De voorspelbare momenten met een dreumes

dreynes

Wat is het toch gezellig om zo’n dreumes meisje in huis te hebben. Dat hoor ik ook veel terug van vriendinnen die geen kinderen hebben : ‘Je bent eigenlijk nooit alleen’, ‘ze geeft je altijd gezelschap’. En dat is ook echt zo, ze laat me altijd lachen en ze weet me steeds weer te verrassen. Ze verrast me met haar voorspelbaarheid. De grapjes die ze maakt, die ze blijft herhalen en daar zoveel lol om blijft hebben. Zoveel leuke momenten! Natuurlijk is het zwaar en kost het veel energie om zo’n spring in het veld op te voeden maar wat een hoop gezelligheid geeft dat. Vandaag wilde ik wat leuke voorspelbare momenten met haar benoemen. Grapjes die ze steeds weer maakt, waar ik zogenaamd steeds weer in trap en waar ze dan steeds weer de grootste lol om heeft. Humor van een dreumes!Bron: Ouders van nu

Voorspelbare momenten met een dreumes
– Kiekeboe spelen: Dan verstopt Lana zich door haar handen voor haar gezicht te houden en dan denkt ze dat wij haar niet zien, ze heeft de grootste lol als wij dan ‘schrikken’ wanneer ze zich weer tevoorschijn tovert.
– De ‘Er komt een muisje aangelopen’ grap die altijd werkt! Iedere keer trapt ze erin, iedere keer moet ze weer lachen en wacht ze tot ik het opnieuw doe. Herhalen van grappen werkt altijd!
– Lana verstoppen onder heel veel kussentjes op de bank, of achter de gordijnen en dan doen alsof je d’r kwijt bent. ‘Lana, waar ben je?’ ‘Lana, ik kan je niet vinden’, ondertussen giert er een klein meisje mee van het lachen, maar wij kunnen haar niet vinden 😉 .
– Yannick en Lana hebben ook leuke humor samen. Als Yannick haar verschoont gaat hij ruiken bij haar luier, vervolgens heel hard doen alsof hij schrikt omdat het zogenaamd erg stinkt en dan giert Lana het uit van het lachen.
– Lana is aan het leren lopen en soms loopt ze zo ineens 10 stappen helemaal los! Aan de hand loopt ze al langere stukken, aan voorwerpen ook maar als we haar loslaten maakt ze een paar stapje zelf en stort ze vervolgens op haar knietjes neer, met een flinke lachbui als gevolg.


– Kietelen werkt ook altijd om een dreumes meisje het te laten gieren van het lachen.
– Lana vind het ook heel grappig wanneer we achter haar aan gaan kruipen. ‘Mama gaat jou pakken!!!’ en dan op haar af kruipen, ze kruipt dan vlot weg en heeft daar veel lol om.
– Dansen en kletsen, als er muziek op staat kijkt ze eerst de kat uit de boom, ik begin met dansen en gek doen en Lana volgt. Als ze dan eenmaal begint te dansen dan gaat ze echt swingen, altijd eenzelfde ‘pasje’. Ze wiebelt dan op en neer op handen en voeten, zo schattig. Ook zingt (kwebbelt) ze met de muziek mee, altijd met dezelfde woordjes en klanken die ze dan herhaalt, wat voor liedje het ook mag zijn, dikke pret!
– Lana heeft een eigen taaltje en herhaalt een paar woordjes steeds:: ‘papapapapa of baba’ zegt ze al heel lang en dat is natuurlijk Papa, soms zegt ze mama of mamamamamam, en dan bedoelt ze mij (ga ik vanuit haha). Verder kan ze heel goed duidelijk maken wat ze wil. Ze wijst het dan aan en roept ‘tuh, tuh’ op een strenge manier. Als ze het dan niet krijgt, kijkt ze me heel serieus aan en roept ze weer ‘tuh’. Wanneer Lana aan het nadenken of druk aan het ontdekken is dan roept ze steeds ‘hototototot’ ‘tototototot’ met allemaal zuchtjes.

Dit waren een aantal van onze voorspelbare en leuke momenten met onze dreumes Lana. Een heerlijk drukke dame die me vooral aan het lachen maakt. Als ze dan een lastige bui heeft gehad en vervolgens haar humor in het spel zet dan ben ben ik alweer het vorige vergeten.
Heb jij ook zo’n dreumes in huis? Ik ben benieuwd naar jullie humor samen, jullie grapjes of het taaltje van jullie kindjes. Laat het me weten bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

33 reacties

 • Marion
  2 maart 2015

  Grappig is dat toch met kinderen dat ze honderd keer kunnen lachen om dezelfde grap. Ik weet dit allemaal nog wel van vroeger toen ik zelf al wat ouder was, maar mijn kleine neefje een poos bij ons logeerde. Hij kon ook uren doorgaan met diezelfde dingen. Heerlijk. Meteen een grote glimlach op mijn gezicht.
  Marion onlangs geplaatst…Loving Lazy Sundays #30My Profile

