#Lifewith2Girls: Gestelde vragen beantwoord

qa

Ik heb zo een beetje het gevoel dat ik alle onderwerpen voor ‘Lifewith2Girls’ behandeld heb. Of ik mis gewoon wat inspiratie, dat kan natuurlijk ook. En omdat jullie me altijd veel inspiratie geven heb ik op Instagram een oproepje geplaatst of jullie wat vragen hebben die jullie in deze rubriek graag beantwoord zien. En die hadden jullie! Van een eventuele derde op komst ooit, hoe het bij de gastouder gaat, of ik doe aan ‘rust, regelmaat en reinheid’ en nog meer leuke vraagstukken. Ik ga er een paar vandaag beantwoorden.

1: Heb je ooit getwijfeld over een tweede kindje of altijd geweten dat je meerdere kinderen wilde?
Nee, hier heb ik eigenlijk nog nooit aan getwijfeld. Ik vind het fantastisch om mama van Lana te zijn en als het om wat voor reden dan ook niet mogelijk was om meerdere kindjes te krijgen, dan had ik me ook met Lana compleet en heel gelukkig gevoelt. Maar ik vind het fantastisch om mama te mogen zijn van meerdere kindjes. De interactie tussen de meisjes samen die alleen maar groeit, de dubbele liefde die we mogen ontvangen, ik geniet hier enorm van.

2. Wat is pittiger: De eerste baby of een tweede erbij? Bij een tweede weet je natuurlijk al hoe alles werkt…maar je hebt tegelijkertijd ook je handen extra vol omdat je er 2 hebt!
Ik vond de tweede absoluut pittiger. Het moederschap an sich niet, dat is al bijna gesneden koek (bijna haha, want ook nu heb ik geen gebruiksaanwijzing) maar de combinatie van de twee leeftijden en de drukte die het met zich mee brengt maakt dat ik de tweede pittiger vind. Waar ik bij de eerste nog alle tijd had voor Lana alleen, moet ik nu mijn tijd en aandacht verdelen en dat levert soms wat uitdagingen op.

3. Hoe verdeel je je aandacht voor beide meisjes?
Hier heb ik een artikel over geschreven die hierboven klikbaar is. Het is best een uitdaging soms 😉
4Hoe comineer je je werk met het gezin? En hoe combineer je sporten met het gezin.
Ook al eens gedeeld, vandaar dat ik ze nogmaals deel met een klikbare link voor als je die nog niet gelezen hebt.

5. Zouden jullie ooit een derde kindje willen?
Die wens sluit ik zeker niet uit, maar voorlopig nog niet. Soms denk ik, het is goed zo. Soms denk ik, wat zou het toch leuk zijn om er nog eentje te mogen krijgen. Maar het hangt van allerlei factoren af, mijn gezondheid moet het ook aan kunnen bijvoorbeeld.

6. Hoe gaat het bij de gastouder met Lana? En gaat Aimy daar straks ook naar toe?
Wat een leuke vraag! Het gaat heel erg goed, Lana is daar een dag per week en heeft het er enorm naar haar zin. Ze speelt met een paar andere kindjes daar, knutselt er regelmatig, speelt buiten enzovoorts. Ze komt altijd heel vrolijk thuis van de gastouder. Hier wil ik Aimy in de toekomst ook een dag per week naar toe brengen als het werken en de fulltime zorg voor haar niet meer te combineren is.

7. Gebruik je (1 van of alle 3) de drie bekende R-en (rust, reinheid, regelmaat) bij Lana en Aimy? En zo ja, wat zijn de verschillen voor je meiden en hoe zorg je ervoor dat ze beide daarin niet tekort komen?
Nee en ik voel me best een loedermoeder als ik dit typ maar bij hen is het helemaal niet nodig om een strak ritme, rust of regelmaat toe te passen. Reinheid als in een goede hygiëne wel, maar dat vind ik meer dan logisch. Maar wat betreft rust, ritme of regelmaat, ze zijn wat dat betreft heel makkelijk. Ze slapen altijd heel goed, waar we ook zijn. Het verschuiven van het ritme maakt geen verschil op hun gedrag dus vandaar dat we dit niet zo strak doen. Wel hebben we vaste ritueeltjes rondom het eten, badderen en slapen. Bepaalde gewoontes die we steeds herhalen omdat wij en zij dit prettig vinden. Misschien leuk om ook eens een blogje over te delen.

8. Hoe gaan Lana en Aimy om met Patrick?
Ik heb het idee dat ze dol zijn op Patrick, maar Patrick ook op hen. Ze zijn heel lief voor hem, Lana speelt ook met hem door bijvoorbeeld knuffeltjes of balletjes te gooien. Ook mag Lana elke dag een snoepje aan Patrick geven wat ze heel leuk vindt. Aimy beseft er natuurlijk nog weinig van maar ze is heel rustig als hij in de buurt komt dus ik denk dat ze zich vertrouwt voelt bij hem.

