Mijn derde moederdag

mama1

Mama, ik moet je wat vertellen, maar dat doe ik met dit cadeautje…. zei ik tegen mijn moeder ongeveer 3 jaar geleden rond Pasen. We zouden naar de Paasmarkt gaan, maar niet voor ik haar het grote nieuws zou vertellen. Het nieuws waar ik al jaren over fantaseerde dit ooit mijn eigen moeder te mogen delen.


mama3

Ze stond op. Ben je zwanger??? Nadat ze het doosje met een zwangerschapstest van Moeders voor Moeders opende. Ze gilde het uit van plezier. JAA!! En die avond vertelden wij het mijn vader die het ook van enthousiasme uitschreeuwde.
Een paar weken later, ik was 16 weken zwanger en had net de geslachtsbepalende echo achter de rug, belde ik mijn moeder op. Mijn ouders hingen aan de telefoon vanaf hun vakantiebestemming en wisten dat ik hiervoor zou bellen. Ik kreeg m’n vader aan de telefoon, en hoe lief mijn vader ook is, dit wilde ik eerst mijn moeder delen, via de luidspreker zodat mijn vader het ook gelijk zou horen. Mijn moeder gilde: IS HET EEN MEISJE? Ik gilde, JA! En het gevoel wat we naar elkaar overbrachten was heel speciaal. Dit was ook heel speciaal als Lana een jongen was hoor, maar het gaf een soort speciaal moeder op dochter gevoel, ik als haar dochter die ook een dochter verwachtte. Een dochter die misschien ook wel ooit moeder mag worden. De band die ik met mijn moeder heb is heel speciaal, ze is altijd al een moeder voor me, maar ook een beste vriendin. Dat hoopt ze voor mij ook met een dochter te mogen krijgen. En als ik een zoon zou hebben gekregen net zo natuurlijk. Dat verandert hier niets aan. Lana werd geboren en dit veranderde mij van een jonge vrouw, naar een moeder. En ik hoop net zo’n goede moeder voor mijn kinderen te kunnen zijn, als mijn moeder voor mij is.

mama2

Dit jaar herhaalde bovenstaand verhaal zich opnieuw. Ik vertelde mijn ouders dat ik wederom zwanger was en ook dit keer gingen we met 15 weken (dat kon nu al vroeger) naar de geslachtsbepalende echo. Mijn moeder dacht gelijk aan me te zien dat ik weer een meisje droeg en toen ik aan de telefoon wederom weer om mijn moeder vroeg, wisten ze genoeg. Een jongen was absoluut net zo welkom geweest (gezondheid gaat natuurlijk voor!) maar ze vonden het ook heel speciaal dat het weer een meisje mocht zijn. Voordat Aimy geboren werd, was ik natuurlijk al moeder. En ik zag mijn moeder ook al 3 jaar als oma van mijn dochter. Maar dit nog een keer mogen meemaken was heel erg speciaal. Weer zo’n baby’tje van ons, weer zoveel mooie momenten mogen meemaken.

mama4

Ik vier nu  de derde keer Moederdag en ik zit weer lekker vol sentimentele met clichés hoor, maar ik had het mama zijn geen seconde willen missen. Het heeft mij zoveel geleerd, zoveel gegeven, het is zo speciaal. Het is heel hard werken soms, maar met zoveel liefde dat het helemaal niet als zwaar voelt. En alle ups en downs die bij het moederschap komen kijken maken het zo’n bijzondere ervaring. Ik ben trots op mijn moeder hoe zij er altijd voor mij was en altijd voor mij is en dat voorbeeld wil ik ook aan mijn dochters geven.

Ik wil alle moeders, moeders-to-be en iedereen die dit leest een hele fijne moederdag wensen. Een bijzondere dag om te vieren dat je mama bent. Een speciale dag om onze lieve (schoon)moeders om ons heen te eren en extra te beseffen dat het heel bijzonder is wat zij allemaal voor ons doen. Ik hoop dat ze allemaal lekker verwend worden door de mannen en kinderen. En dan het liefst gewoon de onbetaalbare verwennerij in de vorm van heel veel kusjes en liefde en gezelligheid.

Fotografie: Paul Jespers.

