Je man 3 maanden moeten missen, mijn ervaringen

 


curacao-voor-vertrek-luchthave

Deze foto is gemaakt op het vliegveld, net voordat Yannick voor 4,5 maand op uitzending zou vertrekken naar Curacao. We waren een klein jaartje samen en we zouden elkaar 3 maanden niet zien. En al is Curaçao geen gevaarlijk eiland voor een militair om een uitzending te doen, toch vond ik het heel heftig dat ik hem zo lang moest missen. Om even terug in de tijd te gaan, vertel ik in dit artikel hoe ik die tijd ervaren heb en wat ik zoal deed om de tijd door te komen. En vertel ik over ons eerste bijzondere weerzien!


Bovenstaand liedje stond toentertijd op nummer 1 in de hitlijsten en draaiden wij op weg naar het vliegveld waar we Yannick gingen afzetten. We zouden elkaar 3 maanden niet zien, hoe ga ik die tijd doorkomen? We woonden toen nog niet samen en Yannick was al veel weg voor werk (vaak was hij enkel in het weekend thuis) maar die doordeweekse dagen zonder hem, vond ik soms al pittig. Iedereen zal dit anders ervaren, maar vanaf de eerste seconde dat ik Yannick kende, wilde ik geen dag meer van hem vandaan zijn. In de eerste 2 jaar van onze relatie waren er veel periodes waarin we elkaar weinig konden zien door zijn werk. Ik was ook druk met mijn studie SPH, eigen bedrijf en bijbaan dus het was altijd al veel planwerk. Maar 3 maanden was nog nooit voorgekomen en wat zag ik daar als een berg tegenop.

Ik heb vooraf zoveel gehuild en in de auto naar het vliegveld had ik het ook zwaar. Op die momenten besef je extra hoeveel je van iemand houdt en hoe graag je samen bent. Ik wil niet dramatisch overkomen in dit artikel, maar ik vond het gewoon heel heftig. Missen is een emotie die je echt kan overvallen. En dan was het voor mij slechts 3 maanden.

curacao-bingo-game

Na het afscheid begon het aftellen. Hoe ga ik mezelf bezighouden? Hoe ga ik mezelf afleiden van het gemis. Ik was niet echt een sporter (ja, 1x per week Zumba of spinning) maar niet echt fanatiek. In die tijd begon het extreme trainingsprogramma ‘P90X’ een trend te worden. Vergelijkbaar met het bekende Insanity, Killerbody motivatie van Fajah of Bikini body programma van Kayla Itsines. Het is een thuis workout programma waarbij je een rooster afwerkt waarin 6-7 dagen sport en daarmee worden super fitte resultaten beloofd. Wij zouden elkaar 90 dagen niet zien, dus Yannick ging het programma vanaf daar volgen, en ik hier in Nederland. We zouden elkaar enkel via Skype zien dus in real life zouden we elkaar de resultaten pas tonen. Dat vele sporten was voor mij de manier om mezelf af te leiden en mijn hoofd leeg te maken. Die kalender die erbij hoorde, was de afstreep kalender naar ons weerzien.

curacao-snorkele

En toen het weerzien
Na 3 maanden nam ik in mijn eentje de vlucht naar Curaçao. Ik had op donderdag mijn laatste tentamen (die ik moest halen, want tijdens de herkansingsperiode zou ik op Curaçao zitten, maar ik bleek het tentamen te hebben gehaald gelukkig. Die vrijdagnacht nam ik het vliegtuig. Een (door vertraging) 12 uur durende reis. Ik hield het niet meer van de zenuwen en spanning. Ik had hem zo gemist. Ik landde en op het vliegveld duurde het zo lang tot ik eindelijk mijn koffers had en in Yannicks armen kon springen. En toen was het moment daar, als een scene uit ‘All you need is love‘. Ik had me 3 maanden lang niet compleet gevoeld, maar op dat moment klopte alles weer. Dat was zo’n bijzonder moment. Hij nam me met de auto mee naar het schattige appartement dat 3 weken van ons zou zijn en we hadden een fantastische vakantie. Ik nam de vlucht in mijn eentje weer naar huis en toen was het nog een maand aftellen tot zijn uitzending voorbij was. Ik wist het vooraf al, maar deze ervaring bevestigde voor mij nog meer dat Yannick de ware is voor mij. Wat had ik hem toch erg gemist!