9. Hoe reageert Lana op Aimy? Vindt ze het leuk, of heeft ze ook ‘jaloerse momentjes’?
Lana is dol op Aimy, dat blijkt uit alles. Ze wil heel graag met haar spelen en brengt speeltjes en knuffeltjes bij haar. Ik merk dat ze baalt dat Aimy nog niet echt bewust kan terug spelen. Maar dit wordt naarmate Aimy ouder wordt meer natuurlijk. Wel wordt Lana heel blij als ze Aimy heeft laten lachen, dat maakt haar toch heel trots, denk ik. Heel soms kan ze jaloers reageren, dan ben ik Aimy aan het voeden en dan wil ze ook op schoot bij mama. Dit komt niet vaak voor, ik leg haar gewoon uit dat mama op dat moment Aimy voedt (‘borstje drinken, net als jij vroeger bij mama dronk‘) en dat ik daarna met Lana bijvoorbeeld een boekje zal lezen. Zo kan ik de aandacht verdelen en leert ze dat ik niet alle aandacht voor haar heb als ik met Aimy bezig ben.

Dit waren wat antwoorden op een aantal gestelde vragen. Welk onderwerp zie jij graag terug in een volgende #Lifewith2Girls? Laat je verzoekjes achter bij de comments. Ik ben heel benieuwd!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

35 reacties

 • Mama Lifestyle Blog
  25 mei 2016

  Poe, ik zou het niet weten. Je hebt al zoveel over je twee meiden geschreven. Misschien een keer een blog vanuit het perspectief van Yannick? Hoe hij het vindt? Ik vond de overgang van 1 naar 2 ook een stuk pittiger
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Een badpak voor vrouwen zonder borsten (voor mij dus)My Profile

 • Simpel, met een snufje liefde
  25 mei 2016

  Leuk om te lezen. Ik hoor vaak dat de overgang van 1 naar 2 een stuk pittiger is.
  Simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Hoe wij onze zwangerschap bekend hebben gemaakt.My Profile

 • Wilmaaa
  25 mei 2016

  Wat leuk deZe vragen. Ik vraag me altijd af hoe het Zou zijn bij een tweede, dus neem dit allemaal mee, wie weet 🙂
  Wilmaaa onlangs geplaatst…Hoe ben ik als BloggerMy Profile

 • Elisabeth
  25 mei 2016

  Jim vindt het ook heerlijk bij de opvang. En hij is dol op onze katten. Zo schattig samen…
  Elisabeth onlangs geplaatst…Hoe ik borstvoeding met een drankje combineerMy Profile

 • Lisanne
  25 mei 2016

  Leuk om te lezen hoe de meisjes reageren op Patrick. Ik denk dat je dadelijk een hele leuke tijd tegemoet gaat als de meiden samen gaan spelen.
  Lisanne onlangs geplaatst…Homemade IcecreamMy Profile

 • Sophie
  25 mei 2016

  Ah ik vind het echt heel knap hoe eerlijk je bent. Ik weet zeker dat je met je antwoorden en artikelen zoveel mensen helpt. Je kan heel trots op jezelf zijn.
  Sophie onlangs geplaatst…Ik weet even niet zo goed wat ik moet zeggen…My Profile

 • Saskia
  25 mei 2016

  De overgang naar twee vind ik vooral in het begin heel erg pittig maar het wordt steeds gemakkelijker. Fijn dat je kindjes het zo goed doen.
  Saskia onlangs geplaatst…Verjaardag Sophia én verjaardagsjurk!My Profile

 • doortjesblog
  25 mei 2016

  Leuk om te lezen! Ik vond het de tweede keer ook pittiger, maar wij gingen meteen van 1 naar 3 kinderen, dus dat was echt even wennen. Inmiddels gaat het allemaal makkelijker 🙂 wij hebben twee katten en die zijn dol op de kinderen, ze spelen ook echt met elkaar, zo leuk om te zien!

  Nieuwe onderwerpen zou ik zo niet weten, je hebt al veel geschreven!

 • doortjesblog
  25 mei 2016

  Leuk om weer te lezen! Ik vond de tweede keer ook pittiger, maar wij gingen van 1 kindje meteen naar 3, dus dat was wel echt even wennen 😉 wij hebben zelf twee katten en ze zijn dol op de kinderen, ze spelen ook echt samen met ze, zo leuk om te zien!

