Wat doe jij van 9 tot 5? Lisanne is blogger op Lisanneleeft

watdoejijvan9tot5colla

Lisanne is blogger op Lisanneleeft : ‘Wat doe jij van 9 tot 5?’  is een rubriek waarin ik jullie ga vragen wat jullie zo al doen voor de kost of als bezigheid. Of je nu stewardess bent of thuisblijfmoeder, fulltime blogger of webshop eigenaar, fotograaf of verpleegkundige, het maakt niet uit, ik ben benieuwd naar het verhaal. Vandaag deel ik het inspirerende verhaal van Lisanne, ook wel bekend als Lisanneleeft.nl op internet. Lisanne is 22 jaar en 24/7 ziek. Ze volgt allerlei behandelingen voor haar ziekte. Ondanks dit werkt ze wel als zelfstandig ondernemer en is ze blogger. Vandaag deelt ze haar verhaal op Kellycaresse.nl. Hoe zien Lisanne’s dagen eruit? Hoe kan ze zo positief blijven ondanks haar ziekte? 

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Lisanne, 22 jaar en ben 24/7 ziek, sinds een paar maanden ben ik bezig met behandelingen. Ondanks dat ik behoorlijk ziek ben en werken in loondienst er écht niet in zit, ben ik toch aan het werk voor mezelf, ik ben namelijk zelfstandig ondernemer.

In het dagelijks leven ben ik dus voornamelijk bezig met mijn behandelingen. Al negen jaar ben ik ziek, ik heb voornamelijk last van uitputting, chronische pijnen en mijn concentratie is niet zoals het zijn moet. Er zijn de afgelopen jaren veel verschillende diagnoses gesteld, maar sinds een aantal maanden weet ik wat de oorzaak is van het hele ziek zijn. Ik ben negen jaar geleden geïnfecteerd met de Borrelia bacterie, deze zit nu door mijn hele lijf (oa in mijn hoofd, zenuwstelsel, immuunsysteem), dit betekent dat ik chronische lyme heb. Nu we weten dat ik geïnfecteerd ben kan ik eindelijk behandeld worden! De behandeling is zwaar en bestaat uit veel antibiotica en veel andere medicijnen waarvan ik nog zieker word, maar het is heel belangrijk dat ik deze behandelingen onderga.

Daarnaast heb ik soms nog wat uurtjes waarin ik me goed genoeg voel om even achter de computer te kruipen en te schrijven, soms wat foto’s te maken en video’s op te nemen! Dat komt online op Lisanneleeft.nl en dat is mijn bedrijf.

Wat maakt deze bezigheid (het bloggen) voor jouw zo interessant en leuk?
Het ziek zijn is niet zo heel leuk, maar ik ben wel heel blij dat ik eindelijk een behandeling heb! En hoop voor de toekomst. Het bloggen is voor mij een heerlijke bezigheid, zo ben ik niet alleen maar bezig met het ziek zijn, maar ook met leuke en goede dingen. Het is voor mij heel prettig om me te kunnen blijven ontwikkelen, iets leuks te doen én werken (ook al voelt het absoluut niet als werk) tijdens mijn behandeling. Ik ben heel blij dat dat op dit moment nog lukt!

Was dit iets wat je vroeger al graag wilde gaan doen later?
Nee, absoluut niet, haha, dit is echt niet hoe ik altijd mijn toekomst voor me heb gezien. Ik heb niet gestudeerd en dat heeft zeker altijd wel op mijn lijstje gestaan. De opleiding technische bedrijfskunde stond op de planning, dat leek perfect te passen bij waar ik goed in was en wat ik leuk vond. Dat staat behoorlijk ver van wat ik nu doe!

Ervaar je vooroordelen ten aan zien van je werk/bezigheid?
Ik moet eerlijk zijn dat ik me daar niet zo mee bezig houd! Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die ‘iets’ vinden van het feit dat ik ziek ben of dat ik blog, maar dat vind ik niet zo belangrijk. Tenzij het mensen zijn die dichtbij me staan natuurlijk, maar aangezien zij me goed kennen weten ze wel hoe het écht zit.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?
Elke werkdag is nogal verschillend, maar mijn gemiddelde dagindeling vind je door op deze link te klikken. Eigenlijk is alles ingesteld op mijn behandeling en de dagen doorkomen: op vijf vaste tijdstippen de medicatie innemen en dealen met alle bijwerkingen en andere ongemakken. Als ik geluk heb dan heb ik ook nog energie over om te bloggen!

