Mijn schoonmaak routine in 5 stappen

Dia1Huishoudelijk : mijn schoonmaak routine : Al heel lang roep ik dat ik dit soort video’s wil maken, en steeds stelde ik het uit. Ik bedoel gewoon een video waarin ik mijn schoonmaak routine laat zien. En vandaag is de dag dat ik deze met jullie ga delen! Ik vind het best spannend, ik weet natuurlijk niet of iedereen er op zit te wachten haha. Ik vind dit soort video’s super interessant om te zien en van Amerikaanse Youtubers heb ik al veel van dit soort video’s bekeken. Ik kreeg er heel veel inspiratie van en ook haalde ik er handige tips uit. In het Nederlands heb ik ze nog niet gezien dus besloot ik er gewoon zelf aan te beginnen. Mijn schoonmaakroutine in 5 stappen, maar dan mama style want mijn dreumes Lana loopt steeds vrolijk rond en ‘helpt’ me mee haha! Kijk je mee?

Mijn schoonmaak routine in 5 stappen:


Klik hier als je de video niet kunt zien

Huishoudelijk blogje hoor haha, dit is mijn schoonmaak routine uitgelegd in 5 simpele stappen:
Mijn schoonmaakroutine in stappen nog eens onder elkaar:
1: Opruimen (alles op de juiste plek)
2: Stoffen (met zo’n microvezeldoek, 1001 dingen doek)
3: Stofzuigen (grondig)
4: Met een sopje en vochtige doek al het vuil afnemen van de meubels (zelfde type microvezeldoek maar dan een andere natuurlijk)
5: Moppen van de vloer
Dit is meer een spotcleaning routine, wil je echt grondig schoonmaken (alle hoekjes, achter alle kasten, diep reinigen van alles) dan is deze routine wat te eenvoudig natuurlijk. Dan kun je beter een deepcleaning schoonmaak sessie doen in huis. Dit is gewoon een basis die ik in de meeste ruimtes in het huis toepas. De badkamer en toilet hebben wel een andere routine. Daar gebruik ik ook andere schoonmaakmiddelen voor. Ik ben benieuwd hoe jullie dit doen thuis! Hoe ziet jouw schoonmaakroutine eruit? Hoe doe jij het huishouden om een schoon huis te krijgen?
Ik ben benieuwd naar jullie reacties!
Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

44 gedachten over “Mijn schoonmaak routine in 5 stappen”

 1. Leuk om jouw schoonmaak routine te zien! Na het kijken van je filmpje heb ik echt zin om zelf aan de slag te gaan. En geloof me, dat gebeurt niet snel 🙂 Ik gebruik meestal een swiffer om stof af te doen, maar zo’n microvezeldoek lijkt me ook erg handig!
  Vanessa onlangs geplaatst…Spam je blog!My Profile

 2. Ik hij van deze blogjes! Erg leuk om te zien, van mij mag je dit vaker doen. Ik geniet ervan om elke dag naar je blog te kijken, erg leuk.

 3. Ik moet ook zo een dweil hebben! Ik heb zo een ingewikkelde die je nog helemaal uit moet wringen. Nu ik jou schoonmaak routine heb gezien moet ik toch echt aan de slag!
  Seline onlangs geplaatst…Instagram diary #1My Profile

 4. Kelly Caresse

  De microvezeldoeken verkopen ze o,a bij action, geloof voor maar 40 cent per stuk ofzo 😀

 5. Wat leuk om te zien hoe jij je huis schoonmaakt! Die dweil lijkt mij heel handig met zo’n reservoir. Ik stof altijd gelijk met een natte doek maar verder lijkt jouw routine heel erg op wat ik doe.
  Xaviera onlangs geplaatst…Soulful Sunday #6My Profile

 6. Wat een handige en leuke video! Ik woon sinds een tijdje op mezelf dus zulke tips kan ik wel gebruiken! Gezellig ook dat Lana je helpt!
  Naomi onlangs geplaatst…Sporten?!My Profile

 7. Jouw schoonmaakroutine lijkt erg op die van mij, grappig om te zien. Ik heb niet zo’n handige mopper maar heb wel een handig kliksysteem zodat m’n dweil niet de hele tijd in het rond vliegt. En oh wat is het altijd genieten als het hele huis weer proper is en fris ruikt.
  Elise onlangs geplaatst…Hoe was gedichtendag 2015?My Profile

 8. Erg leuk filmpje! Krijg spontaan zin om mijn eigen woonkamer onder handen te nemen, dat is een zeldzaamheidje 😉

  Hoe vaak doe je, je woonkamer op deze manier ongeveer?

 9. Leuk om eens te zien hoe een ander dat doet. Ik doe het ongeveer hetzelfde. Ik gebruik ook microvezeldoeken. Erg handig. Ook gebruik ik vaak allesreinigerdoekjes. Ik heb nog wel een losse dweil ik vind dat apparaat van jou ook erg handig.
  Henny onlangs geplaatst…Mijn plannerMy Profile

 10. Dat met die droge doek is wel een slimme tip, dat ga ik ook eens proberen. Ik doe altijd meteen met een natte doek, maar dan blijft er altijd zoveel stof en viezigheid aan mijn doekje plakken.

 11. Leuk om te zien hoe jouw schoonmaakroutine is! Krijg gelijk een beetje inspiratie/zin om zelf te gaan schoonmaken… 😉

 12. Ik krijg gewoon zin om schoon te maken! En geloof mij, dat is heeeeel bijzonder ;). Leuke video!

 13. Leuk om te zien! Nadat ik een artikel van je had gelezen over bepaalde tools voor het huishouden heb ik die dweil/mop van leifheit aangeschaft, heel blij mee! =)

 14. Zo herkenbaar dat de kindjes willen meehelpen!
  Mijn zoontje van 3 helpt ook graag (meestal heb je daardoor meer werk maar ach).

 15. Zeker leuk om te zien hoor! Gewoon een dagelijks iets en dat is juist interessant, omdat iedereen moet schoonmaken 😉

 16. Even een vraagje hoe kregen jullie de raamstickers zo netjes op de raam? En moesten jullie deze ook op maat knippen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.