  Ik zou even geen nieuwe onderwerpen weten, je hebt al zoveel geschreven!
  doortjesblog onlangs geplaatst…Recept; Vegetarische wraps (met video)My Profile

 • Channa
  25 mei 2016

  Wat sta je toch heerlijk in het leven! Wel grappig hoe de overgang van een naar twee per persoon verschilt. Ik vond het wel meevallen namelijk.
  Channa onlangs geplaatst…Week in foto’s #17 – Werken, Strong Viking Run & op kraambezoekMy Profile

 • Yvonne
  25 mei 2016

  Leuk om te lezen! Wat fijn dat Lana het leuk vindt bij de gastouder. En goed zeg dat Patrick en de meiden zo rustig met elkaar omgaan.
  Yvonne onlangs geplaatst…Recept: Vegetarische ovenschotel met aardappel en spinazieMy Profile

 • Dita
  25 mei 2016

  Leuk om te lezen Kelly! Lijkt me inderdaad soms pittig om 2 kindjes te hebben. Soms vind ik het alleen met Mila al pittig.
  Dita onlangs geplaatst…Recept: Zoete aardappel stamppot met spinazieMy Profile

 • Nicole
  25 mei 2016

  Leuk al die vragen en antwoorden zo! Volgens mij ben je een hele lieve mama voor ne meisjes.
  Nicole onlangs geplaatst…Ik ben social media moeMy Profile

 • Sanne Marlijn
  25 mei 2016

  Wat ben je toch een leuke en toegewijde mama, dat bevestigt dit artikel maar weer. Lijkt me inderdaad wel een stuk drukker met twee meiden maar tegelijkertijd erg gezellig en een voorrecht dat ze elkaar altijd hebben. Ik snap ook wel dat het voor Lana soms gek is dat ze nog niet echt kan spelen met haar zusje. Maar dit komt snel genoeg.
  Sanne Marlijn onlangs geplaatst…Hoe overleef je een kater… met een kindMy Profile

 • Tamara
  25 mei 2016

  Ahhh wat lief hoe lana zich ontpopt heeft als grote zus! Mooi is dat om te zien!
  Tamara onlangs geplaatst…Waarom ik graag een tweede kind wilde.My Profile

 • Bianca
  25 mei 2016

  Vind het zo mooi om te zien hoe je met jullie kinderen om gaat, je bent een voorbeeld voor veel mama’s x
  Bianca onlangs geplaatst…BEAUTY | BENEFIT ROCKATEUR BLUSHMy Profile

 • Dionne
  25 mei 2016

  Wat leuk om te lezen! Het is natuurlijk wel een verandering. En wat leuk dat Lana er zo goed en leuk op reageert! Dat zie je niet altijd.
  Dionne onlangs geplaatst…DIY | Een landkaart aan je muurMy Profile

 • Charlotte
  25 mei 2016

  Super fijn dat het zo gaat tussen de meiden onderling. En natuurlijk ook met Patrick erbij. Wij hebben geen huisdieren en ook maar 1 dochtertje dus geen idee hoe het in drukker huishouden gaat hihi. Leuk dat je ons mee laat kijken!
  Charlotte onlangs geplaatst…Wat leraren doen na schooltijd: kletsen!My Profile

 • Marijke
  25 mei 2016

  Leuk om te lezen! Lijkt mij ook dat een tweede pittiger is doordat je de aandacht moet verdelen.
  Marijke onlangs geplaatst…Magere mango cheesecakeMy Profile

 • Nicole
  25 mei 2016

  Wat goed dat Lana niet zo jaloers is. Fay is dat nu nog steeds heel erg met haar nichtje.. Die ziet ze elke week maar toch met veel dingen nog jaloers. Maar is misschien anders als het echt een eigen zusje of broertje is..
  Nicole onlangs geplaatst…Weight Watchers update #5 | + mededelingMy Profile

 • Annemijn
  25 mei 2016

  Ik kan me goed voorstellen dat die overgang heftig is. Twee is toch echt weer anders dan één. Maar ik heb veel bewondering voor hoe je dat allemaal doet!
  Annemijn onlangs geplaatst…De eerste vakantie met mijn vriend – Hulp nodig!My Profile

 • Leonie
  25 mei 2016

  Ik blijf t interessant vinden hoe je hierover schrijft. Zoveel liefde en passie!
  Heel leuk om te lezen hoe het gezinsleventje eruit ziet.
  Ik ga straks lekker alles ontdekken als new born mommy… Ik kan niet wachten:)
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt – Zwangerschapsupdate – Week 29My Profile

 • rachel
  25 mei 2016

  leuk om te lezen en tja een derde …poehhh wij hebben daar ook lang over nagedacht, ik werd ziek dus kwam er niet van maar het blijft wel kriebelen hihh
  rachel onlangs geplaatst…Recept: snijbonen met…My Profile

