Lekker: Chinese tomatensoep recept

 Chinese tomatensoep recept

De lekkerste Chinese tomatensoep, je weet wel, die van de afhaalchinees die maak je gewoon zelf! En zo ontdekte ik dit recept via mijn vader en was ik gelijk enthousiast, wat is dit lekker! En nog fijner, heel makkelijk te maken met dit recept. Ik vind deze variant op Chinese tomatensoep zelfs lekkerder dan die van de afhaalchinees en ik ben echt dol op die tomatensoep van de Chinees dus dat zegt een heleboel over de smaak van deze soep. Benieuwd hoe je dit makkelijk thuis kunt maken?

Lekker: Chinese tomatensoep recept
 Chinese tomatensoep recept

Wat heb je nodig voor 4 personen Chinese Tomatensoep recept : 
– halve liter water
– 1 pak gezeefde tomaten (500 gram)
– 1 grote kippenbout of 250 gram kipfilet
– 1 kippenbouillonblokje
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 6 eetlepels suiker of vervang dit voor 3 eetlepels appelmoes.
– 4 eetlepels zoete ketjap
– 2 eetlepels azijn
– 1 theelepel sambal (optioneel)
– 1 theelepel Djahe
– 1 theelepel citroengraspoeder (sereh)
– 2 eetlepels maizena
– 1 ei

 Chinese tomatensoep recept

Een Hollandse Tomatensoep met balletjes recept vind je hier.

Aan de slag met je zelfgemaakte Chinese Tomatensoep!
– Snij de ui fijn en pers de knoflook uit. Zet het water op het vuur met het kippenbouillonblokje. Kook de kipfilet of kippenbout mee in het kippenbouillon. Laat dit 1 uur zachtjes pruttelen tot de kip gaar is.
– Haal alle ingrediënten uit de bouillon. Laat de kip afkoelen, haal bij kippenbout de botten weg en snij de kip fijn.
– Voeg het pak gezeefde tomaten toe aan de overgebleven kippenbouillon en breng dit weer aan de kook.
– In een schaaltje meng je de suiker (of appelmoes of ander zoetstof), ketjap, azijn, sambal en kruiden (Djahe en Sereh/citroengraspoeder). Voeg dit mengsel toe aan de soep. Roer de maizena met wat water tot een papje en voeg ook dit toe aan de soep. Gooi een eitje in het soepmengsel en kook de soep nog zo’n 20 minuten door. Als laatst voeg je de gesneden stukjes kip weer toe en je Chinese tomatensoep is klaar. Lekker om te garneren met wat lente ui met wat kroepoek er naast. Smakelijk!

Ook lekker: Franse Uiensoep, zelfgemaakte Broccolisoep of Rode linzensoep!

En klaar is je zelfgemaakte Chinese tomatensoep! Een lekker en redelijk makkelijk recept, mijn tip is om gelijk voor 8 personen te maken en een deel in te vriezen om later op te eten.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

43 gedachten over “Lekker: Chinese tomatensoep recept”

 1. Dank je wel voor het delen Kelly. Ik ben benieuwd hoe hij smaakt. Tot nu toe vind ik doe van mijn mama het lekkerst. Benieuwd of dit recept in de buurt komt.
  Josan onlangs geplaatst…Inoli baby badolieMy Profile

 2. Dat klinkt wel erg lekker! Ik hou van zelf gemaakte soepen haha maak ze dan ook altijd het liefst vers 🙂

 3. Lekker deze ga ik zeker even onthouden want ook ik ben dol op Chinese tomaten soep van de afhaalchinees. Dus als jij zegt dar deze nog lekkerder is…..ja dat is het proberen waard. Fijn weekend liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…Droomparken MolengroetMy Profile

 4. Hmm! Ik ben gek op chinese tomatensoep! Deze is natuurlijk veel gezonder en dus lekkeyrder, bedankt voor ‘t delen!

 5. Klinkt heel lekker! Ga hem zeker binnenkort maken 🙂
  Mis alleen in het begin wat je nou eigenlijk net de gesneden ui/knoflook doet? Even aanfruiten in de pan en dan het water erbij ofzo?

 6. Klinkt heel lekker, doe je dat ei er gewoon rauw bij in? Ik wil dit recept van het weekend gaan maken.

 7. Ik ben nu de soep aan het maken.. wel wat onduidelijkheid, want moeten de en de knoflook nog worden aangefruit of mogen die zo in de soep? En ook de 500ml water is voot mijn kippenbout erg weinig.. dus doe ik het wel goed?

  Groetjes marieke

 8. Heb de soep zojuist gemaakt. Erg lekker!
  De uitjes en knoflook heb ik in het begin bij de boullion in het water gedaan. Op het moment dat de kip gaar was heb ik alle ingrediënten (kip en uitjes) uit het water gehaald.

  De volgende keer verdubbel ik de hoeveelheden zodat er wat meer soep overblijft 🙂

  Toprecept!

 9. Heerlijke soep. Ik dacht dat de kip wat teveel zou zijn maar dat is niet zo. Ik heb er meer water aan toegevoegd, want dat verdampt door het koken. Kipfilet heb ik een kwartiertje meegekookt, dat is voldoende anders wordt deze veel te droog. Met kippepootjes zou ik ook niet langer dan 20 minuten aanhouden. Naast de appelmoes moest er nog wel veel suiker bij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.