Ik ben een mamablogger of mommyblogger, blogmama, mama lifestyle blogger of hoe je het ook wilt noemen. Toen ik mijn blog begon had ik nog geen richting waar ik heen wilde met mijn blog. Wel schrijf ik sinds het begin al over de onderwerpen healthy lifestyle, fashion en personal lifestyle. Af en toe deed ik zelfs beauty artikelen delen met korte reviews, maar heel af en toe hoor want het is niet zo mijn ding. Bezig zijn met beauty, visagie en anderen opmaken vind ik erg leuk maar erover schrijven daar ben ik denk ik niet zo goed in. Ik volg wel al jaren met veel plezier veel bekende beautyblogs en ik vind het heerlijk om de passie voor beauty te lezen van andere dames. Enthousiaste beauty reviews maken dat ik het liefst naar de winkel ren om ook dat luxe product te kopen of juist die budget topper. Een mooi effect dat artikelen van een blog kunnen hebben op lezers.
Toen ik zwanger werd vond ik het automatisch leuk om van alles over het zwanger zijn te delen. Na de geboorte van Lana begon ik met het schrijven over het moederschap. Ik vind het geweldig om mijn ervaringen daarover te delen met jullie. Ik liep gaandeweg wel tegen wat dingen aan. Zo merkte ik dat opvoeden en een visie op het moederschap heel persoonlijk zijn en dat het schrijven daarover een stuk lastiger is dan over een beautyproduct. Ik deel in dit persoonlijke artikel de dingen waar ik als mamablogger soms tegenaan loop.

Opvoeden is onwijs persoonlijk en hierover schrijven is niet makkelijk merk ik. Ik heb zo mijn eigen opvattingen op het gebied van opvoeden en die kunnen in de ogen van anderen misschien anders overkomen. Zo heb ik als moeder de insteek om de voeding van mijn kindje zelf te maken of te verzorgen, ik geef daarom borstvoeding en koos ervoor om de hapjes voor Lana zelf te maken. Ik deel hier ook graag mijn ervaringen over met anderen moeders want wie weet kan ik anderen helpen of inspireren. Dat gaat ook goed, want mijn artikel over het zelf maken van babyvoeding is onwijs goed bekeken en hier wordt nog dagelijks op gegoogled.

Toch merk ik dat ik me soms geremd voel om over dit soort onderwerpen te schrijven. Ik zou honderduit kunnen praten over borstvoeding, tips geven, mijn ervaringen delen met kolfapparaten, tepelzalfjes en weet ik veel wat allemaal maar ik vraag me soms wel af of dit interessant is en of dit niet te persoonlijk is. Ook wil ik daarmee moeders die om wat voor reden dan ook geen borstvoeding kunnen of willen geven geen verkeerd gevoel geven. Ik geloof namelijk oprecht dat wij moeders allemaal het beste met onze kindjes voor hebben en doen wat ons moederhart ons aangeeft. Iedere moeder heeft een andere leefstijl en andere omstandigheden die maken dat je jouw weg in het opvoeden van je kindje op een bepaalde manier ontdekt hebt.

Als je als beautyblogger zegt dat je de oogschaduw van Urban Decay heel slecht of lelijk vindt dan voelt niemand zich daardoor aangevallen of bekritiseerd. Je kunt hoogstens een andere mening hebben en doorgaan met het gebruiken van je favoriete oogschaduw. Als ik in een artikel aangeef dat ik kies voor borstvoeding en zelfgemaakte voeding voor mijn kindje, dan krijg ik reacties dat er niets mis is met flesvoeding, potjes of wat dan ook. Moeders voelen zich persoonlijk aangesproken, en soms zelfs aangevallen.Terwijl dit helemaal niet de bedoeling van mijn artikel is. Ik wil gewoon mijn eigen ervaringen delen en ook ik weet naturlijk niet of dit béter is voor mijn kindje. Het is hoe ik het zelf fijn vind. Het is heel persoonlijk en ik hou ook niet zo van hokjes denken. Ik merk dat ik me door deze reacties geremd voel in het delen van mijn opvattingen. Ik wil niemand voor het hoofd stoten en ook wil ik mezelf en anderen niet in een bepaald hokje stoppen.

Ik weet niet zo goed hoe ik dit kan verwoorden, maar ik wil zo graag delen hoe ik het opvoeden van mijn kindje ervaar, wat mijn opvattingen daar in zijn zonder anderen het gevoel te geven dat ik het beter zou doen of dat een andere opvoedingsstijl je een minder goede moeder zou maken. Want dat is niet zo.

Ik ben benieuwd hoe jullie tegen dit onderwerp aan kijken. Wat lezen jullie graag over opvoeden en mijn stijl hierin? Hoe ervaren andere moeders het wanneer ik mijn stijl deel als deze anders is dan de manier dat jij het doet? Wat vind jij interessant over opvoeden en wat wil je hier over lezen uit mijn hand?

Ook ben ik benieuwd of andere mamabloggers dit gevoel herkennen? Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties.

Speciale credits voor Jessica en Petra voor het mee brainstormen voor dit open en eerlijke artikel.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

66 gedachten over “Mommy monday: Mamablog of beautyblog”

 1. mooi artikel, ik snap wat je bedoelt. maar nog een vraagje, heb je de winnaar van de winactie al gemaild? x

 2. Ik vind het juist leuk om dingen te keren waar ik zelf niks vanaf weet. Dus babyvoeding zonder potjes en andere gedachtes als de grote meute.

 3. Ik vind het altijd leuk om te lezen als jij schrijft over jullie keuzes in het opvoeden. Ik moet zeggen dat ik dan vaak ook dezelfde opvatting deel. Maar ook als dit eens niet zo is, vind ik het interessant en leuk om een andere opvatting te lezen 🙂
  Je bent super goed bezig!