 • Stefanie
  25 mei 2016

  Ik vond het ook pittiger om voor de 2e keer moeder te worden omdat je er toch al een rond hebt lopen en dat maakt het gewoon drukker. Fijn dat de meisjes het samen ook al leuk hebben, dat wordt ook nog alleen maar leuker! 🙂
  Stefanie onlangs geplaatst…10 jaar samen met de liefste!My Profile

 • Nienke
  25 mei 2016

  Leuk stukje! Ik pas de 3 rust en regelmaat zelf ook niet echt toe, soms voel ik me daardoor wel een beetje een slechte moeder ofzo maar het is niet nodig voor Merle… Tot nu toe. Ben wel heel benieuwd hoe zoiets zou zijn bij de overgang naar een tweede kindje.
  Nienke onlangs geplaatst…Weekoverzicht #3My Profile

 • Mariska
  25 mei 2016

  Leuk! Ben wel benieuwd naar jullie ritueeltjes 🙂

 • Malou
  25 mei 2016

  Heel leuk om te lezen, zeker omdat ik over 2 maand ook twee kindjes heb 🙂
  Malou onlangs geplaatst…Waar je huis woont – tagMy Profile

 • Hanna
  25 mei 2016

  Volgens mij hebben Lana en Aimy heel veel geluk met hun moeder (en vader)!
  Hanna onlangs geplaatst…Daar word ik blij vanMy Profile

 • Sandra
  25 mei 2016

  De overgang van 1 naar 2 kindjes vond ik ook best pittig zeg, maar he, je krijgt er zoveel voor terug en nu zitten ze beide op school en dat maakt het ook weer een stuk makkelijker.
  Ik las het hierboven ook al ergens maar ik ben ook wel benieuwd hoe Yannick het ziet met 2 kindjes.

 • Jennifer
  25 mei 2016

  Leuk om te lezen hoe jij die overgang hebt ervaren. Lijkt mij ook best pittig om eerst te moeten wennen aan het verdelen van de aandacht en misschien ook het besef dat de tweede kraamtijd niet hetzelfde is als de eerste (niet alleen maar met baby op de bank cocoonen maar ook met de dreumes erop uit).
  Jennifer onlangs geplaatst…Persoonlijk: De lol was er af.My Profile

 • Lieke
  25 mei 2016

  Leuk om te lezen, vooral het stukje van 1 naar 2 kinderen. Ben zo benieuwd hoe ik dat eventueel in de toekomst ga ervaren!
  Lieke onlangs geplaatst…Mijn favoriete IG foto’s #7 | BlogMy Profile

 • Jessica
  25 mei 2016

  Wat ontzettend leuk dat je mijn gestelde vraag beantwoordt hebt! Echt een leuke blog dit. Mooie antwoorden, goed dat je er ook geen doekjes omheen wind dat je de overgang naar 2 kinderen “heftiger” vond dan de overgang naar het mama worden van 1 kindje.
  Jessica onlangs geplaatst…8 x NIET leuk aan kattenMy Profile

 • w.
  25 mei 2016

  Leuk artikel! interresant het moederschap:)
  Een paar inspiratievraagjes: Merkt Lana het dat er bijv. in de efteling naar haar word gekeken of naar jouw, zo van hey dat is lana van kelly?
  Merk je al dat Lana besef heeft dat ze over een heel poosje naar school mag of hebben jullie het hier niet met haar over?
  Blijft Lana makkelijk bij ‘ vreemden/bekenden’ alleen achter of is ze dan eerst huilerig?
  Hoe is de kledinglijn van Aimy nu in vergelijking met Lana op die leeftijd?
  Greetss

 • Chantal
  27 mei 2016

  wellicht heb je het al eerder behandeld en heb ik het gemist. Maar zie je al veel verschil tussen Lana en Aimy? Ik heb zelf twee zoontjes, van 3 jaar en van 7 maanden en ik vind het zo grappig om te zien hoe verschillend ze zijn. Mijn oudste zoon was als baby al erg temperamentvol: snel van slag en vaak huilen en mijn jongste zoon vind eigenlijk alles wel best en maakt zich niet zo druk. haha..

 • Cindy
  29 mei 2016

  Leuk om te lezen. Ik ben sinds 4 weken ook moeder van 2 kinderen ipv 1 kind en vind die overgang ook wel pittig hoor! Echt weer op een heel andere manier wennen dan toen je voor het eerst moeder werd. En dan heb ik nu zelfs nog alle dagen hulp, dus het echte wennen moet nog komen als ik het alleen moet doen. 🙂
  Cindy onlangs geplaatst…Fotodagboek: Week 21My Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.