Nadien zijn er meer periodes geweest waarin we elkaar af en toe wat weken moesten missen voor zijn werk, maar nu is het gelukkig helemaal stabiel en is hij vrijwel iedere dag bij mij. Ik ben benieuwd of jullie je in mijn verhaal herkennen. Heb jij (of ben jij) een partner die voor lange tijd weg is geweest voor werk of studie? Hoe heb jij die periode ervaren en wat deed jij om die tijd door te komen? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en reacties bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

52 reacties

 • Mama Lifestyle Blog
  23 oktober 2016

  Wat heben jullie elkaar lang moeten missen! Mijn broertje zit voor zijn werk voor langere periode in alle uithoeken van de wereld. Zo zat hij bijna 9 maanden in Saoudi Arabie en een half jaar in Siberie. Wel mag hij na 6 weken twee weken naar huis en daarna vliegt hij terug. Het lijkt mij ontzettend zwaar om elkaar als partners zo lang te moeten missen. Maar goed dat Yannick nu elke dag thuis is.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Wat zijn de voor- en nadelen van vloggen?My Profile

 • Sjoukje - meergeldminderstress
  23 oktober 2016

  WoW, dat is lang! Wat een goed idee, die sportuitdaging. Wel heel fijn dat hij nu nooit meer weg hoeft!
  Toen wij een paar maanden samen waren ging mijn partner drie weken op een al geboekte vakantie. We werden echt gek, daarna wisten we zeker dat we elkaar nooit meer wilden missen. We zijn nu 14 jaar verder en dat geldt nog steeds.
  Sjoukje – meergeldminderstress onlangs geplaatst…ZZP’er Zaterdag met Merel Lamboo van We Like LivingMy Profile

 • chucky1012
  23 oktober 2016

  Dat is echt zo lang!
  Wat een gemis.
  Ik denk niet dat ik het aan zou kunnen als mijn vriend voor zolang weg zou moeten zijn.

  Xoxo

 • Charlotte
  23 oktober 2016

  Ik ben zo blij dat mijn man nooit weg hoeft voor zijn werk, zou ik vreselijk vinden!
  Charlotte onlangs geplaatst…Aukjes diary #43: mama verwenbeurs en doktertje spelenMy Profile

 • Sabrina
  23 oktober 2016

  Ik zou er niet goed in zijn om hem zo lang te moeten missen en vooral in het alleen leven. Dapper
  Sabrina onlangs geplaatst…GephotoshootMy Profile

 • Lisette
  23 oktober 2016

  Heftig zeg! Ik ben zelf 6 maanden in Australië geweest toen we elkaar net kenden. Het afscheid was echt niet tof maar het is wel heel goed voor ons geweest.
  Nu ben ik blij dat mijn bent ertoe avond aan de eettafel zit, al klaag ik weleens over zijn werk hoor! Maar een militair of schipper ofzo lijkt me veel lastiger, zeker met kinderen.
  Lisette onlangs geplaatst…32 kaarsjes. En een bodyguard.My Profile

 • Nicole @ Everyday-Life.nl
  23 oktober 2016

  Dat hoeft hier gelukkig niet! Zonder kinderen had ik me wel gered zo lang alleen , maar nu zou ik het niet trekken denk ik.
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Ons Everyday-Life #7 – Met je billen tussen de Duplo!My Profile

 • Daniëlle
  23 oktober 2016

  Ik heb het al zwaar als mijn vriend een weekendje weg is met vrienden haha, moet je na gaan met zo’n lange tijd. Mooi geschreven!
  Daniëlle onlangs geplaatst…KruidenroomkaasMy Profile

 • Dita
  23 oktober 2016

  Dat is best lang, 3 maanden. Mijn vriend gaat 1x per jaar te zeilen met z’n broertje dan mis ik hem ontzettend en dat is dan ‘maar’ 7 tot 10 dagen.
  Dita onlangs geplaatst…Lunch tips baby’s (vanaf 8 maanden)My Profile

 • Leonie
  23 oktober 2016

  Jeetje. Wat een mega lange periode. Zo’n sportuitsaging is dan wel n leuke afleiding. Gelukkig hoef ik mijn vriend nooit zo lang te missen, ik vind t al zwaar als ik een 24 uurs dienst moet draaien…
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Gepersonaliseerde IPhone hoesjes + Giveaway!My Profile

