Fitgirl Suus test uit: Bootcamp weekend van The bootclub

The Bootclub

Ik kreeg een ontzettend leuk mailtje van de Sjoerd, eigenaar van the bootclub. Dit is een sportief bedrijf dat bootcamp kampen en vakanties organiseert om je lichaam een flinke fitness en health boost te geven. Ik kreeg de vraag of ik zo’n bootcamp weekend wilde testen voor de site en om eerlijk te zijn vind ik mijn gezondheid nog niet krachtig genoeg om een heel weekend intensief te sporten. Ook het idee dat ik een weekend zonder Lana en Yannick zou moeten zijn maakte het voor mij ook minder interessant maar gelukkig werd mijn lieve vriendin Suzanne gelijk enthousiast toen ik haar vertelde over dit mailtje. Suzanne is getransformeerd in een heuse fitgirl en ze draait haar handen niet om voor een flinke workout. Vandaag kunnen jullie haar ervaringen lezen met dit weekendje Bootcamp. Een weekend dat geschikt is als je je gezondheid flink wil boosten of een start wilt maken in het verliezen van de eerste kilo’s. Lezen jullie mee?

Op bootcamp kamp met Fitgirl Suus
Van vrijdag 22 augustus tot en met zondag 24 augustus mocht ik een weekend lang ervaren hoe een Bootcamp er uit ziet bij The Bootclub. Een ervaring die ik niet snel zal vergeten.

 

Instagram @fitgirlsuus

Inmiddels kennen wij allemaal het principe bootcamp wel. Een uur knallen met daarin afwisselend hardlopen en verschillende oefeningen zoals bijvoorbeeld kracht en uithoudingsvermogen. Maar wist je dat er heuse bootcamp weken zijn? The Bootclub is de enige in Nederland die deze vorm van bootcamp aanbied. Een week lang wordt je hier uitgedaagd om jouw persoonlijke doelen te behalen. Deze doelen kunnen van alles zijn. De één komt er om een week lang lekker te sporten en alles uit zichzelf te halen, de ander komt er om zijn/haar levensstijl om te gooien en de nodige kilo’s te verliezen. Iedereen is welkom.

Het is een week van sporten, gezond eten, zijn er workshops te volgen en is er de mogelijkheid om een ontspannende massage te boeken. Ieder sport op zijn/haar eigen niveau maar en iedereen zal worden uitgedaagd. Voor meer algemene informatie verwijs ik jullie graag door naar de website van The Bootclub.

Hoe zag mijn bootcamp weekend er uit?

Vrijdag 22 augustus:
19:00 Aankomst in het verblijf. Op zoek naar mijn kamer waar ik met drie andere meiden mijn nachten doorbracht.
20:00 Een welkomstwoord van de begeleiding en een korte uitleg wat iedereen van de bootcamp week kon verwachten (en ik van het weekend). Daarna was het tijd om kennis te maken met een kop thee.
22:00 Op tijd op bed want we moeten er vroeg af de volgende ochtend!

Zaterdag 23 augustus
06:30 Meten en wegen. Iedereen wordt op een nuchtere maag gemeten en gewogen. Zo wordt er duidelijk wat je BMI is en wat er eventueel aan gedaan zou moeten worden.
07:00 Ochtend training. Voor het ontbijt aan een stukje bewegen. Een stevige wandeling met een aantal oefeningen zoals squats en buikspieren. Een echte good morning workout.
08:00 Ontbijt! Waar de één kiest voor een boterham koos ik voor een bak yoghurt, in mijn geval sojayoghurt in plaats van magere yoghurt.
09:30 Bootcamp! Maar voor het zo ver is wordt er eerst een nulmeting gedaan. Oftewel de coopertest, 12 minuten achter elkaar (hard)lopen. Kijken wat het uithoudingsvermogen van ieder is. Ik liep in 12 minuten 2000 meter, een prima prestatie, maar ik had achteraf het gevoel dat ik meer kon.
12:00 Lunchtijd! Voor de één weer een boterham en voor mij een salade met tonijn. Iedereen heeft bij elke maaltijd weer de keuze uit twee, brood of bijvoorbeeld een salade of yoghurt.