Welke boodschap wil je doorgeven aan mijn bezoekers over dit werk/bezigheid?
Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. Ik denk dat als je op zoek gaat naar de bezigheid die daar het beste bij past, dat je je ook het meest happy zult voelen. En voor mij is dat op dit moment toevallig bloggen over mind- en lifestyle, maar blijf vooral doorzoeken naar iets dat bij jou past, als je het nog niet gevonden hebt! Ieder mens heeft beperkingen, maar ook ieder mens heeft unieke talenten, het is geweldig als je daar gebruik van kan maken in je dagelijks leven.

Dankjewel Lisanne, dat je je verhaal wilde delen met mijn lezers. Ik vind het knap hoe je ondanks je ziekte altijd zo optimistisch kan blijven en anderen weet te motiveren. Ik volg je blog met veel plezier en ik denk dat je heel veel mensen motiveert met jouw verhaal.
Ik ben benieuwd naar de reacties op het verhaal van Lisanne, laat ze achter in de comments van dit artikel.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

39 reacties

 • Annemijn
  14 november 2014

  Ah wat leuk dat je schrijft over Lisanne. Ik volg jullie allebei en toevallig heb ik vandaag een artikel op mijn blog waarin ik jullie allebei noem! Jullie zijn echte inspiratiebronnen voor mij!
  Annemijn onlangs geplaatst…Lovely Links – mijn favoriete blogsMy Profile

 • Marloes | Budgetproof.nl
  14 november 2014

  Ging er iets mis met m’n comment? Hmmm. Ik volg Lisanne al dus ik kende haar verhaal al maar leuk dat je ook een platform biedt aan anderen via Kelly Caresse :D.

 • Manon
  14 november 2014

  Wat knap hoor, om zo positief te blijven, terwijl ik me goed voor kan stellen hoe frustrerend het kan zijn. Ik hoop echt dat de behandelingen werken! En ik ga zeker even een kijkje nemen op je blog 🙂
  Manon onlangs geplaatst…Sporten als je ziek bent?My Profile

 • Angela
  14 november 2014

  Ik volg Lisannes blog al een tijd lang. Knap hoe zij met haar ziekte toch zo een leuke blog weet bij te houden!
  Angela onlangs geplaatst…Hoera! Onze lieve Ezra is geboren!My Profile

 • Marion
  14 november 2014

  Wat leuk om het verhaal van Lisanne een keer op deze manier te lezen. Ik begrijp hoe fijn bloggen is als je chronisch ziek bent. Zowel een heerlijke bezigheid, afleiding en uitlaatklep.
  Marion onlangs geplaatst…Wist ik het maarMy Profile

 • Nesrin | Daily Cup of Bla Bla Bla
  14 november 2014

  Wow wat een heftig maar heel inspirerend verhaal. Keep up the good work Lisanne, je bent een voorbeeld.
  Nesrin | Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…Me me me meeeeeee time (de tag)My Profile

 • Diana Carlton
  14 november 2014

  Ik heb de blog van Lisanne een tijdje terug ontdekt. Erg inspirerend om te zien hoe je ondanks het chronisch ziek zijn en 24/7 pijn te hebben toch positief in het leven kunt staan en je geluk uit de kleine dingen weet te halen. Mooi om te lezen.
  Diana Carlton onlangs geplaatst…Jaarlijkse fotoshoot met het gezinMy Profile

 • Lauriëtte
  14 november 2014

  Leuk om Lisanne hier tegen te komen! Volg haar blog altijd met veel plezier door haar positiviteit! 🙂
  Lauriëtte onlangs geplaatst…Nieuwe bril; Mevrouw Brillemans!My Profile

 • Dagmar
  14 november 2014

  Prachtig geschreven Lisanne, heel erg mooi om je verhaal te lezen <3 Ik ben en blijf het ongelooflijk bijzonder vinden hoe je hiermee omgaat. Echt knap en ik hoop dat je op een dag kunt realiseren wat je echt graag zou willen!
  Dagmar onlangs geplaatst…Recensie – Toen ik je zag door Isa HoesMy Profile

 • Selby Jewels
  14 november 2014

  Knap hoe je met je ziekte om gaat! Respect!