 4. Weet je moeder zijn is het leukste en mooiste wat er is maar wat mij betreft ook het moeilijkste. Bij veel vrouwen brengt dat veel onzekerheid met zich mee. Ook bij mij en zeker bij de eerste. We willen allemaal de perfecte moeder zijn, maar die bestaat niet. Het duurde even voordat ik daar achter was. Gelukkig heb ik ondertussen ook steeds meer vertrouwen gekregen in mij als moeder. Ik denk doordat we het allemaal zo goed willen doen maar we soms niet weten of het wel het juiste is, we ons snel aangevallen voelen. De meeste oordelen snel om te zorgen dat de aandacht niet op hun eigen tekortkomingen ligt. Tekortkomingen die er misschien niet eens zijn, maar dingen waar we ons zelf onzeker over voelen.
  Een heel verhaal maar ik hoop dat duidelijk is wat ik bedoel. Niets is volgens mij zo persoonlijk en moeilijk als het moederschap. Dat brengt automatisch veel reacties met zich mee. Als jij het leuk vind om je ervaringen te delen zou ik dat gewoon doen. Zolang je het niet presenteert als dé manier en andere opvattingen respecteert is er niets aan de hand. Gewoon blijven doen.
  Petra onlangs geplaatst…Vrijheid lijkt zo gewoonMy Profile

 5. Ik snap heel goed dat je het idee hebt dat je moeders die het anders aanpakken bekritiseert, maar wat ik de afgelopen tijd geleerd heb is dat mensen zich ook graag verdedigen en in de slachtofferrol willen kruipen. Ik vind dat je gewoon mag schrijven over het geven van borstvoeding en ik zal het graag willen lezen, ook al zou het straks toch niet voor mij weggelegd zijn om het op mijn eigen gewenste manier te doen. Ik heb in mijn zwangerschapsgroep ook een vrouw die vanwege medicijngebruik geen borstvoeding mag geven en zij was zo sterk tegenover de rest van de groep die allemaal borstvoeding wil gaan geven. Want wat we met z’n allen wel vergeten is dat de flesvoeding van nu ook al zoveel beter is dan hoe het 5 jaar geleden was en dat het in ontwikkeling blijft. En dat het ook zomaar zou kunnen dat de helft van onze groep het uiteindelijk ook niet lukt om borstvoeding te geven. Ik vind het dan heel belangrijk dat die taboe er niet is voor hen en dat het niet als mislukt gezien wordt. Ik ben ook tegen mijn moeders wens in groot geworden dankzij flesvoeding, maar ik ben ook gewoon gezond en slank en heb ook geen allergie of weet ik wat. Dus als het moet dan kan mijn kind die fles krijgen hoor. Maar vanuit persoonlijke wensen toch liever borstvoeding, en zo zit dat bij jou ook en zolang jij vanuit persoonlijke opvattingen schrijft vind ik niks mis met de goedbedoelde adviezen omtrent jouw ervaring. Vergeet ook niet dat het jou moeite heeft gekost om het voor elkaar te krijgen en dat je ook de handdoek in de ring had kunnen gooien en dan waarschijnlijk honderduit had gepraat over flesvoeding omdat je daar de voordelen van had ervaren. Ik vind dat je heel ruimdenkend bent en zolang je vanuit die insteek schrijft je ook ruimdekendheid van je lezers mag verwachten. Jouw blog, jij mag schrijven wat je wilt zolang het aan de regels voldoet. En ik heb nog geen wet gezien die praten over borstvoeding verboden heeft. 😉
  Jennifer onlangs geplaatst…Diary: 17My Profile

 6. Inderdaad een heel gevoelig onderwerp. Ik vind het altijd interessant om verschillende visies te lezen, manieren van opvoeden en al dat soort dingen. Het een spreekt me wel aan, het andere minder. Maar ik voel me daar nooit aangevallen door. Bijvoorbeeld: co-sleeping is iets waar ik zelf niet voor zou kiezen (op dit moment). Maar ik heb nooit de behoefte om een strijd aan te gaan met moeders die hierover schrijven… Dat is hún idee en manier denk ik dan. Het is ook maar net hoe je als persoon bent denk ik. Ik zou gewoon lekker bloggen over jouw manier van opvoeden, tips en trucs. Dan maar een vette disclaimer bovenaan zo’n post haha! Ik zeg iig ja!
  Manon onlangs geplaatst…Een kijkje in het leven van… Manon #21My Profile

 7. Ik denk dat het niet eens zoveel met het onderwerp te maken heeft voor anderen, maar ook voor jouzelf. Als iemand commentaar heeft op UD make-up, is dat veel minder belastend voor de beautyblogger als dat jij commentaar krijgt op hoe jij de dingen aanpakt in het moeder zijn.

  Iedereen die iets op het internet deelt, stelt zich open voor commentaar. Zolang jij die dingen wil delen, en je er goed bij voelt.. Zou ik ze delen! Heel veel mensen zullen dit juist wel fijn vinden. En dat kleine deel dat overal commentaar op heeft? Die laat je lekker lullen. Jij doet het op jou manier, en zij op hun eigen manier! Lekker doorgaan hoor zo, je doet het hartstikke goed!

 8. Ik hoor een beetje twijfel in je artikel. Opvoeding is iets persoonlijks inderdaad maar ik denk wel dat er vrouwen zijn en moeders die er net zoals jou zijn en dit doen. Ik denk dat je heel goed bent in wat je doet, en je mensen zo wat meer doet nadenken over hun keuzes. Als een mama zich hierop aangevallen voelt is dat niet jou zaak! Waarom niet? Jij bedoelde het niet aanvallend maar het is zo overgekomen omdat de andere moeder het anders doet. Tja zo werkt het wel en snap goed dat dat niet altijd makkelijk is maar ik denk dat jij het dan ook weer niet te persoonlijk moet nemen en dat dat meer een reactie is van iemand die het helemaal anders aanpakt. Nogmaals je Bent goed in wat je doet dus twijfel niet!
  Yudeska onlangs geplaatst…What i did this week.My Profile

 9. Hoi Kelly,
  Ik snap je zorg heel goed. Al denk ik eerlijk gezegd dat het probleem meer bij de lezers die meteen in de verdediging schieten of zich aangevallen voelen ligt. Ik vind dat jij altijd heel duidelijk bij je artikelen zet dat het jouw ervaring is. Ik denk dat jij vooral moet schrijven over alles wat je leuk vindt en interesseert. Ook lezers die op het eerste gezicht misschien niet zo veel met het onderwerp borstvoeding of zelf baby voeding maken zouden hebben kunnen ook weer hun andere in hun omgeving inspireren door de tips die ze uit jouw blog halen. Ik zit ook niet in de borstvoeding en babyvoeding maken meer maar ik heb genoeg vriendinnen die daar wel in zitten, leuk als je je hierin verdiept en met ze mee kan praten en adviseren toch?