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

36 reacties

 • Marisca| Mama blogger
  8 mei 2016

  Heerlijk is zo’n band met je moeder! Ik heb dat met de mijne en wil haar voor geen goud missen. Milan heeft net zijn zelfgemaakte cadeau al gegeven hij had hem alleen zo goed verstopt dat hij hem niet meer kon vinden. Ik moest hem dus zelf zoeken hahaha
  Marisca| Mama blogger onlangs geplaatst…Nieuwe spaaractie bij PLUS: Angry Birds!My Profile

 • Carlijn
  8 mei 2016

  Geweldige blog dit! Wat een liefde. Vind her heel bijzonder dat je de zwangerschappen zo intens hebt beleefd met je moeder. De foto waar ze achter je staat met je bruidsjurk is supermooi.
  Carlijn onlangs geplaatst…Fijn zonnig weekend allemaal!My Profile

 • Mama Lifestyle Blog
  8 mei 2016

  Wat leuk om je moeder on beeld te zien en wat fijn dat jullie zo’n bijzondere band hebben. Zelf heb ik helaas niet zo’n heel hechte band met mijn moeder. We hebben beiden een heel ander karakter en het contact is altijd vrij oppervlakkig. Ik hoop dat ik met mijn dochter en zoon wel zo’n hechte band mag krijgen. Een moederdaggeschenk in de vorm van een cadeau uit de winkel krijg ik niet. Mijn vriend heeft het te druk gehad om iets voor mij te kopen en mijn kinderen zijn nog te jong om zelf iets te kopen. Maar mijn dochter heeft net de ontbijttafel gedekt en mijn kinderen hebben prachtige knutselwerkjes gemaakt voor mij. Een groter geschenk kan ik eigenlijk niet krijgen. Fijne moederdag allemaal!
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…6 x mezelf letterlijk blootgeven: schaamte en pijnMy Profile

 • Leonie van Mil
  8 mei 2016

  Het is zo mooi en zo bijzonder om het mee te mogen maken. Moederdag is voor mij alleen daarom al de meest speciale dag van het jaar. (Zonder alle commerciële toestanden eromheen dan 😉 )
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…JarigMy Profile

 • Mama Lifestyle Blog
  8 mei 2016

  Wat schattig! Een echte moederdag speurtocht dus! In plaats van paaseieren zoeken je cadeau zoeken haha! Fijne moederdag Marisca!
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…6 x mezelf letterlijk blootgeven: schaamte en pijnMy Profile

 • Josan
  8 mei 2016

  Fijne Moederdag Kelly. Bijzonder hé die band met je moeder en als jezelf ook dochters hebt? Geniet er van en hopelijk hebben jullie vanavond wel een rustig avondje 😉
  Josan onlangs geplaatst…Moederdag Beauty SwapMy Profile

 • Laura
  8 mei 2016

  Wat lief! Een hele fijn moederdag Kelly!
  Laura onlangs geplaatst…Nieuwe maand, nieuwe kansenMy Profile

 • Saskia
  8 mei 2016

  Ik hoop ook zo’n hechte band met mijn dochter te mogen krijgen. Fijne Moederdag!
  Saskia onlangs geplaatst…Mooiste mama momentjesMy Profile

 • Stefanie
  8 mei 2016

  Fijne moederdag Kelly!

 • amanda
  8 mei 2016

  Fijne moederdag kelly en deze is weer anders dan vorige keren nu ben je moeder van twee prachtige meiden

 • Lonneke
  8 mei 2016

  Ik heb ook een onwijs sterke band met mijn moeder. We denken hetzelfde en zeggen vaak precies hetzelfde én tegelijk. Mooi is dat.
  Mijn kleine mannetje vandaag alweer bijna 11 maanden, gaat super snel. Best bijzonder z’n eerste Moederdag! 🙂
  Lonneke onlangs geplaatst…Mijn eerste moederdag!My Profile

 • Sjouk
  8 mei 2016

  Wat een prachtblog :)! Er spat een hoop liefde vanaf, heerlijk om te lezen!
  Mijn gedachten gaan op deze dag ook extra uit naar zij die zo graag moeder zouden willen worden, maar het helaas nooit zullen kunnen zijn!

  Geniet van je moederdag, dat er nog maar een hoop mooie mogen volgen 🙂

 • Charlotte
  8 mei 2016

  Hele fijne moederdag!
  Charlotte onlangs geplaatst…Aukjes diary #19: zon en genieten!My Profile

 • Femke
  8 mei 2016

  Wat mooi om dit zo te lezen. Ik geloof helemaal dat het moederschap vol clichés zit. Fijne moederdag vandaag, het weer alleen al is fantastisch :-)!
  Femke onlangs geplaatst…What I did – Week 18 2016: lekker eten – autobrand – AntwerpenMy Profile

 • Kelly
  8 mei 2016

  Wat mooi! Ook de foto’s zijn prachtig. Fijne moederdag Kelly!
  Kelly onlangs geplaatst…Tag| the blogger love..My Profile

 • Nicole
  8 mei 2016

  Ik heb ook zo’n speciale band met mijn moeder en zij ook met mijn dochter. Het is inderdaad zo bijzonder… Fijne Moederdag allemaal!