Natuurlijk wist ik het te presteren om mijzelf te blesseren. Ik heb mijn heup overbelast waardoor ik een stapje terug moest nemen. Ik ben ook veel te enthousiast als het om sport en bewegen gaat en ik wil mijzelf graag laten zien. Oftewel presteren!

13:00 Tijd voor teambuilding. Elkaar een beetje leren kennen met wat leuke actieve spellen. Voorbeeld: In een cirkel wandelen en de bal overgooien, bijbehorende naam noemen, hobby’s en woonplaats. En nog een aantal andere leuke spellen om elkaar te leren kennen.
14:30 Snacktime. We kregen een tomaat met cottage cheese. En wat kan dat lekker zijn!
15:00 Sport. We zijn hier natuurlijk niet om stil te zitten. We deden een circuit training in tweetallen waarbij we 6 verschillende honken afgingen. Vooral oefeningen met kettlebells en de buikspieren kwamen aan de beurt. Twee rondes van 30 seconden en 45 seconden per persoon. Gelukkig was er dan even een moment om op adem te komen.
16:30 Workshop bewegen. Een workshop over wat goed voor je is en welke sport er het beste bij jou persoonlijk past. Erg interessant voor diegene die nog geen sport doet en hier ook weinig kennis van heeft.
18:00 Diner. Pasta met spinazie op het menu. Voor de één een heerlijke maaltijd, voor een ander iets wat hij/zij niet is gewend. Op naar een gezond voedingspatroon.

20:00 Filmavond. Tijd voor de documentaire plus een snack. We kregen havermout (sojamelk voor Suus) met rozijnen als avondsnack. (Waar ik persoonlijk niet in kan komen, omdat ik er zelf zo veel energie van krijg. Geef mij maar in de ochtend havermout!)
22:00 Bedtijd. Iedereen kan zijn/haar eigen bedtijd plannen. Maar omdat we er weer vroeg af moesten vond ik dit een mooie tijd om te gaan slapen.

Zondag 24 augustus
06:30 Ochtendsport. Vergelijkbaar met dat van de vorige ochtend. Een stevige wandeling met wat goede romp stabiliteit oefeningen. Helaas heb ik deze workout moeten overslaan vanwege mijn heup. Onder het mom van: Dat heb ik weer.
08:00 Ontbijt! Vanmorgen staat er een bak havermout met een appeltje op het menu. (Dat past beter in mijn straatje, in mijn geval weer met sojamelk) of natuurlijk de keuze om een gewone boterham te nemen.
09:00 Er staat een les boksen op de planning. Wat is dat een intensieve sport en ook nog eens erg leuk zo lang je niet op iemand hoeft te slaan. Alhoewel ik het sparren (kleine stoten op de buik van de ander) wel erg fijn vond om te ontvangen. Je voelt dat je spieren wat doen, burn baby burn. We hebben de basis van het boksen geleerd.
10:30 Bij het verblijf aangekomen was het tijd voor een snack (banaan) en om er een lesje core stability aan vast te plakken. De welbekende buikspieroefeningen en oefeningen met een Swissball (fitnes bal). Dit waren echt hele fijne oefeningen, ik heb dan ook direct thuis zo’n mooie Swissball aangeschaft om deze oefeningen thuis te kunnen doen.
12:00 Lunch. De keuze uit tomatensoep of brood. Ik ben dol op soep, dus mijn dag kon niet meer stuk!
13:30 Looptechnieken. Dit was de beste les van het weekend als je het mij vraagt. Ik heb hier zo veel aan gehad. Hardlopen is een sport wat laagdrempelig is en veel mensen willen hier mee beginnen, maar hoe zorg je er nou voor dat je tijdens het hardlopen een juiste houding aan neemt? In deze les krijg je loopscholing en wordt er stap voor stap uitgelegd hoe je dit jezelf aanleert.