 • Loes Johanna
  23 oktober 2016

  Ik ben blij mijn man nooit zo lang te hebben moeten missen! Ik vind nu een week al meer dan lang zat ?. Ik ben zelf een jaar naar de VS en 4 maanden naar Australië en Nieuw Zeeland geweest, dus wel bekend met het missen van familie en vrienden, maar niet mijn man. Hij heeft een baan waarvoor hij wel vaak naar het buitenland moet, maar in principe gelukkig nooit langer dan twee weken.
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Travel: Sofia, Bulgarije deel IIMy Profile

 • wilmaaa
  23 oktober 2016

  Lijkt me ook best moeilijk om mijn man zolang te moeten missen. Wel een mooie bevestiging dat hij de ware voor je is. ik zou me denk ik ook even ergens anders op moeten richten, slim!

 • Karlijn
  23 oktober 2016

  Hele herkenbare gevoelens! Ik heb nu bijna 1.5 jaar een lange afstandsrelatie. Gelukkig hebben we elkaar tot nu toe bijna elke maand kunnen zien, omdat mijn vriend uit Slovenië komt en dat niet extreem ver weg is. Maar het is wel elke keer 4-7 weken zonder elkaar en dan kunnen we elkaar 3-4 dagen zien en dan begint het weer opnieuw. Heel moeilijk om elkaar zo te moeten missen. Ja, je hebt wel elke keer zo’n romantische all you need is love hereniging op het vliegveld 😉 maar elke keer dat afscheid op het vliegveld is zo zo naar. Als je dan allebei in het weekend een avondje thuis op de bank zit is het zo frustrerend dat je 1000km van elkaar verwijderd bent, want je wilt gewoon lekker samen op de bank kunnen zitten. Het mooie eraan is dat ik nu wel echt weet hoeveel hij voor mij betekent en ik voor hem, want als we niet 100% voor deze relatie hadden willen gaan, hadden we dit nooit volgehouden. Enn met een beetje geluk kunnen we over een maand of 4 eindelijk samen zijn in hetzelfde land 🙂
  Karlijn onlangs geplaatst…Zwarte rijstpuddingMy Profile

 • Malou
  23 oktober 2016

  Ik herken het gelukkig niet, het lijkt me helemaal niks!
  Malou onlangs geplaatst…Win Drs. Leenarts productenMy Profile

 • karlien
  23 oktober 2016

  Wij waren net samen toen ik twee maanden ging reizen. De laatste zes weken waren we samen op Bali. Was zó fijn om weer samen te zijn.
  karlien onlangs geplaatst…Gezinsvakantie Turkije, naar SideMy Profile

 • Anna
  23 oktober 2016

  Stom he dat elkaar moeten missen!

  Wij zijn in januari 7 jaar samen en hebben er inmiddels als 2 uitzendingen op zitten van 4.5 maand (afghanistan en ook curacao), meerdere malen 5 weken Amerika en elke maand minimaal 1 hele week weg.

  ?

 • Saskia
  23 oktober 2016

  Drie maanden lijkt mij erg lang om iemand te missen waarvan je houdt. Ik vind het al lastig als mijn man een week weg is.
  Saskia onlangs geplaatst…Ik ben jarig!My Profile

 • Femke
  23 oktober 2016

  Ik zou er niet aan moeten denken om mijn vriend een langere tijd niet te (kunnen) zien. De langste periode dat wij elkaar niet hebben gezien was ruim 2,5 week/ kleine 3 weken en dat vond ik al lang genoeg! Kan het in de toekomst weer gebeuren dat Yannick langere tijd wordt uitgezonden eigenlijk?
  Femke onlangs geplaatst…What I did – Week 42 2016: trouwjurk shoppen, eten en een middag vrijMy Profile

 • Romy
  23 oktober 2016

  Wat lijkt het me lastig om je vriend zo lang te moeten missen. Ik zou daar denk ik wel erg emotioneel van worden. Hopelijk komt dit de komende tijd niet meer voor en kunnen jullie gewoon lekker tijd met z’n vieren doorbrengen!
  Romy onlangs geplaatst…Mijn Blond Amsterdam verzamelingMy Profile

 • MetMirjam
  23 oktober 2016

  Mijn man moest een keer een kleine week naar het buitenland voor zijn werk. Ik vond er echt geen bal aan thuis en miste hem enorm haha. Dus 3 maanden… petje af hoor!
  MetMirjam onlangs geplaatst…Het raakt me zoveel meer sinds ik moeder benMy Profile

 • Nophar
  23 oktober 2016

  Ik weet precies hoe het voelt. Mijn vriend is vorig jaar voor de tweede keer op uitzending geweest. Mali deze keer… Wij hadden net een huis gekocht en hebben hier precies 23 dagen in gewoond toen hij vertrok voor wat in eerste instantie de bedoeling zou zijn 3 maanden. Dit werden er uiteindelijk 4,5. Met weinig contact en mocht ook niet echt weten wat er speelde. Ik ben zelf voor 4 weken naar Thailand geweest waar mijn zus woont. Dus de tijd ging snel voorbij!