  Je doet het harstikke goed hoor Kelly!
  Liefs,
  Faye
  Faye onlangs geplaatst…What’s in de folders?My Profile

 10. Dit is nou precies wat al een poos in mijn hoofd zit. Ik ben het een beetje beu dat iedereen zich alsmaar beledigd of aangevallen voelt. Weet je nog dat jij dat filmpje had gemaakt met Yannick over vroeg ouders worden? Daar zei ik dat ook tegen je. Dat ik het gevoel had dat je je moest verdedigen. Het is een beetje de sfeer (kan geen ander woord bedenken) waar we in leven op dit moment. En wat Malou zegt, dan is het moeder zijn ook nog eens een heel gevoelig onderwerp. Mensen moeten eens ophouden met zeggen: ”Daar ben ik het niet mee eens” of “Ik vind dat je dit of dat moet…”. Nee, geef eens een reactie zonder oordeel te geven over een ander. Vraag eens door naar de beweegredenen van anderen. Kelly, als ik jou was zou ik eens de stap zetten. Wees eens de eerste die wel over die dingen gaat schrijven. Wellicht kost het je een paar lezers, nou en! Je zegt zelf dat je er zo graag over zou willen schrijven. Ik zeg: DOEN!
  Marion onlangs geplaatst…Loving Lazy Sundays ~ 7My Profile

 11. Lieve Kel, ga alsjeblieft schrijven over de onderwerpen die je zo ontzettend aanspreken en laat je niet tegenhouden door de gedachte dat iemand anders er aanstoot aan zou kunnen nemen. Ik wil nu heel graag borstvoeding geven, mede omdat jij er altijd zo gepassioneerd over bent. Maar mocht het om wat voor reden dan ook niet lukken, dan zal ik niet opeens geirriteerd zijn omdat jij er wel zoveel moois uit haalt!

  Hetzelfde geldt eigenlijk voor (andere) keuzes in de opvoeding. Zoals Manon eigenlijk ook al zei: ik vind het heel interessant om er opvattingen over te lezen. Ik hoef me er zelf niet eens door aangesproken te voelen om het toch interessant te vinden. Het ene ‘ding’ neem ik mee voor mezelf, het andere laat ik links liggen. Misschien voelt het straks anders, maar op dit moment zou ik me niet beledigd kunnen voelen.

  Bovendien vind ik dat jij altijd heel respectvol omgaat met de mening van anderen. Je verwoordt het altijd zo dat je duidelijk maakt dat een bepaalde keuze ‘slechts’ jouw/jullie keuze is en dus niet per definitie de beste. Zolang je dat als uitgangspunt houdt, denk ik dat je niet snel iemand voor het hoofd stoot.

  Dus, kom maar door met die onderwerpen! Ik kan er een hoop van leren! 🙂
  Betty onlangs geplaatst…Weekoverzicht 8 tot 15 septemberMy Profile

 12. Opvoeding gaat heel wat verder dan de keus tussen borstvoeding en potjes. Veel moeders zijn onzeker, iedereen wil toch het beste voor hun kind en dan kan het fijn zijn te lezen hoe iemand anders dat aanpakt als dat op een open manier beschreven wordt. Dat kan juist lijden tot een mooie discussie, waarin iedereen hun standpunt kan delen. Waardoor je jezelf ook niet aangevallen moet voelen. Gewoon een keer proberen dus!
  Linda onlangs geplaatst…It’s a digi world; schermgebruik voor kinderenMy Profile

 13. Lieve Kel, ga het gewoon doen! Echt hoor! Ik denk dat jij heel inspirerend kan vertellen over de keuzes die jij en Yannick wat betreft de opvoeding hebben gemaakt! Jullie zijn er heel bewust mee bezig, en halen er veel plezier uit. Ondanks dat ik niet alles hetzelfde zal gaan doen, vind ik het heel interessant om jouw verhalen te horen of te lezen.

  Bovendien vind ik juist dat jij altijd heel erg benadrukt dat het ‘slechts’ jouw opvatting is en dat je snapt dat niet iedereen dezelfde keuze maakt. Maar dat een bepaalde keuze voor jou gewoon het beste werkt. Ik kan daar juist alleen maar bewondering voor hebben!

  Dus kom alsjeblieft lekker door met al die interessante artikelen over de beste borstvoedingstips, het zelf maken van babyvoeding en al het andere waar jullie bewust voor hebben gekozen. Ik kan er alleen maar van leren. Of geïrriteerd door raken, en dan spreek ik je nooit meer (haha, nee grapje! Zou niet weten waar ik me beledigd over zou moeten voelen!)

  Maar serieus: Ik zal niet alles hetzelfde gaan doen als jij, maar dat betekent niet dat ik het niet interessant vind om te lezen hoe iemand anders zijn of haar kind opvoed. Precies wat Manon eigenlijk ook zei. Sommige dingen neem ik mee, sommigen niet.

 14. Ik vind het mooi hoe je schrijft. Ik ben het ook vaak met je eens. Maar als ik eens iets anders doe, voel ik me helemaal niet aangevallen. Ik vind het juist leuk en interessant om te lezen hoe anderen dat doen. Wellicht kan ik er iets van leren. Wat je zegt is zekercwaar: we hebben allemaal het beste voor met ons kindje.
  Maike onlangs geplaatst…Hoera voor mijn moeder!My Profile

 15. Dankje lieve Marion! Je hebt helemaal gelijk. Omdat ik voor een groot publiek schrijf vind ik het lastiger af te bakenen wat ik wel en niet kan zeggen, dat is voor mij een leerproces en ik ben iemand die een ander niet wil passeren maar je zegt het helemaal goed, gewoon doen 🙂

 16. Dankjewel voor het meedenken. Ik wil het allemaal op een blog kunnen delen omdat ik niet zoveel mama content deel en ik daarom geen hele blog daarmee kan vullen denk ik.

