Mijn must-read boek aanraders

Ik houd van lezen, ik vind het heerlijk om letterlijk in een boek te duiken, mijn fantasie de vrije loop te laten gaan, en in het verhaal te kruipen. Ik kom helemaal tot rust met een fijn boek, en het liefst duurt het boek dan eindeloos. Ik wordt dan ook een beetje treurig wanneer ik de laatste pagina van een boek omsla, en hoop dan dat er een vervolg bestaat. Lezen vind ik zo fijn, maar ik nam hier altijd te weinig tijd voor. Voor het slapen gaan ben ik te moe om te lezen, en overdag kom ik er niet aan toe. Op vakantie verslind ik eindeloos veel boeken, heerlijk!. Nu ik verplicht rust moet nemen is lezen een goede bezigheid om op te pakken, en ook werkelijk de rust te pakken. Goed voor lichaam en geest, en tijdens het lezen wordt de kleine meid in mijn buik lekker actief. Anyways, in dit artikel wilde ik een aantal boeken beschrijven die ik gelezen heb, en die mij geraakt hebben. Die ik jullie ook zou aanraden, en die echt de moeite waard zijn om eindeloos in te ‘verdwalen’. Ik ga geen samenvatting geven van de boeken omdat deze overal op internet te vinden zijn, ik geef een soort korte recensie en het gevoel dat het boek bij mij opriep, en waarom ik het zo zou aanraden.

De eetclub van Saskia Noort. Het verhaal en de verhaallijn kun je online opzoeken, ik deel met jullie mijn ervaringen, waarom ik het zo’n fijn boek vond. Dit boek wist mij te raken na een aantal pagina’s, de spanning is niet meer te snijden wanneer er een grote brand uitbreekt in een luxe villa wijk, waarbij er ook nog iemand medeplichtig blijkt te zijn. De spanning, het decadente gevoel dat het boek overbrengt met de luxe etentjes, vele glazen wijn, nette kleding en leuke feestjes, wordt overladen met een thriller verhaal waardoor je geraakt wordt, je wilt blijven doorlezen. Ik heb het boek 2x gelezen, en toen ik de film in de bioscoop ging bezoeken, viel deze zo tegen dat dit verhaal in mijn ogen een beetje verpest was. In mijn fantasie hadden de spelers een ander uiterlijk, en ander gedrag, en ook de verhaallijn is in de film helemaal verandert. Het boek is daarentegen wel een aanrader!.

De Reunie van Simone van der Vlugt. Dit boek vond ik op het begin heel vaag, en het had veel tijd nodig voor ik echt ‘in’ het boek en het verhaal zat. Toen ik eenmaal in het verhaal zat werd het reuze spannend. Deze thriller is spannend omdat het draait om iets wat in de jeugd van de hoofdrol speler is voorgekomen, wat weer naar boven komt nu er een reunie georganiseerd wordt van haar oude basisschool. Er blijven veel dingen onduidelijk waardoor je als lezer geboeid blijft en mee blijft denken wat er gebeurt kan zijn en wie er mogelijk bij zijn betrokken. Dit boek had een verrassend einde, waardoor ik dit boek vol verbazing dicht sloeg. Ik was wederom in beslag genomen door een prachtig verhaal.

Nieuwe buren van Saskia Noort. Saskia Noort haar boeken zijn indrukwekkend, apart maar blijven mij boeien. Haar schrijfstijl wekt veel gevoelens bij mij op. Nieuwe buren is weer zo’n bizar boek, wat heel normaal en ideaal begint. Een stelletje gaat in een nieuwe wijk wonen en ontmoet hun nieuwe buren. Dan blijkt dat het stelletje een naar verleden heeft met betrekking tot hun kinderwens, en dat hun nieuwe buren, op een hele bijzondere manier contact maken met anderen. Het verhaal wordt heel romantisch ingezet, maar gaat over in een thriller vol spanning en bizarre gebeurtenissen. Hierdoor bleef ik geboeid en wilde ik weten hoe het af zou lopen. Een boek over vriendschap, liefde, bedrog, overspel, vertrouwen en de combinatie van deze thema’s maakt dat je het verhaal zowel mooi als afschuwelijk vind, maar je het dolgraag wilt uitlezen.