Na deze les was het tijd voor een snack. Wortels! De rest van de groep ging verder met een echte hike. Voor mij was het weekend ten einde. Mede door de heup die niet mee werkte heb ik er voor gekozen de hike niet mee te doen omdat ik mijzelf niet verder wou blesseren.

Waar het voor mij ophield bij twee dagen, is de rest van de groep er een hele week geweest. Een week vol sport en gezond eten. Een week vol verrassingen, denkend aan lessen (kick)boksen, kanoën en zwemmen. Wat het eten betreft worden de maaltijden hier per persoon aangepast zodat iedereen voldoende te eten krijgt. Aan het einde van de week wordt er gekeken naar wat het heeft opgeleverd en hoe The Bootclub eventueel verder kan helpen met begeleiding. Wil jij een week lang lekker sporten, of misschien wel een paar kilo’s kwijt en wil je dit op een leuke, gezellige maar uitdagende manier doen? Dan is dit wellicht iets voor jou! Meer informatie over The Bootcamp vindt je op hun website.

 Wil je mij volgen? Dat kan op Instagram @FitGirlSuus

Ben je zelf ook benieuwd naar dit weekend? Op de website van the bootclub kun je alles vinden over hun bootcamp weekenden, kampen en vakanties. Dankjewel lieve Suzanne dat je voor Kellycaresse.nl op reportage wilde gaan om dit bootcamp weekend uit te testen. Ik heb je verslag met veel plezier gelezen en ik vond het erg inspirerend. Ik zou mijn bezoekers zeker even willen tippen om jouw healthy lifestyle instagram account te gaan volgen voor de beste fitness inspiratie en heerlijkste healthy foodies. Wat vonden jullie van het verslag van Suzanne? Zouden jullie zo’n Bootcamp weekend overwegen? Laat je reactie achter in de comments.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

19 gedachten over “Fitgirl Suus test uit: Bootcamp weekend van The bootclub”

 1. Wauw.. Wat ontzettend gaaf! Zo’n soort week heb ik ook mogen beleven tijdens mijn opleiding. Heel inspirerend. Ik hou enorm van sporten en heb het niet voor niks als studierichting gekozen. Lijkt me heel gaaf om zo’n week te mogen beleven, maar no way dat ik een week van Yara weg wil. Haha 😉
  Healthy Mommy onlangs geplaatst…Potjes, prakjes of….. Rapley!My Profile

 2. Wat leuk dat je dit hebt gedaan Suzanne! Ziet er echt heerlijk en super intensief uit, lijkt mij ook gaaf om te doen. Ik ga je volgen voor meer inspiratie 🙂 En inderdaad goed dat je dit eventjes voorbij hebt laten gaan Kelly, soms kan je dingen juist beter niet doen voor je gezondheid.

 3. Wat intensief om te doen! Vooral voor mensen die niet gewend zijn “gezond” te leven en last hebben van overgewicht lijkt me dit echt wel heel zwaar.
  Voor ons “fitgirls” lijkt het me best leuk om een keer te doen.
  Céline onlangs geplaatst…Hoe voor te bereiden op een lange loopMy Profile

 4. Klinkt heel cool! Ik ben altijd geïnteresseerd in dat soort weken (ook retreats en dergelijke) maar vind het eigenlijk altijd te duur voor ‘even’ tussendoor.

 5. Wat ontzettend leuk. Jammer dat je geblesseerd raakte Suus.
  Klinkt zeer leuk alleen denk ik dat het met mijn huidige conditie zo slecht gesteld is dat ik nar de ochtendworkout al gestrekt zou liggen.
  Ga dit wel in mijn achterhoofd houden.
  Patricia onlangs geplaatst…Gezonde dosis inspiratie #1My Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.