Mijn derde moederdag

mama1

Mama, ik moet je wat vertellen, maar dat doe ik met dit cadeautje…. zei ik tegen mijn moeder ongeveer 3 jaar geleden rond Pasen. We zouden naar de Paasmarkt gaan, maar niet voor ik haar het grote nieuws zou vertellen. Het nieuws waar ik al jaren over fantaseerde dit ooit mijn eigen moeder te mogen delen.


mama3

Ze stond op. Ben je zwanger??? Nadat ze het doosje met een zwangerschapstest van Moeders voor Moeders opende. Ze gilde het uit van plezier. JAA!! En die avond vertelden wij het mijn vader die het ook van enthousiasme uitschreeuwde.
Een paar weken later, ik was 16 weken zwanger en had net de geslachtsbepalende echo achter de rug, belde ik mijn moeder op. Mijn ouders hingen aan de telefoon vanaf hun vakantiebestemming en wisten dat ik hiervoor zou bellen. Ik kreeg m’n vader aan de telefoon, en hoe lief mijn vader ook is, dit wilde ik eerst mijn moeder delen, via de luidspreker zodat mijn vader het ook gelijk zou horen. Mijn moeder gilde: IS HET EEN MEISJE? Ik gilde, JA! En het gevoel wat we naar elkaar overbrachten was heel speciaal. Dit was ook heel speciaal als Lana een jongen was hoor, maar het gaf een soort speciaal moeder op dochter gevoel, ik als haar dochter die ook een dochter verwachtte. Een dochter die misschien ook wel ooit moeder mag worden. De band die ik met mijn moeder heb is heel speciaal, ze is altijd al een moeder voor me, maar ook een beste vriendin. Dat hoopt ze voor mij ook met een dochter te mogen krijgen. En als ik een zoon zou hebben gekregen net zo natuurlijk. Dat verandert hier niets aan. Lana werd geboren en dit veranderde mij van een jonge vrouw, naar een moeder. En ik hoop net zo’n goede moeder voor mijn kinderen te kunnen zijn, als mijn moeder voor mij is.

mama2

Dit jaar herhaalde bovenstaand verhaal zich opnieuw. Ik vertelde mijn ouders dat ik wederom zwanger was en ook dit keer gingen we met 15 weken (dat kon nu al vroeger) naar de geslachtsbepalende echo. Mijn moeder dacht gelijk aan me te zien dat ik weer een meisje droeg en toen ik aan de telefoon wederom weer om mijn moeder vroeg, wisten ze genoeg. Een jongen was absoluut net zo welkom geweest (gezondheid gaat natuurlijk voor!) maar ze vonden het ook heel speciaal dat het weer een meisje mocht zijn. Voordat Aimy geboren werd, was ik natuurlijk al moeder. En ik zag mijn moeder ook al 3 jaar als oma van mijn dochter. Maar dit nog een keer mogen meemaken was heel erg speciaal. Weer zo’n baby’tje van ons, weer zoveel mooie momenten mogen meemaken.

mama4

Ik vier nu  de derde keer Moederdag en ik zit weer lekker vol sentimentele met clichés hoor, maar ik had het mama zijn geen seconde willen missen. Het heeft mij zoveel geleerd, zoveel gegeven, het is zo speciaal. Het is heel hard werken soms, maar met zoveel liefde dat het helemaal niet als zwaar voelt. En alle ups en downs die bij het moederschap komen kijken maken het zo’n bijzondere ervaring. Ik ben trots op mijn moeder hoe zij er altijd voor mij was en altijd voor mij is en dat voorbeeld wil ik ook aan mijn dochters geven.

Ik wil alle moeders, moeders-to-be en iedereen die dit leest een hele fijne moederdag wensen. Een bijzondere dag om te vieren dat je mama bent. Een speciale dag om onze lieve (schoon)moeders om ons heen te eren en extra te beseffen dat het heel bijzonder is wat zij allemaal voor ons doen. Ik hoop dat ze allemaal lekker verwend worden door de mannen en kinderen. En dan het liefst gewoon de onbetaalbare verwennerij in de vorm van heel veel kusjes en liefde en gezelligheid.

Fotografie: Paul Jespers.