 17. Dankjewel Betty, wat een lieverd ben je ook! Leuk om te horen dat je mijn visie graag wilt lezen. Leuk dat je daar wellicht van kan leren of irriteren 😉
  ik leer veel van jullie feedback in deze mommy monday en daar heb ik veel aan.
  Thanks! 🙂

 18. Zoals jij zegt dat iedereen doet wat haar het beste lijkt voor haar kindje zo doe jij het ook. Zelf kan ik mij vrijwel altijd vinden in jouw visie dus ik vind het ook erg leuk om van een jou te lezen. Ik snap wel heel goed wat je bedoelt, in mijn prive leven loop ik er ook weleens tegenaan bijvoorbeeld met gezond eten dat er mensen zijn die dit overdreven vinden.
  saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life (week 37)My Profile

 19. Hoi Kelly,

  Je doet het hartstikke goed en ik vind het hartstikke leuk om te lezen.
  Soms lees ik herkenning en op een ander moment word ik zelf aan het nadenken gezet.
  Ik ervaar jouw artikelen nooit als betweterig. Daarin ben jij ook altijd duidelijk.
  Je geeft altijd aan dat het niet jouw bedoeling is dat jouw manier dé manier is.
  Dat ieder het voor zich moet weten. JE DOET HET HARTSTIKKE GOED.
  Bovendien mensen die jou nu al een poosje volgen weten ook dat jij zo iemand niet bent om anderen te kwetsen. Schrijf maar lekker van je af want ik lees het graag 😉

 20. Hey Kelly, ik snap wat je met dit artikel wilt zeggen en ik snap je twijfels hieromtrent. Wel wil ik even kwijt dat je in mijn ogen helemaal niét iemand bent “die het beter weet” of “die haar visie opdringt”. Ik vind dat je heel goed vermeld dat dit jouw visie is en dat dit voor elke moeder of gezin verschillend is. Ik vind jou daarin net heel professioneel! Als jij wilt schrijven over kolven en over borstvoeding geven (wat volgens mij op deze blog heel erg mooi zou passen), dan moet je dat denk ik gewoon doen… Ik lees jouw artikeltjes met heel veel plezier!

 21. Ik zou het gewoon doen meid! Je beschrijft altijd heel duidelijk dat het jouw of jullie visie is. Mensen die het niet willen horen/lezen moeten dat lekker niet doen. Er zijn zoveel mensen die het wel interessant vinden. Bovendien, het is JOUW blog, en jij maakt uit wat je erop zet. Daar hebben anderen in principe weinig over te zeggen. Ik zie het ook altijd maar zo: mensen hebben altijd wel iets waarmee ze het niet eens zijn of waarover ze willen zeuren. Dat maakt het niet ineens zo dat wat jij zegt dat het onzin is. Ieder mens is immers anders en pakt de dingen aan zoals hij/zij denkt dat het beste is, het feit dat je zoveel bezig bent met de opvoeding van jullie dochter laat mijn inziens alleen maar zien hoeveel je van haar houd en erover nadenkt wat het beste is voor je kindje. Dan ben je toch al een topmoeder?! Kortom: gewoon lekker schrijven waar jij over wilt schrijven! Ik vind het in ider geval interessant, al ben ik (nog) geen moeder!

 22. Lieve Kelly,
  Ik herken zoveel in deze mommy monday. Ik voel me soms ook geremd en zet regelmatig extra benadrukt in mijn artikel dat dit de manier is die IK hanteer en dat het niet betekent dat een andere manier in mijn ogen slecht is, maar dat ik me er goed bij voel. Doordat ik het idee heb dat ik zoiets erbij moet schrijven omdat het anders verkeerd over kan komen beperk ik mezelf eigenlijk al. Ik houd mezelf in en jij doet dat ook.
  Heb al vaker bij je aangegeven dat ik juist nooit het gevoel krijg bij jou bekritiseerd te worden. Ik geef geen borstvoeding meer, maar lees bij jou zeker net zo graag de verhalen erover. Waarom? Omdat het interessant is en omdat ik het een volgende keer graag weer probeer!
  Nicole onlangs geplaatst…Dat knoeien heb ik van mijn papa..My Profile

 23. Het is jouw blog, dus je mag zeggen wat je wil. Ik denk dat eventueel negatieve reacties een beetje horen bij het feit dat je blog groeit en dus door meer mensen gelezen wordt. Je kunt niet altijd iedereen tevreden houden, hoe graag je dat ook zou willen. Dat kan niet in het dagelijks leven en dat kan niet op het internet.
  Natuurlijk is het niet leuk om die reacties te lezen, maar om je daardoor geremd te voelen in hetgeen je wil schrijven? van mij hoeft dat niet hoor!

  Wat ik nog buiten dit onderwerp wilde zeggen is dat ik het zo goed vind dat je Lana’s gezichtje altijd zo goed uit foto’s houdt. Natuurlijk is het voor ons leuker en persoonlijker als we haar wel te zien krijgen, maar ik vind het super dat je haar toch op deze manier een beetje buiten het wereld wijde web houdt.
  Ik zie soms bijvoorbeeld grote youtube vloggers die hun baby vanaf dag één volop filmen en op die manier “openbaar” maken. Ik vind dat het een keuze is van de ouders om zoveel van je privé leven op het internet te zetten met alle risico’s van dien, maar een baby kan daar nog niet zelf over beslissen en eenmaal op het internet, altijd op het internet.

  Daarom denk ik dat het verstandiger is om je baby een beetje buiten beeld te laten, hoe moeilijk dat soms ook is, tot dat hij of zij hierover zelf kan beslissen.
  Céline onlangs geplaatst…Hoe voor te bereiden op een lange loopMy Profile

 24. Hoi Kelly!

  Ik begrijp volkomen wat je bedoeld hoor! Alleen kun je het ook zo bekijken je schrijft voor zo’n groot publiek en je wilt het voor iedereen leuk maken maar het is wel jou persoonlijke blog. Mensen volgen jou om meer over jou en je manier van leven te weten te komen en ook over de opvoeding van Lana omdat je daar graag over schrijft. Dan vind ik dat jij alle echt heb te zeggen wat jij fijner of persoonlijker liever doet dan een ander wat dat ben jij! en daarom heet het ook een persoonlijke blog! Ik begrijp enigszins wel dat andere er misschien een andere mening over hebben maar heej!, dat moet kunnen maar het is jou blog en leven! en ik vind juist niet dat je het gevoel geeft in je filmpjes en artikelen dat het moet zoals jij het doet. Want zoals je al zegt iedere moeder doet wat goed voelt! Soms kun je er dan misschien heel enthousiast over vertellen of schrijven omdat het voor jou en Lana heel goed voeld maar dat is je goed recht dat te vertellen en dat doe je zonder een toontje van bijvoorbeeld: ” dus als je geen borstvoeding geeft is dat niet zo heel goed voor je kindje” je zegt er juist altijd bij dat je niemand wilt aanvallen enzo! Ik vind dat je het super leuk doet en zelfs voor niet-moeders is het erg leuk om te lezen! ga zo door want het is jou persoonlijke blog en je schrijft geen regels voor, voor alle andere moeder je deelt gewoon jou ervaringen en ik durf te wedden dat iedereen het enorm leuk vind om daar over te lezen.

  groetjes.