 • Ingrid
  23 oktober 2016

  Wat vervelend voor je, dat je dat toen zo aan trok! Heerlijk dat je alsnog samen zo’n goede vakantie hebt kunnen vieren samen. Mijn vriend is toen we drie jaar samen waren een half jaar in de VS geweest. Toen we een paar jaar samen woonden moest hij ook verhuizen naar elders in Nl voor z’n werk. Hij kwam meestal in t weekend terug, maar soms had een van ons ook andere afspraken en dan ging dat niet. We hebben elkaar toen een jaar lang alleen in de weekenden gezien. Tegenwoordig wonen we weer samen en dat is natuurlijk veel gezelliger. Wel gaan we allebei nog wel eens naar het buitenland voor werk of vrienden en dan missen we elkaar een paar dagen. Ik heb dit soort dingen altijd heel normaal gevonden, ondanks dat je elkaar erg mist. Des te leuker om elkaar weer te zien! Weg voor defensie lijkt me wel heel wat anders, dan ga je echt naar risicogebieden. Ik zou me superveel zorgen maken.

 • rachel
  23 oktober 2016

  heftig!! maar geen ervaring mee. ja hoogstens een week omdat hij naar duitsland moest maar dat was maar een weekje 😉
  rachel onlangs geplaatst…#vlog 22 oktober ’16My Profile

 • Linda
  23 oktober 2016

  Ik ken het niet van mijn partner, maar wel van mijn vader. Die is vaak op uitzending geweest, het langste was een half jaar. Vreselijk vond ik het! Ik kan me je gevoel goed voorstellen, ik moet er niet aan denken dat Kevin lang van huis is. Vorig jaar was hij bijna twee weken van huis voor werk en dat vond ik al niks!
  Linda onlangs geplaatst…Review: Puckababy PiepMy Profile

 • Jessica
  23 oktober 2016

  Wat een mooi artikel. De liefde spat er gewoon bij het lezen vanaf! Super mooi. Maar het lijkt me wel ontzettend heftig. Ik heb mijn man doordeweeks 20 weken achter elkaar moeten missen en dan was hij in het weekend wel gewoon thuis. Best heftig.
  Jessica onlangs geplaatst…Win-actie help de natuur “Freedom Beads”My Profile

 • foryourstyle.nl
  23 oktober 2016

  3 maanden is echt wel een behoorlijke tijd hoor pfoee! Als mijn vriend voor 2 dagen in het buitenland zit word ik al gek. Vind het ontzettend knap hoe je hier mee omgaat en flexibel als mama door het leven gaat. Keep up the good work xxx
  foryourstyle.nl onlangs geplaatst…Sleek highlighter palette SolsticeMy Profile

 • Jennifer
  23 oktober 2016

  Mijn vriend is ook eens voor ruim 9 maanden naar het buitenland geweest. Ik zat toen in mijn examenjaar VWO, dus ik had het gelukkig zelf druk genoeg met het halen van mijn diploma. Ik heb hem destijds rond Kerst opgezocht en pas eind juni zou hij terugkomen. Dat was behoorlijk lang ja, maar doordat ik het zelf zo druk had ging de tijd (achteraf gezegd) best wel snel. En uiteindelijk zijn die maanden maar relatief.
  Jennifer onlangs geplaatst…TAART: Oreo monchoutaartMy Profile

 • Karlijn
  23 oktober 2016

  Erg heftig en herkenbaar! Mijn zus had vorig jaar hetzelfde. Haar vriend zit bij de luchtmobiele brigade en moest ook voor 4.5 maand naar Curacao. Tegelijkertijd in die periode werd hun eerste woning samen, een nieuwbouw huis, opgeleverd. Dat betekende ook kerst en oud en nieuw alleen en alle meubels en zelf uitzoeken. Best heftig en ze is daarom ook erg blij toen ze hem kon opzoeken.