 • Dita
  2 maart 2015

  Ja heerlijk dat lachen van kinderen! En inderdaad verstoppertje spelen ofzo, prachtig!
  Dita onlangs geplaatst…Interieur kiekjes – Februari 2015My Profile

 • Maike
  2 maart 2015

  Heerlijk al die grapjes! Vooral als ze er zelf ook zo om moeten lachen. Dan lachen wij nog het meest :).
  Maike onlangs geplaatst…Voorjaarsvakantie weekoverzicht in foto’s #4My Profile

 • Dagmar
  2 maart 2015

  Aaaah wat een schatje! Geweldige situaties die je schetst, wat een lieverd! Echt heel leuk om te lezen en geweldig dat jullie zoveel plezier samen beleven <3
  Dagmar onlangs geplaatst…Behind the scenes #79- Maart, taart, Nike & 50 Shades of GreyMy Profile

 • Koalabeautymama
  2 maart 2015

  Aah ik mis die leeftijd! Ze zijn zo schattig als ze net kunnen lopen en wereld gaan ontdekken. Ze groeien als kool die kids. Kan me bijna niet voorstellen dat Masato straks zo oud is. Nog even genieten van zijn babytijd. 🙂
  Koalabeautymama onlangs geplaatst…My life in pictures #51My Profile

 • Annemijn
  2 maart 2015

  Ik word hier gelijk vrolijk van! Wat lijkt me dat gezellig om zo’n kleintje in huis te hebben.
  Annemijn onlangs geplaatst…WINACTIE – Win een hoesje voor jouw smartphone!My Profile

 • Jess
  2 maart 2015

  Ik geloof dat ik anderhalf jaar een vaan de leukste leeftijden/fases vond. Het zijn echt van die kaboutertjes dan. Volgens mij is Lana een heerlijk kind.
  Jess onlangs geplaatst…Sam’s food diaryMy Profile

 • Kelly Caresse
  2 maart 2015

  Hahaha inderdaad van die kaboutertjes haha je zegt het precies goed :p

 • Saskia
  2 maart 2015

  Leuk is dat hoe die kleintjes hun eigen humor hebben. Wij zijn een stapje verder en hebben veel peuterhumor hier in huis 😉
  Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life (week 9)My Profile

 • Lisa
  2 maart 2015

  Ahh zo leuk om te lezen, ik herken zoveel van mijn kids toen ze in die leeftijdsfase zaten haha!

 • Janneke n
  2 maart 2015

  Hahah dat filmpje van ouders van nu, die grap doen wij ook zo vaak bij onze Mark! Elke keer kunnen we hem weer beet nemen ghehe tot hij ons vervolgens pakt 😛

 • Kelly Caresse
  2 maart 2015

  Jaa ze groeien zo hard! Voor je het weet loopt Masato net zo hard rond, lijkt mij juist ook heerlijk om weer zo’n kleintje te hebben 😛

 • Monique | WritingMonique
  2 maart 2015

  Zo schattig! Ik begin deze week als gastouder voor een peuter en ik kan niet wachten op de kiekeboe momenten; zo schattig!
  Monique | WritingMonique onlangs geplaatst…DIY Lente Fruit Salade RingenMy Profile

 • Joyce
  2 maart 2015

  Ja de leuke dreumes/peutertijd. Luuk komt er ook steeds meer in en begint ook hard te lachen om sommige dingen. Heerlijk!
  Joyce onlangs geplaatst…Blote mama buik van DeborahMy Profile

 • Manon
  2 maart 2015

  Aaah hahaha echt te schattig! Nilo heeft ook al een klein beetje “humor”. Altijd als we een bepaald liedje zingen gaat ie 99% zeker weten lachen, zo leuk!
  Manon onlangs geplaatst…Kiekje #18: Gezelligheid, dierentuin en frietjes!My Profile

 • overthuis
  2 maart 2015

  Echt heel leuk! Kinderen kunnen echt zo grappig zijn! 🙂
  overthuis onlangs geplaatst…DIY gloeilamp met houten kralenMy Profile

 • Eva
  2 maart 2015

  Ja, dit is zoooo’n leuke tijd en zo te horen zijn jullie super leuke ouders voor haar die helemaal opgaan in dit schattige spel :-))))) liefs, Eva
  Eva onlangs geplaatst…5xvragen: Mirjam met haar jongensMy Profile