 25. Ik zit gewoon met tranen in mijn ogen deze lieve reacties te lezen! Ik kan soms zo bang zijn om de betweter uit te hangen of om anderen te kwetsen, dat is iets wat in mijn persoonlijkheid zit waar ik soms best last van heb. Dit artikel is voor mij een eyeopener en jullie reacties bevestigen dat ik niet zo bang hoef te zijn 🙂 Thanks allemaal! Ik heb de liefste bezoekers! <3

 26. Ik vind het vooral ook moeilijk omdat moeders elkaar zo genadeloos kunnen (ver)oordelen wanneer het gaat over opvoeding en verzorging van kindjes. We zijn allemaal overtuigd dan onze weg de beste is en steken dat niet onder stoelen of banken. Een stukje verantwoording afleggen voor je keuzes denk ik.

  Desondanks denk ik dat er goed over te bloggen is wanneer je bij jezelf blijft en beseft dat jouw weg slechts 1 van de wegen naar Rome is. 🙂 en ik hoop dat dan ook de lezers dat beseffen en respectvol blijven.
  iooon onlangs geplaatst…Zaterdagmarkt voor ZwangerenMy Profile

 27. Ohja dit herken ik zó! Ik werd er vorige week zelfs op aangesproken dat ik Luuk al voor de 6 maanden een prakje eten probeerde te geven. Want ik had tijdens de zwangerschap gezegd dat ik pas met 6 maanden wilde beginnen en dan met Rapley. Daar voelde ik me zo over aangevallen, dat ik dacht, het is toch niet normaal? Ik doe wat mij op dat moment het beste lijkt, Luuk leek de behoefte te hebben aan vaste voeding en dus gaf ik het. Het was geen succes, dus zijn we een week geleden weer begonnen, Luuk wordt volgende week 6 maanden. Maar ik durf het bijna niet meer online te zetten, omdat er weer reacties op komen dan. Maar het slaat nergens op! Ik wil op mijn blog kunnen schrijven over hoe ik over bepaalde zaken denk, zonder mensen aan te vallen. Want in mijn ogen is geen enkele opvoedmethode verkeerd, ik zou alleen bepaalde dingen zelf niet doen, maar daar is iedereen vrij in lijkt me.

  Ik ben in elk geval heel benieuwd naar artikelen over hoe jullie bepaalde dingen doen in de opvoeding van Lana!
  Joyce onlangs geplaatst…Gehaakte deken #2My Profile

 28. Ik lees het allerliefst eerlijke en persoonlijke artikelen. Iemand met een eigen visie en goede argumentatie daar kan ik tenslotte van leren. Het hoeft niet per definitie mijn manier van, in dit geval, opvoeden zijn. Juist door artikelen te lezen waarom iemand iets op een bepaalde manier doet kan dit als een eye opener werken waardoor ik het zelf ook zo wil gaan doen. Het kan inderdaad ook totaal niet ‘mijn ding’ zijn.. Prima, dan doe ik er niks mee.

  Kritiek en feedback incasseren kan nooit kwaad, mits dit op een normale manier gebeurt. Wat jij daar vervolgens mee doet is helemaal aan jou. Mensen die uit hun slof schieten of zich constant verdedigen, hebben denk ik zelf nog niet geaccepteerd dat zij het anders doen. Misschien staan ze er ook helemaal niet voor de volle 100 procent achter. Ze proberen jou te overtuigen, maar stiekem zich zelf nog meer.

  Hoe dan ook, het blijven gevoelige onderwerpen.
  Zolang je er respectvol over schrijft en niet de opvattingen of opvoedstijl van een ander daarmee van tafel veegt, zie ik geen reden om het niet te doen.

  Voorbeeld: je reactie op 24 uurs opvang vond ik slecht onderbouwd, oordelend en zeer onhandig omschreven. Dit kan inderdaad mensen erg kwetsen. Maar, je artikelen over borstvoeding en opvoeding hebben goede argumenten en geen oordeel. Daarmee kan je dan toch eigenlijk niemand tegen het zere been schoppen?

  Ik hoop dat je wat aan deze, enorme en goed bedoelde, uitleg hebt.

  Liefs
  Healthy Mommy onlangs geplaatst…Wat is nu eigenlijk erger?My Profile

 29. Goed artikel! Ik heb zoiets van waarom moet je kiezen wat voor blogger je bent, waarom kan niet gewoon alles wat je zelf leuk vind 🙂 x

 30. Mooi en goed stukje. Ik vind zelf dat je best je eigen verhaal moet kunnen doen. En ik denk ook dat er ook moeders (of aankomende moeders) hier wat aan zullen hebben. Maar je kun misschien wel een grens trekken in hoe ver je in een bepaald onderwerp binnen het moederschap duikt.
  Simone onlangs geplaatst…Sushine Blogger Award!My Profile

 31. Hoi Kelly,
  Ik volg je al een tijdje, reageer eigenlijk nooit. Behalve met een duimpje!!
  Ik zie al heel wat reacties voorbij komen waarbij ik me kan aansluiten.
  Ga voor waar jij in geloofd. Je wordt toch bekritiseerd omdat dat, dat juist de kwetsbaarheid is van een blog.
  Je onderscheid jezelf juist door niet het massa antwoord te geven. Daarvan zijn er al genoeg blog!

  Groetjes

 32. Haha nou meis, begrijp me niet verkeerd hoor! Ik kan me er namelijk absoluut niet aan ergeren! Iedereen voedt z’n kind op, zoals die dat voor ogen heeft. Als je er überhaupt over hebt nagedacht, kan je bij mij sowieso al niks fout doen! Of ik het nu zelf ook wil toepassen of niet!