 • Vanessa
  23 oktober 2016

  Heftig verhaal Kelly. Mijn vriend moet soms enkele dagen weg voor zijn werk en dat vind ik al moeilijk, laat staan 3 maanden. Ik zou het me echt niet kunnen voorstellen. Ik herken me heel erg in wat je zegt: vanaf ik mijn vriend leerde kennen, kon ik ook geen dag meer zonder hem. Dat is echte liefde! Gelukkig heeft Yannick nu stabiel werk, is hij nu elke dag bij jou en kunnen jullie van jullie gezinnetje genieten!
  Vanessa onlangs geplaatst…5 tips om je bed mooi op te makenMy Profile

 • Monica
  23 oktober 2016

  Leuk artikel en herkenbaar!
  In de tijd dat wij nog niet samenwoonden vond ik het minder heftig.

  Nu we samenwonen ( al 4 jaar) vind ik het wel heftig maar ga ik aan de klus, hij is de afgelopen 1.5jaar 8maanden op uitzending in Mali geweest. De eerste keer heb ik onze badkamer betegeld en geklust. Zo leuk dat gezicht toen hij thuis kwam en het zo niet had verwacht!!!

  De 2 de keer was ik 10 weken zwanger en heb ik de kamer van onze kleine meis gemaakt, echt zelf gemaakt van het bedje tot commode. Gestuukt geverft en uiteindelijk mooie opgeleverd ! De tijd vloog voorbij, maar wat was ik blij dat hij mijn dikke buik kon zien en Guusje kon voelen trappen.

  Gelukkig hoeft hij voorlopig niet weg! En hopelijk Yannick voor jou ook niet :)( en de kindjes )

 • Jodi - liefthuis
  23 oktober 2016

  Heftig hoor zo lang je liefste moeten missen. Ik zou inderdaad ook echt bezigheden zoeken. Super slim in het sporten.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Feestelijke WINACTIES!!!My Profile

 • Lobke
  23 oktober 2016

  Mijn vriend en ik kenden elkaar net 3 maanden toen ik voor een jaar naar Washington DC vertrok. Dit stond al gepland voor ik mijn vriend leerde kennen. We hebben elke dag geskypt, ik ben na vijf maanden teruggekomen voor kerst en oud en nieuw om vervolgens weer voor 7 maanden te vertrekken. Ik herken helemaal wat je zegt dat het jullie dichter bij elkaar heeft gebracht. Mijn vriend en ik zijn nog steeds samen en volgend jaar gaan we trouwen! Het kan echt werken als je relatie goed zit. Makkelijk was het absoluut niet. Ik keek heel veel series om tijd te doden en ik sportte ook veel.

 • irma
  23 oktober 2016

  Aah dat lijkt me echt super lang zo zonder elkaar, ik zou het niet kunnen! Wel lekker dat jullie tussendoor eventjes vakantie met elkaar mochten vieren 😀

 • Dees
  23 oktober 2016

  Yep ook voor curaçao en niet daarheen geweest dus de volle 4 maanden moeten missen daarbij was ik ook nog eens net zwanger met 10 weken nam ik afscheid en ik was 27 weken toen ik hem weer ging ophalen! Daarna t langste 2 volle weken daarvoor 3.5 week. Afgelopen half jaar veel alleen weekend thuis
  Dees onlangs geplaatst…Avonturen van Robinn #10My Profile

 • Anouk
  23 oktober 2016

  Aaah heel herkenbaar om te lezen! Ik ging zelf voor 3 maanden naar Canada voor stage en mijn vriend is me daar toen aan het eind van mijn stage ook op komen zoeken. Gelukkig elkaar daarna nooit meer zo lang hoeven missen.

 • Judith
  23 oktober 2016

  Mijn vriend is ook militair. Nu al vaak op oefening. Soms 2 week soms 7 week en alles daar tussen in. Wel lastig als je net samen woont en 200 km van je fam verwijderd bent. Maar dat hebben we gedaan omdat mijn vriend elke dag thuis kan komen en niet meer de hele week intern zit. En ik ben hier (arnhen)aan me vervolg opleiding begonnen. Maar de weken dat hij weg is vind ik lastig omdat ik hier vrijwel niemand nog ken. Het went gelukkig wel en het is een goede voorbereiding op en eventuele uitzending 🙂

 • Marieke
  23 oktober 2016

  Hoi Kelly,

  Heel herkenbaar.. mijn vriend was net voor wij wat kregen 3 maanden weg.. man man wat was dat pittig.. binnenkort gaat ie voor een maand weg.. Zie ik wel tegen op.. Maargoed het hoort erbij en heb een lieve mensen kring om me heen die mij erdoorheen helpen.. en deze “herkenbare” blogs sterken mij ook.

