vind het bij deze spons bij gebruik in de badkamer vooral erg handig dat ik er zo kalkaanslag mee weg krijg zonder een antikalk schoonmaakmiddel te moeten gebruiken, ik vind die geur daarvan altijd zo sterk en misselijkmakend, dat ik dat liever vermijd. Je kunt deze spons eigenlijk voor alle schoonmaak doeleinden gebruiken. Van de woonkamer en keuken tot aan de tuinmeubelen, het kinderspeelgoed tot aan de bbq. Heel veelzijdig dus.

In de video heb ik veel stukjes vooruit gespoeld om de video niet al te lang te maken. Normaal ben ik wat langer bezig met schoonmaken. Wekelijks poets ik de badkamer wat grondiger en de toiletten poets ik dagelijks met een schoonmaakdoekje. De wastafels houd ik ook 2-3x per week schoon met een sopje. Daar blijven al snel tandpasta resten plakken en dergelijke.  Zo blijft alles lekker fris en schoon.

Ik ben benieuwd wat jullie van de video vonden. Hoe reinigen jullie je badkamer en hoe vaak? Wat zijn jouw favoriete producten daarbij? En heb je nog een handige lifehack (of grootmoeders tip) voor het schoonmaken van de badkamer mij? Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

55 gedachten over “Mijn Schoonmaakroutine: De Badkamer en WC”

 1. Oeh lijkt mij handig die sponsjes! Ik doe kalkaanslag inderdaad ook altijd met azijn schoonmaken. Als je de ramen opengooit is de geur zo weg.
  Stiekem heb ik een hekel aan de badkamer en wc schoonmaken, dus dat is de taak van mijn man…haha. De rest doe ik allemaal 🙂
  marie-louise onlangs geplaatst…Zwanger week 32My Profile

 2. Het lijkt me wel makkelijk ja.. Ik heb zoals vele een hekel aan poetsen maar ja, ik wil ook niet dat het smerig is daar heb ik ook geen zin in dus alle moed bij elkaar verzamelen en poetsen maar.. 🙁
  Lonneke onlangs geplaatst…Aardbeien smoothieMy Profile

 3. Ik ben zo een slechte “huisvrouw”. Zoek het niet om schoon te maken. Zelfs nu in de verbouwstof niet, maar het moet toch gebeuren. Denk dat ik tzt regelmatig een schoonmaakster in ga huren. Al is de wc wel echt altijd schoon hier. Vind een vieze wc en badkamer echt brrrrr..
  Benay onlangs geplaatst…I’m back + BIG ANNOUNCEMENTMy Profile

 4. Ik doe de badkamer ook 1 keer in de week, niet elke week zó grondig hoor ;). Het toilet doe ik wel meerdere keren per week en sowieso dagelijks even een doekje over de bril – vind ik wel zo fris ?. Ik hou wel echt van de geur van schoonmaakmiddel in huis als ik gepoetst heb!
  MetMirjam onlangs geplaatst…Bemoeienissen van omstandersMy Profile

 5. Leuk om te zien hoe jij je badkamer schoonmaakt! De schoonmaaksponzen van Piggy Clean lijken goed hun werk te doen en ze zien er ook superleuk uit. Ik doe de badkamer 1 keer per week. Persoonlijk vind ik het wel fijn om producten te gebruiken die fris ruiken.
  Vanessa onlangs geplaatst…Yves Rocher Energizing Sugar Body ScrubMy Profile

 6. Kelly Caresse

  Daarom spoel ik alles ook na met warm (heet) water, en de toilet en bacteriegevoelige plekken reinig ik door de spons met heet water te gebruiken zodat dit allemaal hygiënisch schoon wordt. In de toilet gebruik ik ook nog schoonmaakmiddel voor het extra schone effect 🙂 Het moet inderdaad wel lekker schoon en bacterievrij worden 🙂

 7. Kelly Caresse

  Aan het einde van de video zie je dat stukje, is met een stoomreiniger van Shark, ideaal ding

 8. Lekker soppen hahaha ik houd er ook van hoor als ik eenmaal bezig ben heb ik de smaak te pakken. Ik probeer mijn badkamer ook wekelijks te soppen moet ook eerlijk bekennen dat het er soms is bij in schiet…. Ik gebruik meestal een spray nu toevallig van witte reus en een grote spons. Ik boen dan heel mijn douchegedeelte daarmee in en nu komt het ergste.. chloor… ja ik weet het lekker fout maar ik vind chloor zo lekker en hygienisch ruiken. Mijn glazen doe ik gewoon met glassex en de kastjes met een sopje. Mijn badkamer is maar +- 3 vierkante meter dus het is zo gedaan.
  Ik ben wel benieuwd naar de sponsjes ik had ze al is gezien op de huishoudbeurs. Mag je ze niet met sop mengen? Of doe jij dat gewoon niet in je standaard ritueel?
  Liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…Diario week 14My Profile

 9. Sponsjes zou ik alleen alleen kopen vanwege de vorm…! Leuk…! Alleen zeker met de spons die je voor de wc gebruikt zou ik m weg gooien vanwege de bacteriën….