  Lekker doen dus hoor! Bloggen over jouw visie!
  Betty onlangs geplaatst…Weekoverzicht 8 tot 15 septemberMy Profile

 33. Ik weet nog heel goed dat je vorig jaar vlak na de geboorte van Lana een foto postte op Instagram van jezelf in het ziekenhuis met “mamalectuur” waaronder een boek over borstvoeding. Ik weet nog dat ik toen dacht; “zo die is voorbereid, zo moeilijk kan borstvoeding geven toch niet zijn”?
  3 maanden later kon ik mezelf wel voor mijn kop slaan dat ik me niet had ingelezen in dit onderwerp en heeft de hele lieve verloskundige die aan het begin van mijn bevalling erbij was uiteindelijk mijn borstvoeding gered. Ik had totaal geen benul van waar ik mee bezig was, de tranen stonden in mijn ogen en ik stond op het punt om er mee te stoppen.
  Ga alsjeblieft vooral schrijven over dat wat je na ligt en laat je niet weerhouden door ‘men’ die zich evt. aangevallen zouden kunnen voelen. Je schrijfstijl kennende ben je altijd heel respectvol, je geeft duidelijk aan dat iets jouw mening is dus als mensen zich aangevallen voelen zegt dat denk ik meer over henzelf dan over jou. Doen Kelly, echt! Je hebt heel veel waardevolle informatie te delen daar ben ik van overtuigd!!

 34. Ik begrijp jou zeker niet verkeerd lieve Betty 😀 Ik ben blij met jouw comment en die doet me heel goed 🙂 Thanks mop <3

 35. Thanks hier heb ik zeker wat aan! 🙂 Heel fijn hoe je dit uitlegt en aangeeft wat je graag leest en dat die onderbouwing zo belangrijk vind. Ik blijf ook lerende hoe ik dingen kan onderbouwen en toch persoonlijk kan zijn 🙂
  Dankjewel 🙂

 36. Wat goed dat je het artikel live hebt gezet en wat een mooie reacties al zeg. Mijn mening weet je al; Zelf voel ik me soms inderdaad geremd in het delen van mijn opvoedingsstijl. Natuurlijk kun je in mijn blogartikelen wel terugvinden hoe ik tegen bepaalde zaken aankijk, maar ze echt in de spotlights zetten? Nee, dat heb ik lange tijd niet meer gedaan. Toen C. geboren werd deelde ik wel persoonlijke dingen op mijn blog hoor. Over de borstvoeding die niet lukte bijvoorbeeld, toen ik na veel tranen besloten had om te stoppen. Toch heb ik daar nooit vervelende reacties op gekregen eigenlijk. Maar ja, dat was 4 jaar geleden.

  Tegenwoordig zitten al die ‘kampen’ van voor- en tegen-moeders online. Ze gebruiken het internet om hun mening te ventileren en overal reacties te geven. Maar ik ben zelf van mening dat je het niet persoonlijk moet opvatten. Het zegt meer over hen dan over jou. Jij geeft in je artikel heel duidelijk aan dat het jóuw persoonlijke mening is, dat je niemand veroordeeld of in hokjes stopt én dat het absoluut niet jouw bedoeling is om mensen te kwetsen.

  Wij moeders willen allemaal het beste voor ons kindje, maar wat het beste dan is… dat is gewoon superpersoonlijk. Als we dat met z’n allen eens zouden onthouden, en wat minder vitten op elkaar… komt het helemaal goed.

  Ondertussen gewoon jouw verhalen delen hoor! Ik vind ze superleuk en soms ook gewoon leerzaam om te lezen.

  Liefs, Petra

  (p.s.: dankjewel voor je credit! Heel graag gedaan natuurlijk.)
  Petra onlangs geplaatst…Het grote opruim- en minimaliseerproject hier thuisMy Profile

 37. Ik vindt je blog ontzettend leuk, de verhalen over Lana, de blogpost voor je huwelijk. Ik geniet er ontzettend van, als ik jou was zou ik zo door gaan, af en toe een beauty artikel vind ik ook ontzettend leuk. Gewoon vooral zo door gaan dan komt het echt wel goed! En het belangrijkste is wat je gevoel en je hart wil!

  Liefs Tamara.

 38. Het juist leuk dat je je persoonlijke mening in je blogs verwerkt. Omdat ik zelf geen kinderen heb (hopelijk in de toekomst) lees ik alles niet aanhangig door maar wel met een nieuwsgierige interesse. Ik zou zelf geen borstvoeding geven. En vind de foto’s soms iets te. Maar wat je zegt. Als jij er gemakkelijk bij voelt. Het is jouw blog dus gewoon doen. En voor hetzelfde geld als ik een kindje heb draai ik bij en sta ik er dan wel voor open.
  Vooral door gaan, je eigen gevoel volgen. Ik blijf lezen…
  Roxy onlangs geplaatst…Monday Beauty day: ombre lipsMy Profile

 39. Ik vind het juist om te lezen hoe mama’s de opvoeding doen. Ook al ben ik zelf geen mama, ik vind het altijd inspirerend om te lezen! Gewoon mee door gaan met wat je doet.

 40. Ik snap heel goed wat je bedoelt. Ik ben dan wel heel open op Mommytobe maar moet er regelmatig rotte appels tussenuit vissen omdat ze zich niet kunnen vinden in mijn visie en dan belachelijke comments gaan achterlaten. Heel vervelend, maar gelukkig laat ik me er niet door weerhouden. Heel soms besluipt me de gedachte waar ik in hemelsnaam aan begonnen ben maar als er dan weer fijne reacties binnenkomen en ik lieve mailtjes krijg, weet ik weer even waarvoor ik het allemaal doe. Je moet echt even door de nare mensen heen kijken en voor jezelf beslissen of je het wil of niet!
  Shirley onlangs geplaatst…Lucky No. 7My Profile

 41. Jeetje, ik krijg het idee dat je jezelf moet ‘verdedigen’. Het is jouw blog Kelly, ik zou lekker schrijven over wat jij het liefste wil! Het is inderdaad een heel persoonlijk en gevoelig onderwerp omdat iedereen andere opvattingen erover heeft. Ook al ben ik zelf geen moeder, of moeder in spé, ik vind het reuze interessant om verschillende visies op opvoeding te lezen! En anders een disclaimer erbij? Jammer dat sommige mensen zich zo snel aangevallen voelen, terwijl dat het laatste is wat jij ermee wilt bereiken! Ik vind het wel leuk om te lezen in ieder geval 🙂