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

36 gedachten over “Mijn derde moederdag”

 1. Geweldige blog dit! Wat een liefde. Vind her heel bijzonder dat je de zwangerschappen zo intens hebt beleefd met je moeder. De foto waar ze achter je staat met je bruidsjurk is supermooi.
  Carlijn onlangs geplaatst…Fijn zonnig weekend allemaal!My Profile

 2. Wat leuk om je moeder on beeld te zien en wat fijn dat jullie zo’n bijzondere band hebben. Zelf heb ik helaas niet zo’n heel hechte band met mijn moeder. We hebben beiden een heel ander karakter en het contact is altijd vrij oppervlakkig. Ik hoop dat ik met mijn dochter en zoon wel zo’n hechte band mag krijgen. Een moederdaggeschenk in de vorm van een cadeau uit de winkel krijg ik niet. Mijn vriend heeft het te druk gehad om iets voor mij te kopen en mijn kinderen zijn nog te jong om zelf iets te kopen. Maar mijn dochter heeft net de ontbijttafel gedekt en mijn kinderen hebben prachtige knutselwerkjes gemaakt voor mij. Een groter geschenk kan ik eigenlijk niet krijgen. Fijne moederdag allemaal!
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…6 x mezelf letterlijk blootgeven: schaamte en pijnMy Profile

 3. Het is zo mooi en zo bijzonder om het mee te mogen maken. Moederdag is voor mij alleen daarom al de meest speciale dag van het jaar. (Zonder alle commerciële toestanden eromheen dan 😉 )
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…JarigMy Profile

 4. Fijne Moederdag Kelly. Bijzonder hé die band met je moeder en als jezelf ook dochters hebt? Geniet er van en hopelijk hebben jullie vanavond wel een rustig avondje 😉
  Josan onlangs geplaatst…Moederdag Beauty SwapMy Profile

 5. Fijne moederdag kelly en deze is weer anders dan vorige keren nu ben je moeder van twee prachtige meiden

 6. Ik heb ook een onwijs sterke band met mijn moeder. We denken hetzelfde en zeggen vaak precies hetzelfde én tegelijk. Mooi is dat.
  Mijn kleine mannetje vandaag alweer bijna 11 maanden, gaat super snel. Best bijzonder z’n eerste Moederdag! 🙂
  Lonneke onlangs geplaatst…Mijn eerste moederdag!My Profile

 7. Wat een prachtblog :)! Er spat een hoop liefde vanaf, heerlijk om te lezen!
  Mijn gedachten gaan op deze dag ook extra uit naar zij die zo graag moeder zouden willen worden, maar het helaas nooit zullen kunnen zijn!

  Geniet van je moederdag, dat er nog maar een hoop mooie mogen volgen 🙂

 8. Ik heb ook zo’n speciale band met mijn moeder en zij ook met mijn dochter. Het is inderdaad zo bijzonder… Fijne Moederdag allemaal!

 9. Moeder zijn is inderdaad een geschenk uit de hemel! Je omschrijft het mooi. Ik prijs me ook gelukkig met een hele lieve moeder en schoonmoeder. Nu ik zelf moeder ben kan ik ook enorm genieten van de oma-kleinkind momentjes. Zoveel liefde! Heerlijk. Jij ook een fijne moederdag!
  Yneke onlangs geplaatst…Inspirerend mens – Mijn moederMy Profile

 10. Fijne Moederdag Kelly!
  Ik hoop zo’n band ook te hebben met mijn zoontje en als ik ooit een dochter krijg.

 11. Fijne Moederdag Kelly.
  Je bent een hele goede moeder.
  Ik hoop in de toekomst ook een hechte band te hebben met mijn kinderen.

 12. Wat een mooie woorden! Ik ben vanmorgen onverwacht verwend als mama to be… Mijn eerste moederdag met nu al een andere betekenis dan voorgaande jaren. Ik wens jou en iedereen ook een hele fijne moederdag toe!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Lieve mamaMy Profile

 13. Fijne moederdag Kelly , en wat fijn dat je zo close bent met je moeder ! Liefs laura x

 14. Mooi geschreven. Mijn moeder en ik hebben ups en downs gehad in onze relatie. Wellicht doordat we aan de ene kant zo heel veel op elkaar lijken en aan de andere kant helemaal niet. Toch is die band bijzonder, en onbreekbaar. Heel speciaal.

  hoop dat je een fijne dag hebt gehad!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.