 • Lifesabout
  2 maart 2015

  Heerlijk! Er zitten herkenbare grapjes tussen. Sarah speelt ook verstoppertje met haar handjes en ligt dan helemaal in een deuk als we vragen waar ze is. Ook dat muisje wat kwam aangelopen….en het dan nog spannender maken door af en toe te stoppen en het muisje stil te houden. Dan ontploft ze zowat van plezier. Zo heerlijk om te zien!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Tips bij het uitzetten van je medicijnen.My Profile

 • Henny
  2 maart 2015

  Heerlijk! Wij hebben geen dreumes meer, maar een peuter en een kleuter. Maar kiekeboe blijft altijd leuk. Vinden onze beide kinderen nog leuk, ook al weet je dat ze onder de tafel zitten dikke pret als je net doet of je het niet weet. Lekker dansen is ook dolle pret. Of onder het eten spelletjes doen om ze toch te laten eten of wie kan het hardste trommelen en wie het zachtste is inmiddels een vast ritueel geworden aan tafel. De twee stralende koppies zijn onbetaalbaar!
  Henny onlangs geplaatst…Mama laat je mijn speelgoed staan!My Profile

 • Manon
  2 maart 2015

  Wat super leuk om te lezen, ik vind het grappig dat kinderen 10000x kunnen lachen om hetzelfde

 • Vanessa
  2 maart 2015

  Oh wat heerlijk dat Lana zo graag lacht om alles. Ik zie het zo al voor mij. Haar lachje is te schattig!
  Vanessa onlangs geplaatst…Mijn week in foto’s: pakketjes, markt & Blokker koopjesMy Profile

 • Thuis bij | Milou
  2 maart 2015

  Oh het lijkt me zo leuk….. *zwijmelt weg*
  Thuis bij | Milou onlangs geplaatst…Wishlist Otto: buitenmeubelen en accessoiresMy Profile

 • angelique
  2 maart 2015

  Heerlijke leeftijd! Alleen daarom zou ik al een tweede willen
  angelique onlangs geplaatst…Diary | My Weekly Life #4My Profile

 • Corinne
  2 maart 2015

  Leuk om te lezen. Deze tijd is voor mij (helaas) al een hele tijd voorbij. Bij elke fase dacht ik altijd : leuker dan dit kan het niet worden. Maar elke fase heeft zijn leuke kanten. Geniet er maar van want het gaat zooo verschrikkelijk snel voorbij allemaal (heb je vast nog nooit gehoord).
  Corinne onlangs geplaatst…Mijn februari ……..My Profile

 • Desirée
  2 maart 2015

  Ahhhh zo leuk om te lezen!
  Desirée onlangs geplaatst…L’Occitane cherry blossomMy Profile

 • Malou
  2 maart 2015

  Ahh wat leuk <3 Het lijkt me echt een hele leuke leeftijd (hoewel Nomi nog wel even klein mag blijven hoor, haha).
  Malou onlangs geplaatst…DAGBOEKJE #96; LAATSTE VRIJE WEEK, KEELPIJN EN SHOPPENMy Profile

 • anouk
  2 maart 2015

  Haha ahh die spelletjes zijn zo leuk! Mijn nichtje kan ook onwijs gieren van het lachen, super schattig!
  anouk onlangs geplaatst…Music is life. That’s why your heart have beats.My Profile

 • Eline
  2 maart 2015

  oH heerlijk zulke momenten!
  Eline onlangs geplaatst…Mark viel 51 kilo af – AfvalverhalenMy Profile

 • Sheela
  2 maart 2015

  Ik vind dit echt zo een vrolijk artikel 🙂 en die video met dat neuzengrapje is ook zo schattig, ik kan niet wachten tot ik het later kan doen met mijn baby 🙂
  Sheela onlangs geplaatst…Leukste blogposts van februari!My Profile

 • Manouk
  2 maart 2015

  Aag zo leuk en lief dit! Mijn zoontje is ruim 5 maanden en giert soms ook van het lachen als ik hem kietel. Maar dat is de ene keer wel en de andere keer niet.

 • ellen
  3 maart 2015

  Leuk om te lezen! Op mijn stage moet ik vaak ook kindjes ‘lokken’ door grapjes te maken of gek te doen, dat moet ik nog goed leren omdat ik natuurlijk zelf geen kinderen heb, ik ga eens een aantal grapjes proberen, van dat kiekeboe bijvoorbeeld!

 • Wendy
  3 maart 2015

  Leuk om te lezen! Je merkt eigenlijk niet hoe hard de tijd gaat, totdat je het opgroeien van kinderen volgt want wauw, wat wordt Lana al groot!
  Wendy onlangs geplaatst…4 gezondere energiedrankjesMy Profile

 • beautifulday4makeup
  4 maart 2015

  Superleuk dat je meisje zo vrolijk is
  beautifulday4makeup onlangs geplaatst…Disney Favorites – The hunchback of the Notre Dame – The court of miraclesMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.