Mama update: Hoe gaat het nu met Lana en Aimy

Schermafbeelding 2017-05-02 om 13.13.28

Het is al weer even geleden dat ik een update gedeeld heb over hoe het nu met Lana en Aimy gaat. Daarom doe ik dit vandaag in deze nieuwe Mommy Monday. Lana is nu een peuter van 3 jaar en 7 maanden oud en Aimy een dreumes van 1 jaar en 3 maanden oud. Wat gaat het hard blijf ik zeggen. Ze groeien als kool en ontwikkelen erg snel. Ze hebben allebei hun ‘pittige’ momenten, maar het genieten overheerst. Wat een gezelligheid in huis, met twee dametjes in huis (in combinatie met mij) is het nooit stil. Altijd is er wel iemand aan het kletsen haha. Hoe het nu gaat inclusief de bijkomende uitdagingen, deel ik vandaag in deze mommy monday.

Lana
Lana is mijn oudste meisje, het kindje dat mij moeder maakte. Iets wat haar een hele speciale rol heeft gegeven. Het oudste kind van het gezin, nu grote zus van Aimy maar straks grote zus van haar twee kleine zusjes. Heel speciaal vind ik dat. Lana is een heel slim, sociaal en lief meisje. Een meisje dat, in tegenstelling tot Aimy, eerst de kat uit de boom kijkt maar zodra ze de situatie vertrouwt helemaal los komt. Ze vindt het geweldig om met andere kinderen te spelen en heeft het erg naar haar zin op de peuterspeelzaal. Het eten gaat met ups en downs goed, vooral het avondeten met groente is nogal eens een uitdaging. Ook heeft ze die typische peuterpuber momenten (hoe overleef ik de peuterpubertijd). Dan wordt ze driftig, boos, probeert ze haar zin door te draven. Ook voor het slapengaan trekt ze alle trucs uit de kast om dit uit te stellen. Maar we hebben wel gemerkt dat consequent blijven de sleutel tot succes is. Het lukt niet altijd om dit te doen (bij vermoeidheid is mijn geduld wat kleiner) maar 9 van de 10 keer lukt het wel en als we dit volhouden dan merken we ook aan Lana dat dit rust en duidelijkheid geeft. Lana heeft (net als ieder kind denk ik) wel wat bijzondere gewoontes. Zo is ze geobsedeerd door de kleding die ze draagt en zal iedere activiteit die we gaan doen voor haar gekoppeld worden aan de kleding die ze zal dragen. Als ik haar vertel dat we komend weekend een pretpark opzoeken, dan is haar eerste reactie: ‘Mag ik dan een jurkje aan?’. We hebben daarom de afspraak gemaakt dat ze om de dag een jurk aan mag, zodat ze niet de helft van haar garderobe ongebruikt laat en dat er ook duidelijke grenzen worden aangegeven. We genieten enorm van Lana in ons gezin, ze kletst erop los, vertelt hele leuke verhalen maar is ook heel zorgzaam. Wil bijvoorbeeld mijn sloffen klaarzetten, jas alvast pakken als we gaan en Aimy ondersteunen bij van alles en nog wat. Erg leuk om te zien hoe ze dit vol trots doet.

