Column van de week ‘Bodybalance is als twister’

Bron

Ineens bedacht ik me dat het wel leuk is om met een humoristiche bril terug te kijken op dingen die ik deze week heb meegemaakt. Het is maar een uitprobeersel dit artikel maar toch. Ik probeer hiermee in spreektaal wat fragmenten te delen die me zijn bijgebleven. Anekdotes of dingen die typisch Kelly of Kelly en Yannick zijn. Ik ben benieuwd of dit zal aanslaan bij jullie en als dit helemaal niets is, dan weet ik dat ook weer. Tips en feedback is natuurlijk ook welkom!

‘Bodybalance is als Twister’
Zo ging ik dinsdag mijn tweede les bodybalance doen want ik houd ervan om dingen uit te proberen. Ik vind het leuk om mezelf uit te dagen en niet gelijk ergens mee te stoppen. Ik wil eerst zeker weten of iets wat voor me is en dat gevoel had ik dus precies met de bodybalance les. Uit ervaringen weet ik dat ik dol ben op Yoga en in het verleden heb ik hier meer mee gedaan dus waarom zou ik bodybalance overslaan?

Ik kon er wel om lachen en vond het leuk om dit uit te proberen.  Dit is een combinatieles van yoga, pilates en thai chi en ik heb wel geweten dat mijn lenigheid ver te zoeken is. Als je veel aan krachttraining doet verkort je je spieren, dit maakt mij een soort stijve hark en samen met een mede bodybalance beginner hadden we hier veel lol om. Ik gleed bijna de spagaat in toen ik een bepaalde pose moest maken en toen we onze linkerhand onder je rechterbeen door naar je linkervoet (ofzoiets) moesten doen merkte ik wel dat dit een soort Twister voor gevorderden was. Toch ging het voor de tweede les al stukken beter en merkte ik dat ik echt kon ontspannen, deze les is een blijvertje.

 

Bron

 

Het chocoladepepernoten seizoen
Ik besloot woensdag na de blogacadamy van Hema een salade te kopen bij de Albert Heijn to go omdat ik onderweg moest eten in verband met de tijd. Ik ging voor een gezonde variant met kip. Het begon goed tot dat ik een stuk chocolade aangeboden kreeg en tot ik nog even langs de Hema op het station ging voor een cadeautje. De chocoladepepernoten zijn weer te koop en als er iets is waar Yannick en ik al jaren een zwak voor hebben dan zijn het die. Jaarlijks kopen we het liefst die kilo zakken van Euroshopper en de witte zijn altijd als eerste op, daar is een soort run op in huize Caresse. Zo ook afgelopen woensdag toen ik het ‘chocoladepepernoten seizoen’ officieel geopend had door de eerste zak van het jaar te kopen en natuurlijk onder Yannicks gezicht te houden. Zodra de eerste zak in onze handen is roepen we allebei tegen elkaar dat we nog niet willen ‘beginnen’ met deze verslaving. Dat we de zak kunnen weerstaan en dat deze prima dichtblijft omdat we sterk genoeg zijn om de inhoud te weerstaan. We weten immers goed dat het hek van de dam is zodra de zak open gaat. Natuurlijk bleef het niet bij een gesloten zak en namen we een aantal handjes. Vorig jaar toen ‘het chocoladepepernoten seizoen’ geopend werd was ik ‘hoogzwanger’ van Lana. Ik moest voor mijn diabetes een streng dieet volgen om de zwangerschap in goede banen te leiden. Yannick had natuurlijk wel het recht om deze pepernoten te eten en dit deed hij dan ook. Hier heb ik hem nog vaak op aangesproken haha want wat had ik het hier  toch moeilijk mee 😉

De stofzuiger is ontploft
Afgelopen week besloot ik dat het toch wel tijd was om te stofzuigen, een taak die ik liever voor me uitschuif of zelfs het liefst overhandig aan Yannick onder het motto ‘mannentaak’. Lana lag op bed en aangezien zij bijna overal door heen slaapt was dit ook geen smoes om het taakje over te slaan. De vloer was inmiddels al zo belegd dat je ervan kon eten dus het was tijd om de stofzuiger erbij te pakken. Ik had mijn stofzuiger erbij gepakt en aangezet begon enthousiast aan dit klusje en meestal als ik eenmaal bezig ben dan vind ik het wel leuk en besef ik gelijk ook weer dat het zo gedaan is. En dan ineens hoor ik een knal en komt er rook uit de stofzuiger. Ik schrik ervan en zet de stofzuiger maar snel uit. Ik vond dit iets voor Yannick om op te lossen en laat de stofzuiger staan voor wat het is. In de avond vraag ik Yannick wat er aan de hand is en toen bleek dat enkel de stofzuiger zak vol is en dat dit zo’n ontploffinkje kan geven, niets om me zorgen om te maken en natuurlijk was het ook wel fijn dat de stofzuiger niet kapot bleek. Achteraf kan ik er wel om lachen.