 • Karlien
  8 mei 2016

  Fijne Moederdag 🙂 mijn dochter vond het zo spannend dat ze gisteren niet in slaap kon vallen.
  Karlien onlangs geplaatst…Suikervrij ijs recept: mangoMy Profile

 • Martina
  8 mei 2016

  Fijne Moederdag Kelly!
  Martina onlangs geplaatst…30 April 2016 – Dierentuin, zon en wijntjesMy Profile

 • Yneke
  8 mei 2016

  Moeder zijn is inderdaad een geschenk uit de hemel! Je omschrijft het mooi. Ik prijs me ook gelukkig met een hele lieve moeder en schoonmoeder. Nu ik zelf moeder ben kan ik ook enorm genieten van de oma-kleinkind momentjes. Zoveel liefde! Heerlijk. Jij ook een fijne moederdag!
  Yneke onlangs geplaatst…Inspirerend mens – Mijn moederMy Profile

 • Nicole
  8 mei 2016

  Fijne Moederdag lieve Kelly! Dit is mijn tweede Moederdag als moeder. Helaas altijd heel dubbel omdat mijn moeder is overleden.
  Nicole onlangs geplaatst…Wat als iemand anders bepaalt welke make-up je draagt?My Profile

 • Marina
  8 mei 2016

  Fijne Moederdag Kelly!
  Ik hoop zo’n band ook te hebben met mijn zoontje en als ik ooit een dochter krijg.

 • Marina
  8 mei 2016

  Fijne Moederdag Kelly.
  Je bent een hele goede moeder.
  Ik hoop in de toekomst ook een hechte band te hebben met mijn kinderen.

 • Marije
  8 mei 2016

  Fijne Moederdag! Mooi dat je op deze bijzondere dag dat bijzondere nieuws met haar kon delen.
  Marije onlangs geplaatst…Fijne moederdag!My Profile

 • Leonie
  8 mei 2016

  Wat een mooie woorden! Ik ben vanmorgen onverwacht verwend als mama to be… Mijn eerste moederdag met nu al een andere betekenis dan voorgaande jaren. Ik wens jou en iedereen ook een hele fijne moederdag toe!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Lieve mamaMy Profile

 • Annemijn
  8 mei 2016

  Wat een ontzettend lief artikel! Zo bijzonder om je moeder te vertellen dat je zelf ook moeder gaat worden. Ik hoop dat in de toekomst ook te mogen doen. Fijne Moederdag!
  Annemijn onlangs geplaatst…Moederdagcadeau: Nouveau Vintage sieraden van LucardiMy Profile

 • Monique
  8 mei 2016

  Een hele fijne moederdag! Geniet er van!

 • doortjesblog
  8 mei 2016

  Wat mooi! Ik heb ook een hele goede band met mijn moeder en ik zou haar voor geen goud willen missen <3
  doortjesblog onlangs geplaatst…Weekmenu; lekker simpel en gezond!My Profile

 • Kimmetjekims
  8 mei 2016

  Wat heb je dit weer mooi geschreven Kelly! Hele fijne Moederdag <3

 • Laura
  8 mei 2016

  Fijne moederdag Kelly , en wat fijn dat je zo close bent met je moeder ! Liefs laura x

 • Fenna
  8 mei 2016

  Fijne moederdag aan alle mama’s (to be) hier! Dit jaar heeft moederdag toch wel een dubbele betekenis voor ons helaas maar we hopen het volgend jaar ook te kunnen vieren 🙂
  Fenna onlangs geplaatst…Foodie Friday: Moederdag croissant puffMy Profile

 • Dionne
  8 mei 2016

  Wat heb je dit mooi geschreven. Ik hoop het ook ooit te vertellen. Alleen duurt dat wel nog even.
  Dionne onlangs geplaatst…Outfit of the day | Streets of New YorkMy Profile

 • Dhini
  8 mei 2016

  Prachtig! Fijne Moederdag

 • rachel
  8 mei 2016

  ik pink ff een traantje weg….. dit is zo mooi en wou dat ik dat ook nog kon delen met mijn mams, meis geniet van je moederdag <3
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 7 mei 2016My Profile

 • Kim - Kimsbloglife
  8 mei 2016

  Heel mooi met hoeveel liefde je dit geschreven hebt Kelly 🙂
  Kim – Kimsbloglife onlangs geplaatst…Al een maand niet geblogd… Hoe bevalt het en hoe moet het nu verder?My Profile

 • karin
  8 mei 2016

  Mooi geschreven. Mijn moeder en ik hebben ups en downs gehad in onze relatie. Wellicht doordat we aan de ene kant zo heel veel op elkaar lijken en aan de andere kant helemaal niet. Toch is die band bijzonder, en onbreekbaar. Heel speciaal.

  hoop dat je een fijne dag hebt gehad!

 • Maike
  9 mei 2016

  Mooi hoe je dit allemaal met je moeder hebt kunnen delen!
  Maike onlangs geplaatst…Omgekeerd vrijgezellenfeest?My Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.