lees ook: Lana’s dagritme (eten en slapen) peuter

Schermafbeelding 2017-05-02 om 13.13.59

Aimy:
Aimy is een echte kletsmajoor, maar dan nog wel in haar eigen taal. Een taal die lijkt op een soort Russische taal maar ze communiceert er hele zinnen mee. Dan hoor je haar zo 3 minuten met serieuze blik brabbelen, alsof ze denkt dat je haar helemaal verstaat. Zo leuk!  Aimy houdt van gezelligheid en is een heel sociaal meisje. Ze is helemaal niet bang, waar Lana het spannend kan vinden om bij iemand vreemds op de arm te zitten, vindt Aimy het vooral heel gezellig. Die knuffelt zo met vriendinnen van mij die ze voor het eerst ziet bijvoorbeeld. Ze is heel spontaan, aanwezig en assertief. En ze durft heel veel, ze gaat zo als een stuntpiloot dezelfde dingen doen die Lana ook al doet in de speeltuin. Sowieso wil ze alles doen wat Lana doet. Als Lana met een speelgoedmicrofoon gaat ‘optreden’ en dansen, dan zie je dat Aimy even later ook doen. Probeert Lana me uit door de deur 10x open en dicht te doen, dan zie ik vervolgens Aimy hetzelfde proberen. Best komisch om te zien maar soms niet zo handig 😉 Aimy heeft soms haar pittige momenten waarop ik denk: we gaan het nog weleens uitdagend krijgen met jou. Dan wordt ze driftig, boos en probeert ze haar zin door te drijven, of probeert ze ons uit door haar te schattige pruillipje op te zetten. Inmiddels trappen we daar niet steeds meer in ;).
Ze is gegroeid tot een dame met maat 86 die weet wat ze wil. En ze krijgt nog borstvoeding (hoelang)wat ben ik daar blij mee. Ze drinkt nog zo’n 2x per dag, maar dan een flinke voeding. Je ziet haar daar echt van genieten en dat doet mij enorm goed. Echt momenten waar we samen van genieten en ik hoop dat ze dit zeker tot de bevalling zal blijven doen. In september wordt ze zelf grote zus en daar heb ik alle vertrouwen in. Ze heeft aan Lana een heel goed voorbeeld en ik vermoed dat ze heel zorgzaam zal zijn voor haar zusje.

Lees terug: Dagritme Aimy (als baby 9-12) maanden 

Kortom, het gaat heel goed met mijn meisjes. We zijn enorm trots op ze en ze geven heel veel gezelligheid, liefde en kleur in ons leven. Zoveel dat het me ook kwetsbaar maakt, zoals ik in de Mommy Monday van vorige week al deelde. Zoveel liefde voor hen, dat je bang bent het ooit te moeten missen. Ik wil er niet over nadenken, maar toch is het moeilijk om hier onbezorgd in te staan.

Dit was de update van Lana en Aimy voor nu. Hoe gaat het met jouw kinderen? Welke leeftijd hebben ze en wat voor ontwikkelingen hebben ze doorgemaakt de laatste tijd? Ik lees jullie comments altijd met veel plezier dus ik ben ook nu weer heel benieuwd naar jullie ervaringen en reacties.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

28 reacties

 • Danielle | Mama Lifestyle Blog
  8 mei 2017

  Leuk he om je kinderen echt een eigen persoontje te zien worden? Mijn kinderen zijn 4 en 8 en ik vind het zo bijzonder dat die twee zo verknocht zijn aan elkaar, ondanks het leeftijdsverschil. Wat ik ook leuk vind, is om te zien dat ze allebei hun eigen karaktereigenschappen hebben. Mijn dochter is heel creatief en speelt graag schooltje en mijn zoontje is ondeugend en is uren zoet met zijn autootjes. Geniet van je kindjes Kelly ?
  Danielle | Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Postpartum depressie (PPD)/postnatale depressie: het verhaal van QuintraMy Profile

 • Frank
  8 mei 2017

  Mijn zoon is nu 1jaar4maanden en zoals ik het lees te vergelijken met Aimy. Een echte kletsmajoor, sociaal en heeft ook de driftige buien als hij zijn zin niet krijgt. Hij is helemaal nooit eenkennig geweest waardoor hij ook niet bang is om met andere kinderen te spelen of knuffelen. Met mijn zoon in huis valt er altijd wat te beleven en is er altijd gezelligheid. I love it!
  Frank onlangs geplaatst…Terugblik naar een bijzonder moment; vrienden het babynieuws vertellen!My Profile

 • Nicole
  8 mei 2017

  Wat herken ik veel van Lana in ons meisje.. Ben ook zo benieuwd hoe het karakter van onze tweede kindje gaat zijn al is dat een jongetje dus sowieso anders denk ik.
  Nicole onlangs geplaatst…Shoplog buikbaby | Baby-dump & HemaMy Profile