  Bedankt voor je openheid ?

 • Rafaëlla
  23 oktober 2016

  Wat lijkt me dat moeilijk. Mijn man en ik woonden, voor we samen gingen wonen, best een eindje uit elkaar. En dat vond ik toen al lastig. Wel in NL overigens hoor ? Soms voor werk of weekendjes met vrienden zijn we zonder elkaar. Maar dat is ook wel eens goed voor je relatie denk ik.
  Rafaëlla onlangs geplaatst…Conditie #3My Profile

 • J
  23 oktober 2016

  Ik kan me voorstellen dat je er van te voren heel erg tegen op zag en hem ontzettend hebt gemist die drie maanden! Knap dat je je zo hebt gefocust op het sporten. Ik heb mijn man een keer één maand moeten missen, toen hij zijn land van herkomst ging bezoeken. Een maand valt op zich mee, maar mijn man komt uit een zeer gevaarlijk land waar helaas nog altijd oorlog woedt. Hij heeft dit land al als kind met zijn ouders ontvlucht. Ik vond het vreselijk om hem die maand te missen en ik moest mezelf echt bezighouden om niet gek te worden van de zorgen! Een maand heeft nog nooit zo lang geduurd als toen, haha!

 • thebeautyblognl
  24 oktober 2016

  Jeetje wat heftig zeg. Ik heb ook een soort gelijk iets meegemaakt en dat was maar twee weken. Maar die twee weken waren echt een hel! Het is zo raar. Je voelt je dan zo ontzettend leeg en alleen. Ik vind het heel erg knap van je! En inderdaad.. het bevestigd alleen maar dat hij de ware voor jou is! Fijn dat het met zijn werk nu stabiel is! xoxo

 • Mariska
  24 oktober 2016

  Phoe. Wat ben ik toch jaloers op sommige van jullie ;). Mijn vriend komt Zaterdag tussen 16.00 en 23.00 uur thuis (en dat is vaak richting 23.00) en moet zondag op maandag nacht (03.00) weer weg. Het vervelende vindt ik toch wel dat ik je alles moet plannen in die korte tijd die je samen hebt. Dat hij ook zin heeft in een borrel met zijn vrienden, ik het ook leuk vind dat hij mee gaat naar mijn vrienden. Maar ik ook graag de korte tijd die we kunnen samen zijn, echt samen zijn. Het is lastig en op sommige momenten ook verdrietig. Het enige wat ik hoop is als we kinderen krijgen hij vaker thuis kan zijn..

 • Veer
  24 oktober 2016

  Mooi verhaal.

  Mijn vriend en ik zien elkaar alleen in het weekend. Vanaf vrijdag tot zondagochtend. We hebben allebei ons eigen leven met studie en werk. Dat is soms best zwaar. Het liefste wil je samen zijn. En dat is stom als dit nog niet kan..

  Fijne dag!

 • Françoise
  24 oktober 2016

  Mijn zwager werd voor 6 (!) maanden uitgezonden naar Mali. Dat was ook heel heftig.

 • Elise
  24 oktober 2016

  Mijn vriend was eerst voor zijn studie drie maanden in Japan, toen ben ik een maand bij hem geweest. Een halfjaar later ging ik voor mijn studie vier maanden naar Korea, toen is hij ook bij mij op bezoek geweest. Daarna heb ik nog drie maanden stage gelopen in Amerika (het land waar hij vandaan komt), omdat ik toen bij zijn ouders woonde en hij hier in Nederland was, was dat extra speciaal. Kortom: wij zijn vaak langere tijd in andere landen geweest en ik moet eerlijk toegeven: het went. Al blijf je elkaar missen!
  Elise onlangs geplaatst…Paris Vlog | Photoshoot at the Eiffel Tower and the LouvreMy Profile

 • priscilla
  24 oktober 2016

  Wat heb je dit mooi geschreven Kelly! Ik voel de liefde helemaal, hihi. Ik heb het zelf (gelukkig) nog niet hoeven meemaken, maar er is een grote kans voor de toekomst dat manlief op zakenreis moet. Ik kijk er al enorm tegenop.. maar ik weet dat het voor een goed doel is en onze relatie is ijzersterk.
  priscilla onlangs geplaatst…About last week #41. Winkelen, de eerste oliebol van het jaar en verjaardag voorbereidingen.My Profile

 • Laura
  25 oktober 2016

  Mijn man was ook op uitzending toen ik zwanger was. Ik herken het gevoel dat je zo blij bent wanneer hij eindelijk je buik kan zien en de baby kan voelen trappen!