 • Nelleke
  14 november 2014

  Wat een sterke vrouw!
  Nelleke onlangs geplaatst…Homemade pure pindakaasMy Profile

 • Manon
  14 november 2014

  Ik bezoek Lisannes blog dagelijks en “kende” haar verhaal al. Knap dat ze er op deze manier mee om gaat… Lijkt me vreselijk om je zo te voelen 🙁
  Manon onlangs geplaatst…ZWANGER: 38 wekenMy Profile

 • Karin | la vie de Karin
  14 november 2014

  Heel leuk dat je andere bloggers ook aan het woord laat. Lisanne haar verhaal is natuurlijk heel bijzonder, ik heb echt heel veel respect voor hoe ze dit doet met een geweldig blog!
  Karin | la vie de Karin onlangs geplaatst…3d hart droogviltenMy Profile

 • Céline
  14 november 2014

  Deze rubriek is altijd zo inspirerend om te lezen. Altijd weer een bijzonder verhaal.
  Céline onlangs geplaatst…Het tijdloze, maar toch moderne horlogeMy Profile

 • Yudeska
  14 november 2014

  Erg mooi om dit te lezen. Ik kom altijd graag op haar blog, en ondanks haar ziekte is ze altijd origineel een inspirend. Vind het tof dat ze dit allemaal komt delen op je blog, erg leuk
  Yudeska onlangs geplaatst…♥ WAT ZIEN JULLIE GRAAG TERUG OP OUMFEEROZAH.COMMy Profile

 • Miranda
  14 november 2014

  Mooi opgeschreven Lisanne. Ik kende je blog en je verhaal natuurlijk al, maar dat neemt niet weg dat ik weer onder de indruk ben van de positiviteit die je uitstraalt. Ik hoop zó hard dat de zware behandelingen aanslaan en dat er in de toekomst verbetering in zit! Dat is je zo gegund:)
  Miranda onlangs geplaatst…Alweer zo nieuwgierig!My Profile

 • Koalabeautymama
  14 november 2014

  Jeetje wat heftig Lisanne! Wel fijn dat je zoveel plezier uit bloggen haalt. 🙂 sterke ermee
  Koalabeautymama onlangs geplaatst…Wat te doen met je kindje bij slecht weerMy Profile

 • Simone
  14 november 2014

  Ik kende de blog en het verhaal van Lisanne al. Ik vind het echt knap hoe ze het doet en haar blog leuk weet te houden.
  Simone onlangs geplaatst…Postcrossing: Mijn laatst ontvangen kaartenMy Profile

 • Vanessa
  14 november 2014

  Ik volg de blog van Lisanne al lang. Fijn om haar verhaal hier eens te lezen!
  Vanessa onlangs geplaatst…TAG: You ask … I tellMy Profile

 • rachel
  14 november 2014

  ik volg lisanne al enige tijd op ig en petje af en respect voor die meid <3
  rachel onlangs geplaatst…Uit eten bij RashelMy Profile

 • Anita
  14 november 2014

  Mooi om het verhaal van je hier te lezen Lisanne. ik volg je pas sinds kort en vind het ontzettend knap hoe je ermee omgaat. Hopelijk slaat de behandeling snel aan!
  Anita onlangs geplaatst…TAG: Project positiefMy Profile

 • Guusje
  14 november 2014

  Wauw wat een mooi verhaal! Erg knap dat je de ziekte en het bloggen en het leven allemaal zo kan combineren en kan blijven volhouden!
  Guusje onlangs geplaatst…RECEPT: Zelfgemaakte granolaMy Profile

 • Esmeralda
  14 november 2014

  Ik lees haar blog ook regelmatig, ik vind het knap dat ze zo positief is, ondanks het ziek-zijn! Ik hoop net als iedereen dat de behandeling goed aan slaat en misschien ooit de opleiding kan volgen die ze wil! xxxx
  Esmeralda onlangs geplaatst…Huishouden: 3 klussen waar ik een hekel aan hebMy Profile