 • Femke
  8 mei 2017

  Wat een fijne en mooie kletsupdate. Bij vriendinnen en familie om mij heen zie ik ook dat de tweede de eerste vaak na doet, dus ook met stoute dingetjes haha. Ze leren zo lekker snel omdat ze een voorbeeld hebben. Fijn dat het zo goed gaat.
  Femke onlangs geplaatst…Review: Dr. Pierre Ricaud Sublim Lèvres Baume TransparentMy Profile

 • simpel, met een snufje liefde
  8 mei 2017

  Wat fijn dat het zo goed gaat. Hier zijn ze nu 8 jaar, en merk je echt dat het geen kleine jongens meer zijn.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…En daar ging de stoel……My Profile

 • Joyce
  8 mei 2017

  Leuk om te zien dat de dames zo van elkaar verschillen. Ik merk dat nu ook al bij de jongens. Maik is wat meer een bikkel als hij ziek is, slaapt beter, maar daarentegen eet hij veel slechter dan Luuk deed. Luuk is heel vriendelijk, spontaan en kletst tegen iedereen en bij Maik merk je al dat hij daar minder behoefte aan heeft. De een heeft bruin haar en bruine ogen, de ander blond haar en grijze ogen. Dus ook qua uiterlijk verschillen ze enorm.
  Het lijkt me leuk voor je om uit te kijken naar nog een derde kindje, die misschien ook wel weer heel erg verschillend gaat zijn. Nog een eigen persoontje erbij 🙂
  Joyce onlangs geplaatst…Maagverkleining – Hoe reageert mijn omgeving?My Profile

 • Sophie
  8 mei 2017

  Wat een lieve update! Fijn dat het goed gaat met de meiden!
  Sophie onlangs geplaatst…Lief dagboek #71 – Een weekendje weg!My Profile

 • Channa
  8 mei 2017

  Wat fijn om te lezen dat het goed gaat. En leuk om te zien hoedie karakters zich ontwikkelen he! Vind ik hier ook zo prachtig.
  Channa onlangs geplaatst…Week in foto’s #29 – Geocaching, dierentuin & vakantieMy Profile

 • Sjoukje - meergeldminderstress
  8 mei 2017

  Wat gezellig om te lezen! Leuk he dat je nu al zo goed kunt zien hoe verschillend ze zijn. En dat ze zo leuk zijn samen.
  Sjoukje – meergeldminderstress onlangs geplaatst…6 tips om de beste energieleverancier voor jouw situatie te vindenMy Profile

 • Mary-Lou
  8 mei 2017

  Mijn kinderen hebben ongeveer dezelfde leeftijd. Die kledingissues, haha. Hier is het een bepaalde volgorde waarin het aangetrokken moet worden. En als het kan ook altijd een jurk. Ik ging er eerst tegen in, maar sinds ik haar hierin tegemoet kom is het ‘s ochtends zoveel gezelliger. En is ze reuzetrots als ze mij een plezier doet door soms wel iets anders aan te trekken. Haha.
  Mary-Lou onlangs geplaatst…Al die ballen… ik hou ze maar met moeite in de luchtMy Profile

 • Rachel
  8 mei 2017

  Wat een gezellige meidenboel. Leuk om te lezen. Mijn twee jongens van bijna 2 en 6 maanden zijn ook zo lekker verschillen. Grote knul is onderzoekend en ondeugend. De kleine is gezellig aan het observeren. De ontwikkeling schiet voorbij. Sneller dan ik kan bijhouden. De taalontwikkeling gaat zo snel en de jongste schuifeld al lekker allerlei rondjes.
  Geniet nog lekker van je twee meiden. En straks natuurlijk ook van nummer 3
  Rachel onlangs geplaatst…Een dag uit m’n leven #4. Strijken, festival en uit eten met de kleintjesMy Profile

 • Leonie van Mil
  8 mei 2017

  Leuk om de verschillen tussen de meiden te lezen.
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…De meest ondankbare taken als ouderMy Profile