Heleen van Royen met de mannentester. Een boek van een zakenvrouw die het goed bekeken denkt te hebben. Ze wordt door decadente dames en soms ook heren ingehuurd om uit te proberen of hun partner vreemd zou gaan met haar. Ze verdient daardoor verschrikkelijk veel geld, en bijna alle partners trappen erin. Een vrouw die haar lichaam aanbiedt in ruil voor veel geld, en zo in een decadent leventje lijkt te belanden. Toch blijkt er het een en ander aan de hand te zijn in de prive situatie van deze vrouw waar zij moeilijk mee om lijkt te gaan, en dit werk lijkt toch uiteindelijk niet zo geschikt voor haar te zijn. Een verschrikkelijk spannend boek, dat je op het puntje van je stoel zou gaan lezen, en als je aan dit boek begint wil je niet meer stoppen met lezen. Goed geschreven, en dit boek laat veel indruk op je achter.

Weer een boek van Heleen van Royen – de hartsvriendin. Een dik boek waar ik de eerste honderd pagina’s niet doorheen leek te komen. Toch wilde ik het zo graag een kans geven, want ik had er zoveel beloftes over gelezen. Ik bleef reden en toen ineens bam! ik zag in het verhaal en ik kon niet stoppen met lezen. Tot het boek zo spannend werd, en ik doodleuk werd verrast met een ‘to be continued’ boodschap. Voor ik het doorhad, was het boek al voorbij, en in september komt deel 2 pas uit. Waarom ik dit boek zo’n aanrader vind? Het boek gaat over vriendschap, maar vooral over het verradelijke daaraan, hoe je vrienden zo kunt verliezen en dat niet iedereen te vertrouwen is. Het gaat over de eeuwige strijd met de kilo’s, die ze lijkt te winnen doordat de hoofdrol speler als cadeau een ultra luxe personal trainer krijgt, wat uiteindelijk niet zo mooi blijkt te zijn dan het is. Ook gaat het over de kinderwens van haar vriendin, die middels draagmoederschap zal worden uitgevoerd, wat ook niet zo eerlijk lijkt te gaan als van de buitenkant lijkt. En hoe trots ze op haar zwangere vriendin ook is, ze ziet ook het verdriet dat haar wordt aangedaan, en de machteloosheid die ze voelt in deze situatie. Als je dan meer te lezen krijgt over die situatie, is het boek al om, en wacht deel 2 op je in september.

Muren van glas, van Marique Maas. Een boek waarvan ik een review filmpje gezien had op de blog van Misslipgloss. Dit zou het nederlandse verhaal worden geinspireerd op 50 tinten grijs. Ik heb natuurlijk ook vijftig tinten grijs gelezen, en vond dat prachtige boeken dus ik wilde dit ook graag lezen. Marique van Maas is de pseudoniem naam van Esther Verhoef, een schrijfster waar ik al lang fan van ben. Het boek heeft alle beloftes waargemaakt, ik zat vanaf bladzijde 1 verdiept in dit verhaal, en kon dit boek moeilijk even wegleggen. De spanning, het decadente leven waar de hoofdrolspeler in stapt, de erotiek maar ook de herkenning omdat het zo’n doodnormaal meisje is die dit overkomt, het boek raakt je en je fantaseert zelf over hoe de knappe man er in het echt uit zal zien, en hoe de omgeving eruit zal zien. Deel 2 van dit boek komt pas eind september uit en wat kijk ik daar nu al naar uit! Toevallig verkoop ik deel 1 in de blogsale die afgelopen maandag online was. Zo heb ik een goede reden om deel 2 eind september aan te schaffen hihi.