Dit waren zomaar wat highlights van de week in column vorm gedeeld in een artikel. Ik ben benieuwd of jullie dit soort verhalen leuk vinden om te lezen, of jullie dit vinden passen bij mijn blog en of jullie dit vaker willen zien. Herkennen jullie dingen van jezelf in mijn verhaaltjes? Als ik het woord chocoladepepernoten zeg, wat roept dit dan bij jou op?
Ik ben benieuwd naar jullie reacties! Fijne zondag allemaal

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

15 reacties

 • Marion
  14 september 2014

  Bodybalance is leuk! Is inderdaad makkelijker als je al wat leniger bent van jezelf, maar oefening baart kunst toch! Hahaha! Zo’n zak moet je inderdaad in op tijd verwisselen. Mijn man vind stofzuigen gelukkig leuk om te doen. Vraag me niet waarom, ik vind het best 😀
  Marion onlangs geplaatst…Loving Lazy Sundays ~ 7My Profile

 • Mendy
  14 september 2014

  Zeker leuk en erg herkenbaar! Vooral de eerste twee. Met de chocolade kruidnoten heb ik het alleen met de caramel kruidnoten (van Bolletje). Dat zakje was van de week tijdens een (zwangerschaps)dipje opeens wel heel snel leeg….en ik iets van 1000 kcal rijker 😐

 • Inge
  14 september 2014

  Haha dat van die stofzuiger is zo herkenbaar: die van ons is vorige week echt ontploft: de motor had het begeven. Gelukkig hebben we al wel een andere, maar jesusmina wat een knal en stof geeft me dat!

 • Patricia
  14 september 2014

  Wij hebben het seizoen vorige week officieel geopend, heerlijk ! Van AH basic heb ik ze nog nooit gehad, volgende keer maar eens meenemen 😉

 • Nesrin | Daily Cup of Bla Bla Bla
  14 september 2014

  Bij pepernoten denk ik: oh ja ik moet die man gaan boeken voordat het te laat is 😉 kreeg al een mail van de goeie ouwe Sint.

  Leuke post, fijn geschreven!
  Nesrin | Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…Sunshine Blogger AwardMy Profile

 • Frederika
  14 september 2014

  Hihi dat met die stofzuiger heb ik ook gehad. Aangezien ik binnenshuis alle spinnen en andere beestjes opzuig heb ik hem laten staan en gewacht tot mijn man thuis was. Om die reden vervangt hij ook (gelukkig)de stofzuigerzak 🙂

 • Dita
  14 september 2014

  Leuk geschreven. Dat van die pepernoten herken ik helemaal!
  Dita onlangs geplaatst…Instagram foto’s laten afdrukkenMy Profile

 • Bente
  14 september 2014

  Het aller lekkerst vind ik die truffelpepernoten. Daar kan ik nooit genoeg van krijgen! Gelukkig ben ik ze nog niet tegen gekomen want hoe langer ik ze niet eet hoe beter!
  Bente onlangs geplaatst…DIY: Een heerlijk geurend huisMy Profile

 • Healthy Mommy
  14 september 2014

  O Gosh… Pepernoten. Haat-liefde verhouding met die krengen. Een handje lukt nooit… De zak is op voor ik het weet.
  Healthy Mommy onlangs geplaatst…Wat is nu eigenlijk erger?My Profile

 • Marloes
  14 september 2014

  Wat leuk om te lezen. Hihi! En oh chocolade pepernoten. Dat is toch ook echt wel mijn zwak!
  Marloes onlangs geplaatst…In The Picture #27My Profile

 • Audrey
  14 september 2014

  Bodybalance heb ik welgeteld één keer gedaan. Wat een hel, zeg, en dan had ik ook nog steeds de lichtste gewichtjes die er ongeveer waren 😉

  Ik wil ook altijd de witte chocopepernoten (bij de Hema en Bakker Bart verkopen ze zakjes met alleen witte!), en een vriendin van mij wou juist altijd de pure. Wij kochten vaak een zak voor tijdens hoorcolleges 🙂
  Audrey onlangs geplaatst…Dare to Wreck: blauwe groenten en remmingenMy Profile

 • Tamarah
  14 september 2014

  Ik zeg vaker doen dit soort artikelen. Ik houd er wel van! Ik vind trouwens bodybalance ook ontzettend leuk om te doen! De pepernoten heb ik tot nu toe nog kunnen weerstaan. Ik sla het echt over als ik ze zie anders is het einde ver te zoeken :).
  Tamarah onlangs geplaatst…Blogsale: Books 🙂My Profile

 • Jenn
  14 september 2014

  Chocoladepepernoten, dat herinnert me eraan dat ik nog een zak in de kast heb liggen, die opeens wel heel erg hard begint te roepen… En ook hier zijn de witte het eerst op.
  Jenn onlangs geplaatst…Sharing Saturday #17My Profile

 • Lisanne
  14 september 2014

  Gelukkig is de stofzuiger niet stuk!
  Heerlijk chocoladepepernoten 🙂 Bij ons blijven de witte altijd als laatste liggen tot mijn vader ze maar opeet. Wij zijn gek op de pure.

 • Corine
  14 september 2014

  Hey, leuke blogpost! Niet te onzeker zijn over of je lezers het wel leuk vinden hoor. Je kan t nooit iedereen naar de zin maken. Je doet t hardstikke goed allemaal!!
  Liefs uit Canada

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.