 • Dita
  8 mei 2017

  Leuk om te lezen. Mila is even oud als Amy. Ook zij krijgt nu steeds meer een eigen willetje en kan soms driftig worden.
  Dita onlangs geplaatst…Lichtpuntjes #25My Profile

 • MirjamHelmond91
  8 mei 2017

  Leuk om te lezen zeg! Ilse is nu ruim 5 en half. Het dat heel goed op school en ze mag na de zomervakantie (als enige uit haar klas) door naar groep 3! Wat wordt ze al groot! Het wordt wel pittig voor haar want naast dat van groep 2 naar groep 3 een behoorlijke overgang is, die ze behoorlijk jong maakt, wordt ze eind september ook grote zus! Gelukkig kan ze eerst 3 weekjes aan haar nieuwe klas en juf wennen voordat de baby er is maar het wordt wel heftig voor haar denk ik. Gelukkig heeft ze het erg naar haar zin op school. We hebben afgelopen vrijdag de 20-weken echo gehad en weten nu dat Ilse een zusje krijgt en daar is ze heel blij mee! Ik ben heel benieuwd hoe dit kindje zal zijn!

 • Sylvia
  8 mei 2017

  Wat fijn dat het allemaal zo goed gaat. Leuk ook dat je nu al bij beide kindjes hele verschillende eigeschapen ziet ontstaan. Mijn dochtertje is zoals Lans eerst de kat uit de boom kijken en als het oké is dan komt ze ook helemaal los haha.
  Sylvia onlangs geplaatst…About last week.. #18My Profile

 • Lisette
  8 mei 2017

  Klinkt goed, echte meisjes meisjes zo te horen! Mijn jongens waren op doe leeftijd veel fysieker: spullen slopen, vechten, stoeien…

 • Nicole
  8 mei 2017

  Fijn dat het zo goed gaat! Ik heb een zoontje van 2 jaar en 4 maanden en een dochter van 3 maanden. Erg gezellig in huis dus!
  Nicole onlangs geplaatst…De was doen: 5 trucs om het jezelf gemakkelijker te makenMy Profile

 • Kelly
  8 mei 2017

  Mooi om te lezen hoe goed ze het doen ! Echte dametjes !
  Kelly onlangs geplaatst…365 plates #155-#157 een sportief weekendMy Profile

 • Angela
  8 mei 2017

  Ahh wat leuk om te lezen, gezellige boel bij jullie thuis. Ik heb nu een dochtertje van 9weekjes oud ik vind het soms best moeilijk dat de tijd soms (nu al) snel gaat.. Maar de ontwikkeling van babbelen interactie beter slapen etc is ook zoveel waard… Genieten dus. GrAngela

 • Patricia
  8 mei 2017

  Leuk om te lezen hoe ze het doen. Hier zoontje van zes weken. Hij gaat weer een sprong in. Waar we eerst konden doorslapen, worden we nu weer op willekeurige momenten wakker gemaakt. Maar wel prachtig om te zien hoe hij zich aan het ontwikkelen is.
  Patricia onlangs geplaatst…Couveuse kinderen en ouders in zonnetje: Parents of Preemies DayMy Profile

 • Anneke
  8 mei 2017

  Die verschillen (en overeenkomsten) lijken me zo leuk om te zien. Merk je al dat Lana toe is aan de basisschool? Mijn neefje van 3 jaar en 7 maanden namelijk wel haha.
  Anneke onlangs geplaatst…Boekrecensie: De sprookjesverteller (A. Michaelis)My Profile

 • Mirjam
  8 mei 2017

  Wat fijn om te lezen dat het zo goed met ze gaat! Met een meisje van bijna 3 herken ik veel in je update over Lana. Zo gezellig dat gekeuvel ?
  Mirjam onlangs geplaatst…Moederdag | WIN een verwenpakket met DM productenMy Profile