 42. Ik snap je dilemma,
  Ik ben nog geen moeder maar wij hebben wel een kinderwens, ik ben mij eigenlijk aan het voorbereiden op het moederschap en zwangerschap.
  De 1 leest 20 boeken en ik lees de Blogs en kijk de filmpjes op Youtube.
  En dan vooral van moeders van mijn eigen leeftijd (24).
  Maar als je dingen in de boeken leest en je leest iets waar je het niet mee eens of waar je zelf anders tegenover staat dan ga je daar ook de schrijver niet over contacten van: Heej daar ben ik het niet mee eens. Je slaat het hoofdstuk over of je leest het maar denkt, nee dit is niet aan mij besteed.
  Ik zie niet in waarom dat met een Blog of filmpje waar je wel direct op kan reageren anders zou zijn.
  Ik heb je nog nooit een opvoedingsstijl die anders was als hoe je het zelf doet horen beledigen, je geeft goed bedoeld advies en toont ons jou visie, het is aan ieder wat wils wat hij/zij er mee doen.
  Dus ik zou zeggen maak je er niet druk om, je bent een hele leuke blogger en ik heb al veel van je kunnen leren. 🙂

 43. Ik snap het borstvoeding “dillema”. Zelf ben ik helemaal pro borst en heb mijn twee kindjes ook best lang borstvoeding gegeven tot aan irritatie nik andere mensen aan toe.

  Ook over het opvoeden sluit ik mij totaal bij jou aan, het is zo persoonlijk en een moeder met kleuters heeft meer ervaringen opgedaan dan een mee mommy. Ook moet je voorzichtig zijn met de moeders to be…

  Het enige wat ik kan zeggen is: blijf dicht bij jezelf en wijk voor niemand af. Uiteindelijk komen de bezoekers voor jouw schrijven in welke fase ze ook zitten.

  Keep up the good work!
  Nesrin | Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…Daily Cup of weekly picturesMy Profile

 44. Ik denk dat je gewoon je ervaringen kunt delen, alleen je moet wel oppassen met opmerkingen die andere moeders kunnen kwetsen, wat je eerder wel hebt gedaan (bv de opmerkingen die je op de blog van Shirley heb geplaatst: dumpen van kinderen etc).

 45. Mijn mening is dat het jou blog is. Dus vertel je jou mening over iets. Bepaalde dingen kan je altijd voor je zelf nagaan als ik het zo schrijf kan het kwetsend voor iemand zijn ja of nee? Kan je het anders formuleren bv. Want sommige dingen komen online harder over dan als je het in real live zou horen. Verder zou ik lekker zo doorgaan zoals je doet. Ik vind het leuk om te lezen in elk geval
  Miranda onlangs geplaatst…Het openbaar vervoer.My Profile

 46. Ik lees al een tijdje mee. En ik vind het juist super interessant, hoe jij het doet en tegen dingen aankijkt. Dat maakt juist dat ik graag op je blog kom! Daarnaast heb ik nog nooit iets als aanvallend/opdringerig ervaren tijdens het lezen van jouw blogs. Ik vind juist dat je altijd enorm benadrukt dat iets niet per definitie goed of fout is, maar dat jij gewoon doet wat jouw het beste lijkt.
  Je inpireerde mij om borstvoeding te willen geven en alles te proberen en door de pijn heen te bijten. Helaas kwam mijn borstvoeding maar niet op gang, dus moet ik nu verplicht flesvoeding geven. Toch blijf ik hier graag kijken en lees ik graag je blog, en ik voel me nog steeds niet veroordeeld hier 🙂 Ga zo door!

 47. In jullie ‘dat vraag je niet’ filmpje verwoordde jij het heel goed Manon. Goedbedoelde adviezen die je ene oor ingaan en je andere weer uit. Zo lees ik alle mama artikelen. Niet om ze klakkeloos over te nemen, maar om me te inspireren en aan het denken te zetten of echt te proberen. Mocht je iets lastig vinden om te verwoorden, schrijf dat er dan bijvoorbeeld bij en houd ruimte voor nuttig discussie. Ieder mens, maar zeker ook ieder kind is anders en je doet wat goed voelt. Al zou je het ok vinden om je kleintje iedere dag een milkshake te geven dan is dat jouw keuze en als een lezer daarop reageert met als tip dat je ook smoothies kunt geven, dan leest de volgende mama dat en maakt ze een keuze om er iets mee te doen.

  Gewoon doorgaan dus, succes!

 48. Hey Kelly, dit is voor mij zo’n herkenbaar stukje. Ik heb bijvoorbeeld bijna nooit geschreven over borstvoeding terwijl het bij kleine man hier bijna twee jaar lang fijn en heel vervelend was. Aan de ene kant denk ik dat het best een goede ervaring was om te delen met andere mama’s maar ook ik voelde me hierin ongemakkelijk omdat borstvoeding altijd zo’n belade onderwerp is. Zelfde geldt voor wel of geen potjes, wel of niet thuis blijven, manieren van wel of niet straffen…. Ik vind het inderdaad heel lastig. Maar… Ik ben wel heel beniewd juist naar jouw verhalen. Of je het nou wel of niet hetzelfde doet. Wie weet heb ik er toch wat aan en anders vind ik het ook interessant om te lezen waarom je het dan anders doet. Ik ben het met je eens dat het jammer is dat deze onderwerpen zo persoonlijk aankomen. Anyway, ik zou het dus graag lezen! Liefs
  Maai onlangs geplaatst…Instaweek #16My Profile

 49. Oh kom maar door met die artikelen over borstvoeding, opvoeden en tepelzalfjes. Dat vind ik juist super interessant om te lezen en ik haal er uit wat bij mij past. Ik lees veel boeken over dit soort onderwerpen, maar hoor juist graag de real life ervaring van andere moeders! En als ik een keer ergens anders over denk; no worries! Ik voel me pas aangevallen als mn schoonmoeder ongewilde adviezen gaat geven, zoals: ‘er moet nu toch echt wel wat meer tijd gaan zitten tussen zijn voedingen hoor!’

 50. Mooi artikel: oprecht, eerlijk en lief! Als je al je artikelen over opvoeden zo oprecht schrijft kan ik mij niet voorstellen dat mensen dat bekritiseren. Wel vindt iedereen zijn eigen manier de beste manier en zullen ze dat graag benadrukken. Hoe om te gaan met kritiek is lastig. Toch zou ik je artikelen blijven delen want veel moeders zullen ze waardevol vinden!
  Ninja moeder onlangs geplaatst…Langs de lijnMy Profile

 51. De enige manier om mensen te inspireren, te helpen en je ervaringen te delen is door er gewoon over te schrijven. Mensen die jou blog kennen weten dat je het niet persoonlijk bedoeld! En daarnaast, je kunt nooit met iedereen rekening houden!
  joyce onlangs geplaatst…WinterlijfMy Profile

 52. Ik vind dat je moet schrijven wat je wil schrijven. Als mensen dat niet willen lezen omdat hun visie anders is, dan is dat jammer…. Maar er zijn genoeg anderen die weer van jou dingen kunnen leren…. Dat je over andere dingen schrijft kan alleen maar interessant zijn voor anderen. En daarmee wordt je blog ook echt anders als alle anderen.