 • simpel, met een snufje liefde
  26 oktober 2016

  Heel erg herkenbaar, ik heb ze heel veel gehad en zal ze nog vaak mee moeten maken vrees ik.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Leuke en goedkope activiteiten voor kinderen.My Profile

 • Heleen
  1 februari 2017

  Hi Kelly! Geen idee of ik ooit al gereageerd heb op dit artikel, maar ik denk het niet. Mijn man is telkens 6 weken weg en 6 weken thuis. Morgen komt hij voor de eerste keer terug van de zes weken weg na de geboorte van onze dochter in september. Ik vond het vroeger wel ‘wennen’ die zes weken, nu was het eerder de hel! Hoe lang moeten jullie kindjes hun papa nog missen? Liefs!
  Heleen onlangs geplaatst…3 maand Weight Watchers, wat doet dat met een mens?My Profile

 • Sandra
  2 juni 2017

  Mijn man heeft bij de luchtmacht gezeten . En is in 2007 uitgezonden geweest naar Afghanistan. Is 4.5 maand weg geweest. Ik vond het afscheid zoooo enorm zwaar. Gelukkig hadden we toen nog geen kinderen…heb me in die periode bezig gehouden met ons huwelijk regelen…wat 2 maanden nadat hij terug kwam zou plaats vinden..en heb veel extra uren gedraaid op mijn werk Zodat ik even vrij kon zijn als hij terug was. Moet zeggen dat ik het nu met 2 kids wel fijn vind dat hij gewoon elke avond thuis is ..en niet alleen de weekenden

 • Sharon
  7 juni 2017

  Ik snap helemaal hoe je je voelde! Mijn vriend zit voor zijn werk op Aruba, 1 maand gehad en nog 11 te gaan.
  Als je het programma hello goodbye ooit hebt gezien, DAAR IS NIETS AAN GELOGEN! voor mij was het afscheid nemen vooral het moeilijkste.
  mensen om me heen zeggen veel: een jaar is zo voorbij. Klopt, Als je terugblikt op een jaar geleden is deze snel voorbij gegaan inderdaad, maar een jaar vooruit denken lijkt wel een eeuwigheid.
  Gelukkig werk ik veel en heb ik veel lieve vrienden en vriendinnen (ook van zijn kant) die er voor me zijn.
  Ach, over 11 maand denk ik; een jaar is best snel gegaan 😉

 • madelief
  24 januari 2018

  Kan me zo goed voorstellen hoe jij je voelde! Zelf ben ik de vrouw van een zeeman.Hij werkt twee weken op en twee af en dat Is goed te doen. Nu kwam hij thuis met de mededeling om op een ander schip te gaan werken, twee maanden op en twee mnd af…… ik zie het totaal niet zitten zolang alleen ,elke keer weer…vreselijk dilemma dit.
  Iemand lang moeten missen waarvan je zoveel houdt, Is best pittig vind ik…..

 • Romy de Heer
  22 mei 2022

  Mijn man is normaal 4 maanden van huis weg maar nu zelfs 5. Hij is stuurman op de grote vaart. Op dit moment vind ik het aan de ene kant makkelijk maar aan de andere kant is het ook heel moeilijk want ik ben in verwachting van ons eerste kindje. Op het moment vind ik het heel moeilijk als ik bijv niet heb afgesproken met vrienden of familie om mijn afleiding te vinden. Dit ook omdat ik snel moe ben. Daarnaast wissel ik gedurende mijn zwangerschap van baan dus er staan ook veel nieuwe veranderingen te gebeuren. Dit maakt het echt wel heel lastig. Hoe gewend ik er aan ben, aan het leven met een schipper de afgelopen 2 jaar hoe lang het nu lijkt te duren. Dus alle tips zijn welkom.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.