Zo heb ik nog heel veel meer boeken gelezen, en wil ik blijven lezen omdat het me zoveel ontspanning bied. Ik vind het veel leuker als het kijken naar een film of serie. Dit waren de boeken die gelijk in me opkwamen toen ik een lijstje van boek aanraders ging bedenken en dat is het teken dat ik deze ook echt zou aanraden. Soms heeft een boek wat tijd nodig om in het verhaal te komen, maar de ervaring heeft mij geleerd dat die tijd het verdient om vervolgens helemaal verrast te worden.

Ik ben heel benieuwd welke boeken jullie mij zouden aanraden en waarom, laat het me weten in de comments. Ook als je het niet eens bent met mijn recensie, laat het me dan ook weten waarom, ik ben gewoon benieuwd naar jullie ervaringen.

Follow my blog with Bloglovin’ 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

15 reacties

 • Martina
  14 augustus 2013

  De meeste boeken uit dit rijtje ken ik al 🙂

 • Nadia
  14 augustus 2013

  Ik ben ook gek op lezen. Vroeger las ik ALTIJD, dat werd minder toen ik naar de middelbare school ging maar sinds een paar jaar lees ik weer meer.
  Heleen van Royen heb ik nog nooit gelezen. Saskia Noort vind ik ook goed maar De Eetclub vond ik dan juist weer totaal niet spannend, dat boek vond ik echt ontzettend tegenvallen. En de film viel ook erg tegen ja. Nieuwe Buren vond ik de beste van haar. En ken je de boeken van Esther Verhoef? Die vind ik echt erg goed!

 • Dagmar
  14 augustus 2013

  Ik ben ook dol op Saskia Noort en Esther Verhoef! Heerlijke boeken en inderdaad een must-read!

 • Nem
  14 augustus 2013

  Die van Heleen van Rooijen wil ik wel lezen 🙂 Ahh kelly een vriendin gooit net 8 zakken zulke boeken weg ivm verhuizing. Had ze beter even naar je toe kunnen brengen! Heb je tot week 40 wat te doen.

 • Ashleey
  14 augustus 2013

  Saskia Noort is echt top!

 • Heleen
  14 augustus 2013

  Fijne boeken, ik heb ze allemaal ook gelezen. 😀

 • annouska
  14 augustus 2013

  Ohhh de boeken van Heleen die lijken mij zo fijn. 😀

 • Michelle
  14 augustus 2013

  Leuke boeken! De boeken de eetclub en de mannentester heb ik al gelezen en dat zijn inderdaad zeker aanraders. Reünie wil ik al een tijdje lezen, samen met hartsvriendin en nieuwe buren. Dat andere boek kende ik eigenlijk nog niet. xx

 • linnnz27
  14 augustus 2013

  ik ben ook echt verzot op lezen. Vroeger las ik het ene na het andere boek en vergat ik soms om te gaan slapen. Echter heb ik mijn huidige drukke leventje veel minder tijd. De meeste boeken die je hier benoemd heb ik ook gelezen. Een schrijver die ik ook goed vind is Karin Slaughter. Momenteel ben ik nog bezig met muren van glas.

 • iamagirlweb
  14 augustus 2013

  Ik hou ook van lezen! Altijd fijn om van andere meiden een paar aanraders te hebben gezien. Ik vond de reunie niet zo heel leuk, ik ergerde me heel erg aan die hoofdpersoon en haar gedachten, geen fijn persoon. Maar wel goed geschreven.

 • Mira
  14 augustus 2013

  Echt hele leuke boeken, bijna allemaal zijn ook mijn favorieten haha
  Liefs

 • Robin
  14 augustus 2013

  Ik moet echt weer meer gaan lezen, ik vind dat zo heerlijk!

 • robin ♡
  14 augustus 2013

  klinken als leuke boeken ^^ ik ga beginnen aan the Hobbit!

 • maximealexandra
  15 augustus 2013

  Mannentester, De Reünie en Nieuwe Buren heb ik ook gelezen. Inderdaad goede boeken! Zelf vind ik ‘Haar naam was Sarah’ ook nog steeds een heel goed boek.

 • SunshineCin
  1 september 2013

  De boeken van Suzanne Vermeer vind ik heel fijn om te lezen!

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.