Zoals jullie weten ben ik al een hele lange tijd bezig met persoonlijke ontwikkeling, mindset werk en alles daaromheen. Dit komt voort uit de zogenaamde ‘Mommy burn-out’ die ik gehad heb die mij het besef gegeven heeft dat het tijd was om mijn grenzen beter te leren bewaken en mijn mindset te laten groeien. Na het krijgen van mijn kinderen raakte ik mezelf soms een beetje kwijt. Ik probeerde mijn nieuwe identiteit te vinden maar oude patronen hielden dit soms tegen. Door een coach te vinden, aan de slag te gaan met vele zelfhulpboeken, een studie NLP, allerlei fijne podcast en het ontdekken van mijn me-time rituelen merk ik dat ik qua positieve mindset enorm gegroeid ben. In deze blog deel ik mijn dagelijkse rituelen voor een positieve mindset.

Mijn rituelen voor een positieve mindset

 • Miracle Morning Routine: Mijn go to ritueel wat ik vrijwel elke dag toepas is het hebben van een eigen morning routine die mij in de ochtend klaar maakt voor een dag vol positiviteit en een succes mindset. Ik sta tussen 5.30 en 6.00 op, ga dan schrijven in mijn journal, schrijf dingen op waar ik dankbaar voor ben en doelen die ik graag wil behalen en doe een fijne meditatie. Ik ga vervolgens heerlijk een wandeling maken met de hond, drink mijn kopje koffie en thee om vervolgens een fijne korte workout te doen. Dan spring ik in de douche, maak ik mezelf klaar en voel ik me helemaal opgeladen. Die me-time in de ochtend helpt mij om de dag positief te starten en die energie neem ik de rest van de dag met me mee.
 • Dagelijks mediteren helpt mij om me rustiger, positiever en gelukkiger te voelen. Al mediteer je maar 5 minuten per dag, het is bewezen dat dit momentje focussen op je ademhaling, even echt in het moment zijn en contact maken met jezelf, bijdraagt aan persoonlijk geluk en positieve energie.
 • Lezen: Elke dag een momentje pakken om te lezen helpt me ook om te ontspannen en daarmee voeg ik positieve waarde toe aan mijn dag wat me een stuk meer positieve energie geeft, dan al het nieuws wat de media ons vol negatieve lading meegeeft. Jij bepaalt welke kennis en materie je tot je neemt, door te lezen in boeken over mindset, persoonlijke groei of gewoon een fijn non-fictie boek zul je merken dat je je een stuk fijner voelt en informatie tot je neemt die je dient in je positieve houding.
 • Dankbaarheid: Neem dagelijks tenminste een keer de tijd om je te focussen op de punten waar je dankbaar voor bent, dankbaarheid is het beste medicijn voor positiviteit. Je kunt niet tegelijkertijd dankbaar zijn en klagen. Het draagt bij aan je gelukshormonen en gevoelens en trekt positieve personen, gebeurtenissen en dingen aan.
 • Affirmaties: Dagelijkse affirmaties opschrijven of bijv. met affirmatie kaartjes tot je nemen helpt je om in een positieve staat van zijn te komen. Ook kun je bijv. een tarot dagkaart trekken om een fijne boodschap te krijgen speciaal afgestemd op jou.
 • Bewegen: Elke dag voldoende bewegen (bijv. een wandeling, fietsen, dansen of sporten) helpt je om gelukshormonen aan te maken, is gezond voor je lichaam en draagt bij aan een positieve mindset.
 • De natuur in: Ook de natuur opzoeken is enorm waardevol om een positief gevoel te krijgen en je mindset te verbeteren, neem je hond mee, of ga gewoon alleen die bossen in. Je zult merken wat dit doet met je gevoel van geluk. Het is magisch!

Wat zijn de rituelen die jij in je dagelijks leven toepast om je gelukkiger en positiever te voelen? Wat geeft jou die dagelijkse positieve mindset? Klets erover mee bij de reacties.

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

1 gedachte over “Mijn rituelen voor een positieve mindset”

 1. Wat leuk om te lezen ik heb zelf een druk gezin met 4 kinderen en mijn momentje in de ochtend begint met koffie mijn kinderen weten dat ze mij dan niets moeten vragen want dat is voor mij echt belangrijk die start met koffie tijdens het drinken van mijn koffie ga ik de dag langs in mijn gedachten wat ik wil halen uit de dag en waar ik sta?
  meestal rook ik daarna gelijk een sigaret ongezond natuurlijk en heel stom maar dat helpt mij om ontspannen aan de dag te beginnen.
  daarna maak ik het ontbijt voor de kinderen en mij en mijn man.
  daarna luister ik naar affarmaties meditatie om je dromen waar te maken die meditatie is bedoeld om je focus te houden op je dromen en je doelen te laten uitkomen met behulp van de wet van aantrekkingskracht ik weet niet of je daar mee bekend ben? die meditatie affermaties kun je gewoon de hele dag door beluisteren tijdens je dagelijkse bezigheden maar ook tijdens het slapen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.