 • Maaike
  14 november 2014

  Ik kijk echt op naar haar! Dat ze nog zo door gaat met het leven, vind ik echt onwijs knap!
  Maaike onlangs geplaatst…TAG: De 25 food vragenMy Profile

 • Nadia
  14 november 2014

  Ik volg Lisannes blog al een tijdje, vind het zo knap hoe optimistisch ze altijd is. 🙂

 • Kaboutertuin
  14 november 2014

  Wat een heftig verhaal! Zeker als je nog zo jong bent. Ik ken de blog van lisanne niet, maar ik ga zeker even kijken.
  Kaboutertuin onlangs geplaatst…BabygebarenMy Profile

 • Marieke
  14 november 2014

  leuk om te lezen en dat je Lisanne hebt gevraagd! Lisanne is ook gewoon leuk 🙂
  Marieke onlangs geplaatst…Bananenbrood met walnotenMy Profile

 • Seline
  14 november 2014

  jeetje lisanne! wat ben je een onwijs sterke vrouw!
  Seline onlangs geplaatst…Jim Bakkum – KleinMy Profile

 • Anneleen
  14 november 2014

  Leuk om Lisanne hier tegen te komen! Ik volg haar blog met veel plezier!
  Anneleen onlangs geplaatst…Knutselpakket van Miss MurphyMy Profile

 • Petra
  14 november 2014

  Wat leuk om Lisanne hier te zien. Ik volg haar al heel lang en heb echt bewondering voor haar positieve kijk op alles.
  Petra onlangs geplaatst…Zwanger en ZelfstandigMy Profile

 • Jennifer
  14 november 2014

  Leuk dat je hier je verhaal hebt gedaan Lisanne!
  Jennifer onlangs geplaatst…Kijken, niet kopen!My Profile

 • Lisanneleeft
  14 november 2014

  Ah, super lief alle reacties! Heel leuk om te lezen, bedankt allemaal 😀
  Lisanneleeft onlangs geplaatst…Tips voor een simpeler levenMy Profile

 • debby
  14 november 2014

  wat mooi om te lezen Lisanne. Ik zit zelf al vanaf 2008 thuis door een aanrijding. Ik had een gebroken nek, wat pas naar 4 weken is opgemerkt. Ik heb altijd pijn,zenuwpijn, vermoeidheid etc etc. Het bloggen is voor mij even vergeten.
  debby onlangs geplaatst…Hoe hou ik mijn huis schoon?My Profile

 • Amy
  14 november 2014

  Bijzonder!
  Amy onlangs geplaatst…Project positief tagMy Profile

 • Eline
  15 november 2014

  Ik volg Lisanne dus ik kende haar verhaal al. Wat ik zo leuk vind aan Lisanne is dat ze altijd een positieve indruk wekt, zo knap vind ik dat!
  Eline onlangs geplaatst…Nadelen van afvallenMy Profile

 • Whitney
  15 november 2014

  Ik volg Lisanne sinds the happy challenge. Dacht dat zij een tijdje gestopt was maar Bloglovin’ deed beetje gek. Nu volg ik Lisanne weer, vind haar blog heel inspirerend.
  Whitney onlangs geplaatst…Wat ik zoal doe op een vrije dag..My Profile

 • Deisy
  15 november 2014

  Ik volg Lisanne een tijdje en merk dat ze gewoon zo positief in het leven staat ondanks haar ziekte. Dat is echt mooi om te zien en dat maakt haar een van de meest inspirerende personen die ik ken. Echt een goede tip om haar dus te volgen!
  Deisy onlangs geplaatst…Leer waarderen // 30 day challengeMy Profile

 • Miss Mags
  15 november 2014

  Wat fijn dat je nu eindelijk behandelingen hebt ! En weet waar het vandaan komt.
  Miss Mags onlangs geplaatst…Favoriete parfum van dit moment: Shiseido ZenMy Profile

 • Joyce
  17 november 2014

  Prachtig en mooi . wat een doorzetster ! Ik herken mijzelf er echt in, ik ben ook chronisch ziek en ik weet dat een baantje er echt niet inzit. Ik wilde wat te doen hebben en schrijven is mijn hobby, dus ben ik begonnen met bloggen ! Heerlijk die afleiding !
  Joyce onlangs geplaatst…Je bent niet de enige die…My Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.