 10. Helaas ben ik een beetje te lui om vaak schoon te maken. Zo´n video is dan wel weer een goede motivatie. Ik weet niet of ik de sponsjes zo fijn zou vinden, krijg door die chemische geur en het sop meer het idee dat alles echt schoon is.
  Maike onlangs geplaatst…Kun je een bijdrage vragen aan gasten?My Profile

 11. Handig die “sponjes”. Zelf gebruik ik artikelen van sorbo, ruikt erg lekker vind ik. En Dubro voor het bad. Voor de toiletten gebruikt ik dettol multi spray ideaal!! Haha.
  Rafaëlla onlangs geplaatst…Conditie??My Profile

 12. Leuke sponsjes, zien er gezellig uit!!!! Ik ben ook een poets 🙂 Bedankt voor de actiecode, misschien ga ik deze bestellen! Ik ben wel van het uitproberen.. Ik zou ze alleen niet voor mijn toilet gebruiken.. want je kan deze niet wassen en ik zou ze dan na het poetsen weggooien, zonde!
  Marieke onlangs geplaatst…Hmmm… makkelijke kaneelrolletjes!My Profile

 13. Super handig om te zien, die sponzen lijken me echt handig! Ik houd absoluut niet van die antikal en andere chemische troep. Gebruik het liefst method, maar dat is niet zo goed voor kalk vind ik. Ga ook eens opzoek naar deze sponzen!
  Nicoline onlangs geplaatst…Favorieten van dit momentMy Profile

 14. Hey Kelly wat een leuke video! Je ziet er mooi uit. Maar wat betreft die sponsjes: die kunnen zeker niet in de wasmachine op 60graden eventueel in een wasnetje? Anders moet je dat sponsje voor de wc na 1 keer weggooien want de hoeveelheid bacteriën die daarop zitten en zich gaan vermenigvuldigen… Dát wil je niet weten. Dan maak je de wc de volgende keer juist viezer ipv schoner van ?

 15. Leuke video, houdt je man nou de camera vast? Hahaha.
  Ik zou zelf de sponzen niet gebruiken. Al ia het alleen maar voor de geur. Ik wil graag die frisse geur als ik iets schoongemaakt heb. Maar ik gebruik ook echt voor elk onderdeel een ander product :p

 16. Hoi Kelly, de sponzen leken me erg handig en ik wilde ze gaan bestellen, maar ik zie op hun website dat ze 3,95 verzendkosten vragen. Dat verzenden altijd gratis is, klopt dus niet.

 17. Heerlijk zulke video’s! Ik kan daar echt van genieten haha, erg he? ;p

  Kelly, dankjewel voor je leuke blog en vlogs! Ik las altijd al mee; sinds ik zwanger ben geniet ik helemaal van je blog en vlogs! We hebben dezelfde leeftijd, wonen allebei in Brabant, allebei een man bij de luchtmacht..ik vind het zo mooi om te zien hoe jullie dat doen! Je mag trots zijn op jezelf en jullie gezinnetje!

 18. Ja balen! Ik wil ze ook bestellen, maar vind de verzendkosten een beetje jammer….

 19. Oh die sponsjes zag ik op de Huishoudbeurs! Maar ik wist niet zo goed wat ik er nu van moest vinden haha 😉
  Klein vraagje (niet om vervelend te doen of zo!) maar je vertelt met de verpakking nog in z’n geheel hoe fijn je de sponsjes vind, maar in de video is te zien dat de verpakking kapot gaat als je de sponsjes er uit haalt. Had je toevallig 2 pakken gekregen? 🙂
  Roxanne onlangs geplaatst…Project Empty BloggersMy Profile

 20. Deze week de slonsjes ontvangen. Helaas is mijn ervaring niet zo positief. Ze worden niet keihard bij koud water, ik kan ze gewoon nog induwen. Mijn badkamer mee gedaan, de voegen kreeg ik helaas niet schoon. Hierna lag wel de spons uit elkaar, liet al tijdens het schubben delen los. Een vette pan was ook niet vetvrij te krijgen, op het slonsje lag een vetlaagje die niet meer schoon te krijgen was. Nee,met water en Piggyclean krijg ik het niet schoon.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.