  Doe wat je wil, schrijf wat je wil… Het is nog altijd je eigen blog en je eigen gevoel 😉
  Miss Mags onlangs geplaatst…Mijn zwangerschap t/m week 11My Profile

 53. Ik kan maar 1 ding zeggen; het is jouw blog, niet die van anderen. Dus is het ook niet meer dan logisch dat je jouw eigen verhalen, ervaringen etc deelt. Ieder zijn ding, je kunt niet iedereen tevreden stellen helaas. Ik denk dat er een heleboel dames de voor en nadelen van borstvoeding bijv. willen weten. Uiteraard is dit bij iedereen weer anders, en ieder beleeft het weer op haar manier. Maar dat neemt niet weg dat jij er niet over zou mogen schrijven. Doe waar je gelukkig van wordt.

 54. Hoi Kelly,

  Ik reageer bijna nooit, maar nu toch maar even wel. Wat een goed artikel. Ik zou je juist willen aanraden om wél je visie te delen. Ik lees persoonlijk liever een verhaal dat geschreven is met overtuiging, dan een stuk waar continu rekening wordt gehouden met mogelijke kritiek en/of andere opvattingen. Jammer dat jij zoveel ‘last’ hebt van de heftige reacties van anderen. Ik vind jou juist zo voorzichtig en behouden, dus snap werkelijk niet waarom mensen het nodig vinden zo te reageren. Een discussie zou logischer (en leuker) zijn. Tegelijkertijd is het ook wel weer herkenbaar. Ik geef alletwee mijn dochters lang borstvoeding. Daarover zwijg ik tegewoordig ook maar, omdat ik geen zin heb in oordelen van anderen. Hoe dan ook, ik lees je visie graag! Succes met je blog.

 55. Ik vind dat je het goed en duidelijk hebt omschreven. Als het gaat om moederschap hebben we allemaal onze ideeën, opvattingen, normen en waarden. En soms komen die niet met elkaar overeen. So what?

  Qua voeding krijgen wel allemaal commenteer, of je nu kunst- of borstvoeding geeft. Met als gevolg dat we allemaal niet meer eerlijk durven te zijn, smoezen verzinnen om discussies niet aan te hoeven gaan. Het slaat helemaal nergens op. Daarom is het juist goed als je openlijk spreekt over jouw ervaringen, net zoals ook andere moeders zouden moeten doen over kunstvoeding.

  Schrijf lekker over wat voor jou belangrijk is. Wie het nodig vindt daar haat comments over te plaatsen, zal bij zichzelf te raden moeten gaan. Want laten we allemaal niet vergeten: onze kinderen kopiëren ons gedrag. En ik moet er niet aan denken dat mijn dochter nu al zou leren dat het ok is om mensen te veroordelen op keuzes die ze maken voor hun kinderen.
  Jessica onlangs geplaatst…Review: NaturinoMy Profile

 56. Ik snap wat je zegt. Als ik op dit moment zo denk, dan denk ik: tsja ik vind het leuk om over lana te lezen, maar met de overige tips en trucs kan ik helemaal niets. Ik heb namelijk nog geen kindjes. Toch snap ik dat jij er super graag over wilt schrijven. Ik denk namelijk als ik zelf kinderen heb dat ik dat ook zou willen (en dan zou ik ook alles willen lezen) Ik denk dus dat het voor mama’s super is om te lezen en je moet die artikelen lekker voor hen schrijven. Ik lees er dan wel een keer over heen en lees je artikelen die ik wel interessant vind, die zijn er namelijk ook genoeg op je site!

  Ik hoop dat je wat kunt met mijn comment! 🙂
  milou onlangs geplaatst…ALLE BLOGS LIJKEN OP ELKAAR, WAT DOE JIJ OM JE TE ONDERSCHEIDEN?My Profile

 57. Ik las pas ergens een artikel (weet niet meer waar..), maar dit ging over moeders onderling. Dat je in dit geval vaak de meest rare onderwerpen kunt bespreken. Bijna iedereen herkent ze wel. Ik denk dat je je zo min mogelijk moet laten remmen. Probeer gewoon zo open en eerlijk mogelijk te zijn en schrijf waar jij over wil schrijven. Ik denk dat dat je blog uiteindelijk beter maakt.
  En ja bij élke keuze die jij maakt, zijn er een hoop moeders die hier totaal anders over denken. Daar loop je in het dagelijks leven waarschijnlijk ook wel tegenaan. Het grote nadeel van blogger zijn is het negatieve commentaar waar je niks aan hebt. Je doet er alleen niks aan, dus probeer het zo veel mogelijk los te laten! Je zult het bij een blog alleen over beauty ook tegen komen. Mensen die vinden dat jou review ronduit belachelijk is, want zij vinden.. blablabla. Al zou je een blog over witte muren beginnen dan nog krijg je ‘ongewenst commentaar’. Jij hebt het lastige dat opvoeding iets heel persoonlijks is. Ik vind dit juist heel knap van je, want je moet het maar durven. Zelf vind ik als een artikel lees waar ik het totaal niet mee eens ben, dat dit ook leerzaam is. Ik denk namelijk dat het altijd goed is om ook meningen te horen die precies tegenovergesteld zijn.
  Laat je alsjeblieft niet gek maken door commentaar wat je soms misschien zelfs pijn doet.
  Toen ik je artikel las dacht ik meteen aan het nummer Let it Go (uit de film Frozen) denken. Ik zou zeggen: “Denk maar aan dat nummer de volgende keer dat iemand je mening de grond in wil trappen, haha”

  Ik hoop dat je zo eerlijk mogelijk blijft en zo dicht mogelijk bij jezelf blijft. Dat vind ik namelijk echt het sterke van jou blog.

  Je bent een geweldige moeder, want jij doet waarvan jij oprecht denkt dat het goed is voor Lana!

  Liefs,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.