 • Marianne
  8 mei 2017

  Wat leuk om te lezen 🙂 Mijn meisje is een maand jonger dan Aimy, maar lijkt qua karakter meer op Lana. Eerst de kat uit de boom kijken en alleen bij papa of mama willen zijn, maar daarna komt ze langzaam los en wordt ze weer haar eigen vrolijke zelf. Dan kletst ze ook weer de oren van je hoofd, in haar eigen taaltje dan. Zo grappig om te zien! Echt genieten 🙂
  Marianne onlangs geplaatst…Zwanger borstvoeding gevenMy Profile

 • Sharon
  8 mei 2017

  Norah 2jaar en 9 maanden,
  Is erg behulpzaam vanmorgen heeft ze bijvoorbeeld uit zichzelf alle was bij elkaar geraapt en in de wasmachine gedaan, ze zorgt ook altijd dat wanneer ze zelf fruit pakt haar zusje ook krijgt net zo met drinken en eigenlijk met alles. Als mensen aardig zijn en naar haar lachen gaat ze daar zo mee mee zelf met wilt vreemden. Zodra we 1 van de worden boven, bed of slapen zeg ligt ze eigenlijk al in bed dus als we ergens zijn worden die woorden niet gebruikt omdat ze dan niet in bed kan, en ze er niet van houd om dan zo lang te moeten wachten. Ze is wel onhandig en struikelt als ze rent soms zelfs over haar eigen voeten. Ze ruimt uit haar zelf rommeltjes op ook die van ons en ze staat soms zomaar opeens te afwassen. En ze heeft een keer haar beker omgegooid toen ik boven bij Tamar was en dat heeft ze toen zelf opgeruimd met allemaal doekjes.
  Tamar 1jaar en 5 maanden,
  Is weer een heel ander meisje waar Norah nooit aan dingen gezeten heeft waar ze niet aan mocht zat Tamar vanaf het begin dat ze kon kruipen al aan alles dat niet mag en als je dan nee of uhh zeg kijkt ze je met een grijns aan, zo van Haha ik doe het toch wel, op dit moment zit ze overal iets minder aan en ruimt ze net als haar zus ook uit haar zelf speelgoed en andere dingen op. Ze kan sinds een paar weken lopen en vind dit ook erg leuk en wij ook erg handig haar broeken en schoenen begonnen nogal te slijten en nu kon ze afgelopen weekend gewoon met alle kindjes meespelen. Ze gaat ook zo bij vreemde mensen op schoot zitten, dat doet ze nog liever dan dat ze bij ons zit, heb alleen geen idee waarom, maar dat maakt niet uit als zij het maar leuk vind.
  Ik ben in iedergeval enorm trots op deze makkelijke, lieve en leuke meiden. Samen spelen kunnen ze trouwens ook erg goed en ze maken eigenlijk nooit ruzie en als er dan iets is duurt het hooguit 5 tellen

 • rachel
  8 mei 2017

  wat leuk om te lezen meis en heerlijk 2 verschillende dametjes ook 😀 hier dito en mijn meiden zijn dan wel een heel stuk ouder maar ik herken er wel veel in :D. hier is het wel zuster haat/liefde verhouding hahah ze kunnen niet met maar ook niet zonder elkaar
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 6 & 7 mei ’17, eerste weekendvloggie…..My Profile

 • Irene
  8 mei 2017

  Fijn dat het goed met beide meisjes gaat! Grappig dat je zo’n verschillende karaktertrekjes merkt. Lijken ze in uiterlijk veel op elkaar?

  Ik ben erg benieuwd naar hoe jullie derde meisje gaat zijn.

 • Lifeaholic.nl
  8 mei 2017

  Wat een mooie update en wat lief om te horen dat Lana zo zorgzaam is naar jou en Aimy! Hihi ik zie het pruillipje al voor me. Leuk om te zien dat ze zo een verschillende trekjes hebben!
  Lifeaholic.nl onlangs geplaatst…Recept: Caramel Shortcake!My Profile

 • Jessica
  9 mei 2017

  Wat leuk om deze update te lezen van de meiden! Zo krijgen we nog meer beeld van de meisjes dan dat we al hebben. Wat goed om te lezen dat het zo fijn met ze gaat…
  Jessica onlangs geplaatst…Even babbelen #4 Update 8 maanden na de operatieMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.